Про дію Первородного гріха

обговорення богословських думок, питань богословської освіти

Модератори: Just_me, Artur, ihor

romanm
старець
старець

Re: Про дію Первородного гріха

Повідомлення romanm » 29 серпня 2011, 12:37

Michail писав:
Але поки такий грішний папа є на престолі, то скільки він зведе людей? Звичайно викривляючи правди віри.
Після нього їх подачу правильну відновлять, звичайно. Тому і ирба всі тексти підганяти під чіткість так, щоб не було можливості такому "папі" знову постати. Але навіть католицькі есхатологи думають що таке має можливість статись. Так хай КЦ, поки жива віра ще в багатьох її членах, не дає цьому статись...

п. Михайле.... вибачте. Але хто ж Вас вчив на курсах?
Хоча віддаю Вам належне за те, що вчитеся і шукаєте як то має бути направду.

Отож: Ні один!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Папа, навіть яким він би не був схизматиком, ніяких помилкових правд віри в КЦ НЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! УВІВ.
На те він і Папа. Христос молився за нього щоби його сатана не звів, пам ятаєте?.

Michail
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Michail » 29 серпня 2011, 12:39

Може продовжимо аналізувати це посилання?
Тут можна спокійно і продовжити.

В ньому сказано про боротьбу папи за керівництво державами. Так було за Григорія 7.

Як це можна розгромити?

А тут таке сказано:
Папа є незалежним від будь-якої духовної влади, бо він сам собою представляє повноту будь-якої духовної влади.
Папа не має на землі судді над собою. Найвищу духовну владу може судити хіба один Бог (Боніф. VIII, 1302). Навіть вселенський Собор не має зверхності над Папою.

http://promin-lubovi.narod.ru/public/7/pub7st1.htm
Навіщо КЦ був клерикалізм?

(Чи не будемо в історії Церкви порпатись? Тобто чи це намагання керувати володарями світу цього було неправильним? І Ще раз повторюю, я не вчу цьому всьому, а саме тут на відкритому форумі з Вами це все вияснюю. Щоб Ви не боялись що діючий катехит щось не те робить)

Michail
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Michail » 29 серпня 2011, 12:43

romanm писав:
Michail писав:
Але поки такий грішний папа є на престолі, то скільки він зведе людей? Звичайно викривляючи правди віри.
Після нього їх подачу правильну відновлять, звичайно. Тому і ирба всі тексти підганяти під чіткість так, щоб не було можливості такому "папі" знову постати. Але навіть католицькі есхатологи думають що таке має можливість статись. Так хай КЦ, поки жива віра ще в багатьох її членах, не дає цьому статись...

п. Михайле.... вибачте. Але хто ж Вас вчив на курсах?
Хоча віддаю Вам належне за те, що вчитеся і шукаєте як то має бути направду.

Отож: Ні один!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Папа, навіть яким він би не був схизматиком, ніяких помилкових правд віри в КЦ НЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! УВІВ.
На те він і Папа. Христос молився за нього щоби його сатана не звів, пам ятаєте?.

Ага, тобто папу як людину звів, а папу як папу не звів.
Думаєте ніколи ці недостойні папи не вчили єресей? А папа монофізит? (Був такий).

звичайно що в кінцевому варіанті єресь була відкинута, але вчив їй!

Я розумію, що нас вірних це до самог нутра роздирає. Але це ще не аргумент, щоб це не обговорювати, не пропустити через себе, пережити перебороти і знайти відповіді на всі вивникаючі запитання.

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 29 серпня 2011, 12:44

Michail писав:А якщо б собор зняв Папу? ...

Собор не має влади над Папою.
Michail писав:...Але поки такий грішний папа є на престолі, то скільки він зведе людей? Звичайно викривляючи правди віри...

Бог такого не допустив ("врата адові не подолають...") і не допустить. Перестаньте фантазувати і своєю невірою спокушувати людей ("горе чоловікові... краще такому камінь жерновий...")
Michail писав:...І як в ньому самому є недосконалий вираз, то катехизм мав би це згладити?...

досконалий вираз. Догматичне формулювання. Ваша проблема саме у тому, звідки черпаєте інформацію, в якому оформлені, контексті. Людина ж, що знає вчення про Церкву, не зможе вгледіти суперечності там, де її немає. Що знову підказує мені грішному вихід - просити Вас сісти за парту (перепрошую - настоюю бо інакшого виходу просто немає :( )
З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 29 серпня 2011, 12:50

Michail писав:
Ага, тобто папу як людину звів, а папу як папу не звів...

