Шкідливі звички, залежності

Прощі, відпусти, милостиня, піст, сімейне життя, питання етики та моралі... Усе, що стосується повсякденного життя кожного християнина

Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor

Колтун RX-350
новик
новик

Шкідливі звички, залежності

Повідомлення Колтун RX-350 » 29 березня 2009, 15:34

Слава Ісусу Христу брати та сестри,
сьогодні у церкві владика казали що християнин який палить не може мати Духа Святого оскільки руйнує тіло - Храм Духа Святого (1 Кор. 6:19).

Я давно є курець і знаю наскільки ця звичка є пагубною та як важко покинути її. Та не хочу щоб фізична похіть була перешкодою для Духа Святого у мені.
Що мені робити - курити надалі чи .....
Підкажіть та допоможіть !!!

skytalec
гість
гість

Повідомлення skytalec » 29 березня 2009, 15:57

Скілики всього навколо є цікавого - шо шкода часу втрачати на нікотин !!!
ідучи долаєш віддалі

Igor
старець
старець

Re: Шкідливі звички християн

Повідомлення Igor » 29 березня 2009, 19:39

Колтун RX-350 писав:Слава Ісусу Христу брати та сестри,
сьогодні у церкві владика казали що християнин який палить не може мати Духа Святого оскільки руйнує тіло - Храм Духа Святого (1 Кор. 6:19).

Я давно є курець і знаю наскільки ця звичка є пагубною та як важко покинути її. Та не хочу щоб фізична похіть була перешкодою для Духа Святого у мені.
Що мені робити - курити надалі чи .....
Підкажіть та допоможіть !!!

Не курити звичайно, але тут є багато але....
1. Чи може пан владика без гріха? Особисто мій досвід показує, що багато священників попри дотримання зовнішньої сторони віри чинять гріхи набагато страншіні, і нічого....
2. Можна курити і бути добрим хрестиянином, а можна не курити і бути останнім покидьком...
3. Це Ваш особистий вибір і Ваша осоиста відповідальність, курити чи не курити...

Не картайте себе, не той більше праведний, хто себе картанням мучить, а той хто чітко розуміє що він і для чого робить. Кожен в кінцевому підсумку буде відповідати за себе сам...

skytalec писав:Скілики всього навколо є цікавого - шо шкода часу втрачати на нікотин !!!

А на піст і молитву без віри не шкода часу витрачати?
Чи на бездумне відвідування храму?

До речі морфій (наркотична речовина як хто не знає) в медицині застосовується як обезболюючий препарат.
Одна і та сама речовина в одному випадку добро, в іншому зло.

Anatolij
постійний дописувач
постійний дописувач
Контактна інформація:

Повідомлення Anatolij » 29 березня 2009, 21:53

Був час, також вів запеклу боротьбу з цією звичкою, було надзвичайно важко. Молився, постив, Господь вказував мені на гріховність цієї звички, яка є рівносильною 5 заповіді. Отож, після Неділі, тобто після св. Причастя, сповіді, коли розпочинався новий тиждень (у Неділю я примушував себе стримуватися від паління) я відчував велику освячуючу ласку, благодать. Це дозволяло б мені прожити тиждень з Господом, душевним спокоєм, ласкою... але уже в понеділок, коли ішов на навчання, бував з друзями, які також палять, я зривався і ніяк не міг стриматися. Пачка-пів сигарет вдень. І тоді я почав відчувати великий розпач, втрату ласки, все ставало чорним і похмурим, ніби після важкого гріха. Якщо не було змоги піти до церкви серед тижня, то до неділі я практично весь час був морально мертвим. Мене гризли сумніви, я частіше почав звертатися до Бога за допомогою, молився за подолання цього "прокляття", якого не міг позбутися. Господь допоміг мені зрештою це побороти, хоча боротьба була жорстокою і болючою. Мені в руки одного разу потрапила книжка, в якій мова йшла про те, що куріння - це банальне кадіння дяволу. Аргументував цю тезу автор прикладами індійських шаманів, які викликали злих духів і спілкувалися з ними за допомогою диму, через паління люльок. Таким чином, людина що палить, прикликує до себе всю нечисть, різного роду духів, які через постійність "кадіння" не полишають людину. Тому Святий Дух біля неї не може перебувати, тим більше оселятися в людському серці, яке стало храмом нечисті.

