Пропоную статтю:
https://www.facebook.com/olena.stefanys ... 4985778592
http://www.ukrainianvancouver.com/archives/4368
ShMariam писав:Завжди цікавила ця тема - про моє етнічне походження, як називалися мої пра- пра-... у давнину.
andrivovk писав:ShMariam писав:Завжди цікавила ця тема - про моє етнічне походження, як називалися мої пра- пра-... у давнину.
Теж би хотів це знати.
пілігрим писав:andrivovk писав:ShMariam писав:Завжди цікавила ця тема - про моє етнічне походження, як називалися мої пра- пра-... у давнину.
Теж би хотів це знати.
Не сприйміть за браваду - а нащо?
пілігрим писав:... - а нащо?
Хто б хотів? Ви? Бо я б не хотіла. Точніше, я просто розумію, що це абсолютно неможливо (тільки від певного часу). Я задала це питання, бо просто хочеться ЗНАТИ ,хто були мої предки, в т.ч. сотні, тисячі років тому. Я то прекрасно розумію, що народи трансформуються, але ж ніколи не зникають безслідно... Аналіз ДНК, натомість, показує занадто багато інформації, що її, нмд, важко узагальнити, щоб до чогось прийти.Святошка писав:Як би нам не хотілося назвати себе осілими, місцевими, аборигенами, автохтонами...
Святошка писав:... дізнатися про своє походження і кровну спорідненість аж до… Адама і Єви, - аналіз ДНК це передбачає…
ShMariam писав:Хто б хотів? Ви? Бо я б не хотіла.Святошка писав:Як би нам не хотілося назвати себе осілими, місцевими, аборигенами, автохтонами...
Святошка писав:ShMariam писав:Хто б хотів? Ви? Бо я б не хотіла.Святошка писав:Як би нам не хотілося назвати себе осілими, місцевими, аборигенами, автохтонами...
А мені б хотілося. Я чомусь вважаю, що блаженство лагідних, котрі успадковують землю впродовж багатьох поколінь, свідченням вірного подорожування в напрямку Неба.
Святошка писав:Нє-нє, не конче про аналіз ДНК (ото ми надивилися довколанаукових телепередач...) Але йдеться про звичаї, котрі в деяких місцевостях не змінилися впродовж тисяч років, про візерунки на вишиванках... на цей раз я про етнографію і археологію.
Повернутись до “Гуманітарні дисципліни”
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей