Патріарх Йосиф Сліпий

в Україні і у світі

Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor

Ira
активний учасник
активний учасник
Контактна інформація:

Повідомлення Ira » 06 березня 2009, 12:20

mmm82 писав:Не варто спішити поперед батька... Слідуйте найперше за голосом Церкви Христа, а не за голосом невідомо кого..

А я і слідую за голосом Божим!
Щодо беатифікації Андрея Шептицького то ми того напевно не дочекаємося, не знаю по яким причинам, але комусь явно не "на руку" проголошення його Блаженним та Святим...

Ira
активний учасник
активний учасник
Контактна інформація:

Повідомлення Ira » 06 березня 2009, 12:23

...Але Він є Святим. І кожен правдивий християнин-католик у своєму серці це знає! Чи не так? Від самої першої хвилини Його смерті і духовенство і миряни не молилися ЗА Нього, а молилися ДО Нього!!!

ShMariam
Модератор
Модератор

Повідомлення ShMariam » 06 березня 2009, 13:40

Та знаю, знаю, що то за сайт. То було провокативне запитання. Просто не хочу, щоб через нього хтось згіршувався. Не можу сказати наскільки там погані справи, але якщо написано такі єресі... Така собі антиреклама.
...Але Він є Святим. І кожен правдивий християнин-католик у своєму серці це знає! Чи не так? Від самої першої хвилини Його смерті і духовенство і миряни не молилися ЗА Нього, а молилися ДО Нього!!!

Не заперечую і не підтверджую. Бог знає краще
Востаннє редагувалось 06 березня 2009, 17:32 користувачем ShMariam, всього редагувалось 1 раз.

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 06 березня 2009, 13:47

Ira писав:
mmm82 писав:Кажуть, що це пахне сектою... Ще тут є згадка про цей ресурсик http://traducionalist.at.ua/index/0-58

а ви ще довго будете на той сайт посилатися??? Підозрюю, що то є можливо "ковпаківці", які Папою є екскомуніковані!

А що не цікавий? Він же досить різноманітний! Сумніваюся, що це чинять люди Ковпака. Адже сайт екуменічний. Є посилання на ресурси інших християнських Церков, не в дусі "ковпаківців". Це не їхня "традиція".
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 06 березня 2009, 13:49

Ira писав:
я вже справді стомилася писати, що Діву Марію ніхто і не вважає за четверту особу Божу.. .

Перепрошую. Тоді чому шириться така інформація? Вигадано? Як тоді таке - http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php? ... sc&start=0

По-моєму, тут робиться більший наголос на Марії...

"Слухай тільки Бога. Не давайся ні на одне слово людське чи то духовної чи то свідської людини, яке миле би воно не було..."

http://www.faithful-remnant.org.ua/?pag ... nsultid=68

Не слухати духовенства? Це як? Щось не розумію... Господь іде проти своїх священиків???
Востаннє редагувалось 06 березня 2009, 13:59 користувачем o.Mykil, всього редагувалось 1 раз.
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 06 березня 2009, 13:56

Ira писав:А щодо З’яви Діви Марії на Україні то не варто так спішити з висновками на рахунок секти.... адже ви не знаєте, як відноситься Папа як глава Святої Церкви до Об’явлень Марії.. (бо не хочете знати)... чи він можливо заперечив їх? Чи визнав фальшивими? То чому ж ви їх такими визнали?
mmm82 писав: Діва Марія є наче четверта особа Бога...

я вже справді стомилася писати, що Діву Марію ніхто і не вважає за четверту особу Божу...

Ой, Об*явлення зараз які хочеш: і від Бога і від дідька (замасковані). Тому маємо бути чуйними, бо "ворог не спить".

Ще тут ми якось раз зачепили питання правдивих і фальшивих об*явлень http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php?t=1062
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

Ira
активний учасник
активний учасник
Контактна інформація:

Повідомлення Ira » 06 березня 2009, 14:23

mmm82 писав: Не слухати духовенства? Це як? Щось не розумію... Господь іде проти своїх священиків???

