А питання Божого вибору? "Кого вибрав того і покликав".
Зрозуміло, що без свідомого відкинення Божої благодаті не можливо потрапити до пекла.
Але ж покликав усіх! Кожна людина є покликана щоб вічно жити з Богом після фізичної смерті.
Але чи можна спастися без свідомого прийняття Божої благодаті?
А якщо в людини нема шансу отримати цю благодать. Якщо це якийсь індіанець в Амазонії, з племені, яке в житті слова Божого не чуло, але який, тим не менш, живе згідно свого морального закону. Та ж кожна людина підсвідомо відчуває що є добре - а що зле. Невже Бог просто його покине? Чи ж він його не любить так як і нас з вами? Чи ж не хоче він його бачити у своєму царстві? В тому і уся суть, що любов Божа не вибирає, а просто любить, недивлячись на обличчя, колір шкіри, релігійну приналежність, статус у суспільстві і т.д. Це ми, люди, найчастіше любимо тільки тих, хто нам подобається, а любов Божа - це одна велика жертва.
Чи є якісна різниця між праведниками Старого Завіту і всіма решта не християнами?
Чи є якісна різниця між прихильниками юдаїзму й іншими не християнами?
Є. Праведники в Старому Завіті все ж слідували Божим законам. Але мені запам"яталася одна фраза з одної з пророчих книг, скоріше за все з книги пророка Єремії, де Бог говорить наступну фразу про поган(цитую не досліво)"... забули мій закон, ба й вони своїх законів не дотримуються". Тобто Бог сприйняв би навіть те, що ці погани не дотримуються закону Божого, але мають свої закони, яких мають дотримуватися. Та вони навіть цього не роблять. Тобто живуть взагалі беззаконно. Бо якщо є певні закони, і їх хтось притримується, то хоча би має якісь рамки, в яких намагається перебувати, а отже чимось себе обмежує і упокорює. А беззаконника взагалі нічого не тримає. Ось в чому справжня біда!
Хіба дитина сатанчстів, вихована сатаністом, винна що вона потрапить до пекла? Чи навіть вона, ця дитина свідомий поклонник сатани буде захоронена від Божого засуду?
Не буде. Але тільки тому що він чинить зло! Якщо він свою совість просто заставляє замовкнути, і служить злу, то куди йому дорога як не в пекло. Але, якщо він вибере шлях, який підказує його серце(якщо воно ще здатне на таке), то думаю, що спасеться.
"Для чого шукаєш ти для себе почесті в інших? Поважай сам себе, і ніхто не принесе тобі безчестя."
св. Йоан Золотоустий