donatanvova писав:Давайте поставимо питання трохи по іншому:
Як не допустити до розлучення?
Як зберегти сімю?
Зламати є завжди легше чим збудувати.
Будьмо терпеливіші один до одного,
і молімося один за одного.

Щоб не допустити до розлучення потібно, щоб обидві сторони погодилися з тим, що мають певні недоліки. Не лише говорити зі свого боку який він або вона погані, а подивитися на себе збоку і переосмислити чи все, що він чи вона роблять є правильно. Бо є такі випадки, що життя стає нестерпним поступово - один одному не стерпів, він ревнує, вона назло йому фліртує, він починає пити - вона починає закатувати скандали, не спитавши, чи бува не сталось щось погане на роботі. Жінка прийшла ділитися з чоловіком проблемою, а той замість того, щоб підтримати може сказати :"завжди з тобою щось не те" і спокійно піде дивитися телевізор. Життя складається з дрібниць, які є дуже важливими у сімейному житті. Проста родинна розмова, родинна молитва дуже часто заміняється таким незначним - телевізором, чи проводженням часу в барах і т.д. Це є на мою думку основною причиною того, що люди не можуть вжитися. Переважно, коли укладається шлюб молоді кохають один одного, але потім починають виявляти недоліки один одного, які були приховані (шкідливі звички, не туди покладені шкарпетки іт.д,), з ними потрібно навчитися жити і не забувати, що й ми самі не досконалі і також маємо як позитивні так і негативні якості, на жаль.
Але я згідна з тим, що якщо в родині починає проявлятися садизм, тиранія, жорстокість, то я думаю плотрібно хоч деякий час пожити окремо. Дуже часто садизм пов"язаний з якоюсь хворобою, яку потрібно полікувати і якщо вилікуватися, то може і зміниться..... Але кожна сім"я - це індивідуальна тема, яку потрібно розглядати окремо, тому що є різні ситуації й причини.
Але треба не забувати, що з родини не має пропадати любов, тепло і треба бути один одному ще й другом, який підтримає в будь-яку хвилину.

Розум людини обдумує путь її, але кроки її наставляє Господь.(Прип. Соломона 16:9)
Все буде добре!!!