Правда Христа далека від "підгорецьких" (оцініть)

Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor

сергій
старець
старець

Повідомлення сергій » 27 травня 2009, 03:16

Proof писав:

ні, ніколи. повторюю ще раз - коли зустрічаєшся з Богом, то знаєш, що це саме Він.

Вибачте, але ви так і не відповіли на моє запитання. тому переформулюю його: Звідки вам така 100% певність що це був Божий дотик? На які критерії ви опираєтесь коли це твердите?

сергій
старець
старець

Повідомлення сергій » 27 травня 2009, 03:21

Proof писав:віра в Бога, божество Ісуса Христа, що Він прийшов в цей світ аби спасти нас від прокляття гріха.

Я так розумію, що можливо йдеться про якусь форму християнства, якщо це так то прошу поясні про яку саме? Про яке віросповідання йдеться - католицтво, православ"я, протестантизм.

Але оскільки де-які напрямки Ньо Ейджу мають подібні твердження, то можливо це якийсь з напрямків Нью Ейджу? Адже ви не пишете від гріха, а тільки від прокляття гріха.

Тому прошу поясніть, конкретизуйте.
Востаннє редагувалось 27 травня 2009, 03:42 користувачем сергій, всього редагувалось 1 раз.

сергій
старець
старець

Повідомлення сергій » 27 травня 2009, 03:26

Proof писав:до Мaлuй:
ви кинули лист, який я прекрасно знаю. питання - а що ви з нього не зрозуміли? чи очевидно нічого не зрозуміли?
пояснюю: вимовляється для того, щоб "внутрішньо відділитися від апостатичного духа, який є за ними".
ніхто і ніколи їх не проклинав - вони самі накликали на себе Боже прокляття, автоматично, так би мовити.

Вибачте, що вмішуюсь у Вашу дискусію з Малим, але мене цікавить, то що ви відділяєтесь від "духа апостазії" проклинаючи людей? Адже коли ви в часі греко-католицької Літургії після згадування католицької єрархії вживаєте слово "анатема", ви проклинаєте конкретних людей. Конкретних людей з тілом і кров"ю, а не духів. Ви не читали ні разу 6 главу послання до Ефесян?

Щоб вам краще пояснити. От згадаєте ви ім"я Ілля Догнал, а я на це відповім: проклятий, чи прокляття. То що я не прокликаю конкретну особу, а скажімо злого духа, який діє через цього чоловіка?

сергій
старець
старець

Повідомлення сергій » 27 травня 2009, 03:36

Proof писав:
robie написав:

Proof, не зважаючи на абсолютно не виправдану агресію з боку Малого, треба визнати, що Апостольський Престіл вже дав своє судження з приводу цієї справи, тобто, якщо ви продовжуєте підтримувати та вважати цих отців своїми вчителями (пасторами чи будь ким іншим), ви, де факто, а також уже де юре є поза лоном Католицької Церкви.

справа в тому, що Папа Римський НЕ дав свого остаточного заключення, а в цій справі саме ЙОГО слово є останнє. чи варто вдаватися в подробиці?

Шановна, в Католицькій Церкві діє правило: Якщо законний єрарх щось зробить, а Апостольський Престіл (власне Курія, Сиґнатура, Рота, не Папа) потвердить, то це є законом для цілої Церкви. "Рим сказав - справу закінчено". Апостольський Престіл потвердив екскомуніку "отцям", отже крапка - вони екскомуніковані. Апостольський Престіл потвердив виключення з ЧСВВ, отже крапка - "підгорецькі "отці" не є монахами.

Інше правило подібне до цього. Єрарх зробив - Рим не заперечив - рішення єрарха в силі. З Риму нема заперечень екскомуніки - екскомуніка дійсна.

Отже як не крути, як не верти, на одне виходить: підгорецькі "отці" є екскумуніковані бувші монахи. І крапка. Отже догналівці є сектою, яка є в гіршому положені від лефевристів. Бо на вождях догналізму лежить легальна екскомуніка.

