Правда Христа далека від "підгорецьких" (оцініть)

Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 10 жовтня 2009, 15:25

Мaлuй писав:Не знаю, хто там кого потурає?
Знаю одне, що для "підгорецьких" римо-католицькі костели стали прибіжищем. У Львові в катедрі не раз бачу їхніх представників, але то справа інша -- ксьонзи їх причащають, бо, напевно, не знають кожного, хто приступає до Причастя. Але така річ є на Україні. Більше того, жодного разу я не бачив хоч якоїсь реакції римо-католиків на підгорецьку справу, навіть зі сторони "екскомунікованого" підгорецькими Апостольського нунція на Україні не було жодних заяв.

Тоді давайте кожному ксьондзу дамо листівку "Їх розшукує міліція" і шоби вони перед тим як причащати, звірялися з ним:) То все річ така, другорядна і на совісті підгорецьких а не ксьондзів.

А яку реакцію потрібно з боку РКЦ? УгкЦ і самав змозі вирішити свої проблеми. Інакше багато честі підгорецьким, якщо ще й нунцій буде щось там говорити на їх рахунок.

Мaлuй
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Мaлuй » 10 жовтня 2009, 15:32

romanm писав:А яку реакцію потрібно з боку РКЦ? УгкЦ і самав змозі вирішити свої проблеми. Інакше багато честі підгорецьким, якщо ще й нунцій буде щось там говорити на їх рахунок.

:(
забагато честі для "підгорецьких"? чи можливо відсутність нормального відношення до УГКЦ?

Мaлuй
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Мaлuй » 10 жовтня 2009, 15:36

romanm писав:Тоді давайте кожному ксьондзу дамо листівку "Їх розшукує міліція" і шоби вони перед тим як причащати, звірялися з ним:) То все річ така, другорядна і на совісті підгорецьких а не ксьондзів.

а хіба я не дав зрозуміти, що це саме річ другорядна і не має великого значення?
а ось намагання знівелювати проблему -- з твого боку досить таки непристойно!

сергій
старець
старець

Повідомлення сергій » 10 жовтня 2009, 15:50

romanm писав:
Тоді давайте кожному ксьондзу дамо листівку "Їх розшукує міліція" і шоби вони перед тим як причащати, звірялися з ним:) То все річ така, другорядна і на совісті підгорецьких а не ксьондзів.

А яку реакцію потрібно з боку РКЦ? УгкЦ і самав змозі вирішити свої проблеми. Інакше багато честі підгорецьким, якщо ще й нунцій буде щось там говорити на їх рахунок.

Листівку не потрібно давати чи розсилати, бо отець парох Пробіжної особисто звернув увагу отця Станіслава на цю проблему. Пан ксєндз пообіцяли і далі... причащають сьостр, які не скидають габітів шоб ходити до костела в Пробіжній. Так що опізанти їх неважко. Була реакція і зісторони Апостольського Адміністратора Бучацької єпархії УГКЦ, але... віз і нині там. В тому самому селі оден католицький священик "сьостр" не причащає, бо вони офіційно заявили що слухатимуться виключно екскомунікованих екс-монахів Догнала і Со, а інший парох (жимо-католіцкі) ревно їх причащає і тішисі жи вони приходять до косцьола. Отаке то ситуація. Особисто бувім в цьому селі. Професія така, всюди пхати свого носа. Як що не вірите - їдьте, перевірте. Доречі розпочався суд де позивачем виступила громада УГКЦ, щоб повернути собі будівлю "монастира", і очевидно суд виграють, бо суд каже що "сьостри" перецшли в іншу конфесію. Отакато "мила" історія братньої любові між римо-католиками і греко-католиками.
Виглядає шо о. Станіслав більше поширює Велику Польщу, а ніж дбає про добро Католицької Церкви. А то нажель, є дуже частою хворобою польських ксьонзів. Вони нею страждають і в Німеччині і в Австрії і то на чисто німецьких парохіях. Може то риса польського менталітету? Може би вартувало братам полякам почати дбати про інтереси Церкви, а не Польщі.
Sic transit gloria mundi

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 10 жовтня 2009, 19:26

Я зовсім не збираюся нівелювати проблему, але і не бачу , з іншого боку великої проблеми і переживань. Нагадайте слова св. Писання:"Хто не гідно їсть тіло і п є кров, той на осуд собі це робить" ( приблизна цитата).

2. На місці поляка,міг бути хтось інший, тоді шо і його звинуватили б в тому, що ввін зазіхає на угкЦ? Не думаю. Те що він поляк, немає някого відношення до його діянь, не бачу резону приплітати сюди і націоналістичні мотиви.
3.Я, особисто, не знаю що там відбувається на "верхах" між ієрархами УгкЦ і РКЦ, але якщо вони не можуть домовитися між собою, то це їх проблеми а не нас, простих вірних. Вони на ці посади поставлені Богом і будуть відповідати за свої діяння.

4. З нашого боку роздмухувати ситуацію теж не бачу резону. Церкву навіть диявол не переможе, а хто такі доганалівці??? Так що не треба, як на мене , алармістських настроїв.

Мaлuй
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Мaлuй » 10 жовтня 2009, 19:45

romanm писав:Я зовсім не збираюся нівелювати проблему, але і не бачу , з іншого боку великої проблеми і переживань. Нагадайте слова св. Писання:"Хто не гідно їсть тіло і п є кров, той на осуд собі це робить" ( приблизна цитата).

2. На місці поляка,міг бути хтось інший, тоді шо і його звинуватили б в тому, що ввін зазіхає на угкЦ? Не думаю. Те що він поляк, немає някого відношення до його діянь, не бачу резону приплітати сюди і націоналістичні мотиви.
3.Я, особисто, не знаю що там відбувається на "верхах" між ієрархами УгкЦ і РКЦ, але якщо вони не можуть домовитися між собою, то це їх проблеми а не нас, простих вірних. Вони на ці посади поставлені Богом і будуть відповідати за свої діяння.

4. З нашого боку роздмухувати ситуацію теж не бачу резону. Церкву навіть диявол не переможе, а хто такі доганалівці??? Так що не треба, як на мене , алармістських настроїв.

