ShMariam писав:Ісус присутній у кожній крихті і краплині, чи в крапині присутня лише Кров?
Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor
ShMariam писав:Ісус присутній у кожній крихті і краплині, чи в крапині присутня лише Кров?
- ще інша річ - виставлення Святих Дарів до почитання (молитовна практика Латинської Традиції, яку часто практикують і в УГКЦ - Частичку періодично змінюють і небезпеки зневажання (доречі - маємо Частичку, яку вірні переховували з приблизно 50-го ) немає).
особисто я розумію різниці Традицій і не виступаю за мікс, але, якщо стикаюсь з такою молитвою - розумію її красу, як і розумію, що вона ні не заступає Причастя, ні не заважає (а, власне, помагає ) Причаститись
Michail писав:
Ще чув про випадок в одній з країн Європи, коли сталось диво і дари реально стали людським тілом і кровю.
Це автентичний випадок?
ShMariam писав:Отче, Ви тут появилися якраз дуже доречно.Дайте, будь-ласка, відповідь на питання:
- одна річ свідоме зневаження Святих Тайн (хтось захотів, як, наприклад, Петро 1 в греко-католицькому Храмі (у Вітебську?) викинув з Кивоту Дари і почав топтати ногами, а священик кинувся споживати з підлоги, захищаючи собою, незважаючи на побої царської охорони - якщо потрібно, то знайду опис події);
вірний УГКЦ писав:Шановний robie, ти напевно страх Божий втратив! Ira добре каже, приймати Тіло і Кров Господню треба тільки навколішки. Бо кожне коліно на небі. на землі, і під землею приклоняє своє коліно перед найсвятішим іменем Ісус. Ти напевно не знаєш що таке св. Причастя? Це живий Бог під видом хліба й вина. Уяви собі, що ти приймаєш Пресвяту Євхаристію і перед твоїми очима з'являється Ісус Христос. Чи ти б не впав на коліна?
ShMariam писав:Michail писав:
Ще чув про випадок в одній з країн Європи, коли сталось диво і дари реально стали людським тілом і кровю.
Це автентичний випадок?
Таке бувало не раз.Людське тіло було кусочком серцевого м'яза, живим. Кров - завжди ІV групи.
Michail писав:
Дуже цікаво. А що й ученим дозволили провіряти?
Нмд, далеко не завжди робили аналіз, але коли робили - одна і та ж кров.
Michail писав:
Ясно. Саме головне що це була жива тканина серця. Що з нею було далі?
Нмд, далеко не завжди робили аналіз, але коли робили - одна і та ж кров.
Виставлена на почитання в м. Ланчано в Італії. Так само, як і в Аугсбурзі (Німеччина), Алатра (Італія). В усіх випадках тканина залишається живою, звісно.
Виставлена на почитання в м. Ланчано в Італії. Так само, як і в Аугсбурзі (Німеччина), Алатра (Італія). В усіх випадках тканина залишається живою, звісно.
о.Олег писав:Вова писав:Yur писав:Іншими словами: споживаю хліб і вино й ВІРЮ, що саме цей хліб і вино є тілом Христовим і Його кровію.andrey s. писав:Мені більше підходить "Вірю".(що не є причиною робити так всім )ShMariam писав: Все. Перестаю розуміти.
Щось я сам перестаю розуміти, коли я це писав на пару сторінок нижче що я вірою приймаю що хліб і вино є Тілом І Кров’ю, всі мені перечили, навіть здається забанили у цій дискусії. А тепер коли це говорять самі католики ніхто не перечить. Це що упередженість до протестантів що вони завжди не праві?
Ви неправдиво звинуватили Форум. Перевірте. Отак дійсно нечесно, пане Вово. Чекав, чи вибачетесь, але Ви написали отак собі і пішли даліБан за наклеп.
Сумно
Michail писав:
Дякую. Пошукаю по цим даним і Інтрернеті. Бо це важливе диво. І може якісь відео і фотоматеріали є...
andrivovk писав:.Цікавий сайт про євхаристійні чуда у світі http://www.miracolieucaristici.org.
о.Олег писав: Перевірте.
Вова писав:о.Олег писав: Перевірте.
Перевіряв. Навіть не знаю чи оправдуватися? Можу дати силки на всі свої слова.
Гадаю у цій темі сказано достаньо й кожен здатен усе побачити й зрозуміти.о.Олег писав:Лише прошу зрозуміти, що п.Юрій (Yur) у цій гілочці не завжди правий у своєму сприйнятті Євхаристії, якщо не бачить відстоювання Христовою Церквою відсутності хліба і вина - присутність ("є") лише Тіла і Крові
Yur писав:Гадаю у цій темі сказано достаньо й кожен здатен усе побачити й зрозуміти.о.Олег писав:Лише прошу зрозуміти, що п.Юрій (Yur) у цій гілочці не завжди правий у своєму сприйнятті Євхаристії, якщо не бачить відстоювання Христовою Церквою відсутності хліба і вина - присутність ("є") лише Тіла і Крові
Якщо, пане о.Олег, раз уж мене згадуєте, вам щось незрозуміло, маєте запитання стосовно мною викладеного, прошу запитуйте по суті, радо відповім.
========================================================================================================================
Іще раз в кількох словах аби не виникало непорозумінь.
