Правда Христа далека від "підгорецьких" (оцініть)
Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor
Re: РОЗКОЛ! Українська Греко-Католицька Церква (Старої Традиції)
Тут такі пироги. о. Ковпак, має право називатися традиціоналістом, бо з глузду не з їхав, як видно по клоунских єпископах різних доганалів і старовірів. Тут навіть і говорити немає про що. Хто їх "висвячує"? о.Каваців?
Ще одне, ніхто не тішиться, але то вже стає смішним. Баламутять народ, але про це і написано в Євангелії, страшний не той ворог, який видно що він ним є, а страшніший вовк, в овечій = єпископській і т.д. шкурі.
Ще одне, ніхто не тішиться, але то вже стає смішним. Баламутять народ, але про це і написано в Євангелії, страшний не той ворог, який видно що він ним є, а страшніший вовк, в овечій = єпископській і т.д. шкурі.
- o.Mykil
- старець
- Контактна інформація:
Дивовижні речі, позбавлені здорового глузду, коли читаєш на http://www.ugccst.org.ua:
"Ми також не одноразово зверталися з виясненням ситуації в церкві до Святішого Вселенського Архієрея Бенедикта XVI Папи Римського і маємо надію на те що перші кроки для виправлення такої "ганебної" ситуації у нашій УГКЦ, Святішим Отцем чиняться...".
Начебто догналівська логіка тут проскакує, попри мнимі відмежування "івашківців"... Якась уже духовна шизофренія. Імхо.
"Ми також не одноразово зверталися з виясненням ситуації в церкві до Святішого Вселенського Архієрея Бенедикта XVI Папи Римського і маємо надію на те що перші кроки для виправлення такої "ганебної" ситуації у нашій УГКЦ, Святішим Отцем чиняться...".
Начебто догналівська логіка тут проскакує, попри мнимі відмежування "івашківців"... Якась уже духовна шизофренія. Імхо.

Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
Слава Ісусу Христу!
любов до ближніх має переважити
у будь-якій темі
це вимагає зусиль волі і мені грішному надто часто набагато легше говорити про любов до ближнього, аніж керуватися любов`ю до ближнього. Попри це проповідую не себе грішного зі своїми слабостями, а Христа, який заповів, щоб ми любили одне одного.
o.Mykil писав:Я б радив нам більше триматися теми, яку створив, а не будувати нові темки з окремих повідомлень... Про любов до ближніх тощо є в інших місцях форуму. Дякую!
любов до ближніх має переважити
у будь-якій темі
це вимагає зусиль волі і мені грішному надто часто набагато легше говорити про любов до ближнього, аніж керуватися любов`ю до ближнього. Попри це проповідую не себе грішного зі своїми слабостями, а Христа, який заповів, щоб ми любили одне одного.
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).
- o.Mykil
- старець
- Контактна інформація:
о.Олег писав:любов до ближніх має переважити
Цього ніхто, звісно, не заперечує, але це не означає, що, порушуючи правила форуму, можна творити ще тему в темі, тобто флудити... Кому, кому, а модераторам це варто добряче закріпити, адже це один з "основних гріхів" форуму УГКЦ. Знаю з власного досвіду...

Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
o.Mykil писав:о.Олег писав:любов до ближніх має переважити
Цього ніхто, звісно, не заперечує, але це не означає, що, порушуючи правила форуму, можна творити ще тему в темі, тобто флудити... Кому, кому, а модераторам це варто добряче закріпити, адже це один з "основних гріхів" форуму УГКЦ. Знаю з власного досвіду...
це надто часто заперечують дописувачі. Не думаю, отче, що Ви праві: говорити про перевагу любові ніде не флуд. Тим більше на нашому форумі.
всі незгоди з модерацією прошу висовлювати приватно
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).
о.Олег писав:любов до ближніх має переважити
у будь-якій темі
зрозуміло.
а дозвольте запитати, отче, в контексті теми, хто є Вашим ближнім? і як би мала виражатися Ваша любов до вказаного ближнього, а особливо з перспективи тих простих людей, яким ваш ближній задурює голову -- де тут межа? якщо вже на то пішло, то при великому бажання і дідька можна до ближнього зарахувати...

п.с. особисто для мене людина, яка свідомо і добровільно руйнує Тіло Христове не є ближнім, а для Вас? і не потрібно апелювати до "любіть ворогів своїх", бо йдеться власне про ворогів своїх, а не ворогів Божих.
і не потрібно апелювати до "любіть ворогів своїх", бо йдеться власне про ворогів своїх, а не ворогів Божих.
А чи взагалі можна застосовувати таке поняття до людини як "ворог Божий"? Чи ж Бог сам вважає нас грішних людей своїми ворогами? Чи за ворогів він вмирав, чи, може, за неслухняних, нерозумних дітей? А любити ворогів таки треба, імхо, хоч я ще до цього особисто не доріс....

"Для чого шукаєш ти для себе почесті в інших? Поважай сам себе, і ніхто не принесе тобі безчестя."
св. Йоан Золотоустий
св. Йоан Золотоустий
Мaлuй писав:о.Олег писав:любов до ближніх має переважити
у будь-якій темі
зрозуміло.
а дозвольте запитати, отче, в контексті теми, хто є Вашим ближнім? і як би мала виражатися Ваша любов до вказаного ближнього, а особливо з перспективи тих простих людей, яким ваш ближній задурює голову -- де тут межа? якщо вже на то пішло, то при великому бажання і дідька можна до ближнього зарахувати...
п.с. особисто для мене людина, яка свідомо і добровільно руйнує Тіло Христове не є ближнім, а для Вас? і не потрібно апелювати до "любіть ворогів своїх", бо йдеться власне про ворогів своїх, а не ворогів Божих.
Лк.10.25-37:
- 25 І підвівсь ось законник один, і сказав, Його випробовуючи: Учителю, що робити мені, щоб вічне життя осягнути? 26 Він же йому відказав: Що в Законі написано, як ти читаєш? 27 А той відповів і сказав: Люби Господа Бога свого всім серцем своїм, і всією душею своєю, і всією силою своєю, і всім своїм розумом, і свого ближнього, як самого себе. 28 Він же йому відказав: Правильно ти відповів. Роби це, і будеш жити. 29 А той бажав сам себе виправдати, та й сказав до Ісуса: А хто то мій ближній? 30 А Ісус відповів і промовив: Один чоловік ішов з Єрусалиму до Єрихону, і попався розбійникам, що обдерли його, і завдали йому рани, та й утекли, покинувши ледве живого його. 31 Проходив випадком тією дорогою священик один, побачив його, і проминув. 32 Так само й Левит надійшов на те місце, поглянув, і теж проминув. 33 Проходив же там якийсь самарянин, та й натрапив на нього, і, побачивши, змилосердився. 34 І він підійшов, і обв'язав йому рани, наливши оливи й вина. Потому його посадив на худобину власну, і приставив його до гостиниці, та й клопотався про нього. 35 А другого дня, від'їжджавши, вийняв він два динарії, та й дав їх господареві й проказав: Заопікуйся ним, а як більше що витратиш, заплачу тобі, як вернуся. 36 Котрий же з цих трьох на думку твою був ближній тому, хто попався розбійникам? 37 А він відказав: Той, хто вчинив йому милість. Ісус же сказав йому: Іди, і роби так і ти!"
Ісус Добрий Пастир, а я грішний можу лише Його цитувати. Нажаль, визнаю - мені простіше вдарити, аніж підставити щоку. Каюся і намагаюсь любити ближніх, серед яких засновники всіх свіжих/старих розколів. Думаю, навіть, що чим більше болить, тим більше варта вважати саме цих - ближніми.
Думаю у темі ще ось про що...
Ми (Христова Церква) вже переживали багато розкольницьких порухів і нині намагаємося їх перемогти: ініціюючи богословські дебати, екуменічні слухання тощо... Розколи часто започатковувалися через непорозуміння чи особисті амбіції/завдання окремих давно/недавно усопших людей.., і те, що продовжує живити розкол - полемічні трактати, в яких люди в дуже благих цілях подолання розколу називали одне одного різними нехорошими (відразу погоджуся - з нашого боку

о.Олег писав:виходячи з того, якими були відносини між самарянами та юдеями ... розкольники самаряни точно не праві (вороги Божі?): "спасення від юдеїв" (Ів.4,22)
ви мене дивуєте, отче. майже завжди від вас звучать неадекватні порівняння... чи можливо ви вважаєте, що хтось із дописувачів цієї теми не допоможе комусь з "розкольників", якщо опиниться в описаній вами біблійній ситуації? -- вибачте, але порівняння навіть більше ніж не на місці.
до речі, саме так оправдовують догналявці усі свої дії -- мовляв, "юдеї теж Христа не прийняли, отак і нас тепер Церква відкидає..."
Мaлuй писав:о.Олег писав:виходячи з того, якими були відносини між самарянами та юдеями ... розкольники самаряни точно не праві (вороги Божі?): "спасення від юдеїв" (Ів.4,22)
ви мене дивуєте, отче. майже завжди від вас звучать неадекватні порівняння... чи можливо ви вважаєте, що хтось із дописувачів цієї теми не допоможе комусь з "розкольників", якщо опиниться в описаній вами біблійній ситуації? -- вибачте, але порівняння навіть більше ніж не на місці.
до речі, саме так оправдовують догналявці усі свої дії -- мовляв, "юдеї теж Христа не прийняли, отак і нас тепер Церква відкидає..."
Стосовно того, що твердять догналівці... - вони помиляються.
а ми з Вами вже у подібній до описаної у Притчі ситуації. Чи Ви вважаєте, що притча про Самарянина не є відповідь на Ваше запитання "хто є мені ближній"? Тоді і законник, що, як читаємо, "випробовував Ісуса", хотів почути саме про розбійників і як чинити у такому конкретному випадку. Ні- Господь говорить саме про те, як осягнути Царство Боже, як любити, а не про те, як нам чинити, коли опинемося у "біблійній ситуації".
о.Олег писав:а ми з Вами вже у подібній до описаної у Притчі ситуації. Чи Ви вважаєте, що притча про Самарянина не є відповідь на Ваше запитання "хто є мені ближній"? Тоді і законник, що, як читаємо, "випробовував Ісуса", хотів почути саме про розбійників і як чинити у такому конкретному випадку. Ні- Господь говорить саме про те, як осягнути Царство Боже, як любити, а не про те, як нам чинити, коли опинемося у "біблійній ситуації".