Зрештою, такі думки настільки почали на мене впливати, що я вирішив ще з більшою силою боротися проти цієї звички і зрештою переміг. Це був передріздвяний піст, коли я постановив хоча б цей час не курити, а потім... і зовсім перестав курити і навіть зараз відчуваю страшну відразу, коли поблизу хтось палить.

Тож підсумовуючи, скажу, що людськими засобами цю звичку побороти не можливо самотужки, потрібна допомога Господа, молитва і піст і духи самі щезнуть. Часта Сповідь і Причастя. Ось така "формула".
Згодом настане таке полегшення, що навіть "легкий подув" Святого Духа почне наповнювати вас неймовірними ласками і святою благодаттю. Це зумовлено перш за все тим, що душа, довго перебуваючи у болоті бісівському, зранена ними, буде дуже вразливою і чутливою до найтонших дій Святого Духа, який почне її зцілювати і загоювати рани.

Також корисно палити час від часу удома ладан з молитвою до Чесного Хреста. Це буде таким собі контрнаступом проти тієї практики, яку ви вели до цього часу. Це кадіння буде прикликанням Святого Духа до вашої оселі, як матеріальної так і духовної. Успіхів Вам!

Олюнька
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Олюнька » 30 березня 2009, 15:51

Igor писав:1. Чи може пан владика без гріха? Особисто мій досвід показує, що багато священників попри дотримання зовнішньої сторони віри чинять гріхи набагато страншіні, і нічого....

Ото чисто по нашому, по-людськи, перевести стрілки на когось. Кожен за своє відповість. Звичайно, що нема нікого без гріхів, але це не означає, що не можна робити іншим застережень.
Так в Святому Письмі, фарисеї казали до сліпородженого: "ти весь в гріхах, а нас навчаєш..."

Християнин - це не є свята людина, а людина, яка прямує до святості, інколи падає, але завжди стає, тому варто боротися з шкідливими звичками.
Моє шанування! Ваша с. Катерина, МНІ

Igor
старець
старець

Повідомлення Igor » 30 березня 2009, 16:25

Олюнька писав:
Igor писав:1. Чи може пан владика без гріха? Особисто мій досвід показує, що багато священників попри дотримання зовнішньої сторони віри чинять гріхи набагато страншіні, і нічого....

Ото чисто по нашому, по-людськи, перевести стрілки на когось. Кожен за своє відповість. Звичайно, що нема нікого без гріхів, але це не означає, що не можна робити іншим застережень.
Так в Святому Письмі, фарисеї казали до сліпородженого: "ти весь в гріхах, а нас навчаєш..."

Християнин - це не є свята людина, а людина, яка прямує до святості, інколи падає, але завжди стає, тому варто боротися з шкідливими звичками.

А Ви дописи до кінця читаєте, чи так?
Безумовно кожен буде за себе відповідати, безумовно.
Але нікого не звинувачуючи довзолю собі нагадати, що багато (не всі безумовно) священників перетворили на чесноту прагнення до багатства: дорога машина, дорога квартира, дорогий мобільний і т.д.
Я можу зрозуміти коли це робить людина, яка по статусу є вища за інших(власник бізнесу, депутат, і ін), але коли це робить людина, якій би належало бути більш скромною, трохи дивно.
Особисто у мене після такого не повернувся би язик комусь в чомусь дорікати і когось вчити.

Olya
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Olya » 31 березня 2009, 10:13

Igor писав:

А на піст і молитву без віри не шкода часу витрачати?
Чи на бездумне відвідування храму?

А хіба можна постити і молитися без віри? До посту і молитви має тянутися душа. Також люди мають старатися досконалюватися як духовно так і тілесно. Я деяких своїх поганих звичок позбулася завдяки молитві (колись я дуже любила тріпатися язиком чи треба чи не треба), а тепер також пробиває, та я себе навчилася переборювати. От тягне нераз щось розказати (особливо якусь нову плітку), та замість того я прикушую язика і подумки помолюсь(хоч якусь коротку молитву) і знаєте в душі я відчуваю себе трохи світлішою. В мене на меті ще є позбутися багато поганих звичок (таких як інколи лінь, чи занадту допитливість і т.д). Та я знаю, що з силою волі і молитвою я потрохи буду позбуватися цих звичок. Можливо так і з куривом , якщо постановити собі то можна всього добитися. Адже куриво впливає не тільки на ту особу, яка курить, але й на некурящих, які знаходяться поруч.
Розум людини обдумує путь її, але кроки її наставляє Господь.(Прип. Соломона 16:9)
Все буде добре!!!

