viter писав:І чого ви хочете досягти? Щоб Церква дозволила розлучення?
Навряд чи щось колись стається, бо ми просто цього хочемо.
Я ніхто, щоб вимагати змінити стан речей, та й крім того стараюся тверезо на все дивитися, не вимагаючи неможливого або понад норму. Але й пам"ятаю правило "Ніколи не кажи "ніколи". Ця тема для мене - просто спосіб зрозуміти категоричність, з якою підходимо до життєвих проблем. Я не вважаю життя таким однозначним, що можна просто піти в наступ, спаливши всі мости. Так, погоджуюсь, з одного боку, це вияв мужності, але з іншого - деякої недалекоглядності. Погодьтеся, що кидатися "в омут с головой" не завжди вдячна справа
Я даю собі звіт з того, що люди самі вибирають собі супутників життя. Далеко не всі, але все ж, думаю, значна більшість з них роблять це усвідомлено, і в день шлюбу, і на другий та третій день, а іноді й роками думають, що зробили добрий вибір. Але також і розумію те, що той вибір робимо, як правило, наосліп. Маю на увазі, що насправді ми не знаємо, яка доля нас чекає залежно від того, яким буде той вибір.

Якщо вибір стосується шлюбу, то люди повинні дуже добре подумати перш, ніж його зробити. По-перше, чи вони взагалі здатні жити у шлюбі, тобто терпіти всілякі негаразди і просто недоліки іншої людини, сподіваючись, що це на все життя. По-друге, чи здатні вони жити конкретно саме з вибраною людиною, добре вивчивши всі її риси. Просто в нас не такий розум, щоби все прорахувати, особливо зміни. Тому я вважаю, що коли зміни не залежать від людини, то вона мусить мати простір для дій у нових умовах.

Не думаю, що хоча б хто-небуть свідомо заперечуватиме факт наявності садизму, жорстокості, пиятики, ревнивості в сім"ях. Я не маю наувазі тих випадків, коли дівчина, бачачи, що її "коханий" любить випити, закриває на це очі і виходить за нього заміж. Чи коли до шлюбу проявляється жорстокість чи садизм. Знаючи про це і одружуючись, дівчина чи хлопець дають свідому згоду жити все життя з такою "половинкою", тобто заносять такі "недоліки" до списку тих, з якими вони погоджуються. А ми тут розглядаємо сім"ї, котрі безхмарно щасливі в день весілля, але по роках спільного життя їх жде "сюрприз". Розумієте різницю? 
Або ж просто не вбачають тут нічого поганого. У такому випадку годі й каятися. Самі вибрали собі долю.
Який тоді сенс зустрічання, для чого когось "пізнавати", адже виправляти можна будь-яку людину, у всіх є недоліки...