Саме питання присутності/відсутності хліба і вина просте і недвозначне. Якщо очі бачать хліб і вино і язик відчуває на смак, отже вони присутні. Ми не повинні заперечувати наші відчуття, ми повинні визнати, що ВІРА є більшою за них.
Боятися назвати освячені дари євхаристизованим хлібом і вином теж не має потреби. Бо й в КАТЕХИЗМІ про це: viewtopic.php?f=7&t=126&start=540#p34566
Й у Святому Письмі:
А Ісус їм сказав: Поправді, поправді кажу вам: Не Мойсей хліб із неба вам дав, Мій Отець дає вам хліб правдивий із неба.
Ісус же сказав їм: Я хліб життя. Хто до Мене приходить, не голодуватиме він, а хто вірує в Мене, ніколи не прагнутиме.(Івана 6:32,35)
Бо кожного разу, як будете їсти цей хліб та чашу цю пити, смерть Господню звіщаєте, аж доки Він прийде. (1-е Кор. 11:26)
Й розуміння Церкви просте і недвозначне:
ВІРЮ за Його Словом, що під видом хліба і вина споживаю тіло і кров Христову.
о.Олег писав: Бачите - від початків Християнства для віруючих дійсно було все просто: чули "це є Тіло" і питання про присутність хліба не виникало (те ж з Кров'ю).
о.Олег писав:Але з 9 приблизно століття і по сьогодні різні автори в різний спосіб пояснюють Присутність Христа в Євхаристійному Хлібі і Вині
Вигляд, (смак, запах) й означає фізичну присутність.о.Олег писав:тобто... Ви говорите, що в Євхаристії присутні хліб і вино, а не лише їх вигляд?
Розумію вас і повірте іноді сам думаю, що коли б люди менше мудрствували над усим цим, а просто слухали Церкву (в даному випадку мається на увазі документи офіційно затверджені Святішим Престолом), для них це було б набагато корисніше.о.Олег писав:Бачите - від початків Християнства для віруючих дійсно було все просто: чули "це є Тіло" і питання про присутність хліба не виникало (те ж з Кров'ю). Але з 9 приблизно століття і по сьогодні різні автори в різний спосіб пояснюють Присутність Христа в Євхаристійному Хлібі і Вині і кожне визнання, яке перечить повній переміні хліба і вина в Тіло і Кров (з 11 століття для означення цієї Правди віри використовується термін transubstantiation) Христова Церква називає єрессю.
Yur писав:Вигляд, (смак, запах) й означає фізичну присутність...о.Олег писав:тобто... Ви говорите, що в Євхаристії присутні хліб і вино, а не лише їх вигляд?
Yur писав:Тут один з дописувачів добре зауважив, що коли священик підіймає з землі ненароком упавшу з чаші частинку, він підіймає УСЕ й євхаристизованого на долівці уже не зостається, навіть коли й залишилися якісь непомітні крихти й вологість.
Кожен може мати свої думки з цього приводу.о.Олег писав:Ви не володієте богословською мовою, на якій написано Катехизм, що його цитуєтеYur писав:Вигляд, (смак, запах) й означає фізичну присутність...
Згідно вчення Церкви об'єктивною реальністю є те, що під видами хліба і вина стають сакраментальне присутніми Його Тіло і Кров.ShMariam писав:За такою логікою, наявність Ісуса Христа під видом хліба і вина - не об'єктивна реальність?Yur писав:Тут один з дописувачів добре зауважив, що коли священик підіймає з землі ненароком упавшу з чаші частинку, він підіймає УСЕ й євхаристизованого на долівці уже не зостається, навіть коли й залишилися якісь непомітні крихти й вологість.
Yur писав:Згідно вчення Церкви об'єктивною реальністю є те, що під видами хліба і вина стають сакраментальне присутніми Його Тіло і Кров.ShMariam писав:[За такою логікою, наявність Ісуса Христа під видом хліба і вина - не об'єктивна реальність?
А як це ненавмисне топтатися по КОМУСЬShMariam писав:В такому випадку, якщо топчемо види хліба і вина, топчемо Тіло і Кров.Yur писав:Згідно вчення Церкви об'єктивною реальністю є те, що під видами хліба і вина стають сакраментальне присутніми Його Тіло і Кров.
Якщо ненавмисне, то, звісно, нема тяжкого гріха.
Причина в тому, що священик підібрав з землі УСЕ освячене, що ненароком упало.ShMariam писав:Чи, може, причина в тому, що крихти вже не вважаєте хлібом, а маленькі краплини вином?
Yur писав:А як це ненавмисне топтатися по КОМУСЬ![]()
А крихти, краплі - це НІЧОГО чи не є освяченим?Yur писав:Причина в тому, що священик підібрав з землі УСЕ освячене, що ненароком упало.
От коли жінка скажімо випадково застудилася й це стало причиною, тоді це ненавмисно.ShMariam писав:А приблизно так, як ненавмисно вбити. Легше уявити, як деякі жінки ненавмисно вбивають щойно зачатих дітей, застосовуючи ранньоабортативні засоби (спіралі, горм. таблетки): мікроскопічна дитинка вмирає, а жінка про це навіть не здогадується.Yur писав:А як це ненавмисне топтатися по КОМУСЬ![]()
Священиком старанно визбирано УСЕ освячене до крихти і до краплини.ShMariam писав: А крихти, краплі - це НІЧОГО чи не є освяченим?
Yur писав:Священиком старанно визбирано УСЕ освячене до крихти і до краплини.
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей