Правда Христа далека від "підгорецьких" (оцініть)

Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor

сергій
старець
старець

Повідомлення сергій » 28 травня 2009, 20:27

Proof писав:Ух, скільки ненависті і злості, а ще мені закидали...
а я думала, що тут люди розумні сидять, віруючі... помилилася...

На форумах не сидять, в них приймають участь.
Пані не гнівайтесь, але де ж ваше догалівське духовне зцілення? Якщо ви жартів, та ще й не злобливих не сприймаєте. А відразу ж ображаєтесь... Шо кабала догналівська не дала потрібного результату?
Sic transit gloria mundi

Proof
початківець
початківець

Повідомлення Proof » 28 травня 2009, 20:34

сергій писав:
Proof писав:Ух, скільки ненависті і злості, а ще мені закидали...
а я думала, що тут люди розумні сидять, віруючі... помилилася...

На форумах не сидять, в них приймають участь.
Пані не гнівайтесь, але де ж ваше догалівське духовне зцілення? Якщо ви жартів, та ще й не злобливих не сприймаєте. А відразу ж ображаєтесь... Шо кабала догналівська не дала потрібного результату?

?????

Proof
початківець
початківець

Повідомлення Proof » 28 травня 2009, 20:39

перепрошую, це в мене емоції такі...
я не тільки вважаю, що ваші жарти злі і цинічні, а ще й гріховні...
і звідки взяли, що я взлилася на вас, я розчарувалася. кажу ж, думала люди "приймають участь" в них розумні, віруючі....

P.S. таке враження шо то ви кабаліст, ще й тільки про неї знаєте...

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 28 травня 2009, 21:06

olesvasa писав:

І так виглядає не вам одній. Для тих, хто хоче справді зрозуміти і підтримати, спокійно поговорити : http://pidgirci.uaforums.net/index.php

Ви, розкольники, потім перед Богом відповідатимете за ці сектантські речі, за ці ваші "форуми" та відхід від істини! :shock:
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 28 травня 2009, 21:08

Proof писав:я не тільки вважаю, що ваші жарти злі і цинічні, а ще й гріховні...

Аналогічно, мабуть, до гріховних і сповнених бруду, брехні і сектанства усіх листів єпископів-самосвятів!!!!
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 28 травня 2009, 21:26

сергій писав:Люди, а тактика зомбування у Вас є? А ідеологія! Ну шо проголосите себе "епіськопами", а шо далі? Вірних жи якось тре збирати. :shock:
А акцент імпортовий? То не так просто. :shock:
Тре ше якусь Оксану Білозір пошукати для фінансової і кумівської підтримки. Ну принаймні як не її , бо вона вже занята підгорецькими, то хоч Таїсію Повалій чи Інну Богословську.
8)
Тре добре все продумати з ФСБ чи ЦРУ контакти створити. Тре подумати наперед, без підготовки не вдасться! 8)

:ROFL: :ROFL: :ROFL:

Ми грати по крупному , звичайно, спочатку не будемо. Але згадайте знамените прислівя: Хочеш заробити грошей, створи свою релігію. Треба шось таке придумати, шо огого, вже маємо четвірцю і епископів, яких, коли вони перебували в тонкому сні, рукоположив сам Іоанн Богослов, в горах Гімалаях. Пропоную, шоби нє оффтопіть відкрити другу вітку і пропонувати створення нового баламучення.

На счот кардинала почекайте, або хіба здибите спонсора, тоді да, без проблем :):):)
Пе Ес. Також предлагаю перетягнути на свою сторону деяких спеців, тут присутніх на форумі, шоби нам помогли з пропагандою. От чого- чого, а того треба в них повчитися. За це їм мій ріспект і уважуха. Серйозно.