TanyshaSmile
новик
новик

Повідомлення TanyshaSmile » 07 квітня 2009, 10:07

Igor писав:

багато (не всі безумовно) священників перетворили на чесноту прагнення до багатства: дорога машина, дорога квартира, дорогий мобільний і т.д.
Я можу зрозуміти коли це робить людина, яка по статусу є вища за інших(власник бізнесу, депутат, і ін), але коли це робить людина, якій би належало бути більш скромною, трохи дивно.
Особисто у мене після такого не повернувся би язик комусь в чомусь дорікати і когось вчити.

навіть в церковних книгах пише що людині потрібні гроші для її моральної свободи і фізичної.Майже у всіх священників є сім*я тому вони й переживають за неї і не хочуть щоб вона жила в бідності.А людина повиннна жити не лише духовно а й фізично для чого ж Бог дав їй землю і її багатства для того щоб вона відмовилась них і від Його дарунку?Людина повинна бути доглянутою і дбати за своє здоров*я а це не можливо без грошей.Але у всьму треба знати межу і деякі священники дійсно її переходять .
Життя на землі - це лише коротка мить та від неї залежить житя у вічності...

Igor
старець
старець

Повідомлення Igor » 07 квітня 2009, 11:04

TanyshaSmile писав:
Igor писав:

багато (не всі безумовно) священників перетворили на чесноту прагнення до багатства: дорога машина, дорога квартира, дорогий мобільний і т.д.

навіть в церковних книгах пише що людині потрібні гроші для її моральної свободи і фізичної.Майже у всіх священників є сім*я тому вони й переживають за неї і не хочуть щоб вона жила в бідності.А людина повиннна жити не лише духовно а й фізично для чого ж Бог дав їй землю і її багатства для того щоб вона відмовилась них і від Його дарунку?Людина повинна бути доглянутою і дбати за своє здоров*я а це не можливо без грошей.Але у всьму треба знати межу і деякі священники дійсно її переходять .

А для чого Христос вчився бути і був столяром до початку проповідування? Тому що був перш за все відповідальним.
Багато теперішніх священників мають хоча б якусь спеціальність і дбають за свою сімю(якщо вона є) власними руками і головою? А нащо, все одно утримують.

Щодо церковних книг, то там написано каменувати за найменшу провину, приносити криваві жертви і ще багато приколів, але є ми усі цього не робимо. Може треба відібрати з церковних книг що від Бога, що від людей? Взагалі це давно уже треба зробити, дуже акуратно, але треба.

TanyshaSmile
новик
новик

Повідомлення TanyshaSmile » 07 квітня 2009, 11:16

Христос теж не був бідняком
А за каменування і криваві жертви це все в старому заповіті якщо не помиляюсь а ми живем за новим. І Ісус не казав бути бідними а скромним це не означає бідним.Кожна людина повинна дбати за свій добробут і своєї сім*ї якщо має.

Igor
старець
старець

Повідомлення Igor » 07 квітня 2009, 11:23

TanyshaSmile писав:Христос теж не був бідняком

А багато священників стверджують що був.
Хоча я притримуюсь думки, що Христос був непоганим майстром своєї справи і з легкістю міг утримувати родину до початку проповідування.

TanyshaSmile писав:А за каменування і криваві жертви це все в старому заповіті якщо не помиляюсь а ми живем за новим.

Але і старий ніхто не відміняв, адже він є частиною бібілії. Чи може я помиляюсь? Ні не помиляюсь, ми просто "вибірково" читаємо Старий Завіт.

TanyshaSmile писав:І Ісус не казав бути бідними а скромним це не означає бідним.Кожна людина повинна дбати за свій добробут і своєї сім*ї якщо має.

Та власне.
Але як дбати? Обкласти даниною парафіян, чи самому щось робити?
Багато Ви знаєте священників з мирською спеціальністю(хоч якоюсь)? Я кілька знаю.

TanyshaSmile
новик
новик

Повідомлення TanyshaSmile » 07 квітня 2009, 11:31

Якщо священник займається ще іншою роботою тоді він не зможе повність віддатися церкві.

Марія і Йосип мали свої землі і не були бідняками але і не багачами це я вичитала в книзі "віра і факти"яку купила в церкві.

