andrey s. писав:Бачете,,я вже свідомо когось образив...
Та я мав на увазі о. Ведмеденка Олега. Не себе. "Микіл"- це по-іншому Микола. Це ймення фігурувало більше в давнину.

Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor
andrey s. писав:Бачете,,я вже свідомо когось образив...
Його пояснення Слова Божого є щось окреме, не таке як у традиційних християнських Церквах. "Протоієрей Олег Ведмеденко: Досить вірити, що Бог замісив глину в кориті і зліпив Адама" http://zik.com.ua/ua/news/2006/11/21/55699
Michail писав: А що, традиційні Церкви вірять, що Бог взяв у руки глину і ліпив Адама, як гончар? (Маю на увазі в прямому значенні цього виразу?)...
о.Олег писав:Michail писав: А що, традиційні Церкви вірять, що Бог взяв у руки глину і ліпив Адама, як гончар? (Маю на увазі в прямому значенні цього виразу?)...
ні - це Платон і його Деміург
але хіба за це о.Ведмеденка карає УПЦКП?
З повагою, о.Олег
НаталочкаTernopil писав: Прошу отця, але ж відповідь ви знаэте: треба відкривати, створювати чи як сказати активно діючі школи УГКЦ з адекватними, освіченими священниками, монахами-монахинями викладачами. З начитаними і харизматичними, глибоко віруючими, практикуючими християнське життя не лише в храмі а й поза ним. ...
НаталочкаTernopil писав: ...тоді Ведмеденки і тп стануть непотрібні...
НаталочкаTernopil писав: ...А в нас катехизм в основному перед першим причастям і все, максимум люди самі дома читають Біблію, говорять і проповідь слухають. Того мало, ...
НаталочкаTernopil писав: ...особливо коли священик проповідує що треба смирятись, постити і каже що на парастас стіки хліба не несіть, а можна яйця (це в великий піст!), олію ітп.
НаталочкаTernopil писав: ...При чому як до проповідника до нього питань нема, дуже розумно і захопливо говорить, ніякої єресі...
НаталочкаTernopil писав: ...Тому то такі ведмеденки, безплатні по інтернету і приваблюють. А ще він все так вільно трактує, що мало що і гріх не всякий гріх, і церква така заканонізована, вже не та Наречена Христова...
о.Олег писав:безперечно, пані Наталю... І, доречі, таки відкриваються припарафіяльні катехитичні школи. Правда... рівень... рівень різний. Залежний від всього того, про що Ви пишите (харизматичність, освіченість...). У контексті Львова є можливість проходити різного роду школи УГКЦ хорошого рівня... А у Вас, так розумію, такого немає? Якщо про Тернопіль - чому так, на Вашу думку?
Just_me писав:Вітаю на форумі, пані Наталю. Мені видається, що проблема із доступністю вивчення Біблії в різноманітних школах існує, але вона не така вже гостра, як видається на перший погляд. Можливо, не завжди ті школи саме на вивченні Біблії спеціалізуються, але ж цей процес відбувається в межах якогось більш широкого явища. До прикладу, в Івано-Франківську при парафіях УГКЦ є декілька спільнот (щоправда, в основному молодіжних), де можна поспілкуватися, базуючись на біблійних прикладах, таким чином молодь більше залучається до вивчення Святого Письма. Думаю, в Тернополі Ви теж можете поцікавитися даним питанням.
о.Олег писав:НаталочкаTernopil писав: ...А в нас катехизм в основному перед першим причастям і все, максимум люди самі дома читають Біблію, говорять і проповідь слухають. Того мало, ...
так. Але... невже (ні - розумію необхідність праці священика/шкіл, але... невже) те "немало" (якісніший "максимум") залежить не від самої людини?НаталочкаTernopil писав: ...Тому то такі ведмеденки, безплатні по інтернету і приваблюють. А ще він все так вільно трактує, що мало що і гріх не всякий гріх, і церква така заканонізована, вже не та Наречена Христова...
не тому, думаю (про що вже писав вище), але з розвитком технологій... дійсно - проблема зросла...
З повагою, о.Олег
о.Олег писав:спрос на різного роду біляцерковників є і буде. Кожен, хто трошки копне в історію Церкви, може в цьому пересвідчитись. І... навіть (колись про це роздумував) не знаю, чи такий стан речей більше виникає від малої кількості шкіл чи від освітченості...![]()
.Наш попередній сільський священик людина ну дуууже начитана і праведна, яким не можливо не захоплюватися, він би організував щось таке при потребі. Бо для дітей і молоді робилося в церкві дуже багато, і для нужденних, одиноких... і в основному його та ще кількох активістів силами. Решта прихожан якби не наш отець, не турбувалися б нічим
Олег Ведмеденко писав:...
andrey s. писав:... мій намір простий , я просто захотів сказати це в "слух"; мені це не цікаво ( бо міг просто проігнорувати. І звісно кажу тільки від себе )...
andrey s. писав:Думки в слух : От так завжди попадеш в просак з тими Схизмами. От дожився, з Преосвященним Владикою говорю як з бахурем якимось .., прости Господи.
А тепер по темі : я не знав що о.Олег займає такий уряд . Я прошу вибачення (так щоб всі чули.., раз зробив попередню заяву так само ) у Владики Олега . Пробачте за тон І тим паче, в силу цього, я не хочу балакати про це так і тут.
Не пасує з Владикою так балакати і на такі теми включно. Собі памятаю .., ще памятаю як з Ласки Божої мав розмову з Владикою (тепер Митрополитом ), що я відчував при цьому і багато більше. І ніяким чином..., тобто я проти щоб це змінювалось в нутрі моєму.
Владика є , мусить бути в кінці - кінців (для вірного ) , ОГО -ГО в десятій степені.
Тобто з поваги і шани до уряду Єпископського ( в цілому ), я утримаюсь від цієї теми .
Що не так.., то пробачте.
о.Олег писав:свячення Єпископа дійсно передбачають урядування, проте наголошу тут для розуміння ситуації, що склалася: єпископські свячення, якщо є доведене їх походження від єпископів-апостолів-Христа - визнаємо (саме тому вжив "владика"), але в жодному разі не визнаємо зайнятий уряд - Олег Ведмеденко не є єпископом Христової Церкви, а є одним із тих, хто займає єпископський уряд незаконно
вибачте, що довелося таке пояснювати, але не думаю, що ми маємо можливість оминути такого роду проблематику у темі, в якій, можливо, дописувати буде "винуватець" її створення
З повагою, о.Олег
Олег Ведмеденко писав:...Поправте, коли щось не так...
ShMariam писав:о.Олег писав:свячення Єпископа дійсно передбачають урядування, проте наголошу тут для розуміння ситуації, що склалася: єпископські свячення, якщо є доведене їх походження від єпископів-апостолів-Христа - визнаємо (саме тому вжив "владика"), але в жодному разі не визнаємо зайнятий уряд - Олег Ведмеденко не є єпископом Христової Церкви, а є одним із тих, хто займає єпископський уряд незаконно
вибачте, що довелося таке пояснювати, але не думаю, що ми маємо можливість оминути такого роду проблематику у темі, в якій, можливо, дописувати буде "винуватець" її створення
З повагою, о.Олег
Так розумію, це був тонкий натяк,що Христова Церква = Католицька Церква
о.Олег писав:ShMariam писав:о.Олег писав:свячення Єпископа дійсно передбачають урядування, проте наголошу тут для розуміння ситуації, що склалася: єпископські свячення, якщо є доведене їх походження від єпископів-апостолів-Христа - визнаємо (саме тому вжив "владика"), але в жодному разі не визнаємо зайнятий уряд - Олег Ведмеденко не є єпископом Христової Церкви, а є одним із тих, хто займає єпископський уряд незаконно
З повагою, о.Олег
Так розумію, це був тонкий натяк,що Христова Церква = Католицька Церква
жодних натяків, Мар`яно - це віра в Єдину Святу Соборну Апостольську Церкву. Інакше б не був католиком, якби вірив якось інакше. Поряд з цим, віримо, що плоди, скарби Христової Церкви можуть знаходитися і їх треба старатися відшуковувати в різних спільнотах, які в перепетіях історичних подій втратили повноту єдності з Христовою Церквою. В нашому випадку такий скарб - єпископська хіротонія Олега Ведмеденка, яка, поряд з тим, уділена незаконно і не дозволяє цьому чоловікові Божому сповняти єпископський уряд: він не являється єпископом Христової Церкви
З повагою, о.Олег
Олег Ведмеденко писав:На тему єдності Церкви та духа сектантства у християнській спільноті - див. мої статті "Парадокс розколу"...
Олег Ведмеденко писав:Хліба потребують голодні. Простіть. Мир Вам...
andrey s. писав:...Ну отче, це Ви нам так пояснюєте, піклуєтесь нами ягнятками...
Michail писав:...воно, не відповідає християнській науці...
Повернутись до “Українські традиційні Церкви”
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 24 гостей