Щодо розвідок, пропоную сконтактуватися з ісландською. Там в них акція якраз: здай 2 паспорта україни, получи один ісландії.

robie
постійний дописувач
постійний дописувач
Контактна інформація:

Повідомлення robie » 28 травня 2009, 21:58

Proof, треба трохи простіше дивитися на речі, тоді і жарти будуть зрозумілі. :)

Ну поставте себе на місце католиків. Дивляться вони на ці ігри деяких (невеличкої групи) священників, згадують історію Церкви, в якій майже кожного десятиріччя з'являються такі "пророки", що хочуть реформувати Церкву, бо на їхню думку, Церква вже не та, що раніше, нею керують не ті люди, і взагалі.

Ну подумайте, як після цього всього, дивитися та сприймати саме той рух, що Ви намагаєтеся тут захищати? Та так само як і ті, що вже давно щезли, чи стали відокремленими сектами, чи потихеньку намагаються повернутися, як ті ж таки лефевристи.

Вселенська Церква, згідно загально-католицького переконання (вибачте за тавтологію) вона одна, і стоїть і тримається вона не на людях, що нею керують, деколи бездарно, деколи краще, а на силі Святого Духа.
Нагадаю вам, що в свій час, були Папи, що витворяли такого, що ті речі, що ви закидаєете Гузару є просто дитячими забавами. І тим не менше Церква стоїть і не хитається. І жодної догми, що суперечить Євангелію та Традиції прийнято не було.

Тож, ще раз повторю, Підгірці - навіть якщо допустити, що люди діють тільки із благих намірів і жодних інших причин немає - всього тільки епізод в історії, яких вже сотні. І виходи із ситуації тільки 2: стати повноправнорю сектою, відокремившись, проклявши всіх і вся, об'явивши себе єдиними пророками та оплотом справжньої віри, або покора, каяття та повернення в лоно Церкви, яка точно не рушиться, навіть якщо Гузар - найбільший єретик на білому світі.

До речі, є набагато прийнятніші методи реформації церкви - згадаймо тільки Франциска з Асижу. Міняти Церкву на краще треба, але бунтом та непокрою цього зробити не можна. Міняти потрібно зсередини, перш за все прикладом праведного життя, а не звинуваченнями, незаконними свяченнями, настроюванням простих людей проти церковної єрархії і т.д.

Можете подивитися на ситуацію з такої точки зору?
unicuique suum

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 28 травня 2009, 22:14

Ага, згадати хоча б 897р. Папа Стефан 6, ініціював суд над попереднім Папою, Формозом, викопавши його тіло і посадивши на лаву підсудніх, після "суду" тіло було викинуте в річку, виловлене і закопане на цвинтарі для іноземців, чи наоборот. Ну а Папу Стефана, пізніше задушили в тюрмі. Папу Формоза поховали в соборі св. Петра. Але увага, незважаючи на ці речі: ні одного єретичного рішення цими Папами не було прийнято. Так шо робіть виводи.

Так що доганалівці і іже с ними, дитячі іграшки для поддєржанія правильного тонуса.

сергій
старець
старець

Повідомлення сергій » 28 травня 2009, 23:05

Proof писав:перепрошую, це в мене емоції такі...
я не тільки вважаю, що ваші жарти злі і цинічні, а ще й гріховні...
і звідки взяли, що я взлилася на вас, я розчарувалася. кажу ж, думала люди "приймають участь" в них розумні, віруючі....

P.S. таке враження шо то ви кабаліст, ще й тільки про неї знаєте...

Духовне зцілення за наслідок має зцілені емоції. Чого у вас на жаль не видно. Навіть хоча би з того що духовно зцілені люди не розчаровуються.

А стосовно кабали. Хіба потрібно бути хворим на запалення легень, аби знати що це таке? Якби ви більше знали про окультизм то очевидно не опинилися в догналівській секті.
Sic transit gloria mundi

сергій
старець
старець

Повідомлення сергій » 28 травня 2009, 23:06

mykil писав:
olesvasa писав:

І так виглядає не вам одній. Для тих, хто хоче справді зрозуміти і підтримати, спокійно поговорити : http://pidgirci.uaforums.net/index.php

Ви, розкольники, потім перед Богом відповідатимете за ці сектантські речі, за ці ваші "форуми" та відхід від істини! :shock:

Думаю і цей форум чекає та ж сама доля що і попередній догналівський форум. :)
Sic transit gloria mundi

Фішер
новик
новик

Повідомлення Фішер » 28 травня 2009, 23:15

Слава Ісусу Христу!
Сестро prof,до Вас Слово:
"Не давайте святого псам, і не розсипайте перл своїх перед свиньми, щоб вони не потоптали їх ногами своїми, і, не обернувшись, щоб не пошматували й вас..."Мт.7,6, бо до Вас Ісус каже:"Іди за Мною, і зостав мертвим ховати мерців своїх!"Мт.8,22.
Такого роду опоненти живучі коли мають об"єкт нападок. Лишіть їх і вони перегризуться між собою, бо Ісус не є посеред них.
ГОСПОДЬ ПОСЕРЕД НАС!
І Є, І БУДЕ!

сергій
старець
старець

Повідомлення сергій » 28 травня 2009, 23:31

Фішер писав:Слава Ісусу Христу!
"Не давайте святого псам, і не розсипайте перл своїх перед свиньми, щоб вони не потоптали їх ногами своїми, і, не обернувшись, щоб не пошматували й вас..."Мт.7,6, бо до Вас Ісус каже:"Іди за Мною, і зостав мертвим ховати мерців своїх!"Мт.8,22.
Такого роду опоненти живучі коли мають об"єкт нападок. Лишіть їх і вони перегризуться між собою, бо Ісус не є посеред них.
ГОСПОДЬ ПОСЕРЕД НАС!
І Є, І БУДЕ!

Ого! Напевно догналіські пастирі злякалися аби ця дискусія не відірвала декого від цієї секти.

Отже, думаю, після цього ми догналівців більше не побачимо на цьому форумі.
Sic transit gloria mundi

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 29 травня 2009, 07:44

сергій писав:

Ого! Напевно догналіські пастирі злякалися аби ця дискусія не відірвала декого від цієї секти.

Той "Фішер" звідси прилинув http://pidgirci.uaforums.net/--vt5.html

Як хитренько догналівці себе рівняють до переслідуваних, мучеників, потопаючи у фальші та беззаконні!!! %)

Їхні "перли" не то що топтати, але й ставати на них не хочеться, щоб потім не було неприємного запаху...
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

ljubomyr_ps
старець
старець

Повідомлення ljubomyr_ps » 29 травня 2009, 10:30

Фішер написав на догналівському (підгорецькому)форумі щодо нас тутешніх форумчан:
Ненавернених благословляю Іменем Бога до покаяння! ;
...бо здорові лікаря не потребують.
Мдаа то вже вершина гордині людської. Адепти підгорецьких себе вважають за святих і з вершин небесних взивають нас "ненавернених" на дорогу покаяння. Бачте ми "хворі" а вони знач. "здорові" тому візьмуться вони нас лікувати... словом облуди своєї.

Бідаки зовсім осліпли у своїй гордині й непогрішимості - хай милосердний Господь їх наверне й виведе з туману облуди й непослуху святій Апостольській Церкві.
Життя таке коротке - поспішаймо творити добро!

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 29 травня 2009, 10:49

ljubomyr_ps писав:Фішер написав на догналівському (підгорецькому)форумі щодо нас тутешніх форумчан:

Ненавернених до шизофренії "владик"? :)Ну так, фальшиві пророки не перевелися на світі... Ось їхні найперші провокації зі сектантськими форумами та роблення з християнства комедії http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php? ... sc&start=0

P. S. На псевдогреко-католицькому форумі догналівців-каббалістів-розкольників теж ведеться мова й про сучасну "антипапську структуру". Думаю, що така "структура", судячи по фактах, найбільш помітна у с. Підгірці, в колишньому костелі...

Про "апостатичний Синод" уже говорилося - http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php?t=1070
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

сергій
старець
старець

Повідомлення сергій » 29 травня 2009, 13:30

Здається в догналівців далеко тоталітарніша структура ніж це виглядало.
Sic transit gloria mundi

enginer
дописувач
дописувач

Повідомлення enginer » 29 травня 2009, 17:33

сергій писав:
enginer писав:
То ви певне до них і належете, якщо ви знаєте таку їх к-сть? Свій серед чужих - чужий серед своїх?

Дивний висновок. Вони і не приховують свою приналежність, а навпаки її афішують на кожному кроці. Якби ви приймали активну участь у житті своєї парохії то і ви би знали їх так само. Вийдеш на одного, тоді на іншого. Повірте потерпілих від цієї секти не так вже й мало. І не тільки у Львові а по цілій Галичині. Не забувайте, що поки Церква їх не демаскувала вони провадили реколекції на багатьох місця. А потім люди їхали... Приманка спрацьовувала. Хто відійшов, коли зрозумів, що вони собою являють, хто і далі належить до "упорсвтующіх". "Упорствущих" не так вже й багато, а от потерпілих: тих що відійшли, родини самих догналівців...
Навіть тих п"ятдесяток людей з цієї секти що я їх знаю особисто не сконцентровані в одному місці - це жителі і обласних центрів, і містечок та міст і сіл. На жаль ця секта свої метастази пустила досить таки географічно широко. На щасття, не багаточисельні, у розумінні кількості прихильників.

Я не мав жодного наміру Вас образити. просто в кінці могу тексту мав бути смайлик, а він чомусь не получився... :lol: Чесно кажучи я кількох людей з них знаю, спілкувався - і особисто нічого надзвичайного в них не бачив... ну правда з їхніми родинами я близько не знайомий, тому щось конкретне говорити не можу., ну але все таки ті кого знаю абсолютно адекватні люди, тому й дивно чути інше. В церкві Андрія буваю досить часто (хоч і не відношусь до цієї парохії) і також нічого дивного не зустрічав... можливо кожен бачить те, що хоче бачити?

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 29 травня 2009, 19:10

Пригадка на майбутнє для всіх прихильників "підгорецьких"!!!

На офіційному форумі УГКЦ не дозволяється:

Висловлювання, які принижують почуття віруючих та розпалюють міжконфесійну ворожнечу та висловлювання проти Церкви і віри...

http://forum.ugcc.org.ua/profile.php?mode=register

Відвертим порушникам правил буде "подаровано" справедливо бан!
Востаннє редагувалось 29 травня 2009, 19:26 користувачем o.Mykil, всього редагувалось 1 раз.
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 29 травня 2009, 19:22

Proof писав: і для того, щоб сектою когось називати треба мати на це підстави. чи вам скинути реферат на тему "Ознаки секти"?

Секта - релiгiйна група чи громада людей, що вiдокремилася вiд основної течiї релiгiї в данiй країнi, від панівної Церкви. У даному випадку бачимо явне відокремлення догналізму від офіційної УГКЦ і, якщо брати під увагу декотрі їхні єретичні релігійні погляди, зокрема стосовно молитви, - теж і від католицизму. Імхо.

Тут теж є пояснення сектанству http://lohotrontoday.at.ua/publ/3-1-0-80
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 29 травня 2009, 20:24

Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

сергій
старець
старець

Повідомлення сергій » 30 травня 2009, 14:18

Посидів, подумав і знайшов кілька єресей та гріхів догналізму:

1. Прийняття Марії до своєї особистості. Марія не Бог і тому увійти в іншу людську особистість не може. Отже маємо єресь обожнення Богородиці. Отже єресь тринітарного, христологічного та сотеріологічного характеру.

2. Покликання на стародревні канони, які скасовані Кодексом Канонів Східних Церков та Кодексом Канонічного Права. Єресь еклезіологічного Характеру - заперечення законодавчих повноважень Римського Архиєрея.

3. Пропозиція про укинення на 6 років Євхаристії в Церкві. Єресь сакраментологічного та елезіологічного характеру.

4. Привласнення єпископського уряду - єресь еклезіологічного характеру та пряме порушення канонічного права.

5. Незаконне накладання анатем - єресь еклезіологічного характеру і пряме беззаконння.

Відкрито грішні практики:

6. Використовування кабалістичних "молитовних" практик - апостазія.

7. Практикування гадання на Біблії, вервичці, жеребом - апостазія.

8. Відкрита, задокоментована брехня.

9. Забороняють своїм адаптам користуватися певними виробами, самі користуються - гріх лицемірства.

10. Прямий, впертий і злобний непослух законнип настоятелям - гріх проти обіту послуху.

11. Розпалювання ворожнечі проти законних настоятелів і єрархії - гріх проти послуху, любові.

12. Спроба розколу церкви - гріх схизми.

13. За свідченнями очевидців викриття тайни сповіді.

14. Фальшування, вигадування існування якоїсь історико-критичної теології - гріх проти істини.

15. Антиінтелектуалізм. Гріх проти Божого дару - розуму.

16. Психологічна обробка адептів - гріх проти людської свободи.

Отже 16 пунктів! :shock:

Як їхні адепти цього не бачать? %)

Рідкісний випадок щоб в одної секти стільки єресей назбиралося....
Sic transit gloria mundi

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 30 травня 2009, 15:30

І це тільки, Сергію, початок розкольницької діяльності на підгорецькій землі. А вони на Любомира Гузара напали, не бачачи колоди у власних очах!!! Як казав, по-моєму Петро I, - кожен судить у міру своєї розпущеності...

До слова, не цілком уторопав "прийняття Марії до своєї особистості"... Це як конкретніше і на основі чого? :)
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

Proof
початківець
початківець

Повідомлення Proof » 31 травня 2009, 15:49

Фішер писав:Слава Ісусу Христу!
ГОСПОДЬ ПОСЕРЕД НАС!
І Є, І БУДЕ!

дякую вам за пораду, мушу сказати, що я думала над цим.

надіюсь "Підгорецький" форум буде процвітати. :)

Proof
початківець
початківець

Повідомлення Proof » 31 травня 2009, 15:57

а тепер слово до пана адміністратора:

дуже цікаво чому це ви знищили профіль Оксанаа? можливо незабаром і мій профіль буде знищено? можливо тому, що цей форум не для прихильників підгорецьких монахів??? можливо цей форум створено тільки для їх критики і більш з ніякою іншою метою?! чи як це все розуміти?
якось ви там розбиралися з тими профілями, та очевидно не розібралися... ви маєте чітко і ясно бачити різні IP-адреси. (це якщо ви виправдовуєтесь ніби один і той самий користувач).
забанити ви її також не мали права, адже не було порушено жодного правила форуму з її сторони!

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 31 травня 2009, 16:46

Proof писав:а тепер слово до пана адміністратора:

Шановна, Вам сюди http://forum.ugcc.org.ua/profile.php?mo ... rofile&u=2

А від мене особисто попередження, адже на офіційному форумі УГКЦ категорично заборонено обговорювати дії адміністрації! Треба звертатися з пропозиціями чи зауваженнями у приват до адміністраторів... Читайте наші правила, вивчайте їх сумлінно, а відтак щось тут уже пишіть...

http://forum.ugcc.org.ua/profile.php?mode=register
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 31 травня 2009, 17:03

Proof писав: можливо тому, що цей форум не для прихильників підгорецьких монахів??? можливо цей форум створено тільки для їх критики і більш з ніякою іншою метою?!

Ще раз наголошую: які монахи поза монастирським життям? Ви хоч розумієте, хто такий чернець та яка його мета під сонцем? http://www.ucu.edu.ua/ukr/current/libra ... cle%3B3897

От на "підгорецькому форумі" http://pidgirci.uaforums.net/search.php ... thor=Proof тепер будуть самі прихильників догналівців. Непотрібні дописи (інший бік медалі) вже притьмом повидаляли, включно з новими темами дописувачів, непотрібних для них користувачів забанили і ви це звете толеранцією? Дякуйте Всевишньому, що Ви ще щось тут пишете до пори, до часу... Тепер ваш псевдогреко-католицький форум буде закритого типу, неначе у масонській ложі!

Церковна апологетика не лишає поза своєю увагою і сучасну підгорецьку проблему, тому що ще є на білому світ оборонці християнської віри перед різного роду пройдисвітами та фіктивними пророками, що по вуха погрузли у фальші та беззаконні!!!!! :shock: :shock:

Обережно: вовки в овечих шкурах!

Останнім часом серед вірних греко-католиків розповсюджуються так звані "листи з Підгірців", які до болю нагадують листівки Білого Братства з зображенням Ірини Кривоногової (Марії Деві Христос) або так звані "листи щастя" - не за змістом, а своєю таємничістю та єретичним духом. Суть цих листів полягає в тому, що кілька монахів, які стверджують, що їхній "дух справжнього християнства" ліквідується "з допомогою психологічних методів і так званим послухом" теперішніми ієрархами УГКЦ, оголошують апостазію Верховному Архієпископу греко-католиків кардиналу Любомиру Гузару та перебирають на себе всю повноту влади в УГКЦ.

Інакше ніж маячнею хворих і психічно неврівноважених це не назвеш і справа не вартувала б і виїденого яйця, якщо б ці листи не розповсюджувалися дійсно віруючими людьми і не спричиняли неспокій і в так неспокійний час. Шкода, що кілька колишніх василіан (на даний час відлучені від Церкви карою Великої Екскомуніки) з чеської делегатури ЧСВВ в Україні змогли так закаламутити воду, шкода, що представники некатолицьких конфесій використовують ці листи для підривної діяльності всередині Католицької Церкви, але ще більше шкода, що багато щирих віруючих людей теж приклали руки до розповсюдження так званих "листів підгорецьких "отців". Звичайно, що багато хто незгідний з тим, що в УГКЦ на Україні згадується "і всіх вас, православних християн", чого не роблять отці-василіяни і чого не почуєш з ватиканського богослужіння по радіо, звичайно, що єпископи і священики, які працювали в підпіллі і витерпіли важкі випробування сибірської каторги як о. Йосафат Каваців зі Стрия, можуть мати певні застереження щодо співпраці з іншими конфесіями, проте той факт, що дана справа є актом, спрямованим проти самої Церкви, може не зауважити лише сліпий. 4 бунтівних монахів "відлучили" від Церкви кардинала та 17 єпископів і "призначили" свій церковний уряд з нібито "ображених" отців, яких нашвидкуруч "висвятили" в єпископи самопроголошені "пастирі".

Про потаємний, прихований конфлікт між ієрархією УГКЦ і отцями-василіянами кожному, хто цікавиться поточним релігійним життям, відомо давно, проте варто наголосити на тому, що "підгорецькі отці" в жодному разі не репрезентують всього ордену Василія Великого, який, незважаючи на різні інсинуації, все-таки має велику повагу серед вірних УГКЦ. Згіршення, яке походить від так званих "листів", наводить на гадку євангельські слова - краще було б їм "взяти камінь жорновий на шию", аніж мають вони спокушати вірних.

"Листи з України", які чомусь завжди розпочинаються великоднім "Христос воскрес!", звинувачують людину, яка так багато зробила для нашої української церкви та і всього українського народу - кардинала Любомира, "повідомляють" про якісь свої безглузді рішення нашого папу, єпископів Католицької і Православної Церков (до чого тут Православні Церкви - дуже важко второпати), а також Ющенка, Луценка, "губернаторів" 7 міст (з них 4 в Західній Україні) та мерів 7 міст - Стрия, Луцька, Бучача, Дрогобича, Коломиї, Чорткова та Жовкви. В політичному плані ця справа дуже нагадує події в трускавецькій "Батьківщині", коли 7 депутатів виключили з партії голову міської організації і повстали проти півтисячі трускавецьких бютівців, щоб вгамувати свої амбіції. Але Бог все розставив на свої місця.

Звичайно ж, Вселенська Церква не раз мала неприємності з особами, які через гординю повставали проти правдивого вчення Христа - тому і відбувся церковний розкол 1054 року, тому і відбулася Реформація в 16 столітті, тому і маємо так багато різних некатолицьких церков і сект на теперішньому етапі історії. Навіть нещодавні події з лефевристським рухом в Латинській Церкві і події з одним бунтівним отцем біля Львова в УГКЦ показують, що такі труднощі виникатимуть ще не раз. Але на те вона і скала, наша свята Церква, щоб не могли її здолати "ворота пекельні", щоб боротися з єресями і напоумлювати вірних, на душі яких чигає ворог Бога і людей - диявол. Адже "листи з Підгірців" - не що інше, як справа рук Сатани, ворога роду людського, який діє під маскою добра, "благих намірів" щодо церкви, якими вистелена дорога до пекла. Він діє і серед католиків, і серед православних (згадаймо хоча б рухи старообрядців, інші розкольницькі рухи), і серед протестантів (згадаймо небажання п'ятидесятників піти на поступки вимогам часу і утворення харизматичного руху), і серед нехристиян.

Тому будьмо пильні і не піддаваймося спокусам, не ведімося на такі гидкі сенсації, які мають блискучу обгортку, але всередині наповнені смородом та цвіллю. Якщо ми християни, то і чинімо по-християнськи, живімо в братній любові і довіряймо Богові та Його опіці - як над кожною людиною зокрема, так і над всією Святою Церквою. І тоді не будуть нам ні цікаві, ні страшні ніякі "листи з України" ніяких "святих підгорецьких отців". Слава Ісусу Христу!

Джерело: http://www.turportal.org.ua/visnyk/n16.htm
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

сергій
старець
старець

Повідомлення сергій » 01 червня 2009, 13:17

Цікава поведінка догналівського "форуму". Уже закрили доступ незареєстрованим гостям, а "неугодних" просто забанили чи витерли, а "неугодні" повідомлення витерли.

Хіба правда боїться, хіба вона закривається. Нема аргументів - витерти. Це методи тоталітарних брехливих режимів. Отака то "правда" догналівської секти.
Sic transit gloria mundi

Мaлuй
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Мaлuй » 08 червня 2009, 14:35