Коли прийшов Ісус то дав нам нові закони бо старі для нас вже не підходили одже християни повинні жити за ними а також що головне Бог дав нам заповіді яких до цього не було

ShMariam
Модератор
Модератор

Повідомлення ShMariam » 07 квітня 2009, 11:44

Христос сам сказав, що прийшов доповнити закон, закон виражений у 2 основних заповідях: "люби Бога.... " і "люби ближнього". Таке доповнення автоматично "скасовувало" деякі приписи Старого Завіту: наприклад: новозавітнє "Любіть ворогів ваших" скасовувало старозавітнє "Око за око, зуб за зуб" і т. д.
Важливо!Може врятувати життя: http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php?f=3&t=97&p=56358#p56281

TanyshaSmile
новик
новик

Повідомлення TanyshaSmile » 07 квітня 2009, 11:47

ну я це і мала наувазі :)

Marat
дописувач
дописувач

Про наркоманію

Повідомлення Marat » 16 травня 2009, 19:32

Чи можна розглядати наркоманію, як хворобу типу цукрового діабету, коли хворий потребує постійного введення інсуліну? Наркоман стає на лікарський облік, приходить в медичний пункт, одержує дозу, і йде додому, йому не потрібно шукати грошей для придбання наркотиків, красти. Хоча наркоман як був, так і залишається залежним, але суспільству вигода - менше СНІДУ та інфекцій, що передаються через нестерильні шприци, менше злочинів, залежні повертаються до майже повноцінного життя... В "цивілізованих" країнах наркоманів так і лікують... Як ставляться шановні учасники форуму до такого методу лікування з точки зору як моральної, так і церковної?
http://zapitay.in.ua/index.php?option=c ... 1&Itemid=1
«Деякі опоненти замісної терапії висловлюються від імені усіх матерей і батьків України, з чим я категорично не згодна. Я теж мати, але я цілком підтримую програму ЗТ. Моя дочка і її чоловік більше року є пацієнтами програми. До цього вони багато років вживали вуличні наркотики (у тому числі ширку і героїн). Багато разів лікувалися, намагалися проходити реабілітацію в спеціалізованих центрах, у тому числі і християнських, але все безрезультатно. Ставши учасниками програми замісної підтримуючої терапії, вони змогли повернутися до нормального повноцінного життя».

ljubomyr_ps
старець
старець

Повідомлення ljubomyr_ps » 16 травня 2009, 22:27

Я не лікар і не спец по тих питаннях. Але даний "метод " лікування мені нагадує подачу милості (в грошах) алкоголіку або циганам - в першому випадку він їх пропє а в другому гроші заберають циганські барони. Знаю правда про метод лікування наркоманії коли дозу наркотику поступово зменшують а потім замінюють ліками - тоді то ще прийнятно.
Життя таке коротке - поспішаймо творити добро!

Історик
дописувач
дописувач

Повідомлення Історик » 17 травня 2009, 20:32

Ця тема з багатьох причин нажаль є особливо близька для мене.
Тому можу сказати із впевненістю: наркоманія - це наркоманія, а цукровий діабет і подібні йому гормонально залежні хвороби - це хвороби. Знаєте, вся проблема у лікуванні наркозалежних зводиться до декількох простих речей:
- тверде бажання наркомана змінити своє життя
- ізоляція наркомана від того оточення подібних йому, в якому він знаходиться
- фізична зайнятість (робота, спорт)
- духовна заповненість його життя
- підтримка близьких йому людей
Ось і все. Я думаю, що ці аспекти актуальні і для алкоголиків. Я також розглядаю наркоманію як один із видів гріховності, адже хто з нас не є залежним від багатьох і багатьох речей, заважаючих нашому духовному зростанню.

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 17 травня 2009, 20:37

Доводилось у житті стрічати наркозалежних молодих осіб... Це один жах! Шкода, що вони гинуть під різним оглядом передчасно... :cry:
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

