Вова писав: Тепер питання: "Тояк ви думаєте за 2 000 років скільки разів змінилося це усне передання, а Слова Божі які записані не змінилися.
Друге, якщо уже вважати вас і православних першими то чому у вас різні усні передання, от вам практичний приклад.
В мене вже завтра:) Приклад не канає. Почну з кінця: 1 Щоби говорити про різні традиції, Ви повинні би знати що це таке, цього Ви не знаєте, отож доводжу до Вашого відома, що традиції у нас одинакові, за винятком деяких речей(історичні питання інша дискусія).
Дальше,2. бачу Ви відкидаєте ці слова: "Отже, браття, стійте й тримайтеся передань, яких ви навчились чи то словом, чи нашим посланням".2.Сол.2.15. Якщо йде річ про "стійте" то виходить можна встояти, хоча по вашим твердженням це не є можливо. Та й зрештою. Думаю Ви знаєте, що Писання не записувалося відразу, а передавалося і потім записувалося. Значить застосовуючи ваш спосіб мислення - Писання = також змінилося.
І св. Письмо не помиляється? Скажіть мені так, чи, ні будь ласка. Щодо того, що говорять одне а інше Письмом, я стверджую що це не так, вкажіть, будьте добрі, де це є що Писання одне а слова апостолів, в які ми віримо - інші?!
Яж говорю, навіть не хочу почитати. Давайте так, скажу пару пунктів одним словом, але без зустрічних запитань, а то точно прийдеться роботу залишати
Папство, чистилище, монашество, молитва за померлих, хресне знамено, свята вода, освячення продуктів на Пасху ( це язичество), хрещення немовлят, цілування ніг і рук священикам і папі, інквізиція, індульгенція, поклоніння і молитва до святих і до Марії, поклоніння ікон...
.
п.Вово, давайте факти!!!! Типу: св. Письмо говорить так, Петро говорив, не писав сяк(передання, яке існує, якщо вірити Писанню), а ви це все тлумачите, помилково чи ні, отак.ТОді буде предметна розмова. А то Ви , при усій повазі, повторяєте те, що вас навчили, не відаючи як ми самі це пояснюємо. До речі, якби Ви вивчали всі ці тєми не по тому, що вам говорять а з оригіналу, то знали б, що ніг ніхто не цілує, а цілували вишитий хрестик на папські туфлі. Священикам ніг також ніхто не цілує. Ніколи не бачив, щоби хтось на дорозі падав перед священиком в пориві цілувати йому ноги.
Чому вчення про Трійцю приймається на основі передання і Ви нічого проти цього не маєте...
Я вам дав силку, де доктрина Трійці базується не на Передані, а на Слові Божому...якщо вам лінки почитати, то вибачайте, я ж вам не дав просто доктрину, а живу розмову про Трійці.
І я вам уже багато раз говорив, що я не базую доктрину про Трійцю на Передані, а на Слові Божому, про це також і сказано на нашому сайті. Це просто ви так хочете думати що я базує на Передані.
Я нічого не думаю, бачу що пояснюються фрази, які я можу пояснити іншим макаром, і не можу зрозуміти, якщо немає передання, яке було би авторитетом, то чому ці фрази я маю толкувати так а не інакше. Виходить,що мають рацію СЄ.
Отож виходячи з цього, ми віримо, що Церква є тим гарантом, який стверджує нам, що св. Писання є святим, не тому що воно про себе так говорить, а говорить - Традиція.
щось ви зовсім не пам’ятаєте що я пишу у інших рубриках про С.Б. То ви із цього виходите, якщо дивитися із сторони атеїстів, то ви одну книгу іншою доказуєте про її правдивість і то вона не має ніякого відношення до 1ст. , то це якось неповний захист Писання.
А я дивлюся інакше. Є історія християнства з незалежних джерел, от там і є повно доказів її правдивості. Мені брат дав один фільм про це, якщо він знає звідки він скачав цей фільм, то дам вам силку.
Хм, дозвольте уточнити, що є це за незалежні джерела які доказують святість св. Письма. Не чув такого ніколи. Тобто ви вважаєте, що якийсь кусок пергаменту, на якому щось нашкрябано є доказ правдивості і святості Писання? Сміливо. Можу вам привести мільон доказів що українці = русичі, а можу і навпаки. Де правда?
От подумайте або почитайте інші розмови із Ісусом, то це також по ваших словах мають бути молитви, але це всього на всього звичайні розмови.
Згоден, це просто розмова, не молитва. Що дальше? Також розмова прохання про оздоровлення дочки Яїра, потім ще одна бесіда Ісуса хананейкою, де він обзиває їх псами. Потім розмова сотника який між іншим розмовляє про свого слугу. Хм. О! Знайшов. Я думаю, що згодимся на тому, що є тільки ОДНА молитва = Отче наш. Але і тут не канає, бо по вашому це все завчені слова.
п.Вово, ну перестаньте:)