перепрошую за поспіх в попередньому дописі - не мав часу на довший допис
Йосип Вісаріоноаич писав:Адольф Ілоїзович був у часи Леніна лише єфрейтором, і до політики ще не мав ніякого відношення. Стосовно Сталіна це Ваша особиста думка; не буду сперечатися.
щоб порозумітися:
- про Гітлера згадав відповідаючи на Ваш аргумент "він є одним з творців нашої державності" (див. допис Йосип Вісаріоноаич » 26 квітня 2011, 13:52): Гітлер також є тоді одним з таких "творців" - ставимо пам'ятник (дарма, що душогубець)?
- Сталіна - бо, якщо правильно Вас розумію, Ви назвались

тут в його честь (Ваш пам'ятник Сталіну?)
Йосип Вісаріоноаич писав:...Мене дивує Ваша відповідь. Коли Ви берети християнський критерій, то чому не враховуюте, що майже 80% тодішнього найвощого політикуму були жидами, а не християнами (як Ленін)?
Чи може Ви вважаєте іудаїзм кращою релігією від християнства? Ви також маєте право на цей вибір. Але приховувати цей вибір Ви не маєте права.
а тут дійсно цікаво... Не очікував: Ви вважаєте, що я грішний (чи будь-хто) маю давати оцінку діям, наприклад, воюючого атеїста відповідно до того, в що він вірив (якщо продовжити логіку таких роздумів: кіллера - у відповідності до якості зробленої роботи; канібала - відповідно до його моральних засад... - перепрошую за пересадничі приклади, але це, надіюсь, допоможе нам зрозуміти одне одного)? Просто Ви мене грішного фактично у свому дописі сварите

- хочу зрозуміти, як Вам могла прийти думка, що християнин (в даному випадку я) може оцінювати юдея за юдейськими мірками, а не за християнськими
З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).