Андрій85 писав:Я вважаю, що хрест - це те, чого ти змінити не можеш.
/
Це справді так,я тут хотів створити тему на зразок."Чому так тяжко на душі"чи ще якось,але попробую відписати тут.
Майже 10 років несу свій хрест,та разом зімною несуть свої хрести ті хто мене оточує,тобто рідні мої.І з кожним роком,місяцем,днем,годиною,я переконуюсь,що змінити нічого неможна.Ви спитаєте чому,та думаю ви і самі знаєте чому...
В мене повязано з нервовими розладами(колись мав невеличкий бізнес) та занадто брав все до голови,за все переживав,можливо забагато хотів...
Але суть невтому,Приблизно два роки хочу зустрітись з отцем Василем Пантилюком,та невдається.Ось і цього разу невдалось з ним зустрітись,він з Донецька,та час від часу буває у Львові.Таось на фейсбук мені прийшло таке повідомлення від Живої Вервиці
Один чоловік був прикутий до ліжка важкою болісною хворобою і постійно звертався до Бога, щоб Він припинив його страждання. І ось Господь послав Ангела, який сказав страждальцю:
- Для очищення душі від гріха тобі треба лежати в розслабленні ще два роки.
Хворий жахнувся:
- Як, ще два роки? Це занадто багато! У мене немає сил... А чи не можна замінити чимось ці два роки?
- Можна, - відповів Ангел. - Чи згоден ти замість цього пробути 3 години в пеклі?
Хворий подумав: "Всі нерозкаяні грішники будуть вічно мучитися в гієні вогненній, і зараз уже душі їх там. А тут всього 3 години..."
- Згоден! - Сказав він.
Тоді Ангел прийняв його душу на свої пречисті руки і уклав її в пекло. А, відлітаючи звідти, сказав такі слова:
- Через 3 години я повернуся до тебе.
Пекло. Панівний морок. Кругом темрява. Крики. Крики і стогони. Кожен зайнятий тільки своїм стражданням. Біси, ніби велетні з палаючими очима, літають навколо, готові знищити страждальця своїм вогненним подихом.
Жах охопив його, він став кричати - але що його крик серед цих стогонів і криків! І тут потекли вже не години, а роки, століття... Нещасний вирішив, що настала вічність, що Ангел забув про нього, і зовсім зневірився.
Так він знаходився в цих страшних муках, коли над безоднею раптом розлилося ангельське світло. З радісною посмішкою Ангел приступив до нього:
- Ну, як тобі тут?
- Не очікував я від ангельських вуст брехні, - ледь чутно відповів страждалець.
- В чому справа? - запитав Ангел.
- Ти обіцяв звільнити мене через 3 години, а пройшли, напевно, вже тисячоліття!
- Милий мій, - сказав йому Ангел, - ти був тут всього 1 годину, тобі залишилися ще дві...
Страждалець простягнув до нього руки і почав благати:
- Забери мене звідси! Я згоден страждати за свої гріхи на землі до самої смерті, а якщо треба, то й до другого пришестя Господнього, тільки щоб більше не мучитися тут! І Ангел сказав:
- Господь милосердний, і за молитвами Церкви ти звільняєшся звідси. Але ти повинен знати і не забувати, які страшні, нестерпні муки чекають всіх нерозкаяних грішників. Найслабша мука в пеклі не може зрівнятися з найсильнішим мукою на землі.
Прочитавши це,я ніби почув слова мого ангела,трохи засмутися,але потім заспокоївся.
Всьому свій день,і час.Така моя думка
Завжди так небуде.