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 27 травня 2009, 07:28

Proof писав: вони самі накликали на себе Боже прокляття, автоматично, так би мовити.

Думаю, краще дати останнє слово в цьому Богові, а не судити передчасно... Це що за "автоматизація" така?
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 27 травня 2009, 07:37

Proof писав:стаття, яку ви кинули, mykil, є брехнею і перекручуванням правди. написана лише для того, щоб збити людей з пантелику.

Ну, по-перше, я цю статтю не "кидав", наприклад, як камінь, а тільки зробив на неї уважно посилання. Вона, як на мене, є досить об*єктивна та без упереджень, адже її основа - листи догналівців, написані чорним по білому. Ще можете почитати й це для повного "комплекту" http://www.christusimperat.org/uk/node/3957

Та стаття точно не написана на замовлення. Я Вам гарантую. :)

Особисто їх нормальними харизматиками не вважаю, адже вони сповідують не католицький (біблійний) харизматизм, а - свій...
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 27 травня 2009, 07:43

Proof писав:

думаю форум пора закривати. він себе вичерпав, якщо вже такі коментарі лунають....

Не форум, а, швидше, цю тему форуму, де вже все й так давно ясно! Як кажуть, без коментарів... На церковному рівні справа з "підгорецькою групою" вирішена, слава Богові.:(
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 27 травня 2009, 09:35

Для продовження роздробленої теми сюди http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php?t=1008&start=0
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

enginer
дописувач
дописувач

Повідомлення enginer » 27 травня 2009, 10:30

Serhij S писав:
Proof писав:подивіться в очі істинно наверненій людині - і побачити там світло, якого ніколи не бачили.

Ще раз кажу, багато ваших догналівців знаю мінімуи чоловік 50. І в очах їхніх, лють, розчарування, гіркота, образа на всіх і на все. Це є реальним плодом діяльності вашої секти.

То ви певне до них і належете, якщо ви знаєте таку їх к-сть? Свій серед чужих - чужий серед своїх?

Мaлuй
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Мaлuй » 27 травня 2009, 12:17

enginer писав:То ви певне до них і належете, якщо ви знаєте таку їх к-сть? Свій серед чужих - чужий серед своїх?

не обгрунтоване звинувачення!
я теж багатьох з них знаю, тай достатньо було один раз побачити, як вони в церкві Андрія (Львів) Служби Божі зривали, щоб переконатися, що любов"ю в тій секті не пахне!

Igor
старець
старець

Повідомлення Igor » 27 травня 2009, 12:51

Мaлuй писав:
enginer писав:То ви певне до них і належете, якщо ви знаєте таку їх к-сть? Свій серед чужих - чужий серед своїх?

не обгрунтоване звинувачення!
я теж багатьох з них знаю, тай достатньо було один раз побачити, як вони в церкві Андрія (Львів) Служби Божі зривали, щоб переконатися, що любов"ю в тій секті не пахне!

А від Вас просто струмінь любові і розуміння до ближнього б'є!

Поясніть мені будь-ласка різницю між ними і особисто Вами, а тоя щось не можу розгледіти.

П.С. Ми там на 20$ зупинились? Але то не тільки фото, ще адрес і ПІБ.
Душу - Богові, життя - Батьківщині, честь - собі...

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 27 травня 2009, 12:54

Мaлuй писав: тай достатньо було один раз побачити, як вони в церкві Андрія (Львів) Служби Божі зривали, щоб переконатися, що любов"ю в тій секті не пахне!

Особливо коли вірним роз*яснював суть їхньої діяльності у світлі Церкви о. Корнилій Я. :)
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

Мaлuй
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Мaлuй » 27 травня 2009, 13:03

Igor писав:Поясніть мені будь-ласка різницю між ними і особисто Вами, а тоя щось не можу розгледіти.