Marat
дописувач
дописувач

Повідомлення Marat » 26 травня 2009, 13:25

ljubomyr_ps писав:Я не лікар і не спец по тих питаннях. Але даний "метод " лікування мені нагадує подачу милості (в грошах) алкоголіку або циганам - в першому випадку він їх пропє а в другому гроші заберають циганські барони. Знаю правда про метод лікування наркоманії коли дозу наркотику поступово зменшують а потім замінюють ліками - тоді то ще прийнятно.
Метадон має таку саму дію, як і інші опіати, тільки більш тривалу, але відповідно і набагато довше триває "ломка" при намаганні припинити його вживання. Можливо, замісна терапія для когось і є виходом, але це дуже сумнівно...Чи може людина, християнин, знаходячить під дією метадону, відвідувати Богослужіння, сповідатись, причащатись? Дехто називає замісну терапію повільною евтаназією наркоманів...Цілком в "дусі гуманізму". :( А циганам на мій погляд, подавати треба, не все йде баронам, такий вже в них уклад, традиції, така нація... :)
Історик писав:Знаєте, вся проблема у лікуванні наркозалежних зводиться до декількох простих речей:
- тверде бажання наркомана змінити своє життя
- ізоляція наркомана від того оточення подібних йому, в якому він знаходиться
- фізична зайнятість (робота, спорт)
- духовна заповненість його життя
- підтримка близьких йому людей
Ось і все. Я думаю, що ці аспекти актуальні і для алкоголиків. Я також розглядаю наркоманію як один із видів гріховності, адже хто з нас не є залежним від багатьох і багатьох речей, заважаючих нашому духовному зростанню.
Найголовніше - те що у вас першим пунктом - тверде бажання, а воно у залежної людини може бути тільки чудом, Божим промислом, чи молитвами близьких небайдужих людей. Решта - це вже технологія лікування і реабілітації, можлива в умовах лікувальних і реабілітаційних установ... Чи є такі молитовні групи в УГКЦ, чи є чудотворні ікони, святі, за молитвами яких зцілюються (бо наркоманія потребує не стільки вилікування, скільки зцілення)?

robie
постійний дописувач
постійний дописувач
Контактна інформація:

Повідомлення robie » 26 травня 2009, 15:34

Можу ще додати, що при такій методиці, що описана у топікстартера доза поволі зменшується, і в деяких випадках (нажаль відсоток малий) є повне видужання.

До речі, відсоток наркоманів, що повертаються до нормального життя взагалі дуже низький при будь-якій терапії, в тому числі і в різних католицьких закладах. Тому люба терапія, що має бодай якийсь позитивний ефект має право на життя.
unicuique suum

Marat
дописувач
дописувач

Повідомлення Marat » 02 червня 2009, 18:15

robie писав:Тому люба терапія, що має бодай якийсь позитивний ефект має право на життя.
Є методи лікування і реабілітації наркоманії, які "приватизують" секти, наприклад, http://www.narconon.ru/ Зовні все пристойно, але за Наркононом стоїть "церква саєнтології"... :(

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 03 липня 2009, 19:33

Igor писав:
А для чого Христос вчився бути і був столяром до початку проповідування? Тому що був перш за все відповідальним.
Багато теперішніх священників мають хоча б якусь спеціальність і дбають за свою сімю(якщо вона є) власними руками і головою? А нащо, все одно утримують.

Щодо церковних книг, то там написано каменувати за найменшу провину, приносити криваві жертви і ще багато приколів, але є ми усі цього не робимо. Може треба відібрати з церковних книг що від Бога, що від людей? Взагалі це давно уже треба зробити, дуже акуратно, але треба.

Знову традиційно втікаємо від теми, впадаючи у флуд та потягаючи теж при тому за собою й інших!!! Думаєте, ніхто не бачить свавілля на форумі?!
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

прочанка
старець
старець

Повідомлення прочанка » 07 липня 2009, 12:05

куриво- однозначно зло для здоров"я курця і ще більше тих,хто поруч. Людина, яка має до цього тягу, усвідомлє свою залежність і шкоду, тому займається самообманом. То стрес знімає, то для похудіння, то ще щось... Звичайно, мені легко бути такою мудрою, бо сама ніколи не пробувала курити, хоч спокус було предостатньо. Курила більшість , подруг в т.ч. Була білою вороною і спокусу не раз виникала, але Бог мене тримав... Пережила...
Куріння- спокуса, яку варто бороти. тим паче,зараз є і чаї,що зменшують тягу і їнші засоби, коли самому важко і звичайно- велика віра до Бога

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 07 липня 2009, 14:00

Антитютюнові Інтернет-ресурси:

http://tvereza.info/contacts/links/links-k.html
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

jah
гість
гість

Повідомлення jah » 11 липня 2009, 11:51

Палив 8 років. Та якось сталося що більшість моїх друзів домовилися одночасно кинути. Вони вже з добрих два тижні не курили, а я таки продовжував, бо такої мети собі не ставив і бажаня покинути не мав. Та ось одної суботи розмовляючи по skype з моїм другом з Данії (він теж зумів покинути) сказав йому: "повиси на звязку, а я піду покурю бо вже он яка година, а я відранку не курив" а він мені "ну то не кури і далі, якшо вже стільки витримав". І я спробував. Перших три дні мною аж трясло, так ломало як наркомана. Потім стало трішки легше. Згодом настав ча Великого Посту і собі постановив що під час посту курити не буду, закурю аж після Великодня. Пережив і піст, а на Великодень вже не побачив змісту починати курити. Ось так не курю вже півтора року.
Рецепт виявляється простий - не курити, не зважаючи ні на що. Не в світі жодної причини, яка може заставити тебе палити. Причини ми шукаємо самі.

Колтун RX-350
новик
новик

Повідомлення Колтун RX-350 » 04 вересня 2009, 23:00

Щиро дякую усім за свої свідчення про куріння. Господь Великий і Милосердний і робить чуда й сьогодні мене й самого Він зцілив звільненням від куріння - це був справжній подарок і моє знайомство з Ним.
Я не знав Бога і не просив його про своє звільнення, старався сам кинути ріними способами що тільки не робив нічого. Та одного разу потрапив я на реколекції, де один мирянин їх проводив та розповідав про Ісуса, про Його любов, що Він вмер на хресті за мої гріхи і я почав розмірковувати про це що було 2000 років тому. Яка ціна мого життя хто за мене віддав своє життя і тут Господь Ісус в серці сказав: чи віруєш в Мене? А я відповів так Господи поможи моєму невірстві. Моє тіло стало гарячим і відчув легкість на душі. І вийшовши з церкви я просто забув покурити. Потім в дома я замітив що нема бажання до цигарок і так вже 4 роки я пізнаю Господа почав жити життям вічним.
Єдине прагнення мати Сина понад усе, Той дорогоцінний скраб.
Йому слава із уст немовлят навіки Амінь.

zhognaut
гість
гість

Епідемія хімічної та нехімічної залежності в Україні

Повідомлення zhognaut » 06 березня 2010, 21:26

Шановне панство.
Дозвольте мені розпочати на форумі тему, актуальність якої врядчи хтось заперечить, і яка, на моє превелике здивування (я, можливо, помиляюсь), поки що не існує у загальному контенті форумів УГКЦ.
Хімічна (наркоманія, токсикоманія, алкоголізм тощо) та нехімічна (ігроманія, нетоманія, секстанство тощо) залежності - це, як відомо, страсті людські, якими на разі переобтяжене наше суспільство.
Хотілося б почути Ваші думки, люди, поспілкуватися на цю вкрай важку тему.
А може це нікого не турбує, може це нікому і не треба. Дай-то Боже, щоб так і було! :Search:

andrivovk
старець
старець

Re: Епідемія хімічної та нехімічної залежності в Україні

Повідомлення andrivovk » 06 березня 2010, 22:40

zhognaut писав:Дозвольте мені розпочати на форумі тему, актуальність якої врядчи хтось заперечить, і яка, на моє превелике здивування (я, можливо, помиляюсь), поки що не існує у загальному контенті форумів УГКЦ

Що стосується нетоманії, то така тема вже є -"Інтернет" в "Балачці".А про сектанство взагалі є кілька тем, просто пошукайте - "Основні характерні риси діяльності тоталітарних сект"("Церква і суспільство"),"Правда Христа далека від "підгорецьких"(оцініть)("Церква і суспільство") , "Ваше ставлення до секти адвентистів-суботників?"("Балачка") та інші.
Хороші релігійні книги по теології, біблеїстиці http://esxatos.com/books

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 06 березня 2010, 23:56

andrivovk писав:
.А про сектанство взагалі є кілька тем, просто пошукайте

Але не всі вони про сектанство взагалі, а поокремі: єговісти, адветисти і т. д. Але автор написав (може це механічна помилка) саме "секстанство" (див. вище). :crazy:
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 08 березня 2010, 09:44

Слава Ісусу Христу!
zhognaut писав:А може це нікого не турбує, може це нікому і не треба. Дай-то Боже, щоб так і було! :Search:

дуже цікавить. Можливо потім прилучимо до цієї теми інші гілочки з доробку на Форумі, продовжуймо тут. :Rose:
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Повернутись до “Життя християнина”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей