Знаки кінця часів
Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor
Re: Знаки кінця часів
Люди добрі, включіть критичність. Ви хоч уявляєте собі, скільки разів в людській історії "всі факти вказували на те, що кінець світу близько"? Я може такого нетворчого складу розуму, що мені важко примати непрямі докази, тобто коли пише щось одне, але його трактують через десятий взаємозвязок інакше. Як мінімум в часи гітлера і Наполеона люди думали, що вже кінець, бо то ознаки всі "на лице". Будьте трохи більш відпірні на всілякі знаки і докази, знаходіться в Божій Ласці, бажаю цього не тільки вам і собі, але всьому людству.
Відповідей на всі питання у вас ніколи не буде. Це – нормально. Не мучте себе. Але ніколи не обманюйте хворих, даючи їм фальшиві надії. Джиліан Берн.
-
- старець
- Контактна інформація:
Just_me писав:Люди добрі, включіть критичність. Ви хоч уявляєте собі, скільки разів в людській історії "всі факти вказували на те, що кінець світу близько"? Я може такого нетворчого складу розуму, що мені важко примати непрямі докази, тобто коли пише щось одне, але його трактують через десятий взаємозвязок інакше. Як мінімум в часи гітлера і Наполеона люди думали, що вже кінець, бо то ознаки всі "на лице". Будьте трохи більш відпірні на всілякі знаки і докази, знаходіться в Божій Ласці, бажаю цього не тільки вам і собі, але всьому людству.
@всі факти вказували@
Не всі вказували. Були країни, які непідваладні були нікому. .. А одна з ознак - повний світовий контроль.
" знаходіться в Божій Ласці, бажаю цього не тільки вам і собі, але всьому людству."
Хіба хтось проти? Вся надія на Бога. З нами Бог, хто проти нас?
Michail писав:Були країни, які непідваладні були нікому
Не було такого НІКОЛИ. Це я Вам кажу як вчений-міжнародник.
Michail писав:одна з ознак - повний світовий контроль.
А Ви собі не припускали, що той контроль має виглядати інакше, ніж зараз? Все, крім Бога, відносне до чогось іншого.
Відповідей на всі питання у вас ніколи не буде. Це – нормально. Не мучте себе. Але ніколи не обманюйте хворих, даючи їм фальшиві надії. Джиліан Берн.
Just_me писав:Michail писав:Були країни, які непідваладні були нікому
Не було такого НІКОЛИ. Це я Вам кажу як вчений-міжнародник...
так - пані Історія цьому свідок

Стосовно ж теми, думаю, варта розуміти, що той, хто шукає знаків кінця часу - обовязково знайде. І тут для мене грішного відкривається дуже перспективне запитання: яка різниця між християнином, який "відчитав" знаки кінця часу, і християнином, який "невідчитав" знаки кінця часу в цій добі/сучасності. І нмсд перспективна відповідь: жодної різниці, якщо християнин.
Або назовіть/перечисліть

З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).
о.Олег писав:той, хто шукає знаків кінця часу - обовязково знайде
5 балів, отче. Мала на увазі те саме, просто було складно висловити.

Вибачайте, може до теми, а може й ні, але мала колись розмову з одним отцем, що служить в Німеччині. В маленькому містечку на недільну службу нас зібралося двоє осіб - я і подруга. Тому замість проповіді отець вирішив з нами поговорити. Запитав, як ми ставимося до глобального потепління? Я відповіла, що ніяк не ставлюся, що все окей, ніякого потепління немає, бо вся історія людства це потепління і похолодання почергово, і Бог створив природу так, що вона відновлюється і немає нам чого переживати, все буде добре. Отець аж розцвів, він, напевне, звик, що при словах "глобальне потепління" всі починають битися головою об стінку і казати "Катастрофа наближається!" Він підтвердив, що бачить рацію в моїх словах і що не слід очікувати біди, все відбувається циклічно. Так що не варто шукати проблем там, де їх цілком може й не бути.
Just_me писав:о.Олег писав:той, хто шукає знаків кінця часу - обовязково знайде
5 балів, отче. Мала на увазі те саме, просто було складно висловити..

але цікавить мене більше не так ця висловлена істина, як те, чи один я не бачу різниці між християнином, який щось такого (наша тема) спостеріг, і християнином, який не бачить "знаку"
Just_me писав:...Вибачайте, може до теми, а може й ні, але мала колись розмову з одним отцем, що служить в Німеччині. В маленькому містечку на недільну службу нас зібралося двоє осіб - я і подруга. Тому замість проповіді отець вирішив з нами поговорити. Запитав, як ми ставимося до глобального потепління? Я відповіла, що ніяк не ставлюся, що все окей, ніякого потепління немає, бо вся історія людства це потепління і похолодання почергово, і Бог створив природу так, що вона відновлюється і немає нам чого переживати, все буде добре. Отець аж розцвів, він, напевне, звик, що при словах "глобальне потепління" всі починають битися головою об стінку і казати "Катастрофа наближається!" Він підтвердив, що бачить рацію в моїх словах і що не слід очікувати біди, все відбувається циклічно. Так що не варто шукати проблем там, де їх цілком може й не бути.
наш человєк, наш

"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).
-
- старець
- Контактна інформація:
Я трохи не так висловився. Не булосуцільного контролю Якщо було щось - то не один, а пару таборів. Причому грала роль і Церква в керуванні.Michail писав:одна з ознак - повний світовий контроль.
А Ви собі не припускали, що той контроль має виглядати інакше, ніж зараз? Все, крім Бога, відносне до чогось іншого.
Я і не кажу, що зараз він суцільний. Є теж кілька таборів. тому ще і так не всі ознаки.
-
- старець
- Контактна інформація:
Just_me писав:о.Олег писав:той, хто шукає знаків кінця часу - обовязково знайде
5 балів, отче. Мала на увазі те саме, просто було складно висловити.
Вибачайте, може до теми, а може й ні, але мала колись розмову з одним отцем, що служить в Німеччині. В маленькому містечку на недільну службу нас зібралося двоє осіб - я і подруга. Тому замість проповіді отець вирішив з нами поговорити. Запитав, як ми ставимося до глобального потепління? Я відповіла, що ніяк не ставлюся, що все окей, ніякого потепління немає, бо вся історія людства це потепління і похолодання почергово, і Бог створив природу так, що вона відновлюється і немає нам чого переживати, все буде добре. Отець аж розцвів, він, напевне, звик, що при словах "глобальне потепління" всі починають битися головою об стінку і казати "Катастрофа наближається!" Він підтвердив, що бачить рацію в моїх словах і що не слід очікувати біди, все відбувається циклічно. Так що не варто шукати проблем там, де їх цілком може й не бути.
А тут вже додам, як біолог.
Може і циклічне потепління, але точно посилене антропічним впливом, бо викиди СО2 і теплової енергії людством немалі.
Чи може бутизупинений цей вплив? Може, звичайно і природа відрегулюється. Але чи зупинять його люди вчасно, допоки не нанесли ще більшої шкоди довкіллю і людству тим самим?
Це не ознаки кінця світу, але важливе питання. Нічого не робити і пустити цю та інші екологічні проблеми на "самотёк" не можна, бо тоді людство - фаталісти: з одного боку надміру використовують ресурси природи, які вона не встигає відновлювати, а з іншого - кажуть, що буде те і буде. Фаталістичне відношення оце.
А якщо Вимаєте на увазі просто страх і істерику, то само собою непотрібно боятись. У цьому аспекті треба надіятись на Бога і робити все ("молися і працюй"), що можемо, а не робити неправильні висновки, що ми "обречены".
- andrey s.
- старець
- Контактна інформація:

Ви серйозно, п.Оля, що чесно-чесно?

Бо я думав що всетаки були в історії люцтва такі країни, чи навіть імперії, чи країни з амбіціями на імперію.
А хто контролює імперію? (і звичайно я Бога чи "богів" не чіпаю, тобто це вже верхушка серед смертних)
Це все я собі так думав, до сьогодні, бачу що мені ще вчитись і вчитись

І якщо хтось зглянеться на мою невченість і пояснить що і до чого, то повірте це тут оффтопом не буде. Воно тісно звязано, і є зараз одна імперія яка майже в цілому світі править, по праву займаючи відведенне місце Вавилону.
Ага, і ше

І
І тут для мене грішного відкривається дуже перспективне запитання: яка різниця між християнином, який "відчитав" знаки кінця часу, і християнином, який "невідчитав" знаки кінця часу в цій добі/сучасності. І нмсд перспективна відповідь: жодної різниці, якщо християнин.
Або назовіть/перечисліть
Різниця насправді є, на мою думку

Ми люди завжди були хитрунами і намагались Бога здурити, показати що ми також нічого, і лукавий нам завжди у цьому радо допомагав. А Бог перечити Самому-Собі не буде, ділитись у Собі, бо Він цілісний.
І жінка намагається вирватись , звільнитись від оков Божих, тому якщо це звучить (такі пророцтва) з уст жіночих, то в лікарні вона знайде спокій)))))) (і так, вони обидвоє є Християни, але не це їх робить схожими, а Страшний Суд Божий робить всіх "одного зросту").
Розумієте про що я, отче? Якщо таке "прочитання" відверне від Христа, то для чого тоді туди лізти (як в анегдоті про медведя: "І нашо я туди ліз, я ж читати не вмію

То які думки???????
З повагою ПРОСТО андрій!!! УГКЦ
andrey s. писав:Різниця насправді є, на мою думку. Той що "відчитав" (і трубить про це) має всі шанси попасти на відпочинок в лікарню для душевнохворих (бо тяжко йому прийдеться)))))), бо якщо і відчитав, то явно квапився і пропустив один важливий "абзац"
...
То які думки???????
навіть не знаю... Ну от я грішний точно відчитав, що живу в останніх часах. Проте досвід говорить, що 2000 років християни саме так себе і відчувають/відчитують і... гм... думки у мене наступні: не про нездорове сприйняття знаків кінця часу чи їх відсутності говорю, а про те, що життя християнина не мало б в своїй основі базуватись на його відчуттях, ситуаціях, а на незмінному стосунку з Вічним Богом, про Нього ж точно знаємо, що "Прийде зі славою судити живих і мертвих" і що "не знаєте ні дня ні години" - звідси і Святоотцівське "пам`ятай про смерть і вовік не согрішиш" (живи так, ніби Прихід відбудеться в наступну мить)...
"Радоваться можно и тихо"

З повагою, о.Олег
-
- старець
- Контактна інформація:
о.Олег писав:andrey s. писав:Різниця насправді є, на мою думку. Той що "відчитав" (і трубить про це) має всі шанси попасти на відпочинок в лікарню для душевнохворих (бо тяжко йому прийдеться)))))), бо якщо і відчитав, то явно квапився і пропустив один важливий "абзац"
...
То які думки???????
навіть не знаю... Ну от я грішний точно відчитав, що живу в останніх часах. Проте досвід говорить, що 2000 років християни саме так себе і відчувають/відчитують і... гм... думки у мене наступні: не про нездорове сприйняття знаків кінця часу чи їх відсутності говорю, а про те, що життя християнина не мало б в своїй основі базуватись на його відчуттях, ситуаціях, а на незмінному стосунку з Вічним Богом, про Нього ж точно знаємо, що "Прийде зі славою судити живих і мертвих" і що "не знаєте ні дня ні години" - звідси і Святоотцівське "пам`ятай про смерть і вовік не согрішиш" (живи так, ніби Прихід відбудеться в наступну мить)...
"Радоваться можно и тихо"![]()
З повагою, о.Олег
Це безперечно.
Не знаю чому, але вірячи і довіряючи так просто Богу, живучи цим, намагаючись виконувати Його волю (хоч у мене це далеко недосконало виходить) в мене добре передчуття на майбутнє. (Просто передаю свої відчуття).
В Італії всі виплати більше 1000 євро будуть через електронні гроші. Писало в "експресі". Можливо скоро взагалі відмовляться від паперових. А там дивись і чіпи не за горами. 

