Речник писав:А ваша церква панівна? Я не знаю, якого року видання цього словника, але там багато що списано з радянських видань. Навіть це, про визначення слова СЕКТА. "Панівна церква" - тобто, та, що панує. У словнику Даля - чіткіше визначення: згромадження, яке прийняло своє, окреме віровчення. У правовірних грекокатоликів нема жодного окремого віровчення, є, навпаки, сповідування чистої Католицької віри, відречення від єретичних поглядів. Про що не скажу про вас, шановні дописувачі, котрі обпльовують тих, хто посміє інакше думати, аніж думають апостатичні догматики.
Пане Кириличу, Ваша зацофаність прото вражаюча! За совєтських часів "ВЕЛИКОГО СЛОВНИКА" для української мови не видавали. Цитований словник є 2003 року видання, та окрім того рекомендований Міністерством освіти і науки України. Тобто це є для української мови літературна норма.
Ви цитуєте москаля Даля, Ви що стоїте на позиціях, що українська мова є діалектом московитської?
"Секта - віросповідне відгалуження в рамках релігії, релігійна група, що виділились з більшої спільноти (напр. Церкви) й утворила власну організацію." ("2000 УСЕ - Універсальний словник енциклопедія", Київ 2003 - Рекомендований Міністерством освіти України). Ви маєте Свою організацію, яка не є частиною організаційної структури Католицької Церкви. Отже, пани Кириличу Ваша догналівська група є сектою у повному значенні цього слова, яке воно має в українській мові.
Ви рахуєте себе правовірними католиками, а з чого Ви знаєте що Ваша віра це дійсно віра Католицької Церкви, з яких джерел? З безумних писульок Ваших "отців"?
Догналізм взагалі не є християством, адже у Вас Пречиста Діва Марія "возведена" до статусу божества. Я думаю, що Ви як вірний адепт цієї секти не станете заперечувати що Ви приймали Богородицю до своєї особистості.
Ваша секта практикує віщування через "жереб" і відкривання Біблії навмання. Ви що заперечуєте що це окультизм?
Ваша секта практикує кабалістичні практики у "молитвах". Це що віра католицької Церкви?
Ваша секта заперечує авторитет канонічного права установленого папською владою, це що віра Католицької Церкви?
Ваші ґуру вчать інших, а самі відверто траскають дурниці про якусь міфічну ІКТ, якої в природі не існує. Є метод історичних форм (formgeschitliche metode), але нема якоїсь там формґешіхтліхе теолоґії. Вибачайте на слові, але розмова про ІКТ це просто, як кажуть наші північно-східні сусіді - бред рябой кобылы. Окрім того шановний, цей метод одобрений особисто Папою, хоча і вказано на його обмеження.
Колись совєтський вчений Лисенко заперечував ґенетику, тепер "видатний" теолог Антонін Догнал заперечує те чого взагалі не існує, граючись у новітнього Дон Кіхота. Якщо ця сумнозвісна особа є джерелом Ваших знань про віру Католицької Церкви, то мені, особисто, Вас, пане Кириличу, дуже і дуже шкода.