перечитайте Сосновського (давав Вам раніше посилання)
пропоную Вам одну добу - на цей час Форум для Вас буде недоступним для дописування (лише для читання). Розумію. що таким кроком можу Вас образити, але іншого виходу, як в такий спосіб показати Вам, наскільки не розумієте Вчення Христової Церкви, від якої проповідуєте/катехизуєте, я грішний не бачу :(
З повагою і дуже перепрошую, що довелось у такий спосіб заакцентувати Вашу увагу на потребі перед тим, як вчити - вчитися
о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Michail
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Michail » 29 серпня 2011, 12:50

о.Олег писав:
Michail писав:А якщо б собор зняв Папу? ...

Собор не має влади над Папою.
Michail писав:...Але поки такий грішний папа є на престолі, то скільки він зведе людей? Звичайно викривляючи правди віри...

Бог такого не допустив ("врата адові не подолають...") і не допустить. Перестаньте фантазувати і своєю невірою спокушувати людей ("горе чоловікові... краще такому камінь жерновий...")
Michail писав:...І як в ньому самому є недосконалий вираз, то катехизм мав би це згладити?...

досконалий вираз. Догматичне формулювання. Ваша проблема саме у тому, звідки черпаєте інформацію, в якому оформлені, контексті. Людина ж, що знає вчення про Церкву, не зможе вгледіти суперечності там, де її немає. Що знову підказує мені грішному вихід - просити Вас сісти за парту (перепрошую - настоюю бо інакшого виходу просто немає :( )
З повагою, о.Олег

При чому тут моє навірство?
Чітка історія Церкви:

Новый Вселенский собор был открыт 1 августа 449 года в Эфессе, поэтому в истории он называется Вторым Эфесским Вселенским собором. На нём Диоскор Александрийский, пользуясь полной поддержкой императора, проигнорировав томос папы Льва, осудил учение о двух природах и низложил всех своих противников. Главная же ошибка Диоскора состояла в том, что он оправдал Евтихия, не дав богословской оценки его действительно еретически крайним выражениям. Это дало впоследствии повод подвергнуть сомнению православность собора и отвергнуть его. Кроме того, этой же причине ересь Евтихия стала приписываться и самому Диоскору. Хотя он никогда не осуждался за ересь, будучи, с точки зрения дохалкидонских миафизитских церквей, строгим последователем вероисповедания свт. Кирилла Александрийского, тем не менее, впоследствии ярлык «монофизита» прочно был к нему приклеен сторонниками Халкидонского богословия.

http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0% ... 0%B2%D0%BE

Краще б тих недостойних зразу відлучили і на місце їх потавили достойних .Адеж в історії були насильні зняття папи римського

А от якщо Ви гарно і детально порозставляєте на свої місця, дасте правильні відпоіді, який я, грішний, поик що не знайшов, то ніяких спокус для вірників і не виникне.
А просто мені сказати "тихо"... Будь ласка, я смирюсь. Це не проблема.
Давайте про інші закиди.

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 29 серпня 2011, 12:58

Michail писав:А тут таке сказано:
Папа є незалежним від будь-якої духовної влади, бо він сам собою представляє повноту будь-якої духовної влади.
Папа не має на землі судді над собою. Найвищу духовну владу може судити хіба один Бог (Боніф. VIII, 1302). Навіть вселенський Собор не має зверхності над Папою.

Щодо Боніфатія:
Фундаментальні завдання Папи були такі: відновити свободу Церков і примирити християн.Але не все було так просто ( боротьба з Пилипом 4)

Отож підходимодо Булли "Унам Санктам":
Говорячи про владу над королями, значить, що кожна людина(королі і всі решта теж відносяться до цього) якщо хоче спасти свою душу мусить поводитися згідно Церковного закону і учительському уряду Церкви - моральному і духовному авторитету Папи.
Папа, як говорить Боніфатій, знаходиться, завдяки Божому авторитету, над усіма царствами і королями, не тому, що має матеріальну владу але в значенні що має ту супремацію ( возвишення) яке мають духовні речі над матеріальними. Божественний порядок, має возвишенність над матеріальним. Згідно слів св. Павла : "Omnis anima potestatibus sublimioribus subdita est".
Між духовною владою і матеріальною немає конфлікту, є розрізнення, Богу боже, Цезарю, цезареве.

