Правда Христа далека від "підгорецьких" (оцініть)

Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor

Речник
початківець
початківець

Повідомлення Речник » 07 серпня 2009, 22:37

сергій писав:Пане Кириличу, Ваша поведінка знову перейшла грань пристойності, і тому не здивуюся коли Вас забанять. І знов будете здіймали галас що Вас забанили, чисто як сестриці-"монахині", які пробували бити тих хлопців у себе в "монастирі", а потім фізичною силою їх просто відтіснили на вулицю, а згодом істерично верещали перед міліціонерами, що їх бідненьких, безневинних "голубиць" "небесних" побили.

Хлопці, ви якогось Кирилича згадуєте, я ним не є, чув хіба, що є такий. А що забанять, то що я таке зробив? Відкрив, по-моєму, цікаву тему... А про монахинь, Сергію, не годиться так говорити. Може мені не подобатися щось в інших, але я так не дозволяю собі говорити. Як би ви поводилися, якби у вашу хату вдерлися і робили безчинства? Захищалися б, правда?

Речник
початківець
початківець

Повідомлення Речник » 07 серпня 2009, 22:42

Мaлuй писав:відео різане -- це видно неозброєним оком - підтасоване і поклеєне саме так, як було вигідно сектантам...

Мабуть вкорочено трохи, бо там, гадаю, все довше тяглося. Але ж, штучно нічого не домальовано, правда ж?
А щодо сектантів, то прочитайте, хлопці, значення цього слова. Не папляйте язиками будь що...

Мaлuй
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Мaлuй » 07 серпня 2009, 22:48

Речник писав:Мабуть вкорочено трохи, бо там, гадаю, все довше тяглося. Але ж, штучно нічого не домальовано, правда ж?
А щодо сектантів, то прочитайте, хлопці, значення цього слова. Не папляйте язиками будь що...

щодо відео, то "вкорочення", як ти це називаєш, якесь дивне... ось наприклад чоловік з комісії каже, що зачитав заяву, а чому саме цей важливий момент не попав на відео? напевно заява давала серйозні підстави намагатися видерти це нещасне дівча з ваших лап!

а яке значення слова сектант, васильку? секта ви, підгорецькі, і ніц з тим не поробиш. доречі ти так і не відповів на запитання, що ти робив в сестер на момент зйомки відео?

Речник
початківець
початківець

Повідомлення Речник » 07 серпня 2009, 22:48

сергій писав:І перестаньте ламати комедію, видаючи себе за католика - Ви ним очевидно не є.

Я, хлопці, є католиком, я є Богослухняним чоловіком, бо не пішов за відступниками. Я, на відміну від вас, не плююся жовчю тут на форумі, не обзиваю всіх підряд. Я висловлюю свої думки спокійно, вони в мене не заангажовані. Я з повагою ставлюся до своїх співрозмовників, не обпльовую їх, я їх поважаю, бо якби їх не було, я не зростав би у вірі.

Мaлuй
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Мaлuй » 07 серпня 2009, 22:52

Речник писав:Я, хлопці, є католиком

скажи мені, як ти смієш називати себе католиком, якщо ти йдеш за лжепророками.
ось цитата їхнього "послання" до Папи Римського:
Святіший Отче, на Ваш жест відносно Чехії сьогодні дивиться ціла Католицька Церква. Цим жестом візиту чи його відкиненням виразите свою позицію в питанні суті папства: оборона віри і моралі! За Ваш жест майбутні генерації Вас або осудять, або виправдають.
Кардинал Влк і проф. Т.Галік є виразними єретиками світового формату, а рух фоколяре, що займає між Чеською ієрархією провідну позицію, також репрезентує апостатичну течію в Церкві. Ваш візит в Чехію не обійдеться без контакту з ними. Не можливо, щоб ця зустріч з ними не розцінювалась як жест, що підтверджує єретичну течію і єресі в Церкві.
Ви обіцяли, що відвідаєте Чехію. Обставини однак настільки змінилися, що не тільки справедливо, але з моральних причин і необхідно, щоб Ви відмовилися від візиту! Ірод дав обіцянку, але дотримання обіцянки стало злочином – убивством пророка!

невже ти настільки засліплений і не бачиш, що ваші "владики" ведуть вас до пекла?

Речник
початківець
початківець

Повідомлення Речник » 07 серпня 2009, 22:57

Мaлuй писав:ось цитата їхнього "послання" до Папи Римського:

Ну і? І що? Прокоментуй ту цитату. :x

Мaлuй
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Мaлuй » 07 серпня 2009, 23:03

Речник писав:Ну і? І що? Прокоментуй ту цитату. :x

:shock:
мда... я думав ти мудріший!
ти ж не думаєш, що Папа прислухається до ваших біснуватих "владик" і відмінить візит до Чехії. Отож Папа туди поїде, а першим же посланням підгорецьких "владик" після цього візиту буде оголошення екскомуніки Папі Римському. Все просто...

сергій
старець
старець

Повідомлення сергій » 08 серпня 2009, 13:53

Речник писав:Хлопці, ви якогось Кирилича згадуєте, я ним не є, чув хіба, що є такий. А що забанять, то що я таке зробив? Відкрив, по-моєму, цікаву тему... А про монахинь, Сергію, не годиться так говорити. Може мені не подобатися щось в інших, але я так не дозволяю собі говорити. Як би ви поводилися, якби у вашу хату вдерлися і робили безчинства? Захищалися б, правда?

Ого! Навіщо така кромність, спочатку Ви визнали і погодилися з твердженням що я Вас упізнав, а тепер після того, як пригадав Вам дещо з Вашої діяльності Ви самі від себе відхрещуєтеся. Не потрібно бути великим спецом щоб співставити Адміна пропащого Підгорецького форуму, який так неславно закрився минулого року, Адміна дрогобицького форуму, Речника, Голос... І прийти до єдиного можливого висновку - це одна особа - пан Кирилич.

Монахині? Щось ці сестроньки не дуже подібні на монахинь, а більше на єговісток. Окрім того, шановний, якось тяжко уявити християнських мучеників чи святих у обороні власного дому. Якось не уявляю бл. Едіту Штайн і сестер-кармеліток у істеричній обороні від есесівців, які вделися в монастир щоб відвести сестер Штайн до ляґру. Ті Ваші "монахині" поплутали святість із сектантським фанатизмом.
Sic transit gloria mundi

сергій
старець
старець

Повідомлення сергій » 08 серпня 2009, 13:58

Речник писав:Я, хлопці, є католиком, я є Богослухняним чоловіком, бо не пішов за відступниками. Я, на відміну від вас, не плююся жовчю тут на форумі, не обзиваю всіх підряд. Я висловлюю свої думки спокійно, вони в мене не заангажовані. Я з повагою ставлюся до своїх співрозмовників, не обпльовую їх, я їх поважаю, бо якби їх не було, я не зростав би у вірі.

На Кульпарках також є багато Наполеонів, Сталінів, Людовиків ХVІ... Від того що Ви твердите що Ви - католик, нічого не змінюється. Ви вийшли з-під порядкування законної церковної влади, отже самі себе поставили по-за видимими рамками Католицької Церкви.
Доречі, РПЦ себе часто любить називати "Православно-кафолической" (католицькою) церквою. Але від того католиками вони не стають...
Sic transit gloria mundi

сергій
старець
старець

Повідомлення сергій » 08 серпня 2009, 14:03

Речник писав:А щодо сектантів, то прочитайте, хлопці, значення цього слова. Не папляйте язиками будь що...

"Великий тлумачний словник сучасної української мови" каже: "СЕКТАНТ - Послідовник певної релігійної секти", а про секту наступне: "СЕКТА - Релігійна громада, що відокремилась від панівної церкви". Ваша конфесія виникла виходом кількох осіб з УГКЦ, отже Ваша конфесія це - секта. А Ви - сектант. І тут нема чого ображатися. :)
Sic transit gloria mundi

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 08 серпня 2009, 16:21

Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 08 серпня 2009, 16:25

Мaлuй писав:доречі ти так і не відповів на запитання, що ти робив в сестер на момент зйомки відео?

Мабуть, готувався до провокації та сфабрикування справи... :)
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

Речник
початківець
початківець

Повідомлення Речник » 10 серпня 2009, 07:28

сергій писав:Великий тлумачний словник сучасної української мови" каже: "СЕКТАНТ - Послідовник певної релігійної секти", а про секту наступне: "СЕКТА - Релігійна громада, що відокремилась від панівної церкви". Ваша конфесія виникла виходом кількох осіб з УГКЦ, отже Ваша конфесія це - секта. А Ви - сектант. І тут нема чого ображатися. :)

А ваша церква панівна? Я не знаю, якого року видання цього словника, але там багато що списано з радянських видань. Навіть це, про визначення слова СЕКТА. "Панівна церква" - тобто, та, що панує. У словнику Даля - чіткіше визначення: згромадження, яке прийняло своє, окреме віровчення. У правовірних грекокатоликів нема жодного окремого віровчення, є, навпаки, сповідування чистої Католицької віри, відречення від єретичних поглядів. Про що не скажу про вас, шановні дописувачі, котрі обпльовують тих, хто посміє інакше думати, аніж думають апостатичні догматики.

viter
Модератор
Модератор
Контактна інформація:

Повідомлення viter » 10 серпня 2009, 07:51

Пане Речнику, задумайтеся над таким питанням: Чому сотні тисяч УГКЦ не вважають, що керівництво нашої Церкви пропагує єретичні погляди, а пару сотень "правовірних" вважає?
Господи Ісусе Христе Сину Божий, помилуй мене грішного.

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 10 серпня 2009, 08:02

Увага: перше попередження для користувача Речник!

На офіційному форумі УГКЦ категорично забороняється вислови, які принижують почуття віруючих та розпалюють міжконфесійну ворожнечу. Висловлювання проти Церкви і віри тощо.

Просимо надалі не порушувати чітких правил нашого форуму в контексті суперечливої тематики.

http://forum.ugcc.org.ua/profile.php?mode=register
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

Речник
початківець
початківець

Повідомлення Речник » 10 серпня 2009, 08:12

viter писав:Пане Речнику, задумайтеся над таким питанням: Чому сотні тисяч УГКЦ не вважають, що керівництво нашої Церкви пропагує єретичні погляди, а пару сотень "правовірних" вважає?

Для модератора у відповідь на моє попередження: насправді, я не хотів нікого ображати, вибачаюся. Хотів хіба аргументувати вислів СЕКТА.
Шановний співрозмовнику! Візьміть до уваги тих, хто з певних причин не ходить до церкви. Їх набагато більше, аніж тих, хто ходить, на жаль. Якби проаналізувати причини їх небажання ходити до церкви, то серед них найпершою була б: розчарування у тих, хто сьогодні урядує в церквах. Це не перекручення, це гіркий факт. І та інша велики кількість відкукнеться на заклики сповідувати чисту Христову віру, на заклики відступити від єресей.

viter
Модератор
Модератор
Контактна інформація:

Повідомлення viter » 10 серпня 2009, 09:00

Не погоджуюся з Вами. Ті, хто не ходить до церкви далекі від церковних справ і тим більше від вчень (чи то правдивих, чи єретичних). Найперша причина, що люди байдужі до церкви (в нашому суспільстві) - це наслідки пануючого колись комуністичного режиму. Так, це правда, що люди можуть згіршуватися через нечесних священиків (всяке буває), але це локальні випадки і, по великому рахунку, керівництво Церкви, тобто на Вашу думку його єретичність, ніякого відношення до цього не має. І все ж хочу наголосити, що є набагато більше тих, хто ходить до Церкви і хто підтримує Її керівництво ніж вас. Не знаю чи набереться вас хоч один відсоток. Подумайте. Може це ви помиляєтеся?[/i]
Господи Ісусе Христе Сину Божий, помилуй мене грішного.

Proof
початківець
початківець

Повідомлення Proof » 10 серпня 2009, 12:29

Proof писав:
а чиїх рук на вашу думку була в Брюховичах ця провокація? - гондураських повстанців?

це, до речі, сарказм називається. хто не знає.

сергій писав:Невже Ваш затуманений розум не може збагнути простої батьківської любові, яка переживає за те що її дитину втягнули в секту? Та що знайшовся совісний державний чиновник, який хотів батькам допомогти?

мій розум, можу вас запевнити перебуває у повній ясності і тверезості, хоч заповіт пиши. не переживайте за мене!
а батькам промили мозок, типу секта затягла у свої сіті, дитина зомбована і т.п. ... батьки і повелися, бо ясно жодним батькам не хочеться віддавати свою доньку в монастир... а вона зробила свій вибір.
і щось, знаєте, не дуже хочеться тим вашим згаданим державним чиновникам витягувати дітей з тих сект, які поправді є сектами. ну наприклад, з тої ж вашої часто згадуваної єговістської секти? кажуть - повнолітній, зробив свій вибір. розводять руками і палець об палець не вдарять. так, що не говоріть дурниць про "чесних чиновників".

