От бачите, а в мене немає книжечки...

Кажу, почала його носити в дитинстві, мало розуміючи, для чого. Всі члени Марійської дружини, до якої я ходила, його приймали, ну і я прийняла. Лише недавно зрозуміла його значення. Тому й тему започаткувала, щоб перейняти досвід і знання від тих, хто має їх більше.
Носіння Параману справді зобов"язує. Так, я не виконую усього, проте Параман не знімаю, думаю, навіть якщо всього не дотримуватися, ефект таки буде 100%-ий, якщо так можна сказати. Основне, як на мене, ходити до Сповіді та Причастя та вести чисте життя згідно зі своїм станом, а інше, може, з роками прийде...

А як не прийде, то, сподіваюсь, Матінка Божа простить. Читала, що колись цілі полки воїнів одягали Параман, не думаю, що вони мали можливість сповняти всі-всі приписи. Важливо просто знати, що маєш Параман, а страх щодо обов"язків - я його розумію, у мене він ніколи й не зникав, навряд чи на форумі знайдеться менш організована за мене людина, але обов"язки стараюся виконувати, що в моїх силах. На мою думку, при носінні Парамана найбільший обов"язок - просто його носити.

Відповідей на всі питання у вас ніколи не буде. Це – нормально. Не мучте себе. Але ніколи не обманюйте хворих, даючи їм фальшиві надії. Джиліан Берн.