Что грознее всего?
Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor
- Наталка Мостовенко
- новик
Что грознее всего?
В киевском соборе реставрировали фрески и иконы. Кисти были благоговеющими шатрами кочевников – расцветок, переливов, оттенков мира.
Как же постоянны цвета всей вселенной, их нюансы, их сочетания – и как же они изменчивы! Не так ли стойки-исчезающи наши людские страхи? Вот узнаём про очередной, к примеру, терракт и тревожимся; страхи быть физически убитым, физически искалеченным, физически потерять тех, кто нам дорог – это, безусловно, оправданные страхи. Но есть и страх неожидающ, светел. О нем написал Александр Куприн: «Тихое оподление человеческой души ужаснее всех баррикад и расстрелов в мире».
А как бы вы ответили на вопрос, вынесенный в заголовок?
Посвящаю (тему) всем свой возвышенный испуг заступающим и преступившим.
P.S. Вибачте, що російською.
Как же постоянны цвета всей вселенной, их нюансы, их сочетания – и как же они изменчивы! Не так ли стойки-исчезающи наши людские страхи? Вот узнаём про очередной, к примеру, терракт и тревожимся; страхи быть физически убитым, физически искалеченным, физически потерять тех, кто нам дорог – это, безусловно, оправданные страхи. Но есть и страх неожидающ, светел. О нем написал Александр Куприн: «Тихое оподление человеческой души ужаснее всех баррикад и расстрелов в мире».
А как бы вы ответили на вопрос, вынесенный в заголовок?
P.S. Вибачте, що російською.
Re: Что грознее всего?
Якщо говорити про звичайні земні речі, то мені смерть чи нещастя когось із рідних-близьких видається найстрашнішою річчю. Жорстокість теж страшна. Колись ще на проповіді від отця чула, що самотність - найстрашніша, але це мені здається відносним.
Відповідей на всі питання у вас ніколи не буде. Це – нормально. Не мучте себе. Але ніколи не обманюйте хворих, даючи їм фальшиві надії. Джиліан Берн.
Залежно про що жахливе говоримо: що є найболючішим (не викликає страху як такого, але що є в принципі найгіршим), чи що є найстрашнішим (викликає відчуття страху)?
Якщо говоримо про найболючіше, то для мене це є масові вбивства ненароджених дітей - через аборти і абортативну контрацепцію і толерування цього суспільством.
А найбільший страх-тривогу в мене викликає майбутнє.
Якщо говоримо про найболючіше, то для мене це є масові вбивства ненароджених дітей - через аборти і абортативну контрацепцію і толерування цього суспільством.

Важливо!Може врятувати життя: http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php?f=3&t=97&p=56358#p56281
Я ще не можу дивитися на муки смертельно хворих людей, особливо діток, на безпорадність їх батьків, на знущання над беззахисними.
Відповідей на всі питання у вас ніколи не буде. Це – нормально. Не мучте себе. Але ніколи не обманюйте хворих, даючи їм фальшиві надії. Джиліан Берн.
ShMariam писав:найбільший страх-тривогу в мене викликає майбутнє
Згадалася польська пісенька: "Wazne sa tylko te dni, ktorych jeszcze nie znamy, waznych jest kilka tych chwil, tych na ktore czekamy" - "Важливі лише ті дні, яких ще не знаємо, важливі кілька тих хвилин, тих, на які чекаємо". Теперішнє вже відбувається, з ним нічого не зробиш, а минуле - позаду

А що мене "вбиває" найбільше - власна байдужість, коли я здатна комусь помогти в чомусь важливому і просто відвертаюся.
Важливо!Може врятувати життя: http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php?f=3&t=97&p=56358#p56281
- andrey s.
- старець
- Контактна інформація:
Наталка Мостовенко писав: А как бы вы ответили на вопрос, вынесенный в заголовок?
Что грознее всего?

В принципе.., "что " не может просто быть грозней " Всего". Эдинственная угроза "Всему ".., ето когда "что " захочет возразить " Всему ". Тоисть Желание .
Я не понял о чём вопрос, особенно глядя на ответы . Если речь о страхах..., то таки да..., но стоит ли о них болтать ? Не знаю, чтоб сказать, или то что думаю стрьомно (трухаю тоисть

И всё потому.., что " Всей " Душой Стремлю..., Желаю тоисть

Бога боюсь..., йолки - палки

От такие пирожки

З повагою ПРОСТО андрій!!! УГКЦ
- Наталка Мостовенко
- новик
О, скільки відповідей!
Дякую всім!
Дякую всім!

Наталка Мостовенко писав:Что грознее всего?
глупота людська
З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).
о.Олег писав:Наталка Мостовенко писав:Что грознее всего?
глупота людська
З повагою, о.Олег
Ну це ви прямо в яблучко, о. Олеже! Все чітко, ясно, а саме головне - лаконічно.

Cogito, ergo sum
- Наталка Мостовенко
- новик
andrey s. писав: Если речь о страхах..., то таки да..., но стоит ли о них болтать ?
простите
Наталка Мостовенко писав:простите
Пані Наталю, не сприймайте слова andrey s. як те, що ця тема не повинна була бути створена

- Наталка Мостовенко
- новик
Just_me писав: Поділіться і Ви з нами, що для Вас страшніше всього
та справа в тому, що я ще не визначилась, що страшніше всього

Але скажу відверто: я дуже боюсь раптової смерті батьків.

Наталка Мостовенко писав:Just_me писав:Але скажу відверто: я дуже боюсь раптової смерті батьків.
Дійсно, аж страшно думати про таке. Інколи і в мене проскакують такі думки, але я одразу ж намагаюсь їх відганяти від себе...
Cogito, ergo sum
Наталка Мостовенко писав:та справа в тому, що я ще не визначилась, що страшніше всього![]()
Я теж, але при умові, якщо я першою це виявлю: уявляєте, заходите додому (чи до кімнати), а найближча людина мертва. Жах! Я щось подібне пережила: була в сусідній кімнаті, коли мій дід вмирав і... я не розуміла, що вмирає до того моменту, поки в певну мить не почула останній видох, а після нього - тишина. Я сиділа ніби в ступорі і боялася заглянути до нього... Якби я точно знала, що вмер (зрештою, в тому нема нічого страшного - був старенький і багато намучився), але що найгірше - в той момент була надія, що він живий, просто треба було перевірити...
ShMariam писав:Наталка Мостовенко писав:та справа в тому, що я ще не визначилась, що страшніше всього![]()
Я теж, але при умові, якщо я першою це виявлю: уявляєте, заходите додому (чи до кімнати), а найближча людина мертва. Жах! Я щось подібне пережила: була в сусідній кімнаті, коли мій дід вмирав і... я не розуміла, що вмирає до того моменту, поки в певну мить не почула останній видох, а після нього - тишина. Я сиділа ніби в ступорі і боялася заглянути до нього... Якби я точно знала, що вмер (зрештою, в тому нема нічого страшного - був старенький і багато намучився), але що найгірше - в той момент була надія, що він живий, просто треба було перевірити...
Ой, то дійсно дуже шокуючий і тривожний момент. Незнаєш навіть, як правильно діяти. Чи вчинити дію, чи навпаки від неї утриматись.
Cogito, ergo sum
- andrey s.
- старець
- Контактна інформація:
Наталка Мостовенко писав:andrey s. писав: Если речь о страхах..., то таки да..., но стоит ли о них болтать ?
простите
Пробачити ?!?! Ні, я не можу цього зробити, це не реально

А взагалі от це
було питання, розважальне запитання ( или мысленный вопрос в слух , попытка понять ето с участием всех ) , а повідомлення написане відповідно до стилю запитання , по крайній мірі я намагався так зробити ( знак питання щось тай значить, думаю п.Оля мала би зважити на це oops: ), тобто я намагався розважити на цю тему, типа чи варто ?Если речь о страхах..., то таки да..., но стоит ли о них болтать ?
То як, є думки з цього приводу ? Ви автор написаного в старттопіку (чи як він там називається... перше повідомлення в темі ) ?
Чому ?
Дякую

...................................
І доречі, п.Оля має рацію, не варто перейматись моїми думками , це просто я

Sputnik писав:
Ой, то дійсно дуже шокуючий і тривожний момент. Незнаєш навіть, як правильно діяти. Чи вчинити дію, чи навпаки від неї утриматись.
В такий момент я чітко знаю, як діяти (впевнено і холоднокровно), тільки найбільший жах в тому, що я не знаю, що я побачу в наступну мить.
Остання фаза, якраз найбільше й жахає. Але діяти слід однозначно. Дія в даному випадку є кращою, а ніж бездіяльність!
Cogito, ergo sum
Найгірші речі у світі: дурість (глупота, о.Олег вже назвав) та пожадливість.
Хоча, думаю, їх поєднання буде набагато страшнішим.
Називайте речі своїми іменами ̶ люди краще вас розумітимуть.
- andrey s.
- старець
- Контактна інформація:
Злий Іван писав:Найгірші речі у світі: дурість (глупота, о.Олег вже назвав) та пожадливість.
Коли людина хоче бути богом , зайняти Його місце, посунути Його ( типа дай порулю..покажу як треба

andrey s. писав:Злий Іван писав:Найгірші речі у світі: дурість (глупота, о.Олег вже назвав) та пожадливість.
Коли людина хоче бути богом , зайняти Його місце, посунути Його ( типа дай порулю..покажу як треба) , навіть в малому ..., підходить до Вашого висновку ?
Ні. Це ідіотизм. Гарно діагностується.
Нмд, значно гірше дурості є свідома злоба, бо робить людину подібною до диявола. І чим людина розумніша - тим більше подібною. А до дурості я ставлюся поблажливо. 

- andrey s.
- старець
- Контактна інформація:
Злий Іван писав:andrey s. писав:Злий Іван писав:Найгірші речі у світі: дурість (глупота, о.Олег вже назвав) та пожадливість.
Коли людина хоче бути богом , зайняти Його місце, посунути Його ( типа дай порулю..покажу як треба) , навіть в малому ..., підходить до Вашого висновку ?
Тобто шанси є, це лікується

Діагностується, а не лікується!
- andrey s.
- старець
- Контактна інформація:
Злий Іван писав:Діагностується, а не лікується!
тобто каюк

Злий Іван писав:andrey s. писав:Злий Іван писав:Найгірші речі у світі: дурість (глупота, о.Олег вже назвав) та пожадливість.
з досвіду стосунку із людьми з особливими потребами (найчастіше у них, власне, в медичній книжці стоїть діагноз "ідіотизм") скажу, що з сотень близько знайомих мені грішному таких людей не зустрів жодного, хто в будь-який спосіб намагався б посунути Бога з властивого Йому Місця. Глупота, про яку писав, страшна саме у так званих повносправних людей
З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).
ShMariam писав:Нмд, значно гірше дурості є свідома злоба, бо робить людину подібною до диявола. І чим людина розумніша - тим більше подібною. А до дурості я ставлюся поблажливо.
О, так, свідома злоба - це щось. Вона страшенно руйнівна. Цілком можливо, що глупота - не менше, але тоді робиш "знижку" на те, що людина не винувата, або несвідома.
- Володимир85
- старець
Наталка Мостовенко писав:Что грознее всего?
Втрата сенсу життя, його цілі.
Все інше можна пережити, перетерпіти чи перебоятись, що завгодно, якщо є мета, сенс і ціль життя.
Коли св.Франциск думав про єдине джерело всього живого,
його ще більше,ніж завжди,сповнювало благочестя,і він називав всіх тварей Божих,
навіть самих малих,братами і сестрами,бо знав — їх створив Той же,Хто створив і його самого.
(св.Бонавентура)
його ще більше,ніж завжди,сповнювало благочестя,і він називав всіх тварей Божих,
навіть самих малих,братами і сестрами,бо знав — їх створив Той же,Хто створив і його самого.
(св.Бонавентура)
Володимир85 писав:Втрата сенсу життя, його цілі.
Та ну... От я живу безцільно, не те, щоб втратила, а просто ніколи мети не ставила, не думаю, що вона треба - та мета. Толку із мети, якщо не від нас усе залежить. Я б не сказала, що це страшно. Це весело, навпаки

З іншого боку, ціль може в людини і з"явитися - відкриє вона у собі якийсь особливий талант чи навички - схоче чогось досягнути - вже вам і ціль є. А коли хтось помер чи втратив здоров"я, пізно сподіватися на можливість це
ІМХО.Володимир85 писав:пережити, перетерпіти чи перебоятись
Повернутись до “Життя християнина”
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 6 гостей