Мaлuй писав:ну як знаєш... я й не розраховував, що ти маєш розум! але спитатись повинен був...
Прямо суперечливе речення.
Якщо не розраховував, то нащо питав, а чого повинен був? Совіть спати не давала?
Мaлuй писав:Igor писав:Тепер в контекст розмови: Чому знову люди мають ставати заручниками розборок між підгорецькими і офіційною Церквою?
На мою думку треба цьому дати раду, різко і швидко (якщо є за що), а як нема, то дати спокій.
тому що люди, на рівні з єрархією офіційної Церкви, складають Церкву. А небезпека підгорецьких, якраз і в тому, що вони вводять в оману не свідомих християн (таких як ти) і виставляють себе прамочними єпископами, хоча такими не є!
О! Згадали що люди то і є Церква!
А чого це забувалось, коли я говорив про повагу до громади?
Кожна людина має право шукати собі там де їй краще, це однаково стосується як підгорецьких, так і суботників, пятидесятників, євангелістів і ін.
І хто би що не казав, може настати ситуація, коли просто не буде кому ходити до Храму.
А урок тут простий, треба поважати і турбуватись про свою громаду, жити її життям і бути її повноправним учасником. Хто це швидше зрозуміє, і щиро забажає, до того і потягнуться люди.
Щиро бажаю нашій Церкві повернутися обличчям до людей, і тим самим різко збільшити число парафіян.
сергій писав:Панове Ігор і Малий. Я би Вас просив з"ясовуйте свої стосунки, або в приваті, або створіть окрему гілку, наприклад - З"ясовування стосунків.

Я не хочу переходити в приват і не зясовую стосунки(позаяк нема з ким), а на прикладі даної дискусії хочу загострити питання відповідальності форумчан за образи, нанесені іншим учасникам, і тим самим уберегти від необдуманих вчинків.
Душу - Богові, життя - Батьківщині, честь - собі...