Заснування реформаційного центру в Чині Св.Василія Великого

Святіший Отче,
з великим болем ми усвідомлювали обов’язок оприлюднити скандали, що стосуються гомосексуалізму всередині Церкви.
До одного домініканського монастирського храму прийшов на сповідь хлопець, який довірився монаху-священику, що мабуть має іншу сексуальну орієнтацію. Цей священик незабаром його сексуально зловжив, а тоді посилав його ще й до своїх приятелів священиків-гомосексуалістів. Коли про це довідався інший священик з цього ж монастиря, то негайно ж пішов до настоятеля, щоб повідомити йому про цей моральний злочин і вимагав направи. Однак настоятель дав йому листок паперу, щоб тут же сам і „добровільно” написав прохання до Ватикану про звільнення з вічних обітів, і щоб знову повертався у світ.
Цинічність церковної ієрархії є такою великою, що єдиним і діяльним середником захисту є не приховувати їхні моральні та догматичні злочини, але їх оприлюднювати. В багатьох монастирях в рамках духовних реколекцій для християн-католиків проводяться орієнтальні медитації (дзен, за-дзен). Власні монахи і монахині мають обов’язок, в рамках формації, пройти курси на базі модерних психологічних методів, що по суті ведуть до втрати спасительної віри, а часто до зв’язаності нечистими духами. Таким чином сучасні монастирі не є зразком наслідування Христа, але навпаки – відводять від Христа і ведуть до служіння антихристу.
Тому знову пропонуємо, щоб кожен Чин і кожна Провінція виділила один монастир для правдивого реформаційного руху. Якщо Ви поставите Церкві цю вимогу, а деякі генеральні настоятелі відкинуть реформу, то такий Чин відразу ж скасуйте, бо він є на шкоду Церкви.
Сім єпископів з нашого Правовірного Синоду вже заснували реформаційний центр в нашому ЧСВВ і ми самі є його першими членами. Наш Чин має четвертий обіт – послух Вам, Святіший Отче. Цим ми сьогодні відновляємо обіт послуху Богові і Христовому Євангелію. Водночас відновляємо обіт послуху і вірності Вам, Святіший Отче, а це явно, перед Богом, Вами і цілою Церквою. Якщо Ви підтвердите незаконний і злочинний вирок найвищих суддів, Префекта Бурке і секретаря Данніелса, то Вас послухаємо і вже не будемо публічно використовувати скорочення ЧСВВ. ВАШУ ТИХУ МОВЧАНКУ РОЗЦІНЮЄМО ЯК ОЧЕВИДНІСТЬ ТОГО, ЩО ДЕКРЕТ ЦИХ ДВОХ СУДДІВ І АПОСТОЛЬСЬКОЇ СИГНАТУРИ Є НЕДІЙСНИЙ. Ваша мовчанка є для нас рівнож знаком благословення, яке даєте нам для реформи нашого ЧСВВ.
У Христі Ваші,
+ Ілля, ЧСВВ
+ Самуїл, ЧСВВ
+ Маркіян, ЧСВВ
+ Методій, ЧСВВ
Підгірці 26.5.2009

Адреса: Синод єпископів УГКЦ, Підгірці, 19, Бродівський р-н, Львська обл., 80660, Україна
www.community.org.ua, [email protected]

особливо цікаве я виділив! :o

п.с. підгорецькі ГУРУ чомусь постійно переконані, що "їхня справа" має неабияку вагу в Церкві. цікаво, чи вонм справді щиро вірять, що Папі не має чим займатися крім, як особисто підтверджувати екскомуніки подібних самосвятів?

сергій
старець
старець

Повідомлення сергій » 08 червня 2009, 15:50

Як каже москаль: "Тихо едет не спеша крыша шифером шурша". Але то вже догналівцям не просто їде, то вже ураганом зриває дах... Бідолашні догналівці чисто втратили відчуття реальності. Але цікаво, що вони так відчайдушно чипляються за абревіатури УГКЦ, ЧСВВ... :o
Sic transit gloria mundi

ljubomyr_ps
старець
старець

Повідомлення ljubomyr_ps » 08 червня 2009, 20:40

Та все у них (догналівців) сплановано наперід. І останні виділені слова з їхнього листа Папі цьому підтвердження. Однозначно все у них сплановано на розкол у нашій церкві наперід. Рука спеців від ФСБ тут явно проглядається - руйнувати УГКЦ зі середини.
Та й взагалі все це мені нагадує підготовку до а-ля 46 року. Ну дуже їм (новоспеченим рос. чекістам) хочеться прибрати до рук Україну розвалити, розформувати ненависну їм УГКЦ яка ї є духовним оберегом української державності - вони це добре усвідомлюють. А ми тим часом в Україні гриземось брат з братом на догоду і втіху ненависникам України.
Життя таке коротке - поспішаймо творити добро!

Повернутись до “Інші Церкви та Спільноти”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 267 гостей