:shock: істинно українській менталітет -- моя хата скраю... :( -- сумно, що люди сміють називати себе католиками, а насправді вибирають куріння бамбуку та ще й інших до цього закликають...

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 10 жовтня 2009, 20:49

Чому український? Мій менталітет, що кожен повинен робити те, що має робити. Якщо , зі всією повагою, наша ієрархія не може домовитися з латинниками, то це не наші проблеми, чи не так? Чи ми будемо, як деякі бабці на парафіях, повчати попів що і як вони повинні робити?

Чи не занадто коли вівці починають вчити пастухів як вони повинні пасти? Пастирі поставлені Богом, за свої опущення будуть відповідати, а нам треба дивитися за спасінням своєї душі, а не вишукувати ксьондзів - зрадників. Це їх проблеми:" Хто стоїть, хай вважає, щоби не впасти".

Звісно що тут і є наше опущення, але опущення в тому, що напевно ми теплі християни, ось і через те, стаються такі розколи як в підгірцях. Єдине, як на мене, що ми маємо і повинні робити, це молитися за наших отців духовних, щоби Бог дарував їм мудрість, а решта, вони самі розберуться, бо це не їх право, а ОБОВ ЯЗОК.

Чи не так?:)

Мaлuй
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Мaлuй » 10 жовтня 2009, 21:29

romanm писав:Чому український? Мій менталітет, що кожен повинен робити те, що має робити. Якщо , зі всією повагою, наша ієрархія не може домовитися з латинниками, то це не наші проблеми, чи не так? Чи ми будемо, як деякі бабці на парафіях, повчати попів що і як вони повинні робити?

Чи не занадто коли вівці починають вчити пастухів як вони повинні пасти? Пастирі поставлені Богом, за свої опущення будуть відповідати, а нам треба дивитися за спасінням своєї душі, а не вишукувати ксьондзів - зрадників. Це їх проблеми:" Хто стоїть, хай вважає, щоби не впасти".

Звісно що тут і є наше опущення, але опущення в тому, що напевно ми теплі християни, ось і через те, стаються такі розколи як в підгірцях. Єдине, як на мене, що ми маємо і повинні робити, це молитися за наших отців духовних, щоби Бог дарував їм мудрість, а решта, вони самі розберуться, бо це не їх право, а ОБОВ ЯЗОК.

Чи не так?:)

не зовсім згоден. хоч я і не прихильник того, щоб вірні повчали своїх пастирів, але у даному випадку -- підгорецькі несуть загрозу не лише єрархам, це є зовнішній ворог Церкви, проти якого повинні стояти всі, а не лише єпископи і священники. і кожен повинен брати в цій боротьбі участь наскільки може. Насправді дуже просто, сидячи далеко від епіцентра подій, розважати як мають поступати вірні - зовсім інакше тут, особливо на західній Україні, коли навіть серед найближчих є люди, зваблені цією сектою!

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 10 жовтня 2009, 22:00

Згоден, згоден.
Тільки , як мені здається, не потрібно ідентифікувати Церкву з ієрархією. Я просто повторяю слова, здається Івана Златоустого, що пси(пастирі) повинні гавкати, бо інакше горе їм.

Та й у Бога свої плани, якщо він це допустив для нашої Церкви.

Мaлuй
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Мaлuй » 10 жовтня 2009, 23:06

romanm писав:Тільки , як мені здається, не потрібно ідентифікувати Церкву з ієрархією.

Церкву можна ідентифікувати багато з чим, але в тому числі і з єрархією.

Мaлuй
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Мaлuй » 10 жовтня 2009, 23:07

romanm писав:Та й у Бога свої плани, якщо він це допустив для нашої Церкви.

звичайно, але не думаю, що Він розраховував, що всі будуть тихенько сидіти і спостерігати, чим все закінчиться.

padremikaele
новик
новик

Повідомлення padremikaele » 11 жовтня 2009, 18:53

Мaлuй писав:
padremikaele писав:Дорогі у Христі про такі речі важко щось говорити, коли чуєшся таким далеким від цієї справи. Уявіть собі що це відбувається у вашому селі чи місті, і тоді та вся теорія пропаде сама собою, бо єресь догналітів власне прогресує завдяки тому що ми до неї ставимось не серйозно.
Щодо оголошення на всю Україну то рекомендую!!!!!! 388, але задумайтесь чи це принесе користь нашій Церкві та цьому селу (до якого доречі маю ронне відношення і тому так болюче це переживаю).
шо до РКЦ, то я особисто мав нещастя спілкуватись із тим священиком і враження великого інтелектуала здатного щось втяти не складав.
Тому лишється бити у всі дзвони а почати рекомендую зі сповіді та причастя, і тільки після того щось кардинально змінювати.

чесно кажучи, не вловив, то що саме ви рекомендуєте?
добре знаєте того ксьонза? його прізвище?

Справа не в РКЦ служителі, а в нашій байдужості до цієї чи подібної ситуації, під проводом "Догналітів"

Мaлuй
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Мaлuй » 11 жовтня 2009, 20:40

padremikaele писав:Справа не в РКЦ служителі, а в нашій байдужості до цієї чи подібної ситуації, під проводом "Догналітів"

тобто в нашій байдужості? можливо ви мали на увазі Вашу байдужість? я, наприклад, зовсім не байдужий... тай знаю багатьох небайдужих!

Mandrivnyk
дописувач
дописувач

Повідомлення Mandrivnyk » 11 жовтня 2009, 21:54

Mykil, одна моя колишня знайома теж попала в лабети тих контеплятивних сестер. Багато хто не може прийти до тями, що саме з нею таке сталося :shock: Я не можу назвати ні її ім'я, ні прізвища, але ця особа - поліглот. І мені дуже жаль її. Щоправда, мій контакт із нею обірвався кілька років тому, та цю історію я почув і теж був шокований. Можливо, саме підгорецькі вміло маніпулюють тими, хто схильний до певного ідеалізму у всьому. Бачив кількох моїх знайомих, які теж підтримують самосвятів. Та доки цей розкол буде розхитувати корабель Христової Церкви? :(

сергій
старець
старець

Повідомлення сергій » 12 жовтня 2009, 14:36

Конфлікт між двома парохами до вкола "сестер" у Пробіжній, Богу дякувати вичерпано. Отець Станіслав більше не причащає "сестер", що більше в неділю на проповіді оголосив, що догналівці - це небезпечна секта, яка маскується під УГКЦ, а насправді не є навіть християнською.
Але конфлікт набуває у цьому селі іншого забарвлення. Догналівці цієї неділі привезли цілий автобус своїх "сестер" до цього села і на подвір"ї "монастиря", під прикриттям рідної "української" міліції (тут хочу зауважити, що в світі міліцією називають паравійськові банд формування, а стражів правопорядку - поліцією) мали "архиєрейське" богослужіння. Простих мирян було аж... четверо. Цікаво чи міліціянтська охорона не є дарунком пані Оксани Білозір, якій "підгорецькі"епіськопи наобіцяли нашаманити перемогу її кума - пана Президента на наступних президентських виборах?
Sic transit gloria mundi

сергій
старець
старець

Повідомлення сергій » 12 жовтня 2009, 14:38

Mandrivnyk писав:Mykil, одна моя колишня знайома теж попала в лабети тих контеплятивних сестер. Багато хто не може прийти до тями, що саме з нею таке сталося :shock: Я не можу назвати ні її ім'я, ні прізвища, але ця особа - поліглот. І мені дуже жаль її. Щоправда, мій контакт із нею обірвався кілька років тому, та цю історію я почув і теж був шокований. Можливо, саме підгорецькі вміло маніпулюють тими, хто схильний до певного ідеалізму у всьому. Бачив кількох моїх знайомих, які теж підтримують самосвятів. Та доки цей розкол буде розхитувати корабель Христової Церкви? :(

Доти доки основних заколотників не відправлять там де їм місце - не Кульпарки.
Sic transit gloria mundi

Олюнька
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Олюнька » 12 жовтня 2009, 15:02

Слава Богу! І за закінчення цього непорозуміння і за те, що "простих мирян було аж... четверо" :wink:
Моє шанування! Ваша с. Катерина, МНІ

Олюнька
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення Олюнька » 12 жовтня 2009, 15:06

Mandrivnyk писав:Mykil, одна моя колишня знайома теж попала в лабети тих контеплятивних сестер. Багато хто не може прийти до тями, що саме з нею таке сталося :shock:

а моя подруга була б напевно пішла до монастиря, якби не ті контеплятивні сестри. Вони так її в оборот взяли і дзвонили, і на роботу до неї приходили, що в неї виникла певна антипатія до монашого життя. :shock:
Моє шанування! Ваша с. Катерина, МНІ

vitalko
старець
старець

Повідомлення vitalko » 12 жовтня 2009, 17:45

а моя подруга була б напевно пішла до монастиря, якби не ті контеплятивні сестри. Вони так її в оборот взяли і дзвонили, і на роботу до неї приходили, що в неї виникла певна антипатія до монашого життя.

Думаю, якщо в неї є справжнє покликання, то Бог їй дорогу до монастиря вкаже в будь-якому випадку.
"Для чого шукаєш ти для себе почесті в інших? Поважай сам себе, і ніхто не принесе тобі безчестя."
св. Йоан Золотоустий

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 12 жовтня 2009, 18:34

Бачу, що є свідомі люди в цьому плані, що бачать, що не все золото, що блищить - це я про "безпомильно-правовірних" схизматиків. Дехто навіть сповідається добровільно з того, що заходить на їхній сумнозвісний сайт, де правда перемішана з лукавством...
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

Justyn
постійний дописувач
постійний дописувач

Повідомлення Justyn » 13 жовтня 2009, 07:18

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Люди, подивіться, що знайшов я в коментарях під однією статтею. Автор хоч з насмішкою, але виклав усе як є.

http://gazeta.ua/index.php?id=293302
28.07.2009 14:59

Наша Всесвятість Ілля І Догнал, Папа Підгорецький, Дохтор теолохії (Дохналівка) (Дохналівка)

Наша Всесвятість Ілля І Догнал, Папа Підгорецький, Дохтор теолохії, вірним моїм догналівцям, "підгорецьким" - привіт! Ілля акбар! Дітоньки, найулюбленіші мої українські лохи і льошки. Я люблю Вас як зимне пиво, люблю Вас як з сиром пироги. Ми ся вибрали до Києва жи би поцілувати в ср.ку нашого патрона з Кремля який приїхав туда. Прийдіть до мене, я напою Вас такою жовччю, яка Вас ше і не снилася і тоди будете кусали, рвали на кавалки тих меніпротивних гузаріотів. Не бійтеся нічого ми переможемо! Ілля акбар! Тому ще і ще раз вам наголошую! лля акбар! Улюблені мої, предорогоцінні українські льохи і льошки Бачите якими підлими і дебільними методами діє ворог моєї Всесвятості. Вони безмозглі і бездуховні істоти, які не хочуть покаятися, не хочуть прийняти нас-с-с-с своїм богом і паном. Але ми не здамося. Ми будемо і далі, Ваші тупі голівоньки сповнювали помиями власної гордині, кабали, жовчі і дурості! Ілля акбар! Улюблені мої українськи лохи і льошки в цей спосіб виражаю свою всещиросердечну божеську подяку і благословення усім Вам які так ревно боретеся за встановлення моєї божеської влади у світі! Всім Вам загарантоване тепленьке місце у моєму приватному раї! Найдорожчі мої українськи лохи і льошки, не забувайте підтримувати нашу гордість за Вас щедрими дарами у вигляді грошей. Можете приносити гривні, єври, доляри, рублі - все беремо! Бо для нашого божеського апетиту уже замало того шо нам посилають щедрі наші господарі з Кремля! Наша Всесвятісь хоче мати і ще більше! Предорогоцінні мої найдорожчі мої, українські лохи і льошки! Ілля акбар! Улюблені мої, дорогі мої українські лохи і льошки, я люблю Вас найжаркішою любов"ю - люблю Вас як зимне пиво! люблю Вас як з сиром пироги! Тому не дайтеся тому баламандному апостатови Гузарові! Я ж бо є Вашим богом і паном ваших душ і недалеких умів!!! Дорогі мої українські лохи і льошки! Ілля акбар! Помахавши вервицею і погадавши на ній та тицьнувши пальцем у біблію, покакавши та побекавши, помекавши і помукавши Я у своїй божественості, знаходячись у совершенній і вседовершенішій єдності з великою Богинею Матір"ю, зі своїми синами богами Мєфодієм та Меркієном та зі своїм вседіяльним духом - Самуїлом, мир Вам і привіт дорогі мої українські лохи і льошки!Щиро дякую Вам за гідну оборону моєї божеської непомильності. І благословляю Вас місцем у моєму приватному раї, в який не попаде ні один гузарівець ні гузарівка. Погадавши, як це годиться на вервичці і тицьнувши пальцем у біблію, та закликавши на поміч велику богиню матір за допомогою священого кабалістичного екання, бекання, мекання, акання, какання, проголошую Вам свою божественну волю. Від нині, Ви мої вірні чада, українські лохи і льошки маєте святий обов"язок що дня п"ять разів, а саме о 9 годині, о 12 годині, о годині 15, 18 і 21 п"ять хвилин екати, бекати, какати і мекати після чого маєте шість раз проголосити святе визнання нашої віри "Ілля акбар! Велика богиня матір його жінка, Мєфодій і Маркіян його сини, а Самуїл - дух!" Це проголошення маєте маєте проголосити на чотири сторони світу, проклинаючи, тобто проголошуючи "Анатема!" на всіх і кожного одного хто не приймає мене як Бога і велику богиню матір до своєї особистості! Кожен з Вас, дорогі мої чада, дорогі мої лохи і льошки, хто наважиться не дотримуватись цієї постанови підпаде під анатему нашу і нашого всеправосранішого синоду, так як це вже сталося з так званим нунцієм Юрковичем так званого Папи Римського, апостата і єретика Рацінгера. Ілля акбар!Дорогі мої українські лохи і льошки! Ми відкрили і ще одну підступну змову, яка зруйнувала католицьку церкву. Апостат Гузар, виявився багато хитрішим ніж ми сподівалися. Він підасовками і фальсифікаціями привів на папський престол, апостата прихильника ІКТ Йозефа Рацінґера, який не тільки апостатував від правди, але також жодного разу недослухався до наших святих упімнень. Що більше він нас повністтю іґнорував. Цей страшний і болючий стан в церкві причинений Гузаром і його бандою, яка захопила усю католицьку церкву у свої руки. Отож дорогі мої, звіщаємо Вам що настали останні часи. В цій непростій ситуації, ми, Ілля Догнал, беремо на себе місію і відповідальність за долю церкви. І порадившись зі своїм всеплазуючим синодом єпіськопів проголошуємо: 1. Оскільки апостат Рацінгер не може бути папою, а всі кардинали є апостатами, відступниками, єретиками, корупціонерами, гомосексуалістами, масонами і весь цей конклав був звичайнісіньким монстр-процесом, залишились тілько ми, дорогес-с-с-с-сенький з нашим правосраним синодом, то ми Ілля Догнал проголошуємо себе Папою, але не Римським, бо Рим відпав від віри, а Папою Підгорецьким Іллєю І. 2. Кожен хто хоче спасти свою душу мусить виректися 1264 єресей відступника Рацінгера, прийняти Велику Богиню Матір до своєї особистості, і прийняти нас-с-с-с своїм богом і господом, а правосраний синод наш, єдиними автентичними нашими пророками. 3. Всі єпископи і священики так званої католицької церкви втратили свої уряди і тому не є більше правдивими. 4. Визнання правдивої віри складається в той спосіб що кандидат на прийняття до правдивої церкви мусить стати на коліна відректися згаданих єресей, прокляти всю католицьку церкву і її провід, і поцілувати в дупу заступників наших, правосраних єпіськопів, Самуїла, Маркіяна та Методія. 5. Кожен хто вірний нам мусить притягнути до нас хоча одну душу в місяць інакше впаде на нього анатема наша. 6. Кожен наш вірний мусить на чолі, або на правій руці написати нашу всесвяте ім"я Ілля, але зашифроване від гузарівців, щоб вони Вас, моїх дорогеньких лохів і льошок не почали переслідувати, тому шифр нехай буде 666. Возлюблені мої українські лохи і льошки! Не піддавайтеся на провокації і глум безбожних апостатів, які говорять про вірність Папі Римському. Рим відпав в єресь! Порадившись зі своїм всеправосранішим синодом, ми своєю всесвятішою, ніколинепомильною волею, Ваш пан і господь, проголошуємо, як непомильну і вічну правду, що спастися можете тільки через послух мені, Папі Підгорецькому і мому всеправосрайнішому синоду моїх пророків. Бо нема бога крім мене і Самуїл, Методій і Маркіян мої пророки. Ілля акбар! Возлюблені мої українські лохи і льошки, мої вірні послідовники, Ілля акбар! Повідомляю Вам, щоб Ви не боялися слухам, які є частиною підступної змови Рацінгера, Гузара і Содано. Ці слухи розпускають богопротивні елементи, які ще відважуються противитися нашій всесвятій волі. Ці недолюдки відважуються кидати тінь на мою Всесвятість проголошуєчи не розумні речі про мою екскомуніку, а також екскомуніку тих хто йде моїми божественими стопами: всесвятиї моїх пророків і єпіськопів: Самуїла, Маркіяна і Методія. Я Вам заявляю, що ніякий Рим чи якийсь там Римський Папа не могли нас екскомунікувати, бо вони не мають жодної влади над святими пророками божими. Вони є апостатами і відступниками, які твердошийно противляться моїй всесвятій волі.Ви самі можете бачити і розуміти, що повною правдою являється те, що ми непідвласні ніякому папі, ніякому Богові, крім моєї власної божественності. Тому не вірти цим підлим слухам про якусь там екскомунікацію. Ілля акбар! Дорогі мої возлюблені українські лохи і льошки, Ілля акбар! Бачу що моїм оборонцям, оборонцям моєї божественності і непомильності забракло аргументі. Тому моя Вам пастирська і божеська рекомендація: не звертайте уваги на тих апостатів гузарівців, які не перестають багном поливати нашу божественну четвірцю і твердоголово відкидають почитання великої богині матері. Вони ніколи не увійдуть у мій приватний рай. Я вже Вам наголосив, що Рим цілком і повністю впав в єресь і втратив всяку владу і авторитет. Отож погадавши на вервиці та тикнувши пальцем у біблію, ми вирішили і постановили - якщо арогантні і безбожні відступники від святої догналівської віри не навернуться до Чесного хреста то ми з усім своїм всеправосранішим синодом накладемо анатему на усю безбожну структуру, яка називає себе католицькою церквою, але такою вже не є, бо відкинула наші спасенні упімнення і зробила нам копен дупен екскомунікувавши нас на свою голову. Ми вже разом з цілим нашим всеправосранішим синодом викляли і анатемували очі і вуха безбожного апостата Рацінгера, який богохульно не перестає називати себе Папою, безперестанку відмовляючись визнати нашу пророчу і божеську владу над своєю убогою персоною. Ми одностайно у своїй божественій четвірці постановили викляти цього богохульного супостата Юрковича і звернулися до Всегарантуючого, щоб вигнав цю заразу з України і не наважувався більше нікому з ватиканських агентів потикатися у нашу канонічну територію. тому нехай лякаються і трясуться усі гузарівці відступники, бо вже недалекий той час коли ми з ними вчинемо так як свого часу вже єдиновірна і правильна Москва чинила - ми їх скасуємо, як Сталін у 1946 році. Тому радійте і веселіться мої дорого ураїнські лохи і льошки. Ілля акбар! Скоро настане наш час і на нашій вулиці буде свято! Ілля акбар! Не бійтеся, дорогі мої Українські лохи і льошки, рано чи пізно ми зреформуємо усі церкви так щоб вони прийняли усю істину кабали і Нас-с-с-с, Вашого лохівського єдиного і неповторного бога! Ілля акбар! Також нагадою Вам про ваш святий обов"язок намалювати на стінах та дверях Ваших осель п"ятикутну зірку - пентаграму перевернену догори ногами, тобто щоб на горі було два її кінці.Ці два кінці символізіють совершенну єдність між моїм божеством та божеством великої богині матері у сексуально-ефірному з"єднанні. НАступні два промені символізують повну єдність і сексуальне єднання між моїми синами- Мєфодієм і Маркияном, нижні же промінь символізує моє активне божественне начало мого духа - Самуїла. Наша божественна четвірця оперта на чоловічому началі Самуїлі і жіночому божественному началі великій богині матері, цілком і повністю з"єднаній зі мною є тим захистом, який дозволить Вам бути повністю захищеними від апостатських переслідувань гузарівців і запевнить повну перемогу над ними. Ілля акбар! Перемога буде за нами, коли прийде наш вельможний пан Антихрист! А до тепер - Ілля акбар!

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 13 жовтня 2009, 10:41

Justyn писав:
Люди, подивіться, що знайшов я в коментарях під однією статтею. Автор хоч з насмішкою, але виклав усе як є.

Це може теж бути як додаток до цих "догналівських жартів" http://antydognalivci.blogspot.com/2009 ... st_26.html

Їхні "премудрості" вже розкусили. І шило з мішка нарешті вилізло. :)
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

Yuriy D
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Yuriy D » 13 жовтня 2009, 10:52

Justyn писав:

28.07.2009 14:59

Так, кількість коментарів до статті просто вражає. Такий собі міні-форум :D

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 13 жовтня 2009, 11:22

Yuriy Dzyoba писав:Так, кількість коментарів до статті просто вражає. Такий собі міні-форум :D

Та чимало коментів з обидвох таборів просто повторються і також є ряд дописів просто перекопійованих з інших...
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

сергій
старець
старець

Повідомлення сергій » 13 жовтня 2009, 13:25

Доречі, отанні посланія догналістів таки вказують що в них вже просто на просто дах цілком зірвало. Думаю їм потрібна невідкладна психіатрична допомога. Цікаво які норми українського законодавства діють у таких випадках. Чи можлива примусова госпіталізація, іноземців зокрема? :)
Sic transit gloria mundi

гість
дописувач
дописувач
Контактна інформація:

Повідомлення гість » 18 жовтня 2009, 14:33

Офіційне повідомлення прес-центру Бучацької єпархії УГКЦ у зв’язку з антикатолицькою діяльністю "угрупування Догнала"

«І коли хто скаже тоді вам: Глянь ось Христос, чи онде, - не вірте, бо встануть лжехристи та ложні пророки, які чинитимуть великі знаки і чуда, щоб коли можна, звести навіть і вибраних. Ось Я попередив вас.» (Мт. 24, 23 - 25).

Слава Ісусу Христу!

Дорогі вірні,

Звертається до вас прес-центр Бучацької єпархії у зв'язку з поширенням інформації наклепницького характеру на адресу Блаженнішого кардинала Любомира Гузара - Глави УКГЦ, Апостольського Адміністратора Бучацької єпархії о. Дмитра Григорака, ЧСВВ, отця Зеновія Пасічника, священика Бучацької єпархії та інших отців УГКЦ.

Вже протягом кількох років на Заході України діє група іноземців (група Догнала), які під виглядом греко-католицьких провідників збирають невдоволених священиків, монахинь або мирян і пропонують їм дуже принадний, але водночас обманний «шлях до неба». Їх називають «підгорецькими отцями», але правильніше їх буде називати «група Догнала» (за ім'ям засновника секти). Мають себе за «новозавітних пророків» і «спасителів», стверджують, що лише вони знають правдиву науку Церкви, а всі решта помиляються. Вони вселяють в уми людей зневагу до Української Греко-Католицької Церкви. Люди зваблюються також на те, що нібито вони допомагають своїми молитвами, але що це за молитва, коли вони розпалюють ненависть до єрархії і до Церкви взагалі; що це за гучне призивання ім'я «Ісусе», коли в поведінці вони є злі та агресивні? Невже ж можна любити Ісуса та одночасно очорнювати свого ближнього?