та й, зрештою, моя вам порада - визначте одну лінію критики і вже якось її дотримуйтесь, а то плутаєтесь в своїх твердженнях: спочатку казали, що все зіграно на славу, тепер, що все таки хтось когось видирав з монастиря. а на рахунок Підгірець - то я вже взагалі заплуталась - не то КГБісти розкольники, не то кабалла... чи може КГБісти, які полюбляють кабаллу? знаєте, ви забули ще саєнтологію приплести ... тоже відома релігія. а вдруг підійде?

А стосовно інквізиції є в неті дуже файна книжка Вітторео Месоре - "Чорні сторінки" почитайте си і не живіть совєтською пропагандою.

та дуже дякую, я в школі вивчала добре історію і знаю, що таке інквізиція. а якби й не знала, то би у Вікіпедії подивилась, ви не думаєте?

Очевидно Вам легко промити мозґи - совєти Вам їх добре промили, а тепер шей догналівці (в принципі різниця не велика і за тим і за тим стоїть КҐБ).

Кумедно! ви знаєте, щоб такий коментар писати, треба хоча б мінімум знати скільки мені років! "совєти" - це я, так розумію, люди, які займались пропагандою певного роду за "совєтских" часів? відкрию вам страшну таємницю - я на радянські часи хоча й встигла подивитися та лише очима новонародженої дитини...

а на рахунок промитих мозків - то вам сюди - http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php? ... &start=210.
а то вже, знаєте, якось замахує свій мозок і розумові властивості постійно захищати....

сергій
старець
старець

Повідомлення сергій » 10 серпня 2009, 17:20

Речник писав:А ваша церква панівна? Я не знаю, якого року видання цього словника, але там багато що списано з радянських видань. Навіть це, про визначення слова СЕКТА. "Панівна церква" - тобто, та, що панує. У словнику Даля - чіткіше визначення: згромадження, яке прийняло своє, окреме віровчення. У правовірних грекокатоликів нема жодного окремого віровчення, є, навпаки, сповідування чистої Католицької віри, відречення від єретичних поглядів. Про що не скажу про вас, шановні дописувачі, котрі обпльовують тих, хто посміє інакше думати, аніж думають апостатичні догматики.

Пане Кириличу, Ваша зацофаність прото вражаюча! За совєтських часів "ВЕЛИКОГО СЛОВНИКА" для української мови не видавали. Цитований словник є 2003 року видання, та окрім того рекомендований Міністерством освіти і науки України. Тобто це є для української мови літературна норма.
Ви цитуєте москаля Даля, Ви що стоїте на позиціях, що українська мова є діалектом московитської?

"Секта - віросповідне відгалуження в рамках релігії, релігійна група, що виділились з більшої спільноти (напр. Церкви) й утворила власну організацію." ("2000 УСЕ - Універсальний словник енциклопедія", Київ 2003 - Рекомендований Міністерством освіти України). Ви маєте Свою організацію, яка не є частиною організаційної структури Католицької Церкви. Отже, пани Кириличу Ваша догналівська група є сектою у повному значенні цього слова, яке воно має в українській мові.

Ви рахуєте себе правовірними католиками, а з чого Ви знаєте що Ваша віра це дійсно віра Католицької Церкви, з яких джерел? З безумних писульок Ваших "отців"?
Догналізм взагалі не є християством, адже у Вас Пречиста Діва Марія "возведена" до статусу божества. Я думаю, що Ви як вірний адепт цієї секти не станете заперечувати що Ви приймали Богородицю до своєї особистості.
Ваша секта практикує віщування через "жереб" і відкривання Біблії навмання. Ви що заперечуєте що це окультизм?
Ваша секта практикує кабалістичні практики у "молитвах". Це що віра католицької Церкви?
Ваша секта заперечує авторитет канонічного права установленого папською владою, це що віра Католицької Церкви?
Ваші ґуру вчать інших, а самі відверто траскають дурниці про якусь міфічну ІКТ, якої в природі не існує. Є метод історичних форм (formgeschitliche metode), але нема якоїсь там формґешіхтліхе теолоґії. Вибачайте на слові, але розмова про ІКТ це просто, як кажуть наші північно-східні сусіді - бред рябой кобылы. Окрім того шановний, цей метод одобрений особисто Папою, хоча і вказано на його обмеження.

Колись совєтський вчений Лисенко заперечував ґенетику, тепер "видатний" теолог Антонін Догнал заперечує те чого взагалі не існує, граючись у новітнього Дон Кіхота. Якщо ця сумнозвісна особа є джерелом Ваших знань про віру Католицької Церкви, то мені, особисто, Вас, пане Кириличу, дуже і дуже шкода. :cry:
Sic transit gloria mundi

сергій
старець
старець

Повідомлення сергій » 10 серпня 2009, 17:24

Речник писав: Візьміть до уваги тих, хто з певних причин не ходить до церкви. Їх набагато більше, аніж тих, хто ходить, на жаль. Якби проаналізувати причини їх небажання ходити до церкви, то серед них найпершою була б: розчарування у тих, хто сьогодні урядує в церквах. Це не перекручення, це гіркий факт. І та інша велики кількість відкукнеться на заклики сповідувати чисту Христову віру, на заклики відступити від єресей.

Пане Кириличу, Ви провадили соціологічне дослідження, що з такою впевненістю стверджуєте про те що більшість людей до церкви не ходять і навіть знаєте причину цього? У Вас, що приватна фірма для проведення соцдосліджень?

І ще раз дозволю собі Вас запитати: звідки Ви знаєте, що є вірою КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ, а що вірою тієї Церкви? Де є джерело Вашої віри - проповіді підгорецьких кабалістів?
Sic transit gloria mundi

сергій
старець
старець

Повідомлення сергій » 10 серпня 2009, 17:38

Proof писав:
та дуже дякую, я в школі вивчала добре історію і знаю, що таке інквізиція. а якби й не знала, то би у Вікіпедії подивилась, ви не думаєте?

Ова! Правовірна католичка відкидає автора, яко навіть її "отці" цитують :shock:
Ви тільки потвердили мій здогад, що Ви є нещасною жертвою совєтської пропаганди. Яка доречі, що стосовно обпльовування Католицької Церкви часто густо використовувала масонські арґументи. Я Вам щиро співчуваю, як рівно ж Вашій впертій зацофаності. :(

Шкода, що Ви як вірна ленінка, яка в школі так вірно вивчила КҐБистами написану історію, не виконуєте завіт вождя світового пролетаріату - вчитись, вчитись, вчитись.

Стосовно ВІКІПЕДІЇ, то не смішіть курей. То навіть джерелом назвати не можна, кожен там пише що хоче. Багато що там навіть до рівня кухарок не дотягує. Хоча розумію, Ваш тип людей. Такі як Ви щиро переконані що кухарка не тільки державою може керувати, але й Церквою. Мені Вас шкода :cry:
Sic transit gloria mundi

сергій
старець
старець

Повідомлення сергій » 10 серпня 2009, 17:53

Proof писав:а батькам промили мозок, типу секта затягла у свої сіті, дитина зомбована і т.п. ... батьки і повелися, бо ясно жодним батькам не хочеться віддавати свою доньку в монастир... а вона зробила свій вибір.
і щось, знаєте, не дуже хочеться тим вашим згаданим державним чиновникам витягувати дітей з тих сект, які поправді є сектами. ну наприклад, з тої ж вашої часто згадуваної єговістської секти? кажуть - повнолітній, зробив свій вибір. розводять руками і палець об палець не вдарять. так, що не говоріть дурниць про "чесних чиновників".

та й, зрештою, моя вам порада - визначте одну лінію критики і вже якось її дотримуйтесь, а то плутаєтесь в своїх твердженнях: спочатку казали, що все зіграно на славу, тепер, що все таки хтось когось видирав з монастиря. а на рахунок Підгірець - то я вже взагалі заплуталась - не то КГБісти розкольники, не то кабалла... чи може КГБісти, які полюбляють кабаллу? знаєте, ви забули ще саєнтологію приплести ... тоже відома релігія. а вдруг підійде?

Щиро Вам співчуваю, як реальному продукту совєтської системи. По Вашому виходить що чесних чиновників в природі не буває. А-яяй. Вам дійсно тяжко жити в Україні.

