Олюнька писав:Не розумію тих наїздів.
Це ніби знову зі сфери провокацій... Ну, що ж при нагоді будемо знову вживати відповідні міри!
Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor
mykil писав:Олюнька писав:Не розумію тих наїздів.
Це ніби знову зі сфери провокацій... Ну, що ж при нагоді будемо знову вживати відповідні міри!
По-перше, щодо форми, то я говорю про те , що священики поза церквою не ходять в повному священичому одязі (ніхто не наполягає , а ходять в одязі, в якому немає жодної ознаки духовної особи (звичайні футболки чи сорочки) . І це факт!!!
Звичайно, я не можу говорити про кожного конкретного священника, адже не знаю їх всіх, однак фактів, які підтверджують байдужість багатьох священників зокрема і загалом пасивність священичої верхівки можу навести чимало.
vitalko писав:Звичайно, я не можу говорити про кожного конкретного священника, адже не знаю їх всіх, однак фактів, які підтверджують байдужість багатьох священників зокрема і загалом пасивність священичої верхівки можу навести чимало.
Наводьте. Тільки одразу питання, чи ви пробували розібратися в ситуації і лише потім робити висновки? Чи ви знаєте в яких обставинах дана духовна особа, і які у неї проблеми, щоб точно висунути своє судження? Якщо так, то говоріть, і не кидайтеся загальними фразами і надалі.
В тому той справа, що в звичайній і без білої смужки, яка засвідчує статус духовної особи... І саме в такому одязі вони з'являються в публічних місця, по дорозі на службу тощо... Це вже не ненормально...
Oksanaoksana писав:"Не звичайні а колорадки, з спеціальними комірцями, в які вставлена біла смужка, яка і говорить про те, що це є духовна особа[/i]. "
В тому той справа, що в звичайній і без білої смужки, яка засвідчує статус духовної особи... І саме в такому одязі вони з'являються в публічних місця, по дорозі на службу тощо... Це вже не ненормально...
filosof писав:
запитання до авторки/автора повідомлення: в якому одязі священик має йти на пляж?![]()
важливо молитися про те, щоб Господь посилав на своє жниво добрих священиків, без огляду на їхні зовнішні фізичні якості
Oksanaoksana писав:У книзі "До моїх улюблений синів - священників" (автор книги о. Стефано Гоббі - засновник марійького руху священників - видавництво "Добра книжка" 2005 рік) про це чітко написано. "Тепер кожен прагне розпоряджатися сам, зважаючи на свої смаки й уподобання. І з якою надзвичайною легкістю порушуються правила Церкви, про що пригадав Святіший Отець, наприклад, про обов'язок носити священичий одяг. На жаль, часто священики перші не виконують ті приписи, а їхній поганий приклад заохочує інших. Отож тепед дисципліна відсутня у всіх секторах Церкви" С. 68 цієї книги.
Oksanaoksana писав::) Щодо моєї статі, то я чоловік, в мене просто такий логін... На те є своя кумедна причина, але то таке... нецікаво і немає значення...
Oksanaoksana писав:На те є своя кумедна причина, але то таке... нецікаво і немає значення... Вибачне за непорозуміння, тут я шось не подумав...![]()
яке правило? так виглядає, що ви самі встановлюєте правила для духовних осіб.Oksanaoksana писав:Щодо священичого одягу, то тут я не стверджую, що ті священники, які занедбують це правило ...
який обов'язок? священик зобов'язаний наслідувати Христа.Oksanaoksana писав:Мова йде про те, що багато священників чомусь забувають про цей обовязок...
Кенгуру писав: Хлопці і дівчата, але той, що носить дівоче ім'я (Оксана), досить добре висловлює думки
Кенгуру писав:Альо, альо!
filosof писав:деякі Єпископи свого часу видали декрети, що стосуються священичого одягу, то там вказано, щоб священик носив одяг, котрий не викликав би здивування вірних
отож, думаю, здивування вірних не викликатиметься, коли священик буде служити Літургію в священичих ризах
чи ви бачили щоб священик служив Літургію в шортах?
якщо служить приватно, в присутності двох-трьох людей, то може служити тільки в епітрахилі поверх ряси
але священиче благословення важливе і дійсне без усіх цих зовнішніх ознак, які, здебільшого, набули теперішніх ознак в недалекому минулому
пригадайте як наші священномученики відправляли Святі літургії по концтаборах
там не тільки було "грубо" порушено питання священичого одягу, але й взагалі скрупулянтний літургіст рвав би собі волосся на голові
mykil писав:Кенгуру писав: Хлопці і дівчата, але той, що носить дівоче ім'я (Оксана), досить добре висловлює думки
Під висловом "досить добре" ви маєте на увазі, може те, що він узагальнює мало не весь час, навіть не реагуючи на прохання-поради? Вже у самій замітці на початку подана категоричність стосовно особи священика, що духовенство не служить людям (незрозуміло до кінця!) тощо, що не є авторитетом для людей (хоч бачимо часто-густо протилежне до сказаного), а потім, після всіх узагальнень, питається ще думки форумчан, немовби хоче знайти підтвердження для цієї узагальненості. Ви це маєте на увазі?
Судження є необ*єктивні найперше. І свідчать про некомпетентність.
Повернутись до “Церква і Суспільство”
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 8 гостей