Це всім потрібноShMariam писав:Borrgdan писав: А воно ж не мені потрібно (шукати цитати).

Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor
Це всім потрібноShMariam писав:Borrgdan писав: А воно ж не мені потрібно (шукати цитати).
Borrgdan писав:Досить, що Ви це знаєте. А коли двоє живуть у гріху (без шлюбу) - вони теж стали одним, чи ні?
Borrgdan писав:Цього замало.
Borrgdan писав:Так зробіть тепер висновок, що одним, союзом, шлюбом їх зробило щось інше, а не Божественне благословення. От я і питаю - що поєднювало їх душі, і чи це не те саме, що і тих, що в шлюбі?
Borrgdan писав:Любов, бажання чогось, меркантильний розрахунок - без різниці. Воля і розум однієї людини поєднались з волею і розумом іншої певною дією для певної цілі. Вони в цій своїй емоції уже поєднані навіки. Колись вони можуть побачити, що вийшло не так, як вони хотіли, але це вже пізно. Вони поєднані навіки. І ніякими обрядами, магією їх розлучити неможливо. У новому шлюбі вони не очищаються від старих зв'язків, а приєднюють до своєї "громади" нових членів. Розказувати як це вилгядає - то Данте Аліг'єрі це вже розказав. У мене краще не вийде. Можливо, є й інші, гідні поваги автори. А роль Церкви в тому, аби це людям пояснити, а не сполучати, розлучати за бажанням.
Borrgdan писав:Маріам, я нічого не путаю (як не путав і Данте). А Ви якось легко забули, що говорили раніше. Бог злучив як тих, що просили, так і тих, що не просили (навіть нічого про Нього не знали). Але розмова пішла по колу, тому нема далі сенсу продовжувати.
Так то полишає чоловік свого батька й матір і пристає до своєї жінки, і стануть вони одним тілом.
Тіло ж не для розпусти, але для Господа, і Господь для тіла. 14 Бог же і Господа був воскресив - та й нас воскресить своєю силою. 15 Хіба не знаєте, що тіла ваші - члени Христові? Узявши, отже, члени Христові, - зроблю їх членами блудниці? Хай так не буде! 16 Чи не знаєте, що той, хто пристає до блудниці, є з нею одним тілом? Бо «будуть, - каже, - двоє одним тілом.» 17 Хто ж пристає до Господа, є одним духом.
Borrgdan писав:Так куди ще глибше, як стати одним? Чи може не так глибоко?
Borrgdan писав:о.Олег, Вашою відповіддю можна крутити, як собі хочеш. Тому давайте конкретно: в результаті якоїсь дії, двоє стануть одним тілом означає:
1. два природні тіла стануть одним природним тілом;
2. два природні тіла стануть одним духовним тілом;
3. два духовні тіла стануть одним природним тілом;
4. два духовні тіла стануть одним духовним тілом?
ShMariam писав: Церква НЕ МАЄ ПРАВА відштовхнути людину від Таїнства, бо це автоматично означає відштовхнути від Бога.
Олег_373 писав:Партикулярне Право 2001 року . 16ТИТУЛ ХVІ.ПРО БОЖИЙ КУЛЬТ І ЗОКРЕМА ПРО СВЯТІ ТАЙНИ _Арт. VІІІ: Розлучення супругів.
Цитувати не буду -бо не про зміст мова -а про суть теми. То де там так званий отой термін "уневажнення" ? Все чітко і ясно названо своїми словами. Як я і писав раніше-просто розлучення ,але з дозволу церковної влади. Так ,що всім ,хто з великою повагою говорить : " мовляв ,я не розлучений ,а уневажнений" раджу прочитати вище згаданий партикуляр...але цікавіше далі ...
В Канонах-Партикулярного-Права-УГКЦ2015 року всі ці пункти пропадають-так ,що більш ніякого уневажнення чи розлучення ...І взагалі-то давайте розберемось : ми живем за канонами чи ні ? Якщо так-то ніякого уневажнення й не було -тільки розлучення !
Арт. VІІІ: Розлучення супругів
1– Розірвання подружнього вузла
Кан. 853 – Священний подружній вузол після довершення подружжя не може бути розв'язаним ніякою людською владою і з жодної причини, крім смерті.
Кан. 854 – § 1. Подружжя, укладене між двома нехрещеними, розв'язується на підставі павлового привілею для добра віри сторони, яка прийняла хрещення, на підставі самого права, якщо ця сторона вступає в нове подружжя, за умови що нехрещена сторона відійшла.
§ 2. Вважається, що нехрещена сторона відходить, якщо не хоче мешкати з хрещеною стороною у згоді, не ображаючи Творця, хіба що хрещена сторона після прийняття хрещення подала виправдану причину відходу.
ВОЛОДИК писав:є) якщо ті основні умови (свідомість,добровільність,чесність,відповідальність,а також, бодай мінімальна,наявність засобів фізичних і матеріальних,та само-собою духовних) є присутні-то звичайно ГОСПОДЬ не відмовить і БЛАГОСЛОВИТЬ таку пару, після чого навіть Папа не зможе розлучити(уневажнити і що там собі хочете подібне називати)!!!!!!!!
Олег_373 писав:ShMariam писав: Церква НЕ МАЄ ПРАВА відштовхнути людину від Таїнства, бо це автоматично означає відштовхнути від Бога.
Ось тут не згоден . Опишіть ,де то з духу Євангелія таке слідує ? А я вам вже про самарянку ,яка за дочку просила ,згадаю. Та й про забуті "перла перед свиньми"-які не слід розкидати-бо потопчуть-що і стається внаслідок розлучень. Завжди Христос перевіряв-а в церкві щось про таке й забули.
Borrgdan писав:Маріам, те що двоє стануть одним не означає, що кожен з них перестане бути собою. Ви ж розрізняєте розум окремо, а волю окремо. І хоч вони складають один дух, проявляються достатньо очевидно.
Borrgdan писав:Отче, Ви не вибрали жодного мого варіанту і не запропонували свого...
Borrgdan писав:Маріам, я не читав те, про що Ви питаєте. Про Ваш ефект можете прочитати у Сократа - дві одиниці, будучи непарними, складають двійку - парну.
Ну якщо Ви розумієте, як двоє творять одне, то можете подумати, як це одне можна розділити (розвести).
ВОЛОДИК писав:ShMariam! Я, чесно кажучи. не можу вас зрозуміти чого ви більше хочете: чи цитування Писання(Канону,статтей), чи ,як ви любите писати,- "своїми словами" ???
Та я щоб не дуже ускладнюватись в догадках, вже з досвідом катехизування, випрацював подачу думок з одним та іншим-щоб не було сумнівів у сказаному підкріплюю словами Писання та Святих отців Церкви!!!
Повернутись до “Запитання-відповіді”
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 21 гостей