Олег_373 писав:а як же тоді з "Діянь апостолів" , де Петро (якщо наплутав-то виправте) радить вживати (забув кому) вино заради слабкого шлунку. ну і в монастирі (не знаю з якою періодичністтю ) теж подають вино - звісно ж що не у піст. ну то що скажете ? ну і перше чудо Христа ...то як о.Олеже ?-теж мені подякуєте за цю відповідь ,чи ви дякуєте тільки тим ,хто підтримує вашу лінію повної відмови від алкоголю

? зробили з алкоголю хто зна яку проблему !
хто зробив? Напевно незрозуміло висловлююсь
Спробую ще раз: не в алкоголі проблема і не алкоголь причина мого рішення не вживати алкоголь
(і дякую/схвалюю дописи без того, щоб задумуватись п`є/інше чи ні автор: і протестантам дякував, і атеїстам, і... не знаю кому ще і не пригадую, чи Вам особисто дякував - не можу відслідкувати - система зворотнього звязку має числове обмеження і я не можу відслідкувати, кому дякував чи хто дякував мені починаючи від 100, якщо не помиляюся, а займатися відслідковуванням... навіть не знаю - шкода, що Ви, так виглядає, чимось на мене грішного нагнівалися - я просто відстоюю свою думку і не претендую на Вашу свободу) а люди, які чітко мають проблему алкоголізму: їм (реальні люди,
мої особисті друзі або близькі знайомі) вживати алкоголю (навіть за пропонованим Апостолом мірилом) - смерть, стримуватись їм дуже важко і, щоб їх підтримати на дусі - не вживаю. Не для того, щоб хтось зі мною погоджувався.
Олег_373 писав:проблема чоловічої схильності до алкоголю не є у присутності доступного алкоголю -не було б його-то було б щось інше.лікарі говорять : це хвороба (ну як же залишите себе без роботи) ,церква-що це духовна проблема( згоден).а від себе добавлю ,що це більше соціальна проблема (не відкидаючи також духовну ).
моя відмова від алкоголю - повністю соціальна. Доречі - є люди (алкоголіки), яким допомагає моя відмова від алкоголю триматися - не вживати. А залежності - вони і є в дуже великому різноманітті (Ваше "щось інше"). Нічим не легші/простіші, аніж алкогольна. Просто тема саме про алкоголь і, відповідно - алкоголізм. А алкоголізм - одна із найбільш поширених хімічних залежностей в нашій Державі.
Олег_373 писав:от скажіть : чому колись в Ізраілі було заборонено працювати жінкам ?
думаю - це твердження не про "жіночу" роботу (прання, готування їжі, порання по дому/господарству...)

Зрештою - створіть окрему тему, якщо можна. Тут розмова обмежується старттопіком і мене грішного з Вами зараз модератори справедливо розкритикують
З повагою, о.Олег
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).