Правда Христа далека від "підгорецьких" (оцініть)
Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor
- o.Mykil
- старець
- Контактна інформація:
Oksanka писав:скажіть, будь ласка, хто такий Михайло Осідач і як він став єпископом.Дякую!
Якщо Вам неважко, то верніться на ряд сторінок назад по темі і мали б знайти про це мову. Щоб не повторюватися. Зі статті о. Ореста Ф. теж можна довідатися про Михайла Осідача http://christusimperat.org/uk/node/18032
Востаннє редагувалось 07 листопада 2009, 23:51 користувачем o.Mykil, всього редагувалось 1 раз.
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
- o.Mykil
- старець
- Контактна інформація:
В одному листі догналівці пишуть начебто про інших: "Але той, хто тільки звинувачує інших, є тотально сліпий, а тому не бачить потреби навернення і покаяння. Такий вже несе ознаки вічного засудження!".
Як кажуть, без коментарів... Видно хто є хто, мов на долоні.
Як кажуть, без коментарів... Видно хто є хто, мов на долоні.
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
Те, що лист о.Ореста Фредини вносить деяке світло - це великий плюс.
Однак, одна моя дуже добра знайома потрапила в сіті підгорецьких сестер і хотілося б як найбільше вияснити про них, бо те що вони роблять з людьми - просто жахливо.Чому питаю про М.Осідача, тому що в 2004 році мала необачність бути на літній катехизації в селі Кунин(що на Жовківківщині), де він був парохом. Те що він на той час видався трохи дивним, але що аж так...І навіщо старшій людині пхатися в такі брудні справи?
Є деяка цікава інформація на http://www.community.org.ua/dwnld/ukrar ... puogcc.doc, яка відрізняється від твердження о.О.Фредини. Де правда?
Якщо вірним є перший варіант, тоді чому Осідач працював у глухому селі, і чого чекав? Якщо другий варіант, - то коли тоді і ким він був висвячений на єпископа?
І ще одне: спочатку ( 7.08.08 ) він говорить :"що до цих подій (повязаних з Підгірцями) відношення не мав і не маю"( http://stryi.ugcc.org.ua/index.php?opti ... &Itemid=30 ), а потім стає головою синоду УПГКЦ. Що, передумав?
Невже підгорецькі не знайшли нікого толковішого???????
Кому вигідні проблеми в Католицькій Церкві загалом?Хто за всім цим стоїть?Кому байдуже життя і спасіння всіх тих, хто їх тепер підтримує? Чого вони очікують добитися?
Однак, одна моя дуже добра знайома потрапила в сіті підгорецьких сестер і хотілося б як найбільше вияснити про них, бо те що вони роблять з людьми - просто жахливо.Чому питаю про М.Осідача, тому що в 2004 році мала необачність бути на літній катехизації в селі Кунин(що на Жовківківщині), де він був парохом. Те що він на той час видався трохи дивним, але що аж так...І навіщо старшій людині пхатися в такі брудні справи?
Є деяка цікава інформація на http://www.community.org.ua/dwnld/ukrar ... puogcc.doc, яка відрізняється від твердження о.О.Фредини. Де правда?
Якщо вірним є перший варіант, тоді чому Осідач працював у глухому селі, і чого чекав? Якщо другий варіант, - то коли тоді і ким він був висвячений на єпископа?
І ще одне: спочатку ( 7.08.08 ) він говорить :"що до цих подій (повязаних з Підгірцями) відношення не мав і не маю"( http://stryi.ugcc.org.ua/index.php?opti ... &Itemid=30 ), а потім стає головою синоду УПГКЦ. Що, передумав?
Невже підгорецькі не знайшли нікого толковішого???????
Кому вигідні проблеми в Католицькій Церкві загалом?Хто за всім цим стоїть?Кому байдуже життя і спасіння всіх тих, хто їх тепер підтримує? Чого вони очікують добитися?
- o.Mykil
- старець
- Контактна інформація:
Oksanka писав:І навіщо старшій людині пхатися в такі брудні справи?
Як кажуть росіяни, "бес попутал". Мені здається, що Осідач через невідповідний вік і стан здоров*я для тих усіх бурхливих справ до кінця собі не усвідомлює, що насправді діється, і став немовби маріонеткою у вирі цієї схизматичної афери...
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
Витяг з чергового "послання" догналівців:
прочитав і аж сміх розібрав! відразу згадалося, як ті нікчеми, ще будучи священиками, під час катастрофи в Ожидові, дали дьору з Підгорець навіть не повідомивши своїх прихильників. Просто злиняли залишивши людей без недільної Сл.Божої. Цікаво, а де вони епідемію пересиджують, по жіночих "монастирях" під габітами "сестер"?
Божий палець
Єресі екс-кард. Л.Гузара та апостатичного Синоду УГКЦ – це не дрібниця, тому що йдеться про вічне спасіння чи вічну погибель сотень тисяч душ і це стосується цілої території України.
В 2007 році в Ожидові (Львівська область) з рейсів зійшов поїзд, який перевозив фосфор. У 2008 році була повінь на Західній Україні (Івано-Франківськ, Коломия, Стрий...). В листопаді 2009 особлива епідемія грипу також охопила передусім Західну Україну.
Божий заклик до покаяння є надзвичайно актуальним і сьогодні. Зупинімся і запитаймо себе: Боже, що цим хочеш сказати Церкві, народу і мені?
прочитав і аж сміх розібрав! відразу згадалося, як ті нікчеми, ще будучи священиками, під час катастрофи в Ожидові, дали дьору з Підгорець навіть не повідомивши своїх прихильників. Просто злиняли залишивши людей без недільної Сл.Божої. Цікаво, а де вони епідемію пересиджують, по жіночих "монастирях" під габітами "сестер"?

Ну не можу останньо чититати і дивитися догналівські новини без згадки про 95 квартал. Ну вражаюча подібність, тільки актори щоправда слабенькі.
Я вже навіть не можу точно підрахувати кількість осіб екскомунікованих тими наймудрішими. Їх певно треба вже заносити в книгу рекордів Гіннеса.
І ще... Дивлюся на те, як вони проголошують ексомуніки на польських і ірландських єпископів. Навіть не можуть порядно прізвища прочитати.
Я вже навіть не можу точно підрахувати кількість осіб екскомунікованих тими наймудрішими. Їх певно треба вже заносити в книгу рекордів Гіннеса.
І ще... Дивлюся на те, як вони проголошують ексомуніки на польських і ірландських єпископів. Навіть не можуть порядно прізвища прочитати.
- o.Mykil
- старець
- Контактна інформація:
Пишуть мегапророки в останніх "анекдотах": "Всіх новоієреїв, яких висвятили цього 2009 року, обманули. Тобто вони не стали священиками, а якщо відправляють Літургію і сповідають, все є недійсне...". Таке прифантазувати поза плечима Апостольського Престолу, немов би із неба скотилися на землю, побувавши на авдієнції в самого Бога та ставши опісля Його рупором, схопивши Господа за "бороду". Цих брехливих екскомунікованих ексченців краще не слухати, якщо хочемо не потрапити у ще одну секту!
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
- o.Mykil
- старець
- Контактна інформація:
ірця123 писав: шкода, що по церквах не наголошують на цій ситуації, щоб люди береглися і були обачні.
Ви були у всіх церквах? Як де...

Я знаю, що наголошували та наголошують, якщо ви маєте на увазі контекст "догналізму". Неодноразово зачитували вірним офіційні послання від Блаженнішого Любомира чи від інших єпископів УГКЦ, наприклад, Кир Михайла Колтуна, Сокальсько-Жовківського. І на нашому цьому сайті можна знайти потрібні звернення представників Церкви при потребі. У Стрийській єпархії навіть видали про їхню деструктивну діяльність відповідну книгу.
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
- ієром. Діонисій
- постійний дописувач
Коли близько 20 років тому о. Михайло Осідач з УПЦ МП перейшов до УГКЦ, був призначений парохом до с. Кунин, яке не є аж таким "глухим селом". Там був парохом, досить, зрештою, шанованим.чому Осідач працював у глухому селі, і чого чекав?
Десь у 2007 р. пішла чутка, ніби-то він вважає, що отримав за певних обставин з рук владики В. Стернюка єпископські свячення. Ніхто дуже не здивувався, бо в такому віці уже можна різне вважати.
Як виявляється, "чекав" на об"явлення Антоніна Догнала і його безчесної компанії. Бо вони на початку 2008 у своїх "листках" оголосили про ніби-то "факт" свячень на єпископів о. Осідача та о. Каваціва, а дуже скоро після цього про свої "єпископські свячення".
Оскільки сам особисто о. Догнал не хотів фігурувати "главою" своєї "церкви", підсунули на цю посаду о. Осідача. Той навряд чи був проти, хоч згодом сказав, що ніякого відношення до "догналівців" не має.
Насправді "гуру" секти є таки о. Антонін Догнал; обидва брати Шпіржіки і о. Юхелка були протягом більш як 20 років під його впливом, о. Гітюк підпав під їхній вплив під час навчання в семінарії, а о. Обергаузер приєднався згодом.
Оскільки їхнє "товариство" має риси тоталітарної секти, не личить їхнім ім"ям кидати тінь на славне с. Підгірці. Більш вдала назва -- "догналівці" або ж "група о. Догнала".
А те що вони пишуть про себе та про інших -- давно вийшло за межі здорового глузду.
Щодо о. М. Осідача -- йому вирішувати, з ким він.
- o.Mykil
- старець
- Контактна інформація:
ієром. Діонисій писав: Оскільки їхнє "товариство" має риси тоталітарної секти, не личить їхнім ім"ям кидати тінь на славне с. Підгірці. Більш вдала назва -- "догналівці" або ж "група о. Догнала".
Звичайно, адже їхня діяльність не обмежується виключно Підгірцями і ніби й не обмежувалися. Та й осідок свого так званого"правовірного синоду" вони зробили у Брюховичах біля Львова...
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
- Yuriy D
- активний учасник
o.Mykil писав:У Стрийській єпархії навіть видали про їхню деструктивну діяльність відповідну книгу.
Я чув, що такі книжки вже навіть поступили в деякі парафії. Звичайно, що не у всі відразу...з другої сторони про шкідливість "догналівського угруповання" є достатньо інформації в інтернеті, в тому числі на цьому форумі.
Про шкідливість спілкування з ними мабуть почув уже кожен, хоча їхнім прихильникам скільки не говори - мов горохом об стіну. Одне слово - секта

- отець Роман
- дописувач
- Контактна інформація:
В мене виникло таке питання:
Синод УГКЦ, який засідає у грудні, буде розглядати це питання???
І чому духовенство нашої церкви не вжиє, якихось заходів, які б зупинили діяльність підгорецьких монахів????
Що тут розглядати? Вони екскомуніковані вже. І крапка.
Сину! Ти є позичений! - слова бл. памяті митрополита Андрея
- o.Mykil
- старець
- Контактна інформація:
отець Роман писав:Що тут розглядати? Вони екскомуніковані вже. І крапка.
І монахами вони не є офіційно, адже їх видворили із Василіянського Чину за важкі проступки. Тому нехай краще самі найперше каються, бо є з чого. А потім уже пропонують іншим, а то мало не наказують...
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
- Олюнька
- старець
- Контактна інформація:
Yuriy Dzyoba писав:o.Mykil писав:У Стрийській єпархії навіть видали про їхню деструктивну діяльність відповідну книгу.
Я чув, що такі книжки вже навіть поступили в деякі парафії.
Так, в нас на парафії (Сокальсько-Жовківська єпархія) отець вже роздавав ті книжечки та й відповідну проповідь виголошував на тему єдності Церкви.
Моє шанування! Ваша с. Катерина, МНІ
Слава Ісусу Христу!
це та сама книжечка, що і у нас??
"ПРО ТИХ, ХТО ШМАТУЄ ЦЕРКОВНЕ ТІЛО,
або як угрупування Догнала намагається
ввести в оману вірних УГКЦ, створивши секту"
Київ, 2009
Олюнька писав:Yuriy Dzyoba писав:o.Mykil писав:У Стрийській єпархії навіть видали про їхню деструктивну діяльність відповідну книгу.
Я чув, що такі книжки вже навіть поступили в деякі парафії.
Так, в нас на парафії (Сокальсько-Жовківська єпархія) отець вже роздавав ті книжечки та й відповідну проповідь виголошував на тему єдності Церкви.
це та сама книжечка, що і у нас??
"ПРО ТИХ, ХТО ШМАТУЄ ЦЕРКОВНЕ ТІЛО,
або як угрупування Догнала намагається
ввести в оману вірних УГКЦ, створивши секту"
Київ, 2009
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).
- o.Mykil
- старець
- Контактна інформація:
Як не один здогадується, кагебістська політика, зараз уже зі середини Церкви, продовжується й надалі http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php?t=1414
Та Бог усе добре бачить...
Та Бог усе добре бачить...
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
- o.Mykil
- старець
- Контактна інформація:
ORTO писав:Монахи кажуть, що за вступ до духовної семінарії чи отримання священиком парафії треба дати чималу суму.
Хтось це може заперечити?
Здається, ваш підхід стає поволі зрозумілішим...

До якої семінарії? За яку парафію? Їх є чимало, по-моєму... Ви не спиталися часом "монахів" (поза Василіянським Чином), що вони мали на увазі конкретно на увазі, які факти, без традиційних узагальнень, говорячи чи пишучи подібне?..
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
- o.Mykil
- старець
- Контактна інформація:
romanm писав:Пропоную такий розбір польотів. Ви нам факт, імена, паролі, явки. Ми вам відповідь.
Ну, якщо самі будемо вже не в силі компетентно відповісти, то якого звернемось до відповідних оскаржених осіб, аби щось теж сказали... Чи як?
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
ORTO писав:Монахи кажуть, що за вступ до духовної семінарії чи отримання священиком парафії треба дати чималу суму.
Хтось це може заперечити?
Думаю, проблема виникнення таких "чуток" в тому, що люди дивляться на сан священика через призму грошей. Цього і не заборониш. От лише прошу зауважити, що це (священство) - важка праця.
В кожному разі можу засвідчити, що ні я грішний, ні священики, з якими дружу, жодних коштів за отримання парафії не давали. Працюю в МБФ "Карітас України" - жодних коштів за капеланство ні не давав, ні не просив їх хтось від мене. Те ж саме за посаду капелана у лічниці "Шпиталь ім.митрополита А.Шептицького". Те саме за можливість працювати з людьми неповносправними ("Віра і Світло", "Лярш-Ковчег", "Джерело", "Відкрите серце"), їх сім`ями, з людьми наркотично/алкогольно залежними, з безпритульними і інше, в чому служу. Друзі мої працюють на сільських і міських парафіях, в тому числі - Львівських: говорю з ними про різні речі відкрито і щиро але ні про які "оплати/пожертви" не йдеться. Вступ в семінарію - не знаю про випадки, щоб хтось платив, засвідчу лише про себе - не платив.
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).
Повернутись до “Інші Церкви та Спільноти”
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Google [Bot] і 231 гостей