viter писав:Вова писав:Про яких людей мова йде?
Думаю о. Олен мав на увазі тих людей, які на вселенському соборі затвердили канон Біблії.
Ви хотіли напевно сказати "які поставили крапку", бо Писання існувало і до того. Але ж тема тут інакша.
Модератори: Just_me, Artur, ihor
viter писав:Вова писав:Про яких людей мова йде?
Думаю о. Олен мав на увазі тих людей, які на вселенському соборі затвердили канон Біблії.
Вова писав:Ні, єресь у вас, перший Папа або не офіційно Лев 1 ( 440 -461) або уже офіційно Григорій 1 ( 590-604)
о.Олег писав:Вова писав:Ні, єресь у вас, перший Папа або не офіційно Лев 1 ( 440 -461) або уже офіційно Григорій 1 ( 590-604)
що Ви: перший Папа Римський - Петро, на якому Господь збудував Церкву Свою.
o.Mykil писав:о.Олег писав:Вова писав:Ні, єресь у вас, перший Папа або не офіційно Лев 1 ( 440 -461) або уже офіційно Григорій 1 ( 590-604)
що Ви: перший Папа Римський - Петро, на якому Господь збудував Церкву Свою.
Хронологічний список Римських Пап http://katolickalush.ucoz.ru/index/spis ... h_pap/0-13
Вова писав: ...краще...
Вова писав:...До Константина взагалі не могло бути папства...
Злий Іван писав:Може також варто глянути сюди: http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B0%D0%BF%D0%B0_%D1%80%D0%B8%D0%BC%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B8%D0%B9
о.Олег писав:.... лише для мене гшрішного важливо зрозуміти, що під цим терміном розуміє Вова
Вова писав:о.Олег писав:.... лише для мене гшрішного важливо зрозуміти, що під цим терміном розуміє Вова
я ж був написав що під цим я розумію від 02 жовтня 2010, 12:28, точніше це так пояснюють що означає "папство".
ПАПСТВО - религиозно-политический центр католической церкви. Возник на базе римского епископства в V в. Получив в 756 г. от французского короля Пепина Короткого земли вокруг Рима, папа стал светским государем, владетелем Папской области и других территорий и начал вести себя, как светский князь. В средние века папство боролось за преобладание церковной власти над светской.
Злий Іван писав:Отче, Олеже, це безперспективно.
Вова не хоча користуватися незаангажованими джерелами.
незаангажовану протестантську думку навіть не хочете знати. То виходить про нас інтернет правду пише, а про вас це уже брехню?
Вова писав:а незаангажовану протестантську думку навіть не хочете знати.
Вова писав:о.Олег писав:.... лише для мене гшрішного важливо зрозуміти, що під цим терміном розуміє Вова
я ж був написав що під цим я розумію від 02 жовтня 2010, 12:28, точніше це так пояснюють що означає "папство".
ПАПСТВО - религиозно-политический центр католической церкви. Возник на базе римского епископства в V в. Получив в 756 г. от французского короля Пепина Короткого земли вокруг Рима, папа стал светским государем, владетелем Папской области и других территорий и начал вести себя, как светский князь. В средние века папство боролось за преобладание церковной власти над светской.
vitalko писав:незаангажовану протестантську думку навіть не хочете знати. То виходить про нас інтернет правду пише, а про вас це уже брехню?
viter писав:Вова писав:а незаангажовану протестантську думку навіть не хочете знати.
Так не заангажовану чи протестантську?
Вова писав:Злий Іван писав:Отче, Олеже, це безперспективно.
Вова не хоча користуватися незаангажованими джерелами.
Та ні, а звідки я можу взнати незаангажовану думку? я ж не католик, читаю те що пише у інтернеті. Ви, католики, хіба не так само робити, ще й переконуєте що це істина правда, а незаангажовану протестантську думку навіть не хочете знати. То виходить про нас інтернет правду пише, а про вас це уже брехню?
Вова писав:ПАПСТВО - религиозно-политический центр католической церкви. Возник на базе римского епископства в V в. Получив в 756 г. от французского короля Пепина Короткого земли вокруг Рима, папа стал светским государем, владетелем Папской области и других территорий и начал вести себя, как светский князь. В средние века папство боролось за преобладание церковной власти над светской.
Папа Римський (від лат. papa — Папа, батько; з грец. παπάς — патріарх, священик від грец. πατήρ — батько).[1] — або Понтифік — глава Католицької Церкви, єпископ Риму і голова держави Ватикан.
Католицька церква обґрунтовує владу Римського єпископа наступництвом апостола Петра, що прийняв у Римі мученицьку смерть. Хоча Новий Заповіт містить лише відомості про подорож Петра до Антіохії (Гал. 2:11), про знаходження Петра у Римі говорять передання перших століть існування християнства.
Католики вважають, що саме апостолові Петру Ісус заповідав очолити Церкву, при цьому виділяють наступні моменти Євангелія:Мт. 18:17-19 А Ісус відповів і до нього промовив: Блаженний ти, Симоне, сину Йонин, бо не тіло і кров тобі оце виявили, але Мій Небесний Отець.
І кажу Я тобі, що ти скеля, і на скелі оцій побудую Я Церкву Свою, і сили адові не переможуть її
І ключі тобі дам від Царства Небесного, і що на землі ти зв'яжеш, те зв'язане буде на небі, а що на землі ти розв'яжеш, те розв'язане буде на небі!
Тут Ісус назвав Симона сина Йони Петром (Πέτρος), що в перекладі з грецької означає Скеля.
Ів. 21:15-17 Як вони вже поснідали, то Ісус промовляє до Симона Петра: Симоне, сину Йонин, чи ти любиш мене більше цих? Той каже Йому: Так, Господи, відаєш Ти, що кохаю Тебе! Промовляє йому: Паси ягнята Мої!
І говорить йому Він удруге: Симоне, сину Йонин, чи ти любиш Мене? Той каже Йому: Так, Господи, відаєш Ти, що кохаю Тебе! Промовляє йому: Паси вівці Мої!
Утретє Він каже йому: Симоне, сину Йонин, чи кохаєш Мене? Засмутився Петро, що спитав його втретє: Чи кохаєш Мене? І він каже Йому: Ти все відаєш, Господи, відаєш Ти, що кохаю Тебе! Промовляє до нього Ісус: Паси вівці Мої!
Богослови наголошують на тому, що Ісус порівнював вірних своєї Церкви з вівчарнею, а себе називав Пастиром.
Злий Іван писав:Тепер цитата з Вікіпедії:Папа Римський (від лат. papa — Папа, батько; з грец. παπάς — патріарх, священик від грец. πατήρ — батько).[1] — або Понтифік — глава Католицької Церкви, єпископ Риму і голова держави Ватикан.Це, Вово, Вікіпедія. Та, яку багато хто не полюбляє, бо вона найменш заагажована, неупереджена.
За що я її, таку-сяку, і люблю!![]()
Якщо так її довіряєте, тоді знаєте звідки пішло слово Понтифік і що воно значить? Для чого цей титул ввели в християнство?Злий Іван писав:А якщо ви будете викладати тут праці своїх чільників, вибачте, ми -- католили їх не сприймаємо, вважаючи їх єрессю.
Тільки без образ, будь-ласка.![]()
P.S. Там у Віці в кінці статті є список Пап. Ознойомтеся.
romanm писав: Прихід і смерть св. ап. Петра в Римі....
romanm писав: Давайте так, якщо Ви, п. Вово, приведети ФАКТИ, що це історична брехня, тоді і продовжимо розмову.
Вова писав:Щось я не дуже зрозумів що я повинен довести? Я маю спростувати що апостол Петро жив у Римі? Якщо так тоді докажіть що він там жив?
Але це пуста розмова, бо є дві точки зору, не маю бажання про це говорити, для мене немає різниці чи це був Рим, чи Вавилон
Вова писав:Я хотів сказати, що ви про протестантів взнаєте із інтернету, а я про вас звідки можу взнати? також із інтернету. Правда із форуму також. От скажу одне для себе відкриття зробив, я думав що всі католики і православні це безбожники, які носять лише титул - християнин, але бачу це не так.
Вова писав:..Якщо так тоді докажіть що він там жив?..
romanm писав:Чи може св. Писання бути не правим? Може.
romanm писав: Звернітьт увагу, факти про могилу св. Петра в Римі, не може заперечити ні один , навіть самий відкритий, противник цієї події.
romanm писав:Якщо у Вас немає різниці що Рим = Вавилон (в часи апостолів) і св. Петро писав звідти(цитату я приводив), то про що тут говорити? Народжується ще більше питань, як же ж Ви так досліджуєте Писання, що важливим фактам "немає різниці"?
romanm писав:Дивно і шкода. Ну але що ж, не хочете, то не будемо губити часу.
Вова писав:... якщо не можна 100% довести...
Вова писав:romanm писав:Чи може св. Писання бути не правим? Може.
![]()
ого... Не може, бо це слова Бога. Може якись приклад навидете.
Вова писав:Та ні я вчора якраз і читав, не всі погоджуються.
Вова писав:Напевно, я не до кінця дописав, я хотів сказати що не можливо на 100% доказати чи Петро мав на увазі Рим, чи Вавилон. Бо мені не має різниці звідки написано це послання, головне що так написано. Я розумію що ви хочете тим довести, я б на вашому місці так само робив, тому якщо не можна 100% довести, то для чого марнувати час.
romanm писав:...до о. Олега.
Не думаю, отче, що приведені Вами цитати мають якусь вагу, вони ж " католицькі"...
в чому причина історикові не довіряти джерелам ранньохристиянської літератури?
romanm писав:Не думаю, отче, що приведені Вами цитати мають якусь вагу, вони ж " католицькі".
romanm писав:в чому причина історикові не довіряти джерелам ранньохристиянської літератури?
Цього ж немає у св. Письмі, значить- міф.
Історикові - так,а протестантам, виходить, - ні.
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 12 гостей