Основна частина цих псевдо-грекокатоликів належала до отців Василіян. Однак, через непослух та гординю цих людей було видалено із монашого чину. Вони також були священиками, але настільки хотіли бути знаменитими і визначними, що їхнє священство стало обмінною монетою в отриманні власної слави, потоптавши при цьому репутацію інших священиків та єпископів. На що Патріарший Трибунал зреагував адекватно: заборонив їм священнодіяти і відлучив їх від Церкви. Опісля Апостольська столиця, а саме: Найвищий Апостольський Трибунал - Сигнатура - підтвердила це рішення як правильне і остаточне. Але на цьому діяльність чужинців не припинилася. Вони в брутальний спосіб почали влізати в наш спільний дім - Українську Греко-Католицьку Церкву, самопроголосивши себе «єпископами». Трохи згодом ці особи відважилися на ще нахабніше: всіх законно призначених архиєреїв УГКЦ «викляли» з Церкви. Але й на цьому їхній хворобливий ентузіазм не зупинився. Їхню увагу не обійшов також і Ватикан. 15 вересня 2009 р. Б. вони дозволили собі «виключити» з Католицької Церкви усіх кардиналів, членів усіх папських церковних інституцій, мотивуючи це тим, що всі вони «зрадили Христа».

Очевидно, що наступною жертвою їхньої хворобливої фантазії буде сам Святіший Отець. Вони уже звертаються до Папи з вимогами та повчаннями, що Папа має робити. «... На жаль Ви, Ваша Святосте, в цій ситуації реагували як апостол Петро в Антіохії (див.Гал.2,11 наст.)! Ваше мовчання було зрадою Христа, Церкви і люду, спраглого правди і справедливості.» У цих словах можна побачити явне зухвальство і неповагу до Святійшого Отця. А наші «підгорецькі проповідники» вважають це нормальним для себе, а навіть і таке можуть заявити: «У випадку, якщо Ви, Святіший Отче, помрете, то вже нема кому вибрати Папу.» (Листи з УА 12/09). З цих слів випливає, що наступний Папа буде відступником і єретиком, оскільки його вибиратимуть «кардинали-зрадники Христа». І продовжуючи думку, напевно єдиним правовірним папою може бути лишень хтось із сектантської групи Догнала.

Коли до наших «правовірних отців» звернувся кардинал Я. Пуятс з питанням «... Чому ви виступаєте від імені Папи Римського, вимагаючи віровизнання???», то відповідь була наступною: «Ваша Еміненціє, Бог цього хоче, а Святіший Отець це з вдячністю прийме.» (Листи з УА 12/09). Як бачимо, що вони починають уже говорити від імені Бога, а влада Папи проявляється лише у «совершенному послусі» «групі Догнала».

Одночасно, реальне життя Церкви, за яким маємо можливість слідкувати через засоби масової інформації, показує зовсім інше. Святіший Отець продовжує працювати і йому допомагають ті ж кардинали та інституції, яких, за словами «Догналістів-сектантів», вже не існує через «зраду».

Блаженніший кардинал Любомир Гузар, якого вони теж «анатемствували», 19 вересня 2009 року був присутнім на зустрічі Патріархів та Верховних Архиєпископів Східних католицьких Церков на запрошення Вселенського Архієрея Венедикта XVI, де Папа прийняв його як правдивого і єдиного Главу УГКЦ.

Ще один яскравий приклад брехні, обману та очорнення, яким займаються догналівці - це Український Католицький Університет (УКУ). Вони не по-християнськи очорнюють цей навчальний заклад, називаючи його «місцем, де втрачається жива віра». Звинувачують у «невиразному відношенні єдності зі Святішим Отцем». А яким є жест Папи? 100 тисяч євро - таким є дар Святішого Отця Бенедикта XVI на розвиток УКУ. Ці гроші Папа передав зі свого особистого фонду.

Отже, вся їхня зброя: дух злоби, ненависті, бунту, непокори, очорнення і обману - з арсеналу князя темряви.

Як бачимо, результат як на долоні: хто є хто. Хто служить для Бога і для Церкви, а хто одержимий манією величі і влади, духом гордині, як Люцифер, повстає проти Бога і Його Церкви, використовуючи ту саму зброю, що і сатана.

Зайвим підтвердженням цьому є зміст їхніх листівок, які вони поширювали на початку жовтня в с. Пробіжна. В цих листівках вони прямо закликали до бунту проти єрархії та проти отця пароха Зеновія Пасічника, який користується заслуженою повагою в усіх жителів с. Пробіжна.

Щодо сестер монахинь, які проживали в с. Пробіжна, Чортківського району, що на Тернопільщині, то слід сказати, що дані сестри відкрито заявили свою приналежність до «групи Догнала». Тому Апостольським Адміністратором Бучацької єпархії о. Дмитром Григораком, ЧСВВ, було прийнято рішення припинити діяльність монастиря, члени якого діють на шкоду Церкві.

Декрет від 01.10.2009 р.Б., вих. № 242/09 К

Беручи до уваги неодноразові мої звернення до преподобних сестер монастиря Благовіщення Пресвятої Богородиці у с. Пробіжна з метою вияснення підпорядкування даних сестер проводу Католицької Церкви, і в тому числі єрархії УГКЦ, та отримавши у відповідь лист № 52 від 15.08.2009 р.Б., надісланий мені сестрами контемплятивного монастиря Св. Пророка Іллі, в якому сестри заявили, що не підпорядковуються єрархії УГКЦ і не належать більше до Української Греко-Католицької Церкви, тому, згідно кан. 1513 §3 ККСЦ СКАСОВУЮ Декрет Вих. №143/05 К від 10.10.2005 р.Б., яким було прийнято до Бучацької єпархії УГКЦ сестер Василіянок контемплятивного монастиря. ЗАБОРОНЯЮ вище згаданим сестрам вести будь-яку діяльність на території Бучацької єпархії УГКЦ. Із скасуванням Декрету Вих. №143/05 К від 10.10.2005 р.Б. монастир Благовіщення Пресвятої Богородиці у с. Пробіжна, Чортківського р-ну Тернопільської обл. припиняє свою діяльність. Сестер, які на даний час перебувають у будинку по вул. Церковна, 1, с. Пробіжна, згідно з вимогою громади, прошу покинути будинок і повернути його власнику - греко-католицькій громаді с. Пробіжна. Декрет набирає чинності з моменту повідомлення.

о. Дмитро Григорак, ЧСВВ Апостольський Адміністратор

о. Олег Ольховецький Канцлер

Чотири сектанти з Підгірців

1. Відкрито і безапеляційно проголосили себе пророками, яких Бог вибрав для місії обнови цілої Католицької Церкви. Не терплять жодної критики в свою адресу. Вважають себе єдиними вибраними, єдиними, що володіють істиною, ставлять себе вище будь-яких церковних авторитетів, навіть авторитету Святішого Отця Венедикта XVI. Вони кажуть: «Якщо Папа нас не визнає і не прийме наших рекомендацій, він перестане бути Папою».

2. Самочинно проголосили себе «єпископами» всупереч всім можливим приписам Канонічного права. Не будучи вдійсності єпископами і не займаючи жодних посад в Католицькій Церкві, накладають «анатеми» на церковну єрархію Католицької Церкви і відкрито закликають до бунту проти законної церковної влади.

3. Жонглюючи фразами і висмикуючи з текстів окремі вислови блаженнішого Любомира Гузара, без жодних підстав і всупереч здоровому глузду приписали главі УГКЦ «єресі».

4. У своїх зверненнях часто послуговуються напівправдою або й прямою брехнею, що є несумісне з діянням Святого Духа.

5. Вважають себе непомильними, говорять «від імені Бога», лякають вічним прокляттям, «виклинають» з Церкви (самі будучи вже поза Церквою), і одночасно чинять абсурдні і комічні дії, наприклад: закликають усіх священиків не служити 7 років (!) Святу Літургію, а «чинити покаяння»; «викляли» з Католицької Церкви всіх (!) кардиналів, сотні єпископів, «анатемствували» всіх єпископів УГКЦ, в тому числі тих, які пройшли підпілля і ризикували своїм життям, щоб зберегти УГКЦ і т. п..

Що може бути причиною появи цієї секти?

На нашу думку, можливими причинами появи «догналістів» є:1) явні психічні відхилення у засновників «групи Догнала», гіпертрофоване почуття гордині та амбіційності; 2) добре продуманий план ворогів Католицької Церкви, які руками «догналістів» хотіли би нанести удар по Церкві і як мінімум - вчинити розкол УГКЦ; 3) діяння злого духа, який хоче знищити Христову Церкву, подібно як діяв злий дух проти старозавітньої церкви через жінку ізраїльського царя Ахава - Єзавель (див. 1Цар.18,29 - 22, 54 та 2Цар. 9,1-37). Ціллю діяльності цього духа є знищення Церкви або, принаймні, її розкол. Цей дух добре знає, як заграти на людських недоліках - жаданню влади, зраненості, себелюбстві, бажанню визнання і слави, на комплексі меншовартості, на розчаруванню, провокації бунту, розколі і ненависті і т. п..

Тому всіх, хто щиро вболіває за долю УГКЦ, просимо молитися за навернення членів «групи Догнала» та за вилікування тих ран, які вони нанесли Церкві.

Прес-центр Бучацької єпархії УГКЦ
2009

Додаткову інформацію про діяння "догналівців" знайдете за наступними посиланнями:

1. Догналівці або "підгорецькі отці"
2. Misterium iniquitatis тобто тайна беззаконня

гість
дописувач
дописувач
Контактна інформація:

Повідомлення гість » 25 жовтня 2009, 03:06

«Чого мене спокушаєте, лицеміри?» (Мт. 22, 18), - реакція священика УГКЦ на пасквілі ватажків "угрупування Догнала"

Саме на ці Христові слова, спрямовані до фарисеїв, бажаю звернути увагу чотирьох диваків, котрі, вважаючи себе єпископами, закидають мені, що я, згідно їхніх слів, є «зрадником Христа і Церкви, стягнув Боже прокляття на себе, свою родину і на всіх, хто зі мною творить внутрішню єдність і мені підпорядковується. Якщо не буду чинити покаяння і помру у стані нерозкаяності, навіки загину. Покаяння з мого боку полягає в тому, що прилюдно визнаю віру, відречуся єресей Гузара і попрошу папу знову прийняти мене до Церкви» (пасквіль від 25.09.2009).

На початок, бажаю заявити, що мені неприємно з ними спілкуватися, тому свого листа я адресую не їм особисто, а всім чесним християнам з наміром не оправдатися, бо не почуваю за собою ніякої провини, а застерегти і виявити поважні відхилення у світогляді цих диваків, котрі вдають із себе єпископів.

По-перше, я не належу до так званої УПГКЦ, котра ніким не зареєстрована і про котру ніхто крім них самих не знає. Тому рішення їхнього, так званого, «постійного синоду» для мене не має жодної вартості і для мене є смішним.

По-друге, жодна людина, котра не має на це повноважень, не може назвати мене зрадником. Якщо ці люди заявляють, що я зрадив Ісуса Христа, то, цікаво, за кого вони себе мають? А якщо заявляють, що я зрадив Церкву, то вони порушують презумпцію невинності, адже лише суд може встановити чиюсь вину, а тим більше - зраду. В подібний спосіб поступали, так звані «трійки» НКВД, коли без суду і слідства у свій час засуджували на смерть наших чесних людей.

По-третє, ці диваки, котрі лякають, що я, якщо не покаюся, «згину навіки», нехай добре уважають щоб вони самі спаслися, адже каятися, як видається, потрібно найперше їм самим. Хоча б з тієї рації, що я є правно висвяченим священиком, а вони - самозванці, котрі присвоїли собі чужу гідність.

Крім того, мені пропонують просити папу, щоб мене «знов прийняв до Церкви». По-четверте, я ніколи з Церкви не виступав і до неї буду належати до самої смерті, та і по смерті, сподіваюсь, - також. А те, що ці диваки відіслали копію свого пасквілю про «анатему» папі, ще не означає, що папа його схвалює і благословляє. А поза тим, не розумію, яке відношення має папа до цієї УПГКЦ, котрої Ватикан не визнає? Не здивуюсь, якщо за ці слова, вони відважаться ще й на папу накласти «анатему», адже він також до сьогодні ще не засудив, так званих, «єресей Гузара», котрих насправді не існує.

І на кінець, не можу зрозуміти, яким чином «документ» був виданий 25 вересня 2009 р., якщо саме «рішення» (згідно тексту) було прийняте 26 вересня 2009 р. У цьому випадку хочу розповісти не дуже шановним авторам пасквілю таку народну усмішку: «Іване, чи будеш їсти вчорашній борщ? - Звичайно, буду. - Ну то приходь завтра». Так і тут. Видно, щось не в порядку з їхнім «секретаріатом».

Як повчає свята Церква, серед гріхів проти Святого Духа є і такий - закаменілість на спасенні упімнення. Саме у цьому грісі знаходяться ці, так звані, «єпископи», так званого, «постійного синону», так званої УПГКЦ. Як Христовий священик закликаю всіх наших читачів і всіх людей доброї волі молитись за цих нещасних людей, щоб Господь допоміг їм покаятись, бо ж Ісус Христос на хресті помер також і за них.

Редактор газети «Мета» священик Іван Галімурка

23 жовтня 2009 р. Б.

http://christusimperat.org/uk/node/19996

Yuriy D
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Yuriy D » 25 жовтня 2009, 17:53

Досить несподіваним, як на мене є лист "підгорецьких отців" до о. Ореста-Дмитра Вільчинського. Загадкою є чому саме він став об'єктом їхніх атак, адже ж відомо, що переважно їхні листи-погрози були направлені або до єпископів, або ж до тих, хто займає високі посади.
Про себе ж отець сам пише у своєму листі-відповіді "А поза тим я є чи не найменший з-поміж слуг Церкви, я є простим парохіяльним сотрудником" http://christusimperat.org/uk/node/18539
До речі, о. Орест вибрав досить влучний епіграф до листа-відповіді, хочеться процитувати:
«Хто то мене моїм іменем кличе. Дивні якісь це люди, з дивними іменами. Та ще й проклинають те, що мені є святим - віру, любов і Батьківщину». (хорв.)...

Shargo
новик
новик
Контактна інформація:

Повідомлення Shargo » 31 жовтня 2009, 15:03

Священики РКЦ не можуть підтримувати "Підгорецьких". Якщо хтось так робить - має важкий гріх віровідступництва.

гість
дописувач
дописувач
Контактна інформація:

Повідомлення гість » 04 листопада 2009, 03:38

Остаточна відповідь угрупованню Догнала

«Як Янній та Ямврій противились були Мойсеєві, так ці противляться правді, - люди зіпсованого розуму та неправдивої віри. Але вони не підуть далі, бо їхнє безумство всім стане явним, як і отих було» (2 Тим 3, 8-9).

Предорогоцінні Ричерде, Василю, Роберте й Антоніне!

На ваші чергові пасквілі можна би було і не відповідати. Бо провадити будь яку дискусію з Вами не має жодного смислу. Адже на аргументи ви відповідає бездоказовими твердженнями про «єресі» Блаженнішого Патріарха кардинала Любомира Гузара та черговою порцією очернень. На аргументи ви відповідаєте спробою не аргументувати свою позицію, а морально дискваліфікувати того, хто звернув увагу на ваші помилки. Причому все, що ви пробуєте виставити проти мене, є не більше, ніж вигадки вашої хворобливої уяви.

Аргументуючи своє вчення про приняття Богородиці до своєї особистості як нового серця, ви не удостоюєтеся навести жодну цитату, жоден аргумент, а лише бездоказово твердите, що це є Церковною традицією. Верхом вашого лицемір'я є покликання на енцикліку блаженної пам'яті слуги Божого благопокійного папи Івана-Павла ІІ «Redemptoris Mater», якого ви ж таки проголосили єретиком! Хоча, навіть покликаючись на цю енцикліку, ви не наводите конкретної цитати, як рівно ж не подаєте твору, з якого нібито походить нібито цитата св.Амброзія.

Вибачайте, предорогоцінні, але на фоні вашого махання академічними титулами виглядаєте, направду, смішно.

Все ж таки, щиро дякую вам за вашого останнього листа від 12.10.2009р. адресованого мені, як рівно ж і за останній пасківль під назвою «Антихристовський дух газети «Мета» від 14.10.2009 р.. Ви, можливо, самі того не бажаючи, відкрили мені джерело тих очернень, з якими доводилося останніх три-чотири роки стикатись. Тим джерелом виявилось ваше угруповання. Ті самі неправдиві звинувачення, ті самі очернення...

Пишучи свій пасквіль проти «Мети», ви вдаєтеся до явної брехні, що мої твердження є бездоказовими. Ви отримали мого листа з додатками, який в «Меті» опублікований без додатків. І прекрасно знаєте, що в цих додатках і є аргументи моїх тверджень. Додатки ж є доступними в інтернеті на сайтах: http://www.christusimperat.org/ , http://www.olha-church.org.ua/site/ , http://charnetskyj.org.ua/ .

Я розумію, чим викликаний той шквал очернень і бруду, який ви спрямували в мою адресу. Ви боїтесь. Боїтесь, що ваша облуда скоро стане всім ясною, ви боїтесь аргументів. Боїтесь, що коли християнський люд побачить, ким ви насправді є, то відвернеться від вас. І ваше зваблення стане неефективним.

Можна би було довго і багато розповідати про ваші вчинки, далеко не християнські, про задурманених вами людей, яких ви без жодних скрупул використовуєте у своїх меркантильних інтересах, про дуже багато інших речей. І говорити про це можна би було на рівні аргументів і конкретних фактів, які можна юридично довести. Це не ваші «аргументи»- висмоктані з пальця, а реальні факти. Але навіть така критика означала би опуститися до вашого рівня - рівня бульварної преси. А цього не хочу. Вважаю, що така поведінка була би не християнською, а, окрім того, принизила би мене самого.

Це моя вам остаточна відповідь вам. На ваші очорнення і брехню я не збираюся відповідати.

Якщо на дотик Божої ласки ви направду відкриєте свої серця та навернетеся, то я готовий допомогти вам, так як допоміг вже не одній особі вирватися з лабет облуди догналізму. А до того часу залишатимуся вірним наказу святого апостола Павла: «Таких уникай» (2 Тим 3, 5с).

Залишаючись у молитві за ваше та зваблених вами людей навернення,

О. Орест-Дмитро Вільчинський, священик Львівської Архиєпархії УГКЦ

http://christusimperat.org/uk/node/20508

Повернутись до “Інші Церкви та Спільноти”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 242 гостей