Отож закиди Боніфатію про те, що він теократ, немають під собою ніякої основи.

Ось слова Боніфатія на звинувачення французького короля про те, що Папа хоче захопити і світську владу: "Сорок років — вигукнув Папа —як ми є експертом в законах і знаємо що є дві влади поставлені Богом; хто може подумати що ми настільки нерозумні, говорячи те, що Римський Первосвященик хоче вказувати королю як йому діяти в речах світських"(Card. Alfonso Stickler, Il Giubileo di Bonifacio VIII. Aspetti giuridico-pastorali, Edizioni dell’Elefante, Roma 1977, p. 39).

Навіть вселенський Собор не має зверхності над Папою

http://lib.zagloba.me/node/78
Востаннє редагувалось 29 серпня 2011, 15:27 користувачем romanm, всього редагувалось 1 раз.

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 29 серпня 2011, 13:31

Ще пропоную до теми перечитати о.Тишкевича http://lib.zagloba.me/node/95
З повагою, о.Олег

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 29 серпня 2011, 14:08

Michail писав:...А просто мені сказати "тихо"... Будь ласка, я смирюсь. Це не проблема.
Давайте про інші закиди.

перепрошую, що дозволив собі Вас зупинити у такий примусовий спосіб - знімаю з Вас обмеження і надіюсь, що зможемо розглядати кожен аргумент окремо, крок за кроком, без поспіху
надіюсь також, що читатимете пропоноване і не буде потреби повертати знову і знову до того, про що Догмат про непомильність говорить і до того, про що Догмат про непомильність не говорить
ще раз вибачте - просто розгубився від усвідомлення того, що Ви катехит Католицької Церкви і дійсно не знаю, як Вам пояснити те, що катехит має вміти викласти своїм учням :(
вибачте
З повагою, о.Олег

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 29 серпня 2011, 14:52

[quote="о.Олег"]

Все - таки мій респект п. Михайлу. Бо не побоявся винести те, про що думає. Згоден з о. Олегом. Давайте без поспіху.Аргумент за аргументом. Портібно думати:) Принаймі мені. Адже ж я не спец в таких речах:)

andrey s.
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення andrey s. » 29 серпня 2011, 17:22

Michail писав:
Додаткової згоди не потребує! А от по суті має бути згідним!
Тому і церква мала б писати чітко і дуже чітко. І не мали б православні тут що закидувати.
Тому це речення

и независимо от одобрения Церкви, не подлежат никаким изменениям.

або не мало б там бути, або сформульовано мало б так:

"Повністю не протиречиве Церкві (тому одобрене Нею по своїй суті), не підлягає ніяким змінам"

Я прочитав тему, цікаво....
п.Михайле,повірте я не намагаюсь якось перекручувати чи суперечити Вам.
Але то це: и независимо от одобрения Церкви, не подлежат никаким изменениям..
і от це,Вами запропуноване: Повністю не протиречиве Церкві (тому одобрене Нею по своїй суті), не підлягає ніяким змінам....
Це як на мене зовсім різні речі, по своєму призначенню і суті.
Я якось розумію ту мотивацію, якою Ви керуєтесь.(ну що до закидів), і висловлюєтесь виходячи з цього.(тобто розумію, що Ви якби понарошку з благою ціллю. Так??)
Правда особисто я цієї потреби не приймаю(тобто не відчуваю в цьому потреби, ба навіть такий підхід рахую хибним. Но суть не в цьому).
Але,якщо будети мати бажання, то , суто для кращого мого розуміння Вас, уточніть:
Що значить слово "Церкви"(Тобто одобрення саме ким) і термін "никаким изменениям", у Вашому розумінні.(тобто що значить зміна.Чи зміна і розвиток, це синоніми??)
І мені цікава Ваша думка(особиста).Яка була ціль(потреба) прийняття того догмату, причім саме в такій формі.
Дякую..
Ох!! ці якби і коби!! :pardon: . Папа є Папа, є тепер, і для нас, а не ми для Нього.Тобто ми для Господа, а Він дав те видиме для нас, щоб не порозбредались хто куди у своїй мудрості.
І Ви хочите апельювати цим(тим про що Ви пишете) до Пр. агетаторів,які чітко виявляють свою позицію, що до Папи?
Чи таким способом вносити ясність, в душі Католиків, яких хотять збаламутити ті, хто зве себе Православний Антикатолик?
Чи ще шось...що потрібно дітям для катихизації....
З повагою ПРОСТО андрій!!! УГКЦ

luksander
старець
старець

Повідомлення luksander » 29 серпня 2011, 21:30

Дякую пану Михайлу! :Rose:

А якщо доводиться катехизувати дітей на лівому березі? Або і батьків їх? А тамтешні/тутошні православні добре знають про всі «гріхи» католиків… І тут навчителю треба добре знати – звідки у всіх цих страшилок ноги ростуть… тобто – якою «духовною їжою» годують свою паству батюшки…
Думаю, - пан Михайло на правильному шляху, на форумі він зможе вияснити для себе щось ще не зрозуміле.
Візьму на себе сміливість ( :D це замість "пробачте за нахабство") порекомендувати твір Волконського «Католичество и священное предание востока»

З повагою Олександр

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 30 серпня 2011, 06:19

luksander писав:... Візьму на себе сміливість ( :D це замість "пробачте за нахабство") порекомендувати твір Волконського «Католичество и священное предание востока»...

так
http://lib.zagloba.me/node/125
З повагою, о.Олег

Michail
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Michail » 30 серпня 2011, 10:48

"Повністю не протиречиве Церкві (тому одобрене Нею по своїй суті), не підлягає ніяким змінам"

Я прочитав тему, цікаво....
п.Михайле,повірте я не намагаюсь якось перекручувати чи суперечити Вам.
Але то це: и независимо от одобрения Церкви, не подлежат никаким изменениям..
і от це,Вами запропуноване: Повністю не протиречиве Церкві (тому одобрене Нею по своїй суті), не підлягає ніяким змінам....
Це як на мене зовсім різні речі, по своєму призначенню і суті.
Я якось розумію ту мотивацію, якою Ви керуєтесь.(ну що до закидів), і висловлюєтесь виходячи з цього.(тобто розумію, що Ви якби понарошку з благою ціллю. Так??)
Правда особисто я цієї потреби не приймаю(тобто не відчуваю в цьому потреби, ба навіть такий підхід рахую хибним. Но суть не в цьому).
Але,якщо будети мати бажання, то , суто для кращого мого розуміння Вас, уточніть:
Що значить слово "Церкви"(Тобто одобрення саме ким) і термін "никаким изменениям", у Вашому розумінні.(тобто що значить зміна.Чи зміна і розвиток, це синоніми??)
І мені цікава Ваша думка(особиста).Яка була ціль(потреба) прийняття того догмату, причім саме в такій формі.
Дякую..

Ох!! ці якби і коби!! :pardon: . Папа є Папа, є тепер, і для нас, а не ми для Нього.Тобто ми для Господа, а Він дав те видиме для нас, щоб не порозбредались хто куди у своїй мудрості.
І Ви хочите апельювати цим(тим про що Ви пишете) до Пр. агетаторів,які чітко виявляють свою позицію, що до Папи?
Чи таким способом вносити ясність, в душі Католиків, яких хотять збаламутити ті, хто зве себе Православний Антикатолик?
Чи ще шось...що потрібно дітям для катихизації....

Роздумовувати можна?

"Якби", "Якщо" потрібні для аргументації. І дуже добре було б якби їх всіх добре провіряли саме на Соборах, тоді може і сборів менше було б по кільості. Просто кажу це важливо для роздумів.

Крім того речення, яке сформульоване так, що важко розуміти до кінця текст догмату, я в принципі не маю нічого.
Я перечитав Сосновського. От він це також і пояснює, що роздори виникають через незрозуміння суті догмату. ТО статтю Сосновського я б взагалі як обовязковий додаток до документу І Ватикансткого собору прикріпив.

[b"и независимо от одобрения Церкви, не подлежат никаким изменениям."[/b]

Це речення запутує, тому що по суті якраз з одобрення Церкви папа проголошує догмат (чи то з попереднім собором, чи без нього, в залежності від складності розуміння догмату), наприклад коли звертається до нього як гаранта за допомогою. Та й взагалі інститут папства не є "над" Церквою, а є в Церкві, як визначальний і врегульовуючий орган і саме на землі. Папа - перший представник (намісник в значенні представник, і це замінює собою славнозвісне слово посередник) Ісуса Христа перед Його ж "дітьми і водночас братами".

Із-за філологічної семантики, яка мала б бути добре розвинута в середньовіччі та й на початках Церкви, але була слабко розвинута і виникала розколи, єресі і смобри, які ту ж семантику в теології розвивали.

Ні апелювати до агітаторів, ні спеіально для катехизи я це не пишу. Просто кажу що в документах Церкви мала б бути така чіткість, щоб не можна було причепитись. Адже це не Святе Письмо чи ддосить розмите усне Святе Переданняя Церкви. Це документи, які офіційно мали б поставити все на свої місця.

Але добре, не ми їх приймали і не нам їх вдосконалювати. А якраз вносити пропозиції як частини тіла Христового можемо.
Це якраз роль нас як Церкви.

І тут мушу сказати, що Церква як тіло, а ми як живі клітини Тіла. І тому в кожній живій клітині є душа Церкви. І як виникали нові ідеї Церкви? Коли група таких живих клітин виявляла щось добре (як наприклад Ф. Асизький і його послідовники) і обгрунтовувала це логічно і підтверджували це життям, то ця ідея виведена з Св. письма і передання приймалась Церквою. Адже це як енергія: група специфічних клітин серця ініціює скорочення серця, а далі кров іде по всьому організм.

Так було з вченням про Непорочне Зачаття марії, яке почало розвиватись з 14 ст.
Востаннє редагувалось 30 серпня 2011, 11:19 користувачем Michail, всього редагувалось 3 разів.

Michail
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Michail » 30 серпня 2011, 10:51

о. Олег, вибачте я розумію що не завжди вмію чітко і коротко висловити свою думку так, щоб всім стало зрозуміло.
А на рахунок припинення спілкування, це класно.
Я трохи побував у шкірі того, кого відлучили від Церкви на деякий період. Важливе відчуття!

НА рахунок респектів, не треба. Все і вся возсилайте Богу.
На рахунок "боятись в свої Церкві висловити думку", то це якраз дуже недобре. Ми ж у Церкві брати і сетстри. Ну подумайте, що то за сімя, де мама й тато командують, а діти настільки загнані, що не можуть сказати, що їх турбує. Який розвиток дітей буде? (Розумієте, тут я висказав думку і вона тут збережена - на офіційному сайт УГКЦ. ТОму до неї є доступ всім вірникам. І якщо Дух Свтий захоче щоб її знали, правильно розвинули - то буде так, не захоче - не буде. В цьому перевага Інтрнету, не взираючи на всі його недоліки).

З іншого боку єретики середньовіччя не могли зуинитись просто на обговоренні своїх думок. Їм необхідно було своє довести, Церкву розколоти. І тому в цьому плані я плані підтримую відлучення (бо вони самі себе відлучили) але повністю не підтримую багато інших методів інквізиції.

Michail
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Michail » 30 серпня 2011, 11:22

Так що можемо скласти файл-розбиття тих закидів:
Наприклад по зразку:
1. Закид про Першість папи Римського.
- Відповідь - стаття Сосновського.

2. Закид про відпусти
- Відповідь з катехизму і цього сайту:
http://www.truechristianity.info/catholicism.php

І т.д.
Згодні?

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 30 серпня 2011, 13:50

3. індульгенції -

4. Філіокве-

5. Непорочне Зачаття -

6. "Надлишкові" заслуги святих.

7. Інквізиція...

Розділити все на окремі теми. Тут правда і історичні є. Але....

andrey s.
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення andrey s. » 30 серпня 2011, 14:34

:) , якось тільки подумав, що справді, назва теми: "Про дію Первородного гріха", відповідає тому про що балакаєм. :pardon:
:oops:

luksander
старець
старець

Повідомлення luksander » 30 серпня 2011, 20:53

:D
andrey s. писав::) , якось тільки подумав, що справді, назва теми: "Про дію Первородного гріха", відповідає тому про що балакаєм. :pardon:
:oops:

:Rose: :good:

Michail
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Michail » 31 серпня 2011, 09:14

romanm писав:3. індульгенції -

4. Філіокве-

5. Непорочне Зачаття -

6. "Надлишкові" заслуги святих.

7. Інквізиція...

Розділити все на окремі теми. Тут правда і історичні є. Але....

Можна просто іншу гілку створити і назвати "Разоблачение". А потім коли повністю "опровергнемо" ці закиди, послати а адресу тих хто їх виставив.

luksander
старець
старець

Повідомлення luksander » 31 серпня 2011, 21:05

Michail писав:
romanm писав:Таким образом, из догмата следует, что ряд заявлений Папы, которые Церковь называет определениями ex cathedra, являются БЕЗОШИБОЧНЫМИ и являются они таковыми сами по себе, не требуя дополнительного согласия всей Церкви.

Значит ли это, что Папа может провозгласить некий догмат, с которым Церковь не согласна, и который не соответствует Преданию и Писанию?

Нет, не значит.

Папа ex cathedra может провозгласить только то, что выстрадано Церковью, обсуждено и принято, только то, что полностью соответствует Преданию и Писанию, не противоречит всему Учительству Церкви и не входит в противоречие ни с одним ранее принятым догматом. Папа своим определением лишь утверждает то, что уже присутствует в учении Церкви.

Добре. Але це якраз і вказує, що цими висловами "екс катедра" є згода Церкви. При чомунавіть більше ніж вчительского уряду - а всіх католиків ,які прийняли це до віри.

А тому наведеному Вами суперечить цей рядок:

и независимо от одобрения Церкви, не подлежат никаким изменениям.

В тексті з посилання, даного о. Олегом, сказано: «Следовательно, эти определения папы Римского непреложны сами по себе ex sese, а не из-за согласия Церкви.»
Звучить зовсім по іншому і вірно саме так?

Як і кожний Догмат, цей став відповіддю на єресі. Напевно. І слова: «Поэтому такие, исходящие от римского епископа, определения непреложны сами по себе, а не в силу согласия Церкви» стали відповіддю на четвертий тезис галліканського духовенства: «тем не менее (его) суждение не является неизменяемым, если не последовало согласие Церкви». Можливо.

andrey s.
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення andrey s. » 01 вересня 2011, 00:21

Michail писав:Можна просто іншу гілку створити і назвати "Разоблачение". А потім коли повністю "опровергнемо" ці закиди, послати а адресу тих хто їх виставив.

Та власне в цій гілочці оффтопу не буде.(як я писав раніше. ) Бо це все і є дія того Первородного гріха,,, у всій красі.

Але назва файна :( ...."РАЗОБЛАЧЕНИЕ" і намір вроді світлий:"А потім коли повністю "опровергнемо" ці закиди, послати а адресу тих хто їх виставив."
Але марний, і по юнацькому наївний. І просто приречений на марність, + ....................(багато чого)
Взагалі, я висловив свою думку, і ніяким чином не мудрую. Просто це мій погляд, яким я з найкращими наірами ділюсь.
Я би підтримав, якщо би був інший намір. А так, це без мене.....(я суто про посилання цього у їх адресу, і взагалі "РОЗОБЛОЧЕНИЯ").
І звідкіля скільки агресії... :pardon: .
Зрозумійте,, автори того сайту добилися чого хотіли.(от тільки Ви про це не підозрюєте).
І будласка, не варто виправдовувати своє бажання чимось іншим, що так гарно звучить.
Ось є сайт, чому Вам цього мало??? Ви хотіли, щоб ці знання нагодилися в житті, в реальному житті з благою ціллю. Чому цього мало???
От так, ми себе отравляєм, і навіть не помічаєм, як інших. І часто при цьому на 100% впевненні, що думаєм і чиним правельно.
Подумайте........
Дякую.

ShMariam
Модератор
Модератор

Повідомлення ShMariam » 01 вересня 2011, 09:56

andrey s. писав:І звідкіля скільки агресії... :pardon: .

Це не агресія і не бажання доказати свої переваги. Це - шукання істини. Розумієте, йдеться не про якийсь там сатанинський сайт, де намагаються всіма можливими способами принизити Церкву, а про християнський. І справді, таке писати про вчення католиків (що стосується дії первородного гріха, та й інші речі), не вивчивши його як слід, це зовсім не по-християнськи.
Важливо!Може врятувати життя: http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php?f=3&t=97&p=56358#p56281

Michail
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Michail » 05 вересня 2011, 13:56

Нічого вони не добилися.
Ми просто дискутуємо, а не розбігаємось з Церкви.

alex1980
дописувач
дописувач

Повідомлення alex1980 » 05 вересня 2011, 20:55

romanm писав:Отож: Ні один!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Папа, навіть яким він би не був схизматиком, ніяких помилкових правд віри в КЦ НЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! УВІВ.

Дуже цікаво. Скажіть будь ласка чи добре ви читали про Папу Гонорія? Його визнано єретиком на 6 Вселенському Соборі. Доречі ось лінк http://kuraev.ru/index.php?option=com_s ... 273153.260 (я спочатку і читати особо не спішив - не люблю самого Кураєва, можливо тому і форум не дуже, але побачив там Андрія Сосновського якого рекомендував о. Олег і зацікавився) де той же Андрій Сосновський старається вигородити Папу Гонорія і перевести його із розряду єретиків-монофелітів в розряд, як він написав "материальным еретиком". Хоча як на мене це звучить дуже неправдоподобно з урахованням що Папи далі розіслали листи де в списку єретиків числиться і Папа Гонорій. На це навіть Сосновський змовчав, наскільки памятаю.
Цікава фігура цей Папа Гонорій. Він після приняття догмату про непомильність Папи як кістка в горлі католицьким богословам, бо власне і сьомий Вселенський Собор підтвердив анафему і на Шостому Вселенському він фігурує як єретик, та ще й на горе всій РКЦ Папи в листах писали про Гонорія як про єретика...
Біда прям...

А ще є цікаве питання. Внаслідок чого папа стає непомильним????
В церкві існує три степені священства: дияконська, священницька і єпископська. Це було запроваджено ще апостолами. Так ось кожній степені присущі певні дари Божі для звершення покликання. Ці дари даються при рукоположенні. Рукоположення - це таїнство. Під час цього таїнства і даються дари. В Папу, як правило вибирають останній час людей з єпископською хіротонією. Тобто людина має такі ж дари як і інші єпископи. Возведення в Папу не є таїнством, а тим більше якимось особливим ступенем священства. То ж питання звідки той дар у нього береться??? Внаслідок голосування кардиналів??? Але ж це не таїнство. Внаслідок коронування - це також не таїнство.
Востаннє редагувалось 05 вересня 2011, 21:14 користувачем alex1980, всього редагувалось 2 разів.

alex1980
дописувач
дописувач

Повідомлення alex1980 » 05 вересня 2011, 21:06

romanm писав:Отож: Ні один!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Папа, навіть яким він би не був схизматиком, ніяких помилкових правд віри в КЦ НЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! УВІВ.

Ось найбільш яскравий запис із бесіди з Сосновським.
Гонорий был именно как еретик отлучен..По крайней мере в том смысле в каком это уместно говорить о всех анафематствованных на 6м Соборе.
Кроме того логика его писем впоследствии нашла завершении в "Типосе" .."Типос" буквально рожден Гонорием, в основе его та же мысль что и в письмах- не спорить ни о одной ни о двух волях..

Ну и наконец классические слова Карташева:
"Папа Лев II ответил императору письмом, утверждавшим постановление VI Вселенского собора и анафематствовавшим еретиков: Ария... Феодора, Кира... Гонория, qui hanc apostolicam (i. e. Romanam) Sedem non apostolicae traditionis doctrina lustravit, sed profana proditione immaculatam fidem subvertere conatus est (;, т.e. допустил извратить).

B своем сопроводительном письме к испанским епископам Лев II также сообщает, что "Вселенский и святой VI собор анафематствовал еретиков "cum Honorio, qui flammam haeretici dogmatis non, ut decuit apostolicam dignitatem, incipientem extinxit, sed negligendo confovit". Почти в тех же словах папа Лев II осуждает Гонория и в письме к испанскому королю Эрвигу.

После того как позднее VII Вселенский собор подтвердил эту анафему на Гонория, папа Адриан II (867-872 гг.) старался деликатно истолковать этот горький для престижа римской кафедры факт по крайней мере так, что Гонорий хотя и был действительно виноват в ереси и осужден Вселенским собором, но осужден лишь потому, что сама Римская церковь предварительно (в лице папы Агафона) осудила Гонория (т.е. будто бы Римскую церковь никто не вправе судить). Это перетолкование дипломатической неточности самого VI собора.

"Ибо позволительно восточным произнести анафему на Гонория по смерти его. Однако следует знать, что это произошло потому, что он обвинен в ереси. A только из-за нее одной позволяется меньшим противиться приказаниям своих больших. Хотя бы в таком случае и не было прямого дозволения кому-либо произносить осуждение ни со стороны патриархов, ни прочих их заместителей. Если только этому не предшествовал бы авторитет согласия первосвятителя первого седалища" (Licet enim (Honorio) ab orientalibus post mortem anathema sit dictum, sciendum tamen est, quia fuerat super haeresi accusatus, propter quam solam licitum est minoribus majorum suorum motibus resistendi: vel pravos sensus libere respuendi, quamvis et ibi nec Patriarcharum nec ceterorum antistitum cuipiam de eo fas fuerit proferendi sententiam, nisi ejusdem primae sedis Pontificis consensus praecessisset auctoritas).

Аргумент этот фальшив, ибо и Иоанн IV, и Теодор, и Агафон "покрывали" Гонория, а не осуждали. Факт, для ватиканской доктрины убийственный. С восточной точки зрения в нем не должно быть ничего неприемлемого, раз сам Восток на VI Вселенском соборе (и не в первый раз) мужественно и бесстрашно осудил в ереси глав почти всех своих патриархатов: Александрийского, Антиохийского и целый ряд патриархов Константинопольских. С точки зрения справедливости не могло быть никаких оснований щадить Римского патриарха. B этом было даже некоторое утешение.."
http://www.pravbeseda.ru/library/index. ... ook&id=873

И смысл ссылатся на мнение Ньюмана- если оно бездоказательно? Каждый может прочесть деяния Собора и сопоставить письма с логикой их осуждения...
Я лично не вижу ничего оправдывающего Гонория..Ну да -ну умер..Так многие умерли..Это не оправдание.

В реальности логика проста- католики не хотят признать что сан папы никак не спас Гонория ни от ереси ни от осуждения, т.е 6-й Собор ясно показал границы примата в 7-м веке..
И не переиграть ни опровергнуть это не возможно..

С этим можно либо смирится- либо это отрицать.

Взято звідси http://kuraev.ru/index.php?option=com_s ... 273153.260

andrivovk
старець
старець

Повідомлення andrivovk » 05 вересня 2011, 21:31

alex1980 писав:А ще є цікаве питання. Внаслідок чого папа стає непомильним????
....
То ж питання звідки той дар у нього береться??? Внаслідок голосування кардиналів??? Але ж це не таїнство. Внаслідок коронування - це також не таїнство.

Таж Петрові сам Ісус обіцяв, "Я дам тобі ключі Небесного Царства, і що ти на землі зв'яжеш, те буде зв'язане на небі; і те, що ти на землі розв'яжеш, те буде розв'язане й на небі.”"
Хороші релігійні книги по теології, біблеїстиці http://esxatos.com/books

alex1980
дописувач
дописувач

Повідомлення alex1980 » 05 вересня 2011, 21:35

andrivovk писав:
alex1980 писав:А ще є цікаве питання. Внаслідок чого папа стає непомильним????
....
То ж питання звідки той дар у нього береться??? Внаслідок голосування кардиналів??? Але ж це не таїнство. Внаслідок коронування - це також не таїнство.

Таж Петрові сам Ісус обіцяв, "Я дам тобі ключі Небесного Царства, і що ти на землі зв'яжеш, те буде зв'язане на небі; і те, що ти на землі розв'яжеш, те буде розв'язане й на небі.”"

Нініні. Ви не розумієте суті проблеми. Яким чином передається ця ніби-то непомильність Петра? Адже ж таїнством яким передаються надзвичайні дари є рукоположення. В папство рукоположення не існує.

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 05 вересня 2011, 21:42

alex1980 писав:
Нініні. Ви не розумієте суті проблеми. Яким чином передається ця ніби-то непомильність Петра? Адже ж таїнством яким передаються надзвичайні дари є рукоположення. В папство рукоположення не існує.

Івана 14.16. А також все є пояснено в самій Буллі "Пастор Етернус".

alex1980
дописувач
дописувач

Повідомлення alex1980 » 05 вересня 2011, 21:47

romanm писав:
alex1980 писав:

Івана 14.16.

Ну знаєте... Обітниця про післання Св. Духа і отримання надзвичайних дарів... Знаєте, якби так написав протестант у яких виборне священство, то я би не здивувався, але чути такий аргумент із уст католика...
До того ж ви не дуже добре напевно знаєте про те що всі дари апостоли передавали через рукоположення і тільки так!!!

Повернутись до “Богослов'я”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 32 гостей