ігорцю, ти їх просто не знаєш, - порівняно з підгорецькими я просто сонечко! :D
і давай вже припиняй -- хочеш спілкуватися -- пиши в приват, можливо і знайдем якісь способи порозуміння. В інакшому випадку я твої подальші дописи буду сприймати, як провокативні. Я згоден піти на будь-яку форму залагодження конфлікту -- це і буде моєю покутою, яку так вимагають від мене дописувачі!

Igor
старець
старець

Повідомлення Igor » 27 травня 2009, 13:22

Мaлuй писав:
Igor писав:Поясніть мені будь-ласка різницю між ними і особисто Вами, а тоя щось не можу розгледіти.

ігорцю, ти їх просто не знаєш, - порівняно з підгорецькими я просто сонечко! :D

Підгорецькі мені попри мешти, будуть Вони на рожон лізти, принаймі знаю де їх знайти.
А Ви шановний, сонечко, не сонечко, а за свої слова треба відповідати.

Мaлuй писав:і давай вже припиняй -- хочеш спілкуватися -- пиши в приват, можливо і знайдем якісь способи порозуміння. В інакшому випадку я твої подальші дописи буду сприймати, як провокативні. Я згоден піти на будь-яку форму залагодження конфлікту -- це і буде моєю покутою, яку так вимагають від мене дописувачі!

Уривок з кавказької полонянки з підтекстом(вибачайте що не дослівний):
Абрек: Сєстра сдєлай тєлєвізор погромчє.
Прокурор: Я буду жаловатся! Ви нє імєєтє права! Сєстра, я больше нє буду, я іскуплю віну!
Сестра: Нєкоториє вєщі іскупаются кровю!

Тепер в контекст розмови: Чому знову люди мають ставати заручниками розборок між підгорецькими і офіційною Церквою?
На мою думку треба цьому дати раду, різко і швидко (якщо є за що), а як нема, то дати спокій.

Мaлuй
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Мaлuй » 27 травня 2009, 13:32

Igor писав:Тепер в контекст розмови: Чому знову люди мають ставати заручниками розборок між підгорецькими і офіційною Церквою?
На мою думку треба цьому дати раду, різко і швидко (якщо є за що), а як нема, то дати спокій.

тому що люди, на рівні з єрархією офіційної Церкви, складають Церкву. А небезпека підгорецьких, якраз і в тому, що вони вводять в оману не свідомих християн (таких як ти) і виставляють себе прамочними єпископами, хоча такими не є!
Востаннє редагувалось 27 травня 2009, 15:00 користувачем Мaлuй, всього редагувалось 1 раз.

сергій
старець
старець

Повідомлення сергій » 27 травня 2009, 13:35

enginer писав:
То ви певне до них і належете, якщо ви знаєте таку їх к-сть? Свій серед чужих - чужий серед своїх?

Дивний висновок. Вони і не приховують свою приналежність, а навпаки її афішують на кожному кроці. Якби ви приймали активну участь у житті своєї парохії то і ви би знали їх так само. Вийдеш на одного, тоді на іншого. Повірте потерпілих від цієї секти не так вже й мало. І не тільки у Львові а по цілій Галичині. Не забувайте, що поки Церква їх не демаскувала вони провадили реколекції на багатьох місця. А потім люди їхали... Приманка спрацьовувала. Хто відійшов, коли зрозумів, що вони собою являють, хто і далі належить до "упорсвтующіх". "Упорствущих" не так вже й багато, а от потерпілих: тих що відійшли, родини самих догналівців...
Навіть тих п"ятдесяток людей з цієї секти що я їх знаю особисто не сконцентровані в одному місці - це жителі і обласних центрів, і містечок та міст і сіл. На жаль ця секта свої метастази пустила досить таки географічно широко. На щасття, не багаточисельні, у розумінні кількості прихильників.
Sic transit gloria mundi

сергій
старець
старець

Повідомлення сергій » 27 травня 2009, 13:38

Панове Ігор і Малий. Я би Вас просив з"ясовуйте свої стосунки, або в приваті, або створіть окрему гілку, наприклад - З"ясовування стосунків. :)
Sic transit gloria mundi

Igor
старець
старець

Повідомлення Igor » 27 травня 2009, 13:47

Мaлuй писав:ну як знаєш... я й не розраховував, що ти маєш розум! але спитатись повинен був...

Прямо суперечливе речення.
Якщо не розраховував, то нащо питав, а чого повинен був? Совіть спати не давала? :ROFL:

Мaлuй писав:
Igor писав:Тепер в контекст розмови: Чому знову люди мають ставати заручниками розборок між підгорецькими і офіційною Церквою?

тому що люди, на рівні з єрархією офіційної Церкви, складають Церкву. А небезпека підгорецьких, якраз і в тому, що вони вводять в оману не свідомих християн (таких як ти) і виставляють себе прамочними єпископами, хоча такими не є!

О! Згадали що люди то і є Церква!
А чого це забувалось, коли я говорив про повагу до громади?
Кожна людина має право шукати собі там де їй краще, це однаково стосується як підгорецьких, так і суботників, пятидесятників, євангелістів і ін.
І хто би що не казав, може настати ситуація, коли просто не буде кому ходити до Храму.
А урок тут простий, треба поважати і турбуватись про свою громаду, жити її життям і бути її повноправним учасником. Хто це швидше зрозуміє, і щиро забажає, до того і потягнуться люди.
Щиро бажаю нашій Церкві повернутися обличчям до людей, і тим самим різко збільшити число парафіян.

сергій писав:Панове Ігор і Малий. Я би Вас просив з"ясовуйте свої стосунки, або в приваті, або створіть окрему гілку, наприклад - З"ясовування стосунків. :)

Я не хочу переходити в приват і не зясовую стосунки(позаяк нема з ким), а на прикладі даної дискусії хочу загострити питання відповідальності форумчан за образи, нанесені іншим учасникам, і тим самим уберегти від необдуманих вчинків.

сергій
старець
старець

Повідомлення сергій » 27 травня 2009, 14:01

Igor писав:
Я не хочу переходити в приват і не зясовую стосунки(позаяк нема з ким), а на прикладі даної дискусії хочу загострити питання відповідальності форумчан за образи, нанесені іншим учасникам, і тим самим уберегти від необдуманих вчинків.

Цікаво... Навіщо замічувати тему? Прошу тоді пошукайте іншу дискусію для цього.

Хоча, об"єктивно кажучи, не бачу жодної різниці між поведінкою Вашою і поведінкою Малого.

Вибачаюсь за офф-топ
Sic transit gloria mundi

сергій
старець
старець

Повідомлення сергій » 27 травня 2009, 14:09

Igor писав:О! Згадали що люди то і є Церква!
Кожна людина має право шукати собі там де їй краще, це однаково стосується як підгорецьких, так і суботників, пятидесятників, євангелістів і ін.

Адвентисти себе називають адвентистами, баптисти - баптистами, і так далі. І це добре. Є деференціяція. Цілком ясно, що це інші конфесії. Які маєть законне право на існування. А догналівці вперто себе іменують греко-католиками, хоча де факто це є інша конфесія.
Свобода совість не має бути прикриттям обману.
Sic transit gloria mundi

сергій
старець
старець

Повідомлення сергій » 27 травня 2009, 14:11

Igor писав:О! Згадали що люди то і є Церква!
І хто би що не казав, може настати ситуація, коли просто не буде кому ходити до Храму.
А урок тут простий, треба поважати і турбуватись про свою громаду, жити її життям і бути її повноправним учасником. Хто це швидше зрозуміє, і щиро забажає, до того і потягнуться люди.
Щиро бажаю нашій Церкві повернутися обличчям до людей, і тим самим різко збільшити число парафіян.

Звідки у Вас така злість на Церкву?
Sic transit gloria mundi

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 27 травня 2009, 14:53

сергій писав:Панове Ігор і Малий. Я би Вас просив з"ясовуйте свої стосунки, або в приваті, або створіть окрему гілку, наприклад - З"ясовування стосунків. :)

Безумовно, щось на подобу цього, тільки більш по-християнськи http://forum.zl.lviv.ua/lite/thread.php ... &start=400

Скільки вже можна флудити та порушувати правила форуму, зловживаючи добротою модератора?!
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

Igor
старець
старець

Повідомлення Igor » 27 травня 2009, 14:59

сергій писав:Звідки у Вас така злість на Церкву?

Злість? В чому?
В тому що статистика кількості парафіян зараз у нас знаходиться нижче рівня початку минулого століття?
В тому що на 1 греко-католицький Храм у нас приходить зо два Храми інши релігій, течій і ін?
В чому злоба? В тому, що якажу, що люди відвертаються від Церкви і що Церква(організація) сама в більшій мірі в цьому винна?
В моїх словах немає злості, в моїх словах більше суму від констатації фактів...

сергій писав:Хоча, об"єктивно кажучи, не бачу жодної різниці між поведінкою Вашою і поведінкою Малого.

Тоді наведіть хоча одне повідомлення, де б я звернувся до опонента на "ти".

сергій писав:Адвентисти себе називають адвентистами, баптисти - баптистами, і так далі. І це добре. Є деференціяція. Цілком ясно, що це інші конфесії. Які маєть законне право на існування. А догналівці вперто себе іменують греко-католиками, хоча де факто це є інша конфесія.
Свобода совість не має бути прикриттям обману.

Не тільки в цьому випадку свобода совісті не має бути прикриттям обману, але нажаль є. Питання в іншому, чому правдиві християни зриваються на брутальну лайку, коли мова заходить про когось іншого?

Догналівцям Бог суддя, він нас усіх розсудить, але ми повинні зберігати власне обличчя в дискусії і не дозволяти собі опускатися "нижче рівня плінтуса".

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 27 травня 2009, 15:09

Igor писав:В моїх словах немає злості, в моїх словах більше суму від констатації фактів...

Але ж правдиве християнство - це релігія оптимізму, релігія радості і щастя в Бозі... Може частину проблем, зокрема церковних, залишити Богові, який керує невтомно цим ковчегом спасіння? А? :)
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

viter
Модератор
Модератор
Контактна інформація:

Повідомлення viter » 27 травня 2009, 15:50

mykil писав: Може частину проблем, зокрема церковних, залишити Богові, який керує невтомно цим ковчегом спасіння? А? :)

Підтримую. Усі суперечки, які зустрічаю на форумі безплідні. Насправді всі, хто тут постійно сперичаються не хочуть слухати, а хочуть доносити своє. Ніякої користі з цього не буде. Ми не змінимо своїх "співсуперечників" і ні в чому їх не переконаємо. Лишімо це на Бога, який безмірно мудріший за нас, який знає найглибші закутки сердець людей і який знає як кожного спасти. Зосередьмося, краще, на своєму духовному рості, на поглибленні пізнання Бога і тоді станимо правдивим інструменом Бога у спасінні людей - не як нам здається, що правильно, але як Бог запланував ще до початку часів.
Господи Ісусе Христе Сину Божий, помилуй мене грішного.

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 27 травня 2009, 15:59

viter писав: Насправді всі, хто тут постійно сперичаються не хочуть слухати, а хочуть доносити своє.

Мусимо, дорогі браття та сестри, вважати з необдуманою полемікою у справах віри-релігії тощо, адже ще апостол Павло колись твердив, що, мовляв, сперечаються люди зі схибленим розумом... %)
Востаннє редагувалось 27 травня 2009, 19:03 користувачем o.Mykil, всього редагувалось 1 раз.
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

сергій
старець
старець

Повідомлення сергій » 27 травня 2009, 17:03

Igor писав:
Злість? В чому?
В тому що статистика кількості парафіян зараз у нас знаходиться нижче рівня початку минулого століття?
В тому що на 1 греко-католицький Храм у нас приходить зо два Храми інши релігій, течій і ін?
В чому злоба? В тому, що якажу, що люди відвертаються від Церкви і що Церква(організація) сама в більшій мірі в цьому винна?
В моїх словах немає злості, в моїх словах більше суму від констатації фактів...

Перед тим як звинувачувати Церкву, як організацію, варто себе самого запитати: Що я конкретно зробив, щоб ситуація була інакшою?

В минулому у відвідувані храмів було багато більше традиціонального: ідентифікація з національним (римо-католики поляки, греко-католики українці), соціальним та іншим статусом. Зараз, Богу дякувати цьо все менше. Іншою причиною падіння відвідуваності є тайна беззаконня - розлучені і повторно оженені, нетрадиційна сексуальна орієнтація, протест проти моральних норм, або й протенст проти традиціоналістичного підходу до віри батьками. Є й інші причини.
Але Церква як інституція не може бути винною, бо Вона непомильна. Можуть окремі Її члени поводитись невідповідно, але не вина це Церкви.
Sic transit gloria mundi

сергій
старець
старець

Повідомлення сергій » 27 травня 2009, 17:05

Igor писав:
сергій писав:Хоча, об"єктивно кажучи, не бачу жодної різниці між поведінкою Вашою і поведінкою Малого.

Тоді наведіть хоча одне повідомлення, де б я звернувся до опонента на "ти".

Ображати і негарно поводитися можна і через "Ви", і навіть дуже дипломатично. Тикання не є гарною формою поведінки, але і викання може бути образливим. Нагадайте собі хоча б поведінку пана Азарова, при прийнятті бюджету... Яка вже стала "притчею во язицех".......
Sic transit gloria mundi

сергій
старець
старець

Повідомлення сергій » 27 травня 2009, 17:12

Igor писав:
Не тільки в цьому випадку свобода совісті не має бути прикриттям обману, але нажаль є. Питання в іншому, чому правдиві християни зриваються на брутальну лайку, коли мова заходить про когось іншого?

Догналівцям Бог суддя, він нас усіх розсудить, але ми повинні зберігати власне обличчя в дискусії і не дозволяти собі опускатися "нижче рівня плінтуса".

А як тоді розцінюєте біблійні: "виригаю тебе з уст своїх", "кодло гадюче", "ліпше би оскопили себе" (в оригінальному тесті є і трошка гостріші вирази), думаю якби хтось почав тут таке писати на адресу опонентів, його би забанили.... А який би ґвалт з чинився як би використати проти якої секти вжити біблійне "зборище сатани"?

Чи не зі завертання в гарну обгортку реалій починається лицемірство нашої цивілізації?

Хоча і не підтримую лайку, можна і без неї обійтись, але хіба образа полягає тільки в лайці? Але якщо хочете про це дискутувати відкриймо нову тему.
Востаннє редагувалось 27 травня 2009, 17:39 користувачем сергій, всього редагувалось 1 раз.
Sic transit gloria mundi

сергій
старець
старець

Повідомлення сергій » 27 травня 2009, 17:17

mykil писав:
viter писав: Насправді всі, хто тут постійно сперичаються не хочуть слухати, а хочуть доносити своє.

Мусимо, дорогі браття та сестри, вважати з необлуманою полемікою у справах віри-релігії тощо, адже ще апостол Павло колись твердив, що, мовляв, сперечаються люди зі схибленим розумом... %)

Абсолютно підтримую! Більше розуму, менше емоцій!
Sic transit gloria mundi

Повернутись до “Інші Церкви та Спільноти”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 244 гостей