о.Олег писав:Як наше суспільство до цього докотилося?
ПС: в жодному разі не в значенні "пошуку винних", а... спробуймо подумати над історією хвороби, назову її... хвороба блудної свідомості в світі/Україні.
Слава Ісусу Христу!
Так отче, щоб бодай трохи наблизитись до розуміння цих речей потрібно позбутись рамок судження, пошуку винних. Звичайно все що я напишу може саме так кимось сприйматись, але скажу, поки так сприймається світ і в такому ключі шукається вирішення проблем, то сумна наша доля.
Якщо ми ясно усвідомлюєм чому так відбувається... , як не крути відповідь приведе до кожного з нас, і це одночасно і радує, але і всиляє відчай від свого безсилля і мізерності. Так має бути, бо в такі моменти ми ясніше розумієм ролю Бога в нашому житті, і коли зрозумієм цю ролю в НАШИХ життях... , то саме Це буде спільним... , то справді нема нічого неможливого, і тоді справді "З нами Бог.... народи".
Ви згадували за Старий Заповіт, Євреїв як частину Його. Ту так ось, доля Українського народу дуууже схожа, слабкості особливо.
Я казав "доля", але не ми самі. Якщо ти слабкий то природа влаштована так що цією слабкістю неодмінно хтось скористається, і це повірте можна застосувати до всього під Богом. Хочимо бути "панами" у людей, ну то отримаєм рабство від них. Так, це можливо трагічно звучить, але це правда.
Наш народ нагадує постійного раба який прагне свободи, і саме сумне у цьому, це те що прагнем того що нам не відомо, прагнем цього і приймаєм це від людей, приймаєм охоче з вірою що це наш власний вибір, той вибір якого прагнули і якого ніколи не мали. Ми прагнем того чого не знаєм, що нам цікаво і невідомо, і незнаючи що це таке слухаєм пояснення інших про це, тих які "її пізнали" (свободу) і цим дуже пишаються, тай так що відчувають обовязок поділитись цим з нами.
Люди, просніться, це від людей все, а тому фатально і примарно.
Я прийшов до висновку, і воно так. Якби хтось справді пізнав Свободу, Бога , то повірте зробив би все щоб ні з ким Ним (Нею) не поділитись (це складно для пояснення, а тому ймовірно що мене зрозуміють не всі) .
Чому це все відбувається, отче, я не знаю і знати цього не можу. Знаю одне, і це точно, ми слабкі і незформовані діти, і нами помикають як "циган сонцем" і головне при цьому дають нам відчуття власного вибору.
Якщо не мудрувати і забути ці всі "мудрі" слова, то все простіше, Захід Перемагає нас, це все прийшло з заходу, а ми це радо прийняли. Прийняли, так, і наша гордість (НЕ Гідність) придумає жахливі виправдання цьому в які сама повірить і зробить їх правдою, вооплотить. Але чи Божа це правда?
...............
Отче, це просто роздуми, і там нема відповідей, я їх не знаю. Маю підозри що так має бути, можливо і той автомат має висіти у школі, так. Але тоді людоньки, нехай вам і мені язик не повернеться нарікати і казати що я тут ні до чого, то все хтось винен. Можливо і справді така роля Спасителя, як не сумно, но це так при умові що ми Його бачим для направи цих справ. Ні людоньки (кажу це насамперед собі), Спаситель не для того, просніться. Він Спасає наші Душі, Відкупляє Їх, і якщо це станеться при житті, тобто наші тіла перестануть бути гробами, то ми все самі вже зробим , зрозумієм і направим, памятаючи за Бога Подателя цих Благ, і як завжди з часом забудемо про Бога, і все знову повториться.

Але маємо щастя, віку нашого не багато, крихта, тому можемо спастись і полекшити цей Шлях нашим нащадкам.
..............
Отче, а якщо опуститись на землю, і відчути її під ногами

, то побачим картину: Кінотеатр самий більший і найпопулярніший у місті, це приватна власність і походження цієї власності є .......(я про первичний капітал, з чого все почалось, приватизація і будівництво, реклама і те чому я тут сиджу

, бо якість послуг прийнятна і створенні всі умови для того щоб я повернувся знову) , я зараз тут сиджу, пю каву, і бачу повний зал молодих людей, дивлюсь на них і пишу зараз, і ясно розумію що нема ради. Нема ради якщо балакати глобально, без звернення до кожного зокрема. Іншими словами якщо Бог цього не зробить у звичайний для Нього Спосіб. Нема ради якщо уникнути прямого призначення Спасителя, Спасіння наших Душ.
Тоді пройде час, появиться інший схожий кінотеатр, тільки без "автомата", потім можливо цей кінотеатр попаде до рук які знімуть цей "автомат". І я молю Бога щоб у нас в Україні появились ті руки і Бог їх укріпив, які будуть ясно розуміти що їх руки можуть бути Божими руками, що Бог Податель всього Доброго і Свобода у світі можлива тільки з Ним, коли Він ЇЇ Дає після довгої дороги по пустелі. І думати що з часом ми маємо всі шанси повернутись назад, у ту "пустелю"м є марним, бо ми тільки відійшли від фараона, і шлях ще весь впереді. Нема чого розслаблятись, у пустелі це вбиває, треба розуміти що може бути ще гірше і Вірити що обовязково отримаєм Обіцяне.
Сумно тільки одне, сумно що той хто розділяє і властвує ясно це розуміє, розуміє ролю Спасителя, Месії, і зробить все щоб спртворити розуміння цього в нутрах наших.
Але хіба Ісус цього не розумів.... , тому маємо Церкву, лишається зрозуміти для чого Вона Дана .
Отче, вчора читав статті, деякі з них датовані 1920 роком, деякі після 2 Ватиканського, і справді нічого не міняється і послання тодішнього Папи до нас є актуальним сьогодні. Це основа усіх бід, ми не братолюбні і не бачимо своїх авторитетів, з заздрістю противимся їм прибігаючи на суд до чужинців. Самі ліземо в рабство і біткаємось, от у цьому ми "Аси", і рівних у цьому нам нема, тож маємо чим пишатись, ми "Аси" на дорозі в "ЕС".
.............
Доречі, хтось розуміє роль кінотеатрів у суспільстві..Думаю всі це розуміють.
Капіталісти [censored]

, я дуже поважаю і вчусь, у того , того колишнього строю, що стосується конкретно цього, Ні Заходу, навіть якщо це звільнення від Сходу. Хватить робити помилки, маємо уроки, Бандера молодець, але думаю якби він міг ще раз щось зробити, то зробив би інакше.
Ми пусті в середині, не повністю наповненні це у самому кращому випадку. І нічого своє нутро наповнювати тим що чуже, маємо своє. І це стосується дууже багатьох речей, включно з духовними. Ми Християни вже більше ніж 1000 років, хіба цього мало щоб побачити щось своє. Якби Папа не був у Римі, то я би навіть туди не дивився , в сторону Заходу.
Тільки звідти можемо отримати Благословення від Бога на Україну, і нам Його дуже хотять дати, це справді так, але коли ми осягнемо Його Справжню ціну. Це вже інша тема, і як на мене то у ній вирішення проблеми з "Автоматом і Блудами".
...................................
Мудрувати не мішки тягати, і тому , я пишучий і мудруючий це зараз, якщо не буду вчитись покори і смирення, то це все дууже шкідливо. Моя задача не журитись спасінням України (покласти це на Бога) чи пошуків шляхів спасіння для неї. Ні, я маю спасти свою Душу, цього прагнути понад усе, а решта Він пояснить і якщо потрібно врозумить у цьому.
Можливо Бог хоче мене поставити двірником у самому захудалому дворику, чи сантехніком який на пряму має справу з люцкими екскрементами (священники також мають з цим справу

, тож Ви отче свого роду сантехнік

) і таким чином я буду корисний для Нього і України. Звичайно що простим двірником бути не хочиться і багато кому такий Бог не потрібен, бо хочиться висот.
Мені потрібен, саме на Нього уповаю і тільки так бачу перспективу для нас усіх.
Дякую.