Хороші релігійні книги по теології, біблеїстиці http://esxatos.com/books
-
- старець
- Контактна інформація:
andrivovk писав:В Італії всі виплати більше 1000 євро будуть через електронні гроші. Писало в "експресі". Можливо скоро взагалі відмовляться від паперових. А там дивись і чіпи не за горами.
У Росії електроні паспорти і все таке...
До речі коли Ви про чіпи вперше дізнались і про їх есхатологічне призначення?
- andrey s.
- старець
- Контактна інформація:
Michail писав:andrivovk писав:В Італії всі виплати більше 1000 євро будуть через електронні гроші. Писало в "експресі". Можливо скоро взагалі відмовляться від паперових. А там дивись і чіпи не за горами.
Мусів переконатись, думав якесь нецензурне словоесхатологічне

А якщо сюрйозно, призначення ми їм даєм чи напрям задаєм (хто для добробуту, хто для кінця світу). Так, саме ми, поки це не зробить офіційно Церква (тобто окремі приватні думки духовенства..не в рахунок).
Тобто скоріш , коли ми собі подумали що це якось повязано з тим умним словом (я і до сьогодні так не думаю).
Хоч розумію, що мене ніхто і не питав

Michail писав:andrivovk писав:В Італії всі виплати більше 1000 євро будуть через електронні гроші. Писало в "експресі". Можливо скоро взагалі відмовляться від паперових. А там дивись і чіпи не за горами.
Орієнтовно....2001-2002 рік.
Хороші релігійні книги по теології, біблеїстиці http://esxatos.com/books
-
- старець
- Контактна інформація:
andrivovk писав:Michail писав:andrivovk писав:В Італії всі виплати більше 1000 євро будуть через електронні гроші. Писало в "експресі". Можливо скоро взагалі відмовляться від паперових. А там дивись і чіпи не за горами.
Орієнтовно....2001-2002 рік.
А я десь в році 1995 чи 1996, коли в мого тата баптисти гараж будували. Вони принесли з собою магнітофон і касету і слухали довгу і детальну оповідь одного американця ,який то все розкрив і пішов з однієї компанії по електроніці, бо дізнався про таке...
Цікаво розказував, касета на оба боки була...
А потім я про то забув і аж на катехитичних курсах нам викладач розказав... дуже подібне... і кажуть що в УКУ також так розказують (маю на увазі саме про чіпи).
-
- старець
- Контактна інформація:
andrey s. писав:Michail писав:andrivovk писав:В Італії всі виплати більше 1000 євро будуть через електронні гроші. Писало в "експресі". Можливо скоро взагалі відмовляться від паперових. А там дивись і чіпи не за горами.
До речі коли Ви про чіпи вперше дізнались і про їх есхатологічне призначення?Мусів переконатись, думав якесь нецензурне словоесхатологічне.
А якщо сюрйозно, призначення ми їм даєм чи напрям задаєм (хто для добробуту, хто для кінця світу). Так, саме ми, поки це не зробить офіційно Церква (тобто окремі приватні думки духовенства..не в рахунок).
Тобто скоріш , коли ми собі подумали що це якось повязано з тим умним словом (я і до сьогодні так не думаю).
Хоч розумію, що мене ніхто і не питав.
Чому не питав. Ви в діалозі.
Ну це не те. що приватні думки богословів. Це розглядається як один із можливих варіантів, але не як доктринальне вчення. Взагалі щодо есхатологічних процесів, то чіткого доктринального, що б давалось Церквою до обовязщкової віри там не багато. Взагалі хіба що "чотири оcтанні речі"...
Востаннє редагувалось 12 липня 2012, 22:15 користувачем Michail, всього редагувалось 1 раз.
Вже неодноразово читав ставлення РПЦ до електронних карточок, звернення УПЦ МП щодо ідентифікаційних номерів, а ще ні разу не чув щось таке від нашої УГКЦ.
Помилуй мене, Боже, помилуй мене, бо на Тебе надіється душа моя. (Пс. 56, 1)
-
- старець
- Контактна інформація:
Tornado писав:Вже неодноразово читав ставлення РПЦ до електронних карточок, звернення УПЦ МП щодо ідентифікаційних номерів, а ще ні разу не чув щось таке від нашої УГКЦ.
Бо ідентифікаційні номери і карточки, то ще не знаки на руку. Тому нема поки що приводу говорити... а осклільки УГКЦ після Радянського Союзу ледь відбудувалась... ДУмаю, що і правильно роблять, що не говорять. У нас люди не дуже готові. Але якщо будуть чіпи... то думаю треба буде казати.
Michail писав:Tornado писав:Вже неодноразово читав ставлення РПЦ до електронних карточок, звернення УПЦ МП щодо ідентифікаційних номерів, а ще ні разу не чув щось таке від нашої УГКЦ.
Бо ідентифікаційні номери і карточки, то ще не знаки на руку. Тому нема поки що приводу говорити... а осклільки УГКЦ після Радянського Союзу ледь відбудувалась... ДУмаю, що і правильно роблять, що не говорять. У нас люди не дуже готові. Але якщо будуть чіпи... то думаю треба буде казати.
Згідний, що це ще не знаки на руку і чоло. Це підготовчий процес до основного. Ми так помаленьку втягуємось в цю глобалізацію (комп"ютер, Інтернет, мобільні, електронні гроші, кредитки, грошові перекази і т. д.), що потім буде дуууже трудно відмовитись від печаті (чіпа), без якого, як сказано в книзі Одкровення, ні купити, ні продати. Жертвувати треба буде всім, а особливо, бізнесом, бо той ярказ найбільше пов"язаний з грошима. Така моя суб"єктивна думка.
Помилуй мене, Боже, помилуй мене, бо на Тебе надіється душа моя. (Пс. 56, 1)
-
- старець
- Контактна інформація:
Tornado писав:Michail писав:Tornado писав:Вже неодноразово читав ставлення РПЦ до електронних карточок, звернення УПЦ МП щодо ідентифікаційних номерів, а ще ні разу не чув щось таке від нашої УГКЦ.
Згідний, що це ще не знаки на руку і чоло. Це підготовчий процес до основного. Ми так помаленьку втягуємось в цю глобалізацію (комп"ютер, Інтернет, мобільні, електронні гроші, кредитки, грошові перекази і т. д.), що потім буде дуууже трудно відмовитись від печаті (чіпа), без якого, як сказано в книзі Одкровення, ні купити, ні продати. Жертвувати треба буде всім, а особливо, бізнесом, бо той ярказ найбільше пов"язаний з грошима. Така моя суб"єктивна думка.
Добре, що пропонуєте робити? На це мені ще відповідь не дали ні викладачі, ні віруючі...
В принципі я підтримую тих християн, які протестують проти введення електроніки (карток і т.п.). ІдентКод хай краще не трогають (це моя думка).
Вони як опорні пункти. Чому я не маю право отримувати гроші в касі? А що можу зробити, якщо вся організація, в якій я працюю сьогодні перейшла на пластикові картки примусово?
Тому підтримаю свою Церкву ,якщо вона вирішить протестувати проти введеня електронного паспотра і чіпів.
- Максим Борець
- постійний дописувач
Michail писав:Бо ідентифікаційні номери і карточки, то ще не знаки на руку. Тому нема поки що приводу говорити...
Коли будуть знаки на руку, говорити буде запізно. А прийдуть вони не раніше і не пізніше, ніж коли люди, одурманені "перевагами" "підготовчої кампанії", самі добровільно приймуть ці знаки. Тоді вже говорити буде нІкому і нікОму.
- andrey s.
- старець
- Контактна інформація:
Michail писав: Чому я не маю право отримувати гроші в касі? А що можу зробити, якщо вся організація, в якій я працюю сьогодні перейшла на пластикові картки примусово?
............................
Ну якщо так подумати, то саме у цьому весь прикол , саме так все і має відбуватись у цьому процесі (що звісно не каже що це саме він, той процес). Типа, "не виноватая я, он сам пришьол " , чи " всі стрибнули з мосту і я з ними "

Тому підтримаю свою Церкву ,якщо вона вирішить протестувати проти введеня електронного паспотра і чіпів.
Тобто інтереси поки не співпадають, і "глаголити" це щось інше, якщо Церква дистанціюється з цього приводу.
Я точно щось не розумію, тобто скоріш за все Вас зрозумів не вірно, не так як Ви мали на увазі.
Так?

-
- старець
- Контактна інформація:
............................
[/quote]
Ну якщо так подумати, то саме у цьому весь прикол , саме так все і має відбуватись у цьому процесі (що звісно не каже що це саме він, той процес). Типа, "не виноватая я, он сам пришьол " , чи " всі стрибнули з мосту і я з ними "
, і це прикольніше якщо про це розгагольствувати
Тобто інтереси поки не співпадають, і "глаголити" це щось інше, якщо Церква дистанціюється з цього приводу.
Я точно щось не розумію, тобто скоріш за все Вас зрозумів не вірно, не так як Ви мали на увазі.
Так?
[/quote]
Я, правда, не знаю, як Ви зрозуміли.
Я Маю на увазі, що було б добре, якби і Католицька Церква офіційно виступила проти чіпування і навіть проти електронних біопаспортів. В нашій владі ,правда, є депутати, які проти і активно борються... Було одне голосування і не пройшло... Далі не знаю як там...
Але якби тепер Церква офіційно подала протест проти цих паспортів, то біло б добре. От що я думаю.
[/quote]

Так?

Я Маю на увазі, що було б добре, якби і Католицька Церква офіційно виступила проти чіпування і навіть проти електронних біопаспортів. В нашій владі ,правда, є депутати, які проти і активно борються... Було одне голосування і не пройшло... Далі не знаю як там...
Але якби тепер Церква офіційно подала протест проти цих паспортів, то біло б добре. От що я думаю.
- andrey s.
- старець
- Контактна інформація:
Michail писав:............................
Дякую, тепер зрозуміліше. Але як би я не розумів...це нічого не означає, тобто ми просто ділимся думками, і якщо у моїх дописах читається якась категоричність чи докір, то пробачте, цього на меті не маю. Я розумію одне, що ніхто з нас не може щось ствержувати, і я ніяк не притендую на правоту.
Я Маю на увазі, що було б добре, якби і Католицька Церква офіційно виступила проти чіпування і навіть проти електронних біопаспортів.
Чому добре, ні, я так не думаю. Тобто я думаю, а це ще називається вірю, що коли так буде потрібно...то це неодмінно станеться. Інакше все що я говорю про надхненність Церкви Святим Духом для мене втрачає силу.
В нашій владі ,правда, є депутати, які проти і активно борються... Було одне голосування і не пройшло... Далі не знаю як там...
Що мені до депутатів (правда я не знаю тієї ітенсії якою вони керуються), у цьому для мене Церква авторитет, тобто всього що стосується люцких душ я депутатам не довірю. А ця справа, навіть у такій трактовці, стосується моєї душі напряму, і формування думки (думка то таке, то як вітер, мусить бути. Суть у тому щоб той вітер не заніс кудись ...ну не туди, якщо коротше. А коли думка переходить у слово яке виходить з уст, то теж не смертельно, але це вже не вітер, це уже має всі шанси вооплотитись) , а точніше прийняття якихось рішень я не довірю ні собі, ні комусь...крім Церкви як Божої Установи (ще чув це називають "Надія на Бога").
п.Михайле, ми з Вами і ще помножино на 1000, не розумніші за Церкву.
От що я думаю.
Дякую.

-
- старець
- Контактна інформація:
Тобто я думаю, а це ще називається вірю, що коли так буде потрібно...то це неодмінно станеться. Інакше все що я говорю про надхненність Церкви Святим Духом для мене втрачає силу.
Це трохи фаталізм. Нащо тоді людині взагалі щось робити, старатись?
Що має статись і так станеться, навіть якщо вона і не робить і не старається... Може хоч як свою роботу виконувати і обовязки... Церква може мовчти на соціальні проблеми... бо і так станеться те, що станеться.
А тепер правильна думка Церкви. Церква говорить людям все важливе. (А це важливе для спасіння про ознаки. Христос говорив дивитись за прикметами...). Тому Церква має попереджувати про такі речі, щоб хто зможе. зміг від них відмовитись. Бо якщо не говорити.ю то люди і не будуть знати. Бо віра від слухання, а слухання від слова Божого...
Також Церква каже, що якщо люди покаються, то уникнуть багато чого... Те що Бог дасть станеться, але знаючі про це, можуть уникнути цього... або відтягнути це...
Має говоритись тому, що було написано в Одкровенні. І добре, що православні хоч говорять... Так чи інакше, держава звертає увагу на Церкву і цековн люди є в державі, то також можуть якось вплинути.
(Щодо депутатів, то я не писав ані крихти про довіру їм спасати душі

Стосовно чіпів (мікросхем)... чому ми вважаємо їх печаттю звіра? Хто є такий впевнений, що правильно розуміє Писання?
Згадайте, як свого часу євреї чекали Месію: прийде, надає римлянам по шиї... А що сталося?
Згадайте, як свого часу євреї чекали Месію: прийде, надає римлянам по шиї... А що сталося?

Називайте речі своїми іменами ̶ люди краще вас розумітимуть.
Злий Іване, де Ви були увесь цей час?
З Вами цілковито солідарна. Святе Письмо не написано звичною для нас мовою, там ціла низка епітетів, гіпербол, порівнянь, незрозумілих уривків, про значення яких ми можемо лише здогадуватися. Якщо глянути в історію, то бачимо, що деякі події доволі собі вільно трактувалися і приписувалися до Святого Письма, яке взагалі мало про що говорить прямо. А тут розробили цілу теорію, очікують кінця світу, зробили список ознак і по одній викреслюють
Пригадую, хтось розказував, що під час Другої Світової Гітлера антихристом вважали. Ну чи не безглуздя? Хоча методи пекельні направду... От би наш народ практичними речами займався, а не ознаки вишукував.

З Вами цілковито солідарна. Святе Письмо не написано звичною для нас мовою, там ціла низка епітетів, гіпербол, порівнянь, незрозумілих уривків, про значення яких ми можемо лише здогадуватися. Якщо глянути в історію, то бачимо, що деякі події доволі собі вільно трактувалися і приписувалися до Святого Письма, яке взагалі мало про що говорить прямо. А тут розробили цілу теорію, очікують кінця світу, зробили список ознак і по одній викреслюють

Пригадую, хтось розказував, що під час Другої Світової Гітлера антихристом вважали. Ну чи не безглуздя? Хоча методи пекельні направду... От би наш народ практичними речами займався, а не ознаки вишукував.
- andrey s.
- старець
- Контактна інформація:
Злий Іван писав:Стосовно чіпів (мікросхем)... чому ми вважаємо їх печаттю звіра? Хто є такий впевнений, що правильно розуміє Писання?

andrey s. писав:Злий Іван писав:Стосовно чіпів (мікросхем)... чому ми вважаємо їх печаттю звіра? Хто є такий впевнений, що правильно розуміє Писання?
РПЦ в своїх документальних фільмах понапоказувала про печать. Там все на рівні прозорливих старців заветоване, починаючи від партійного квитка, закічуючи чіпами..Правда ті старці давно повмирали, і інтерв`ю(свідчення) давали суто їх "духовні чада" про те, що говорили на тему останніх днів старці. в основному жінки, або монахині, що не в монастирях, властиво якраз через такі розуміння про чіпи і т.д.
Гнітять мене гріхи, але вони не здолають Божого милосердя до мене.
Повернутись до “Церква і Суспільство”
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 10 гостей