Тут я не погоджуюсяОлег_373 писав: не будете пити зовсім-то впадете в інші крайності -яка різниця ? наприклад , будете тверезими ,але зарозумілим -що з того ?

Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor
Тут я не погоджуюсяОлег_373 писав: не будете пити зовсім-то впадете в інші крайності -яка різниця ? наприклад , будете тверезими ,але зарозумілим -що з того ?
Олег_373 писав:а я з вами не згоден : давайте тоді оголосимо автомобілі гріхом -бо ж так багато людей гине під колесами ! не приходило ще такого вам на думку ?
о.Олег писав:проголосував за повну відмову від алкоголю - майже 9 років, як відмовився. Не фанаті не нав'язую іншим (як і розумію, що така категоричність може бути хворобливою), просто... надто часто звертаються до мене грішного люди, що в тій чи іншій мірі потерпають від алкогольної залежності (своєї чи ближніх) і... вирішив у такий ось спосіб звертати увагу пов'язаної зі мною частини суспільства на той факт, що можна бути веселим, співати, веселитися, розмовляти на різні-різні теми ... (хто мене знає - часто вважають мене "душою компанії") без алкоголю
![]()
З повагою, о.Олег
Олег_373 писав:а при чому тут алкоголь та "веселий" настрій ? от повечеряв я -а в животі щось "бурчить" -що робити ? є декілька варіантів : 1) нічого не робити -помучитись-і так все пройде ,2) вжити якийсь лікувальний профілактичний засіб ,3) стандартна доза алкоголю...передбачаю ,що ваш -це перший варіант ,а мій-третій...так ніби й чую ваші прогнози : з того все починається ! а ліків я пити не хочу : 200 грам вина або рівноцінна доза -і все зі шлунком в нормі : чекаю на ваші аргументи .
?Олег_373 писав:а цьому треба вчитись ! як чомусь новому ! це не легко !
це питання культури та звичаїв !ShMariam писав:?Олег_373 писав:а цьому треба вчитись ! як чомусь новому ! це не легко !
ShMariam писав:... радіти можна й без того...о.Олег писав:проголосував за повну відмову від алкоголю - майже 9 років, як відмовився. Не фанаті не нав'язую іншим (як і розумію, що така категоричність може бути хворобливою), просто... надто часто звертаються до мене грішного люди, що в тій чи іншій мірі потерпають від алкогольної залежності (своєї чи ближніх) і... вирішив у такий ось спосіб звертати увагу пов'язаної зі мною частини суспільства на той факт, що можна бути веселим, співати, веселитися, розмовляти на різні-різні теми ... (хто мене знає - часто вважають мене "душою компанії") без алкоголю
![]()
ShMariam писав:Тобто Ви часто лікуєтесь алкоголем? Алкоголь(в т. ч. вино) теж має побічні ефекти.Зокрема, привикання.
Олег_373 писав:ShMariam писав:Тобто Ви часто лікуєтесь алкоголем? Алкоголь(в т. ч. вино) теж має побічні ефекти.Зокрема, привикання.
які "ефекти" ?- та в мене від квашеної капусти в животі чуть не вибух робиться ,хоч і смакує вона мені ! що значить привикання ?- коли мені не добре ,то постійно допомагає -а надмір може бути у всьому :от у мене є товариш ,який не працює зовсім -бо це мішає йому молитися ! що скажете ? цікаво ,який у нього "побічний ефект" ? ага ,він ще може й не попратись довший час-запах ,скажу я вам-не кожен витримає . от це від чого у нього "побічний ефект" (він вже 15 років не вживає ні грама точно)?
Олег_373 писав: от наприклад підгорецькі отці (і ті що з ними ) як багато моляться -може їм краще було б напитися-шкоди було б значно менше !
Тільки саме усвідомлення грішності людину не спасає (хіба перед смертю), бо справжнє розкаяння - виправлення.Олег_373 писав:той перший ,що пив -вважав себе грішником та негідним .
ShMariam писав:Олег_373 писав: от наприклад підгорецькі отці (і ті що з ними ) як багато моляться -може їм краще було б напитися-шкоди було б значно менше !
Можливо
Тільки саме усвідомлення грішності людину не спасає (хіба перед смертю), бо справжнє розкаяння - виправлення.Олег_373 писав:той перший ,що пив -вважав себе грішником та негідним .