Це не Господь іде, це священики ідуть проти Нього. Духовенство зараз не слухає Бога, не виконує нічого з того, що доносить до світу Христовий намісник на землі - Папа Римський.

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 06 березня 2009, 14:35

Ira писав:
mmm82 писав: Не слухати духовенства? Це як? Щось не розумію... Господь іде проти своїх священиків???

Це не Господь іде, це священики ідуть проти Нього. Духовенство зараз не слухає Бога, не виконує нічого з того, що доносить до світу Христовий намісник на землі - Папа Римський.

Як узагалі? Ви що з глузду з*їхали, коли таку ахінею городите?.. Ви що ніколи не стрічалися на своєму християнському шляху з ревними, достойними свого покликання, душпастирями, автентичними духовниками, сповідниками? Якщо ні, тоді залізли в секту, богородичного спрямування.

Духовенство не слухає Бога? Це де такі постійні "чудеса", часом не в Підгірцях кого сільської дороги?

Не виконує нічого з того (ВЗАГАЛІ), що говорить Папа з Рима? Порада Вам-просніться і співайте на Божу славу.
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

Ira
активний учасник
активний учасник
Контактна інформація:

Повідомлення Ira » 06 березня 2009, 14:40

ану скажіть чи греко-католицькі священики прийняли Фатімські обітниці? А чи вони взагалі цю З’ву прийняли? чи кажуть, що то приватні обявлення і в них не обовязково вірити....
А чи прийняли Серця Ісуса та Марії?
Чи прийняли Боже Милосердя, яке було дане через Фаустину Ковальську (Польща)? Боже Милосердя є безмежне і воно рятує цей світ. Хіба Ісус хоче спасти лише Польщу, а весь світ нехай загине без Божого Милосердя?

Ira
активний учасник
активний учасник
Контактна інформація:

Повідомлення Ira » 06 березня 2009, 14:43

Я вже мовчу про те, що не визнають непомильності Папи, і не признають його видимим головою Христової Вселенської Церкви... одні поділи... ви почитайте журнал "Патріархат"... в мене нема слів!!!

ShMariam
Модератор
Модератор

Повідомлення ShMariam » 06 березня 2009, 14:44

Ті, яких я знаю, прийняли і про Найсвятіші Серця, і про Фатіму, про с. Фаустину - впевнена на 200 % що теж, просто не кричать про це на кожному кроці.

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 06 березня 2009, 14:46

Ira писав:ану скажіть чи греко-католицькі священики прийняли Фатімські обітниці? А чи вони взагалі цю З’ву прийняли? чи кажуть, що то приватні обявлення і в них не обовязково вірити....
А чи прийняли Серця Ісуса та Марії?
Чи прийняли Боже Милосердя, яке було дане через Фаустину Ковальську (Польща)? Боже Милосердя є безмежне і воно рятує цей світ. Хіба Ісус хоче спасти лише Польщу, а весь світ нехай загине без Божого Милосердя?

Як хто... Є немало таких, що прийняли ці небесні речі, дані згори для цілої Церкви. Шириться це по декотрих церквах УГКЦ.

Якби не почули голосу Марії у Фатімі, тоді б не було, наприклад, цього http://osbm.in.ua/ukr/news/84
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 06 березня 2009, 14:47

ShMariam писав:Ті, яких я знаю, прийняли і про Найсвятіші Серця, і про Фатіму, про с. Фаустину - впевнена на 200 % що теж, просто не кричать про це на кожному кроці.

Звичайно, а в покорі серця моляться Богові, без зайвих криків.
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 06 березня 2009, 14:51

Ira писав:Я вже мовчу про те, що не визнають непомильності Папи, і не признають його видимим головою Христової Вселенської Церкви... одні поділи... ви почитайте журнал "Патріархат"... в мене нема слів!!!