Тай стосовно чистоти, чи то тверезості Вашого розуму виникає запитання. У Вас як бачу серйозні проблеми не дише з інформованісттю, але і простою логікою. Невже причетність до КҐБ заперечує використання кабалістичних практик? НЕ вже така інтеліґентна людина як Ви, принаймні Ви так себе афішуєте, не знає, що і КҐБ і підконтрольні йому служби соцдержав (доречі, Ваш Догнал на чехословацьку тайну службу працював, там і міг почерпнути знання з кабали) надзвичайно сильно цікавилися окультними феноменами, навіть цілі інститути працювали над цією так би мовити проблематикою. Так ще Вам для загального розвитку: CIA та FBI також виявляли надзвичайний інтерес до окультних можливостей, рівно також і британські спецслужби, а таємні служби та СС ІІІ Райху так взагалі були помішані на тайних знаннях і силі.

Заплівся не я. Ваш мозок просто нездатен вслідкувати за ходом дискусії. Може ліпше не приймайте у таких дискусіях участь - бережіть своє психічне здоров"я. :Rose:
Sic transit gloria mundi

сергій
старець
старець

Повідомлення сергій » 10 серпня 2009, 18:11

Proof писав:
Кумедно! ви знаєте, щоб такий коментар писати, треба хоча б мінімум знати скільки мені років! "совєти" - це я, так розумію, люди, які займались пропагандою певного роду за "совєтских" часів? відкрию вам страшну таємницю - я на радянські часи хоча й встигла подивитися та лише очима новонародженої дитини...

а на рахунок промитих мозків - то вам сюди - http://forum.ugcc.org.ua/viewtopic.php? ... &start=210.
а то вже, знаєте, якось замахує свій мозок і розумові властивості постійно захищати....

М-да... Тепер мені Вас ще більше шкода... :cry: Думаю Ви ніколи не читали, ба й навіть не чули слів благопокійного Папи Іван-Павла ІІ про те що хоч комунізм впав як політична систем, він залишився існувати як система ментальна.
Раса, виведена в умовах соціалізму, особливо зрілого, Homo sovieticus, нажаль не вимерла разом з комунізмом, як з політичною системою. Відкрийте хоча б шкільний підручник історії з історії середніх віків - чистої воді советська пропаганда і майже ніяких відмінностей з підручником з совєтського періоду. Тож бо, хоча ви і ходили до школи за Самостійної Української держави - ви, нажаль, є продуктом ще совєтсько-ленінської індоктринації, що, доречі, своїми дописами й успішно доводите.
А захищати Вам дійсно нема що, хіба що свої переконання - ВИ вже не в одній дискусії довели, що у Вас повна відсутність здатності до критичного мислення. Звичайно, як переконаний католик, я поважаю Ваші переконання, хоча, на моє переконання вони і є хибними. Але відважився би Вам порадити - перевірте фундаменти на яких Ваші переконання опираються. І якщо Ви направду не належите до Гомосовєтікус типу - то моя Вам порада, якщо хочете це довести - перестаньте поводитись як баба-пліткарка на базарі й поливати усіх, хто не розділяє Ваших переконаннь тягучо - смердючою гноївкою догналівської пропаганди.
Sic transit gloria mundi

Proof
початківець
початківець

Повідомлення Proof » 10 серпня 2009, 18:49

Оппа! та Сергію, Бог з вами, не нервуйтеся так!

ви вже не гнівайтеся на мене, будь ласка, але ваші істеричні дописи викликали в мене відверту усмішку...
я не тримаю на вас зла і прощаю вам те, що ви, очевидно, захотіли мене зрівняти з плінтусом в своїх коментарях.
вмію тримати себе в руках і злюся лише в принципових питаннях і в крайньому випадку. тому повторюся - зла на вас не тримаю.

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 10 серпня 2009, 21:23

Proof писав:

ви вже не гнівайтеся на мене, будь ласка, але ваші істеричні дописи викликали в мене відверту усмішку...

Мабуть, дописи п. Сергія більш критичні (швидше) і яким варто довіряти більше, ніж пасквілям "підгорецьких".
Говори до гори, а гора - горою. Шкода, шановна, що берете серйозні та аргументовані докази на сміх. Примітивно виглядає те все. :)
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

Речник
початківець
початківець

Повідомлення Речник » 10 серпня 2009, 21:25

сергій писав:Пане Кириличу, Ваша зацофаність прото вражаюча! За совєтських часів "ВЕЛИКОГО СЛОВНИКА" для української мови не видавали. Цитований словник є 2003 року видання, та окрім того рекомендований Міністерством освіти і науки України. Тобто це є для української мови літературна норма.
Ви цитуєте москаля Даля, Ви що стоїте на позиціях, що українська мова є діалектом московитської?

Пане Сергію, Ваша премудрість так і пре зі словес, написаних вище. За совєтських часів "ВЕЛИКОГО СЛОВНИКА" для української мови не видавали, це так, але у тому премудрому виданні 2003 року, рекомендованому аж Міністерством освіти і науки України, деякі речі звучать справді по-радянськи. Словополучення "панівна церква" - словосполучення, що справді має совєтський присмак.

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 10 серпня 2009, 21:55

сергій писав: тепер "видатний" теолог Антонін Догнал заперечує те чого взагалі не існує, граючись у новітнього Дон Кіхота.

Догналізм - це УТОПІЯ!
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
На шляху правдивім!

сергій
старець
старець

Повідомлення сергій » 10 серпня 2009, 22:08

Proof писав:Оппа! та Сергію, Бог з вами, не нервуйтеся так!

я не тримаю на вас зла і прощаю вам те, що ви, очевидно, захотіли мене зрівняти з плінтусом в своїх коментарях.
вмію тримати себе в руках і злюся лише в принципових питаннях і в крайньому випадку. тому повторюся - зла на вас не тримаю.

Хоча такі дописи варто писати в приват, адже, Ви не наводите жодного аргументу, який би стосувався нашої дискусії.
А стосовно зла чи істерики, щоб ви там собі не вигадували - я спокійний як двері.
Ну, з Вашого боку це надзвичайно великодушне прощення, :Rose: хоча геройства в цьому мало - адже такою би і мала бути поведінка того хто претендує на хоч примітивну релігійність. Вибачте, не пишу "поведінка християнина", бо догналівці християнами не є.
Вибачаюсь за офф-топ .
Sic transit gloria mundi

сергій
старець
старець

Повідомлення сергій » 10 серпня 2009, 22:29

Речник писав:Пане Сергію, Ваша премудрість так і пре зі словес, написаних вище. За совєтських часів "ВЕЛИКОГО СЛОВНИКА" для української мови не видавали, це так, але у тому премудрому виданні 2003 року, рекомендованому аж Міністерством освіти і науки України, деякі речі звучать справді по-радянськи. Словополучення "панівна церква" - словосполучення, що справді має совєтський присмак.

Якщо Вас так захопила, моя премудрість, то маєте унікальну можливість повчитися. :)
Стосовно Вашого знання української мови то воно є дуже дивне. "Домінуюча церква" Вам менш по-совєтському звучить? Що ж поробите, "нерозкаяні" соціологи вигадали термін dominant confession, а переклад на українську цього терміну власне і є - панівна церква. Отже нічого совєтського туткай нема. Вас напевно перестрашив термін панівна, напевно всяке панування у Вас, як вірного ленінця, асоціюється з експлуатацією трудящих мас. Тай дискутувати у Вас якось не виходить - скачете з теми на тему. Ви почала тему про бідних дівиць "небесних", догналівських менашок (гра слів монашка /так монахинь називають люди далекі від католицизму/ і менашка (галицький діалектизм) посудина для зберігання їди), напханих ненавистю до Церкви, істерією та єрессю, сліпою відданістю "пророку" нашого часу Антоніну Догналу. А в той же ж час скачете на лінгвістичні питання. Таке зіскакування з теми не є добрим свідченням у користь Вашої правоти.

Пане Кириличу, Ви так і не відповіли на моє запитання стосовно еталонів Вашої віри. Ви їх не маєте? Чи не знаєте де можете вичерпно довідатися чи Ви ше на стежці правовір"я чи вже в болоті єресі?
Sic transit gloria mundi

сергій
старець
старець

Повідомлення сергій » 10 серпня 2009, 22:40

mykil писав:
сергій писав: тепер "видатний" теолог Антонін Догнал заперечує те чого взагалі не існує, граючись у новітнього Дон Кіхота.

Догналізм - це УТОПІЯ!

Цілком згоден. Що якщо догналізм розглядати як щирим переконання заблудших душ то це боротьба з неіснуючими речами і параноїдальне переконання про злобного ворога, який їх переслідує.
Але виглядає що все це параван для певних аґентур. Думаю що всетаки це спланована у кабінетах таємних служб акція проти УГКЦ і українського народу. Старий принцип політики, і диявола також - Divide et impera - розділяй і владарюй.
Sic transit gloria mundi

Повернутись до “Інші Церкви та Спільноти”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 242 гостей