viter писав: І протестантам, для котрих найвищим авторитетом є Святе Письмо, кажу, що абсолютно ніщо в науці Католицької Церкви не суперечить Святому Письму.
Ви йдете дуже глибоко знов на лезо, як би не було причини то б ніхто з відтам не пішов? Чому Лютера вигнали з католицької церкви, не задумувалися, я розумію що все тепер можна видумати про нього. Думаєте через свою примху він пішов, ні. Можливо через відступництво від перша апостольського вчення. Ви читали історію церкви? Які гріх папи робили, хто кардиналами були , індульгенції , христові походи, а скільки убили протестантів і багато іншого грубого.
Де це все у Біблії прочитали щоб так робити??? Спочатку християни самі були гонимі чотири ст. , а потім стали державною релігією самі почали гонити.
Ви забуваєтеся не на Петрі потрібно строяти свою віру, а на Голові Церкви, а голова Ісус Христос:
1-е до коринтян 3:4
Бо коли хто каже: Я ж Павлів, а інший: Я Аполлосів, то чи ж ви не тілесні? 5 Бо хто ж Аполлос? Або хто то Павло? Вони тільки служителі, що ви ввірували через них, і то скільки кому дав Господь. 6 Я посадив, Аполлос поливав, Бог же зростив, 7 тому ані той, хто садить, ані хто поливає, є щось, але Бог, що родить! 8 І хто садить, і хто поливає одне, і кожен одержить свою нагороду за працею своєю! 9 Бо ми співробітники Божі, а ви Боже поле, Божа будівля.
11 Ніхто бо не може покласти іншої основи, окрім покладеної, а вона Ісус Христос.Кол.1:18
І Він Голова тіла, Церкви. Він початок, первороджений з мертвих, щоб у всьому Він мав першенство.
До ефесян 5 23….
як і Христос Голова Церкви, Сам Спаситель тіла! 24 І як кориться Церква Христові, так і дружини своїм чоловікам у всьому. 25 Чоловіки, любіть своїх дружин, як і Христос полюбив Церкву, і віддав за неї Себе, 26 щоб її освятити, очистивши водяним купелем у слові, 27 щоб поставити її Собі славною Церквою, що не має плями чи вади, чи чогось такого, але щоб була свята й непорочна!
От ви бачите ви знов за своє, за приєднання, а не обєднання, а чому не сісти дійти до однієї доктрини верхушкам конфесій. І всім признати свою вину, бо кожен щось я думаю не те наробив.
P.S. А можливо от такі прості як ми це зробимо!!!!!!!!