Я серйозно, Вам треба знати противника в лице(як аргумент для Вас),бо ніц не знаєте, судячи з написаного(ну коли помилився, то вже не гнівайтесь).
Я не про Євреїв теперішніх, і всяке таке.( то не зрозуміти, без початків усього)
Ви прослідкуйте саму "Історію Спасіння", тобто пораджу книжечку("Історія Біблійна Старого і Нового Завіту" це Василіянське видавництво. ), хоч якщо візьмете Святе Письмо , то це крутіше....Але теж з нюансами...
Власне тоді багато чого зможите самі розглянути, формуючи самі своє бачення з цього приводу.
І можливо на Євреїв як вибраний народ подивитись під іншим кутом...(без всяких захопленнь чи навпаки, а просто як є)
Я Вам скажу, це справді унікальний народ, знаючи(чуть чуть , в контексті їх пручання Богу) їх історію я багато що розумію, і це пояснює баагато що..
І мені взагалі не дивно, що саме вони в більшості є центром уваги, коли все глобальне їм приписують, і взагалі...повірте, Єврею фіолетово коли там хтось про нього щось каже, висміює, чи якось так...
І як не парадоксально, їх історія має чітке відображення(майже зеркальне) в історії люцтва, зокрема після приходу Месії, за ці 2000 років.
Бо от це банальне анти єврейске стогнання, ну чесне слово..таке банальне і позбавленне сенсу, що я Вам кажу.
Якби ми були спроможні повчитись у них, або на їх помилках...то ого-го.
Ну добре..то Ваша справа, Вам дуже вдячний, бо навели мене на одну думку, і я вдасне ще не спав, трохи почитав в нічку.

Все так повязано в Божій Дії, що ого-го.(аж сон не береться

Ага..доречі..я не Єврей..(можу показати .. паспорт