прочанка писав:Це все дуже індивідуальне. Кесарське, до прикладу, взагалі видовище не для чутливих людей. А пологи... це все як чоловік МОЖЕ... Мій кум сказав, що буде, бо його турбує безпека дружини і дитини, а видовище - не лякає, а інший - під вікном стояв, чув як дружина кричала, то місяць ходив з квадратними очима...
Мови нема, все індивідуальне.

100 людей-100 характерів. В кінці вересня маємо треті пологи

Як Бог дасть, буду обовязково на пологах

. Я б не сказав, що дуже витривалий, операційна, кров і все таке інше...Може коли це все зі мною, воно інакше. Зрештою великий вплив мають бесіди і враження тих чоловіків ,що вже були на пологах. Деякі актуалізують нереальність перебування на пологах. Для декого це приниження його "джигітської" гідності. Деякі навпаки, бояться, але заради підтримки дружини, заради"контролю" за її безпекою, ради дитятка, і накінець через можливість бути на архиважній події в житті сімї, йдуть на пологи.
А родички так само можуть вслабнути, плюс "враження зі своїх пологів"

. Тепер , правда все ж якось краще, не те, що колись. Я привіз дружину(перші пологи 2002р.) і в приймальному відділенні переді мною закрили двері, жах

. Як там з нею говорили, як її ігнорували, "звинувачували" в тому, що вона вагітна!!!!

. Уявіть, після реформи, ті самі люди, тіпа привітні, коли чоловік при пологах

.
Все-таки відсутність чоловіка в родзалі, звичайно що окрім випадків слабості, або відсутності(заробітки і інш. причини) , це уникнення відповідальності за спільне дитя, за його прихід в цей світ. це особлива нагода справді радіти появі цієї дитинки, після переживань, після всієї родзальгої "праці". Моя дружина казала після других пологів(коли я був), що в неї трохи віднялося таке таїнственне материнське відчуття особливої близькості з дитятком на 10%, я ці відсотки перейняв у неї. І знаєте, так і є, перші місяці після пологів, я був реальний тато- повивальник

, який нічого не цурається, все може,перші всі купання були під моїм контролем!!!

.Деколи було гавіть таке враження, що старшу доньку я якось не так люблю, може правильніше сказати, біль ніжніший з молодшою.
Це не означає, що всі так мають робити, я маю на увазі бути при пологах, але, якщо є можливість, повірте, ви дуже поможете дружині, собі в тому числі, адже це таке чудо!, таке таїнство

Ще одна нагода "ділом" сказати своїй дружині

"я тебе люблю!"

Гнітять мене гріхи, але вони не здолають Божого милосердя до мене.