Я прошу вибачення у форумчан, що задала це питання (уже зайве) в іншому розділі. Довго дивилась, шукала потрібну мені тему, і тільки зараз її побачила...
Мене також це питання (потреба у духівнику) турбує. Справа в тому, що я раніше не чула,щоб в нашій Цекві говорилось про "потребу у духівнику", я думала, це є тільки у православних.
На форумі я побачила, що це питання актуальне, і рада, що є небайдужі християни.
Хочу поділитись і своїм невеликим досвідом.
Я часто сповідалась у одного монаха. На сповіді ми деколи говорили про моє духовне налаштування і, зокрема, питання мого життя, як світської християнки. Але одного разу він мені сказав, що він не психолог, і залізти в душу мені не може.
Мені ставало все важче і важче, я ходила від священника до священника. Кожен підсказував щось, але можливості поговорити відвертіше не було.
Через якийсь час я наважилась піти до психолога (хоча дуже цього не хотіла).
Я дякую Богу, що мені попався гарний психолог!
Він мене при першій зустрічі запитав, чи в мене є свій духівник? І чи є в мене своя опора (вона в кожного своя).
Я, звісно, християнка і моя опора - це моя віра Богу і в Бога!
Але я Його хочу глибше пізнати. Я відчула, що топчуся на місці (у своєму пізнанні), у мене проблеми, труднощі, які можна вирішити глибшою Вірою і пізнанням Божої істини.
Недавно я натрапила в інтеренті на повчання старця Паісія Святогорця "Слова"
http://www.truechristianity.info/paisiy/Я знайшла те, що шукала!!! - Відповіді на питання, які крутились в моїй голові, і які я сформулювати не могла.
Старець часто пише про роль духівника в житті мирянина.
Я також дуже хочу знайти духівника! Чи це буде монах чи священник, думаю, значення немає, головне, щоб мені духівник допоміг духовно зростати. І тоді я зможу справитись з усіма своїми проблемами і спокусами. Звичайно, ніхто не буде за мене вирішувати моїх проблем.
І, здається, я знайшла одного священника, сповідалась у нього кілька раз, він мене своїми питання "пробудив від сну".
Тільки не знаю, як можна сказати, що хочу аби він був моїм духівником???