це один з авторів рекомендованої католиками-харизматами для прочитання літератури.
А можете навести приклад хто і де рекомендує?
Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor
це один з авторів рекомендованої католиками-харизматами для прочитання літератури.
vitalko писав:це один з авторів рекомендованої католиками-харизматами для прочитання літератури.
А можете навести приклад хто і де рекомендує?
о.Олег писав: подібно із харизматами (католиками): приймають (надто некритично) протестантських авторів, бо "помазаний Духом"...
o.Mykil писав:о.Олег писав: подібно із харизматами (католиками): приймають (надто некритично) протестантських авторів, бо "помазаний Духом"...
Цілком погоджуюсь з о. Олегом, бо це слизькі речі, адже в самому протестантстві щодо цього є різні розбіжності http://www.glaznayamaz.org
Або явище харизматизму буде суціль католицьке, або не буде ним узагалі. Така моя скромна думка! Який зв'язок вірного з невірним?..
Хоча вартує звернути особливу увагу на те, особисто мене це непокоїть, що люди кидаються на пошуки якихось відчуттів і чуд, а те, що є "під носом" = рядове християнське життя, пропадає. Чому?
romanm писав:... Церква дозволила...
о.Олег писав:romanm писав:... Церква дозволила...
а хтось може подати такий документ Церкви? Дуже хотілося б ознайомитись з формулюванням від Учительського Уряду.
Справа в тому, що я грішний постійно стикаюся з твердженням про дозвіл, але цитується не дозвіл Церкви, а висловлювання Папи Павла 6 і Папи Івана Павла 2...
romanm писав:о.Олег писав:romanm писав:... Церква дозволила...
а хтось може подати такий документ Церкви? Дуже хотілося б ознайомитись з формулюванням від Учительського Уряду. ...
LG 12.
"Святой Дух освящает Народ Божий, ведёт его и украшает добродетелями не только посредством таинств и служений, но "разделяя каждому особо, как Ему угодно" (1 Кор 12, 11), Свои дары. Он распределяет среди верующих всех разрядов также особую благодать, посредством которой Он придаёт им способность и готовность к принятию различных дел или служений, полезных для обновления и дальнейшего созидания Церкви, по сказанному: "каждому даётся проявление Духа на пользу" (1 Кор 12, 7). Поскольку эти благодатные дары — как изряднейшие, так и более простые и шире распространённые — в первую очередь приспособлены к нуждам Церкви и полезны, они должны приниматься с благодарением и утешением. Чрезвычайных же даров не следует испрашивать опрометчиво, и нельзя самонадеянно рассчитывать на то, что они принесут плоды апостольских дел. Суждение об их подлинности и правильном употреблении принадлежит тем, кто предстоит в Церкви и чья особая задача — не угашать Духа, но всё испытывать и доброго держаться (ср. 1 Фес 5, 12. 19-21)
тобто... це про харизматичний рух?
romanm писав:тобто... це про харизматичний рух?
не знаю, але приводять і цей текс в захист харизматичного руху.
andrey s. писав:Пройшов місяць,я ховався від свого командира,і випадково перепутав двері,і попав до них на "сходку".У мене холодний піт вийшов,від побаченного,,а особливо коли побачив того знайомого,,особливо від тих звуків,,доречі я був не сам,було троє,і у них то саме...Прикол в тому,що вони слідкують,відсікають посторонніх,під час цього дійства,,але "охорона" нас прогавила,,вони були злі,що ми це побачили...
andrey s. писав:Пройшло багато років,,я ходжу до церкви,і в м.ІВ-ФР після недільної служби,,мені запрпунували піти на харезматичну молитву,,я вперше таке чув,тому погодився...Скажу чесно,,побачене мене не так щокувало,як колись(тут все трохи нетак).,,але я звернув увагу на деталі..Поперше ті хто нас запросив,,небули на службі Божій,чекали зовні(думаю на звичайній літургії Івана Злотоустого.,не відчувають повноти,це не звично для них,,спокійно стояти і молитися),,хоча тут я можу помилятися,,,
andrey s. писав:Факти.....перед початком молитви,,трохи поспіваємо,,,,,(пісня з декількох слів,які постійно повторюються,,при цьому хлопанням задається ритм),,музика замкнутого кола(безпреривний такт)..Приміщення не велике,але повне,,Викрристовується "ефект товпи",,Там було більшість новеньких(зі слів ведучої,це та хто проводив молитву)..Але замітив,що саме активно хлопають по краях лавочок,,а підтвердило це,коли ведуча почала "махати руками"одночасно с тими хто покраях лавочок,,і як водиться ті цо між ними,нехотячи також,,і з кожним хлопкм і змахом сильніше...,
andrey s. писав:Но коли ми виходили,,ми вийшли десь через 7-10 хв.,,так завзято молились,що важко було пройти,,,то до нас на виході підійшли троє хлопців(вік 30-35,,у двоїх пальці в наколках)Проти раніше засудженних нічого поганого не говорю,,(просто в них більше сміливості,наглості,,в кого як,,,самі розумієте,,зона не курорт) І вони стояли там невипадково,,",ви що нехочити з нами прославити господа",,"прославимо господа" і руками махати,повільно повертаючи в зал...но той що був без наколок,їх зупинив...Напевне із-за "габіта"Павла,,тай у мене вид не "паяньки"...
andrey s. писав:але одна сестра залишилась,,забрати її не влалось тоді,,з власної волі,,,мені від цього було так злісно всередині,,просто знаю тих сестер,,веселі життєрадісні молоді люди,які постійно ходять до церкви...
viter писав:...Аргументом на підтримку такої думки вважаю протестантське походження харизматичного руху.
о.Олег писав:на що отримаєте контраргумент - харизматичний рух КЦ не походить від протестантського (і різні факти на цю тематику - перегляньте-но тему від початку), тому не думаю, що варта зачепати такого роду аргументи - це глухий кут.
viter писав:о.Олег писав:на що отримаєте контраргумент - харизматичний рух КЦ не походить від протестантського (і різні факти на цю тематику - перегляньте-но тему від початку), тому не думаю, що варта зачепати такого роду аргументи - це глухий кут.
Не маю причини не довіряти Вам, отче, тому забираю свої слова назад.
andrey s. писав: Вам боляче це чути,,
andrey s. писав:якби я захотів,то виніс би її,,,разом з лавочкою за яку вона трималася,,,
але ні, я стримуюсь.я не коментую.andrey s. писав: я ховався від свого командира
я і так прийняла рішення "розібратись"andrey s. писав:
Знаєте,,,а мене би справді вразило,,якби ви спитали мене про місце і про час і про тих хто був зі мною,,в наміренні обєктивно розібратися в ситуації,,Хто проводив "молитву",,щоб не грунтувати свою думку на моїх тільки словах,,в надії прояснити ситуацію,
andrey s. писав:,м.Ів-Фр. церква Св.Андрія....
andrey s. писав:я не кажу що ви погані,,я кажу що мені ви не цікаві..(Пробачте якщо звучить грубо),,,,Діалоги з вами підтримувати не буду,,на форумі також,,,,Пробачте мені за це!!!(якщо здатні)
Віднова у Святому Дусі
Про Віднову у Святому Дусі в Католицькій Церкві, розмовляють психолог Людмила Гридковець та священник о. Олег Кондратюк
Йосип Вісаріоноаич писав:Прошу пояснити мені, чому харизматія, котра визнає канонічність лише 66 книг Св.Письма (а Католицька церква -74) і тілки два Таїнства (як на мене жодного), так добре почувається в нашій греко-католицькій церкві?
Йосип Вісаріоноаич писав:Якби присутність харизматії в Церкві не мала ознак святотатства мене би це також не цікавило.
Повернутись до “Католицька Церква”
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей