Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor
У тому то й вся справа. Любов безмежна, така що не перестає 1-е Кор.13:8.Muzerati писав:І ще питання на рахунок надмірності...
Чи може бути надмірність у любові?...Пристрасть любові між чоловіком і жінкою є пристрасть добра. Вона може виявлятися в усьому, це може бути надмірний секс між чоловіком і жінкою, надмірна любов. І у виявленні цієї надмірності не повинно існувати ніяких обмежень = любов безмежна.
Yur писав: Любов безмежна, така що не перестає 1-е Кор.13:8.
Що розумієте під словом ерос ы яким чином це можна достосувати до вами наведеного посилання.ShMariam писав:Пригадалося: http://www.dyvensvit.org/board/viewtopic.php?f=6&t=77 Як любов, що виростає з еросу стає любов'ю, що не перестає.
Yur писав:Що розумієте під словом ерос ы яким чином це можна достосувати до вами наведеного посилання.ShMariam писав:Пригадалося: http://www.dyvensvit.org/board/viewtopic.php?f=6&t=77 Як любов, що виростає з еросу стає любов'ю, що не перестає.
Он воно що ..ShMariam писав:Симпатії не було б, якби не було статевого потягу.
ShMariam писав:...Симпатії не було б, якби не було статевого потягу...
Злий Іван писав:ShMariam писав:...Симпатії не було б, якби не було статевого потягу...
Тут можна і посперечатися.
ShMariam писав:Злий Іван писав:ShMariam писав:...Симпатії не було б, якби не було статевого потягу...
Тут можна і посперечатися.
Звичайно. Симпатія (подобається/не подобається) - широке поняття. Я маю на увазі ту симпатію, що веде до одруження.
Mirik писав:2)Якщо дружина кажє, що я не показую їй своєї любові, а я знаю, що живу лише заради неї і дітей, і все, що я роблю - це для моєї сім"ї. Що не так? Де проблема?
Mirik писав:2)Якщо дружина кажє, що я не показую їй своєї любові, а я знаю, що живу лише заради неї і дітей, і все, що я роблю - це для моєї сім"ї. Що не так? Де проблема?
Mirik писав:о.Олег писав:... померти для себе і жити задля супруга...
дружина відмовляється від орального сексу(вважає це гріхом).
3)Чи є гріхом те, коли дружина отримує оргазм від оральних, або мануальних ласк чоловіка а) без статевого акту; б) перед статевим актом?
4) Я так розумію, що оральні ласки не є гріхом, якщо в кінцевому результаті відбудеться нормальний статевий акт.В якому документі церкви це написано?
5) Чи є гріхом статевий акт без виверження сперми взагалі?
Дякую за небайдужість!
"Шукайте Царства небесного, все решта вам додасться"
Володимир85 писав:Якщо чоловік, для прикладу, гладить жінку по щоці часто і в той момент хоче насолоджуватись цим процесом, красою дружини, її гладенькою шкірою тощо, а не принести ласку жінці...
Just_me писав:Володимир85 писав:Якщо чоловік, для прикладу, гладить жінку по щоці часто і в той момент хоче насолоджуватись цим процесом, красою дружини, її гладенькою шкірою тощо, а не принести ласку жінці...
А чого Ви вимагаєте? Постійної жертви? Так, щоб замість насолоджуватися він заради дружини приніс себе в жертву на вогнищі?Вибачте за іронію, проте, як на мене, він собі й повинен насолоджуватися, що тут такого? Якщо людина ніколи не робить собі приємностей, тільки жертвує себе й свої бажання в угоду чомусь, то скоро стане неврастеніком. Для людської природи це ненормально і непритаманно. Що це за такий новий злочин - насолоджуватися гладенькою шкірою своєї дружини?
Just_me писав:Так що любов - не в безглуздій самопожертві, а у вмінні домовлятися і йти на компроміси...
Володимир85 писав:Тільки слід також вивчити це питання і дослідити пари, які живуть описаним Вами способом, а також пари, які живуть безкорисно одне для одного. І порівняти якість їхнього внутрішнього, сімейного життя
Just_me писав:Володимир85 писав:Тільки слід також вивчити це питання і дослідити пари, які живуть описаним Вами способом, а також пари, які живуть безкорисно одне для одного. І порівняти якість їхнього внутрішнього, сімейного життя
Оце вже пахне і логікою, і здоровим глуздом, наукою тобто![]()
От тільки для проведення такого широкомасштабного дослідження потрібні значні ресурси, особливо людські - піддослідних треба ретельно добирати, до того ж якщо ще з категорією "домовляються і йдуть на коипроміси" ще так-сяк, то таку ж кількість кандидатів, які постійно взаємно жертвують, підібрати архискладно, думаю тут ви зі мною погодитеся
Це не вибірка, це випадокВолодимир85 писав:Але можна взяти по одній хоча б парі і якість життя, думаю, буде відчутною
Just_me писав:Це не вибірка, це випадок
Володимир85 писав:а також пари, які живуть безкорисно одне для одного
viter писав:Володимир85 писав:а також пари, які живуть безкорисно одне для одного
А ви знаєте такі пари?
Володимир85 писав:шукаю такі і знаю одну, можливо не повністю безкорисну, але багато чого вони втілили в життя
Володимир85 писав:...і щасливі, живучи в шлюбі вже 26 років.
Just_me писав:Бачите, особисто я розділяю для себе поняття "щасливі у шлюбі" і "у щасливому шлюбі". То зовсім різне. Надіюся, ваші знайомі щасливі у щасливому шлюбі. Бо для мене щасливий шлюб - той, який триває, шлюб без нерозв"язаних суперечностей. А щасливі у шлюбі - люди, які живуть і задоволені, тобто щасливі. Я знаю достатньо щасливих шлюбів ( в тому числі і моїх батьків, дідусів-бабусь і т.п.), але небагато щасливих людей. Тобто наразі не можу пригадати жодного, може пізніше, як трохи подумаю...
Mirik писав:... Дякую за небайдужість!
Georgij писав:... Бо якщо шукати в церковних документах, а не в Євангелії...![]()
Думаю, проблема не в тому, насолоджується чи не насолоджується чоловік, але як це сприймає дружина: може вона тішиться тим, що її шкіра гладенька, щоб чоловік був задоволений, а може ненавидить цей жест. Вважаю, що чоловік і жінка повинні бути в розумних межах максимально відвертими і виявляти, що їм в поведінці іншого не подобається.Володимир85 писав:Якщо чоловік, для прикладу, гладить жінку по щоці часто і в той момент хоче насолоджуватись цим процесом, красою дружини, її гладенькою шкірою тощо, а не принести ласку жінці, то через певний час вона почне це відчувати і буде виявляти спротив (відвертатись, менше усміхатись, в неї задоволення не буде виникати від такого процесу).
ShMariam писав:Думаю, проблема не в тому, насолоджується чи не насолоджується чоловік, але як це сприймає дружина: може вона тішиться тим, що її шкіра гладенька, щоб чоловік був задоволений, а може ненавидить цей жест. Вважаю, що чоловік і жінка повинні бути в розумних межах максимально відвертими і виявляти, що їм в поведінці іншого не подобається.Володимир85 писав:Якщо чоловік, для прикладу, гладить жінку по щоці часто і в той момент хоче насолоджуватись цим процесом, красою дружини, її гладенькою шкірою тощо, а не принести ласку жінці, то через певний час вона почне це відчувати і буде виявляти спротив (відвертатись, менше усміхатись, в неї задоволення не буде виникати від такого процесу).
Володимир85 писав:Це не проблема жінки, яка хоче дарувати свою ніжну шкіру чоловікові, а проблема чоловіка, якиї хочеться насолоджуватись нею з метою задоволення себе (як на мене).
Повернутись до “Життя християнина”
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 7 гостей