ви що справді не бачите різниці і не розумієте про що мова?
Мaлuй писав:о.Олег писав:а ми з Вами вже у подібній до описаної у Притчі ситуації. Чи Ви вважаєте, що притча про Самарянина не є відповідь на Ваше запитання "хто є мені ближній"? Тоді і законник, що, як читаємо, "випробовував Ісуса", хотів почути саме про розбійників і як чинити у такому конкретному випадку. Ні- Господь говорить саме про те, як осягнути Царство Боже, як любити, а не про те, як нам чинити, коли опинемося у "біблійній ситуації".
![]()
ви що справді не бачите різниці і не розумієте про що мова?
а Ви покажіть різницю і висвітліть, про що, вважаєте, мова
о.Олег писав:а Ви покажіть різницю і висвітліть, про що, вважаєте, мова
Ді.5,1-10
де тут любов до ближнього?
Мaлuй писав:о.Олег писав:а Ви покажіть різницю і висвітліть, про що, вважаєте, мова
Ді.5,1-10
і? Де я грішний завинив проти цього прикладу з життя Апостольського?
о.Олег писав:і? Де я грішний завинив проти цього прикладу з життя Апостольського?
я про те, отче, що є ситуації, коли ми, як християни, зобов"язані проявляти свою любов до ближнього. але частіше християнство - це війна, і ми також зобов"язані викривати всі діла диявольські. Звичайно нам потрібно остерігатися різких і грубих висловлювань про противників, але не з причини порушення цим заповіді любові до ближнього, а лише для того, щоб самим не втрачати християнську подобу.
де, дозвольте запитати, ви прочитали заклики до ненависті, чи до розправи над людьми, обговорюваними в низці подібних тем?
Мaлuй писав:... Звичайно нам потрібно остерігатися різких і грубих висловлювань про противників, але не з причини порушення цим заповіді любові до ближнього, а лише для того, щоб самим не втрачати християнську подобу.
про це і пишу, рівно ж як і окреслював саме для Вас (тому і не розумію, з чим Ви сперичаєтесь), що любити треба взоруючись на Святу Інквізицію; а негативні епітети жодного конструктиву ні для сьогодні, ні для завтра у вирішенні проблем розколу не дають.
Окрім того, варта окремо (в розділі "Святе Письмо") обговорити Ді.5 - жодного порушення заповіді любити ближнього і війни у даномут прикладі не знаходжу

о.Олег писав:негативні епітети жодного конструктиву ні для сьогодні, ні для завтра у вирішенні проблем розколу не дають
так я власне про це і кажу, що не варто наголошувати про любов до ближнього там, де ніхто їй не перечить.
- o.Mykil
- старець
- Контактна інформація:
Мaлuй писав:так я власне про це і кажу, що не варто наголошувати про любов до ближнього там, де ніхто їй не перечить.
Таке враження, що дехто хоце спеціально віддвести тему в інший бік різними методами. Та тема має свою чітку ціль. Любимо всіх, але гріх ненавидимо. Поки що діла розкольників, чергових руйнівників Христового Тіла-Церкви, є суцільним важким гріхом, тому не ліпімо поняття любові, де не слід. Імхо.
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
o.Mykil писав:Мaлuй писав:так я власне про це і кажу, що не варто наголошувати про любов до ближнього там, де ніхто їй не перечить.
Таке враження, що дехто хоце спеціально віддвести тему в інший бік різними методами. Та тема має свою чітку ціль. Любимо всіх, але гріх ненавидимо. Поки що діла розкольників, чергових руйнівників Христового Тіла-Церкви, є суцільним важким гріхом, тому не ліпімо поняття любові, де не слід. Імхо.
нажаль, Ви не уважно читали мною написане. Саме і наголошую на розрізнені гріх/грішник.
- o.Mykil
- старець
- Контактна інформація:
о.Олег писав:нажаль, Ви не уважно читали мною написане. Саме і наголошую на розрізнені гріх/грішник.
Будь ласка, більше по темі, якщо можна. Дякую!

Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!
-
- постійний дописувач
- Контактна інформація:
Я б за священників, як відійшли чи присвоїли сан не найбільше хвилювався. От за тих хто за ними піде. Звідки береться паства у них, якими ідеями і на основі чого - ось привід задуматись.
І чого так гічно кричати "розкол". Немає його покищо і накликати неварто. А хтось там один з дуже багатьох - це навіть сепаратизмом не назвеш, бо ніяка територія не взята під контроль.
І чого так гічно кричати "розкол". Немає його покищо і накликати неварто. А хтось там один з дуже багатьох - це навіть сепаратизмом не назвеш, бо ніяка територія не взята під контроль.
Тарас_ писав:Я б за священників, як відійшли чи присвоїли сан не найбільше хвилювався. От за тих хто за ними піде. Звідки береться паства у них, якими ідеями і на основі чого - ось привід задуматись.
та турбуватися треба і за священиків - люди ж, покликані Христом бути Спасенними, але от що витворяють...

Які причини цих розколів? Пробуймо назвати і обгрунтувати власну думку.
тема важка, тому прошу бути максимально коректними у висловлюваннях

Які причини цих розколів? Пробуймо назвати і обгрунтувати власну думку.
Причина одна - гріх.
Тут,особисто я, бачу також щось диявольське: тобто бажання бути тим, чим ти не повинен бути. Саме по собі воно не є поганим( тягнутися до Бога і старатися бути як Він), але це не можливо, бо ми Творцем статине можемо.Можемо бути тільки в Ньому, так як ми ТВОРІННЯ.
romanm писав:Які причини цих розколів? Пробуймо назвати і обгрунтувати власну думку.
Причина одна - гріх.
Тут,особисто я, бачу також щось диявольське: тобто бажання бути тим, чим ти не повинен бути. Саме по собі воно не є поганим( тягнутися до Бога і старатися бути як Він), але це не можливо, бо ми Творцем статине можемо.Можемо бути тільки в Ньому, так як ми ТВОРІННЯ.
все так. І гріх розкольників досить явний. А наш (КЦ)? Де недопрацьовуємо? Грішимо?
все так. І гріх розкольників досить явний. А наш (КЦ)? Де недопрацьовуємо? Грішимо?
Думаю, що так. Грішимо в сенсі, що ми є люди і помиляємося. Хоча зважати на комплекси усіх є неможливо. Згадайте сварки апостолів, нпр. після того, як мати братів просила Ісуса посадити їх коло себе... Тобто є недоопрацювання зі сторони і "офіційного" духовеньства, і якщо я, "підданий" не бачув цьому можливості для допомоги Церкві, тоді і виникають такого роду проблеми, думаю собі так.
romanm писав:Думаю, що так. Грішимо в сенсі, що ми є люди і помиляємося. Хоча зважати на комплекси усіх є неможливо. Згадайте сварки апостолів, нпр. після того, як мати братів просила Ісуса посадити їх коло себе... Тобто є недоопрацювання зі сторони і "офіційного" духовеньства, і якщо я, "підданий" не бачув цьому можливості для допомоги Церкві, тоді і виникають такого роду проблеми, думаю собі так.
так. Але питався трошки не про це - тема передбачає трошки ближчий до нас час і, можливо, саме УГКЦ.
трошки ближчий до нас час і, можливо, саме УГКЦ.
А, тут я не в курсах, на щастя. Хоча чим ліпші ті священики які, наприклад, закликають своїх парафіян не відвідувати храм одного чернечого згромадження яке є на території цього пароха?!Чи не з такого все починається? Страх втратити людей = бабло? І щоби не бути звинуваченним в наклепах, це відбувалося в одному містечку біля Львова.
Re: Правда Христа далека від "підгорецьких" (оцініть)
Стаття про "підгорецьких" та правда про них тут http://www.kyrios.org.ua/literature/art ... kurah.html
- ієром. Діонисій
- постійний дописувач
Самі "догналівці" цей "парад" і рекламують, див. посилання:
http://www.if-eparchia.org.ua/propovidi ... 52-06.html
Невже за принципом: "Ворог мого ворога -- мій друг?"

ієром. Діонисій писав:Самі "догналівці" цей "парад" і рекламують, див. посилання:
дійсно - біда...
Повернутись до “Інші Церкви та Спільноти”
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 262 гостей