Хтось міг там висловити якусь свою думку, адже скільки голів, стільки й умів. І взагалі цей журнал про церковну політику пише різне. Але це не значить, що так думає та діє вся Церква Христа. Є ще багато інших видань, крім Патріархату, в УГКЦ зокрема
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

Ira
активний учасник
активний учасник
Контактна інформація:

Повідомлення Ira » 06 березня 2009, 16:05

про священиків я вам говорю те, що сама чула при спілкуванні з ними і те, що сама бачу. Зараз чомусь дуже велике затишшя, байдужість, модернізм захоплює Церкву, ревність втрачена, побожності нема, устави не дотримуються... все робиться так, аби догодини людині, чомусь ніхто не бачить, що Свята Католицька Віра гине, від неї відходять. Кожен прагне створити свою церкву і в ній самоуправляти, проповідується фальшивий екуменізм... ну хіба ви того не бачите?!

ShMariam
Модератор
Модератор

Повідомлення ShMariam » 06 березня 2009, 18:02

Ну то треба за них молитися, іншої ради нема.
Важливо!Може врятувати життя: http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php?f=3&t=97&p=56358#p56281

Igor
старець
старець

Повідомлення Igor » 06 березня 2009, 18:40

Ira писав:про священиків я вам говорю те, що сама чула при спілкуванні з ними і те, що сама бачу. Зараз чомусь дуже велике затишшя, байдужість, модернізм захоплює Церкву,

Модернізм це коли замість воскових свічок лампочки, а священник через мікрофон говорить?

Ira писав:ревність втрачена,

Ревність, наскільки я розумію, це за свою віру опоненту горло перегризти?

Ira писав:побожності нема,

Побожність це де стояти там молитись, причому голосно, щоб всі чули, і на кожен храм хреститись(і на каплички)?

Ira писав:устави не дотримуються...

Устави безумовно важливіші за віру, он скільки їм уваги приділено в Новому Завіті. Чітко описано як і що має робитись, хто в чому має ходити, як і що їсти.

Ira писав:все робиться так, аби догодини людині,

Після цих слів я плакав.... довго.....
А я то дурний думав шо Христос прийшов людей спасти (догодити їм), ан ні! у нього виявляється інша мета! і у Бога також!
Скажете яка? І заодно просвітіть чому не можна добре ставлячись до людей мати сильну віру.

Ira писав:чомусь ніхто не бачить, що Свята Католицька Віра гине, від неї відходять. Кожен прагне створити свою церкву і в ній самоуправляти, проповідується фальшивий екуменізм... ну хіба ви
того не бачите?!

... і кожен хто виходить свої устави призначає.
А Віра не від того гине.

Ira
активний учасник
активний учасник
Контактна інформація:

Повідомлення Ira » 06 березня 2009, 19:51

думала не відписувати, бо можна тут стільки всього описувати... але дещо скажу: чому з колін підняли на Св.Причасті? Чому викидають святі образи з храмів, здирають старовинні фрески і роблять євроремонти? Чому так скоротили Літургії?

Ira
активний учасник
активний учасник
Контактна інформація:

Повідомлення Ira » 06 березня 2009, 19:52

Чому монахи та священики живуть повністю світським життям, чому не виконується ними такий обіт як "Убогість", тобто у монаха в кишені навіть гривні не повинно бути. Я вже мовчу за всіх одружених "священиків", за їх шикарні будинки, дорогі автомобілі, мобільні телефони...

Ira
активний учасник
активний учасник
Контактна інформація:

Повідомлення Ira » 06 березня 2009, 19:53

а за те, що говорить Діва Марія на всіх Місцях Її З’яв, то взагалі ніхто не хоче чути і знати... як сказав мені один священик, що Фатіма є ще не визнана Церквою... стидно мало би бути від такого незнання вже старшому священику - викладачу духовної семінарії... душі гинуть, а священики „сплять”, секта Єгов ходить та зводить кругом людей, а священик каже „ну і що, а що я їм можу зробити, що хочуть то роблять”...

Ira
активний учасник
активний учасник
Контактна інформація:

Повідомлення Ira » 06 березня 2009, 19:53

Ми знаємо з передання як жили всі Святі Отці, Монахи, Монахині, прості вірні з самих перших віків християнства, і яка то була тоді Віра, яка побожність, яка ревність у служінні Богові, як у мирян так і духовних осіб... зараз того вже нема... і яка управа є на цей грішний світ? Скільки Бог буде то все терпіти?

Ira
активний учасник
активний учасник
Контактна інформація:

Повідомлення Ira » 06 березня 2009, 20:02

а тепер до теми... ідолів зі Святих ніхто не робить, але нам варто просити Їх про молитву за нас, за весь наш грішний світ. Там у Небі Вони можуть випросити для нас великих Ласк... нам варто брати за приклад Їхнє життя, яке вони віддавали за Бога і Віру, проливали свою кров, терпіли великі муки... а ми так зараз з погордою ставимося до них і ще сміємо сумніватися у Їхній Святості...

Ira
активний учасник
активний учасник
Контактна інформація:

Повідомлення Ira » 06 березня 2009, 20:06

PS. вибачте за стільки постів, в один чомусь не вдається помістити, тому змушена їх розділити...

Igor
старець
старець

Повідомлення Igor » 07 березня 2009, 11:18

Ira писав:Ми знаємо з передання як жили всі Святі Отці, Монахи, Монахині, прості вірні з самих перших віків християнства,

Якщо судити з предань, то і наші монахи і Святі Отці живуть так само як і тоді. В преданні пишуть те, що Вам треба знати. Істина може бути трохи відмінна.

Ira писав:і яка то була тоді Віра, яка побожність, яка ревність у служінні Богові, як у мирян так і духовних осіб...

А Вас розчарую, така сама як зараз.

Ira писав:зараз того вже нема... і яка управа є на цей грішний світ? Скільки Бог буде то все терпіти?

А чому Ви ще не монашка?
Чого Ви не вимолите цей світ переб Богом своєю святість і чеснотами?

Ira писав:а тепер до теми... ідолів зі Святих ніхто не робить, але нам варто просити Їх про молитву за нас, за весь наш грішний світ. Там у Небі Вони можуть випросити для нас великих Ласк...

А Ви спробуйте жити так, щоб ні в кого нічого не випрошувати.
Не ласки нам треба просити(в молитві), а мудрості.

Ira писав:нам варто брати за приклад Їхнє життя, яке вони віддавали за Бога і Віру, проливали свою кров, терпіли великі муки... а ми так зараз з погордою ставимося до них і ще сміємо сумніватися у Їхній Святості...

А давайте всі загинемо за віру і Бога? Буде добре так? Святими станемо?Ні.

Своїм життям творіть віру і боговгідні справи, щодня.
Лугко віддати те, що не брав - життя, важче це життя прожити так, щоб не було соромно.

Ira писав:чому з колін підняли на Св.Причасті?

А як усе життя на колінах проповзати це буде більше святості?
Святість і повага до Бога не в тому чи ти на колінах чи ні, вона в серці.

Ira писав:Чому викидають святі образи з храмів, здирають старовинні фрески і роблять євроремонти?

Ну навряд образ викинуть, як дуже старий то хіба продадуть.
А взагалі це питання порядності і повинно звучати в сторону Церкви(організації), але жє вона непомильна, значить так хоче Бог. Чи може ні, усе таки помильна і несе відповідальність за дії осіб яких призначає?

Ira писав: Чому так скоротили Літургії?

Не в тривалості Літургії її святість.

Ira писав:Чому монахи та священики живуть повністю світським життям, чому не виконується ними такий обіт як "Убогість", тобто у монаха в кишені навіть гривні не повинно бути.

Тому що переважно Вони не за тим ішли в монахи і священники, щоб бідувати.

Ira писав:Я вже мовчу за всіх одружених "священиків", за їх шикарні будинки, дорогі автомобілі, мобільні телефони...

А неодружені пішки ходять? чи на вокзалі живуть?

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 07 березня 2009, 20:53

Ira писав:Чому монахи та священики живуть повністю світським життям, чому не виконується ними такий обіт як "Убогість", тобто у монаха в кишені навіть гривні не повинно бути. Я вже мовчу за всіх одружених "священиків", за їх шикарні будинки, дорогі автомобілі, мобільні телефони...

Повністю світським життям живуть... Тобто є одружені, доглядають дітей, у світі?.. Ви що жартуєте? Як повністю? Ця думка не від Бога, бо компрометує монашество в цілому як таке. До речі, ви прожили хоч день у монастирі? Якщо --ні, то бігом туди, щоб не говорити непережитого.

Кажете навіть гривні не може бути... А маршрутне таксі коштує вже 1.50. Якщо ходити декому пішки, не встигнеться зробити вчасно багато справ для добра душ. І то сьогодні, в цивілізованому суспільстві? По-вашому, монахи чи монахині мають жити всі в печерах та ходити голі-босі. Ідіть у монастир (коли ще там не є). Покажіть приклад, а то так виходить, що ті ідеали тільки на язиці.

Щодо одружених священиків, то дехто з них ледве зводить не раз кінці з кінцями. Так що не варто фантазувати. Без фанатизму!
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 07 березня 2009, 21:01

Ira писав:а за те, що говорить Діва Марія на всіх Місцях Її З’яв, то взагалі ніхто не хоче чути і знати...

Непраду мовите. Я, наприклад, цікавлюся її появами (справжніми!), зокрема у Фатімі. Та й не тільки я. Навіщо вигадувати? Світ не тільки в Тернополі та його околицях. :)
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 07 березня 2009, 21:06

Igor писав:
Ira писав:
Ira писав: Чому так скоротили Літургії?

Не в тривалості Літургії її святість.

Ну то варто молитися тоді борцям за великі ідеали найперше Літургії св. Якова чи Василія В. А то св. Йоан Золотоустий колись скоротив, поправив св. Василія, а той Якова... ЛЮДИ Ж ТВОРИЛИ ЦЕ.

http://www.promin-lubovi.narod.ru/publi ... b12st5.htm
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

Ira
активний учасник
активний учасник
Контактна інформація:

Повідомлення Ira » 08 березня 2009, 00:23

а ви чули за устав, який був даний Матінкою Божою 2-м дітям в Ля Саллєт (Франція)? Це устав для священиків. Цей устав був знищений чи схований духовенством, що досі ніхто його не може знайти... можна догадуватися, який то був устав, що аж треба було його знищити...

Ira
активний учасник
активний учасник
Контактна інформація:

Повідомлення Ira » 08 березня 2009, 00:25

mmm82 писав: Непраду мовите. Я, наприклад, цікавлюся її появами (справжніми!), зокрема у Фатімі.

ага, то ви, а підіть спитайте якогось священика, що він вам відповість на рахунок Фатіми та інших Місць... я вже такого наслухалася! :(

Ira
активний учасник
активний учасник
Контактна інформація:

Повідомлення Ira » 08 березня 2009, 00:32

на рахунок монастирів: чому монахи і священики ходять без габітів? Чому розважаються так, що і не всі миряни собі таке дозволяють, ходять в бари, дорогі ресторани, там танцюють, п’ють, гаманці набиті грошима, скупляють не знати що у дорогих сувенірних магазинах... (це все слова не пусті, або я сама бачила, або мої близькі та родичі)...
а чому монахині вагітні вішаються?...

Повернутись до “Католицька Церква”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 27 гостей