о.Олег писав:давайте розглянемо ситуації в яких люди щирі і відверті і.. щиро і відверто... обидва помиляються: один не працює і другий не працює, один не миється і другий не миється, один хімічно, а другий молитовно залежний. Ось... І обидва вмерли.
Не тільки.Just_me писав:Хіба не той, хто діє - той по-справжньому молиться?
Олег_373 писав:от так і знав ,що ви ,о.Олеже, обов язково пов яжете в одне : п є-то значить не молиться...
Just_me писав:о.Олег писав:давайте розглянемо ситуації в яких люди щирі і відверті і.. щиро і відверто... обидва помиляються: один не працює і другий не працює, один не миється і другий не миється, один хімічно, а другий молитовно залежний. Ось... І обидва вмерли.
Ну це знову ж обирати між тим, щоб грішити трошки і грішити багато... Хіба не той, хто діє - той по-справжньому молиться? Виходить, що не молився ні один.
о.Олег писав:десь восени давав в родині Шлюб, був на забаві і потім мені передали такий от, приблизно, діалог:
- але той ксьонз собі троха файно тяпнув!
- та Ви що: він взагалі не п`є!
- ага-ага - розказуй: точно тяпнув!!
(от і весели тепер людей)
Прийшов бо Йоан Христитель, що не їсть хліба і не п'є вина, а ви кажете: Він біса має!
Прийшов Син Чоловічий, що їсть і п'є, а ви кажете: Це ненажера і п'яниця, приятель митарів та грішників![]()
Олег_373 писав:о.Олеже, теж мені подякуєте за цю відповідь, чи ви дякуєте тільки тим, хто підтримує вашу лінію повної відмови від алкоголю?
Олег_373 писав: чому колись в Ізраілі було заборонено працювати жінкам ?
Just_me писав:Олег_373 писав:А чому ви думаєте, що цьому запитанню місце у темі про алкоголь? Це я вже питаю вас не з порожньої цікавості, а як модератор.
Just_me писав:Це я вже питаю вас не з порожньої цікавості, а як модератор.
Олег_373 писав:а що ви цим хотіли сказати ?- "як модератор"
Олег_373 писав:а як же тоді з "Діянь апостолів" , де Петро (якщо наплутав-то виправте) радить вживати (забув кому) вино заради слабкого шлунку. ну і в монастирі (не знаю з якою періодичністтю ) теж подають вино - звісно ж що не у піст. ну то що скажете ? ну і перше чудо Христа ...то як о.Олеже ?-теж мені подякуєте за цю відповідь ,чи ви дякуєте тільки тим ,хто підтримує вашу лінію повної відмови від алкоголю? зробили з алкоголю хто зна яку проблему !
Олег_373 писав:проблема чоловічої схильності до алкоголю не є у присутності доступного алкоголю -не було б його-то було б щось інше.лікарі говорять : це хвороба (ну як же залишите себе без роботи) ,церква-що це духовна проблема( згоден).а від себе добавлю ,що це більше соціальна проблема (не відкидаючи також духовну ).
Олег_373 писав:от скажіть : чому колись в Ізраілі було заборонено працювати жінкам ?
Олег_373 писав:Just_me писав:Це я вже питаю вас не з порожньої цікавості, а як модератор.
а що ви цим хотіли сказати ?- "як модератор" - солодко відчути владу ,так ? можете комусь попередження ,а когось і зовсім того ,так ? ваш чоловік п є ?
Олег_373 писав:якщо алкоголь вже такий повний негатив .що ви його не хочете вживати
Олег_373 писав:так ваші пости мені нашу владу нагадують...?
Олег_373 писав:а тема нікуди не відходить : я маю дуже вагомі особисті причини зовсім не відмовлятися від алкоголю - це , до речі, теж дуже допомогає тим ,хто потопає в алкоголізмі : бачити нормальну людину яка може "вживати" для них є позитивом та надією що вони ще не зовсім того . ну що скажете ? якщо алкоголь вже такий повний негатив .що ви його не хочете вживати ,чому ж тоді перше чудо Христа з ним пов язане ? що на це відповісте ?
Повернутись до “Життя християнина”
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 8 гостей