Правда Христа далека від "підгорецьких" (оцініть)

Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 02 жовтня 2009, 10:05

сергій
Підгорецький цирк тепер набрав вже чисто абсурдних обертів - викляли вже майже всіх єпископів, тепер за звичайних священиків взялися. Дивно. Невже не легше були би це зробити "пачкою" за один раз, як наприклад Керулярій? Очевидно що окрім проблем на ґрунті манії величі та параної в "отців" ше й ґрафоманія конкретна розвинулася. Невже наша українська психіатрія не в стані їм допомогти?
І направду тепер вже дійсно не ясно що стоїть в основі усього цього випадку - психічне захворювання, чи проект спецслужб, чи як кажуть москалі - прєлєсть дьявольская?

Слава Ісусу Христу!
Найперше, браття, розумію, що всіх нас болить те, що роблять підгорецькі отці, лише, думаю, важливо пам`ятати, що говоримо про священиків. Католицька Церква їх екскомунікувала, але ми не маємо практики "розстригання" зі священства і, як би нас вся ця ситуація не боліла, дуже прошу: не опускаймося до того рівня, який показують нам панове отці. Якщо хто лікар, то може дати діагноз і священику/єпископу - можливо це має якийсь будуючий сенс.
А так, якщо трішечки глибше... здалось, що, як на християнина, практика зводити питання на рівень зневаження особи/осіб досить дивна. Думаю, всі ми маемо добру нагоду реалізувати святоотцівське "ненавидь гріх, але люби грішника".
Такого нерозбірливого відношення до гріха і грішника досить багато серед людности Божої. Розумію, що я і сам цим часами грішу і буду радий, якщо мене якась душа християнська зупинить. Перепрошую, що взяв саме цей лист за основу.
Стосовно ж виклинання священиків... думаю, оо. плекають надії, що хтось зі священиків до них пристане і, відповідно, тепер вже "не бути виклятим" підгірцями - щось подібне на "правило дурного тону" в Католицькій Церкві.
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Justyn
постійний дописувач
постійний дописувач

Повідомлення Justyn » 04 жовтня 2009, 22:24

Не дарма в народі кажуть, що коли Господь хоче когось повчити, розум відбирає. Таке саме у вмпадку підгорецьких офіцерів. Вже їм бракне слова (бо наступне слово то мала б бути екскомуніка Папи, що їх не послухав і поїхав до Чехії, а також співслужив з кардиналом Влком), то вони його передають сестрам. І то тим, які себе називають контеплятивними, тобто цілковито посвяченими себе молитві і уєдиненню у спільноті. Останній постріл їхнього слова - сміх курам. Виявляється контеплятивні сестриревно читають газету "Україна молода" і є в курсі усії новин. Тому й вирішили повчити журналістку, як та має писати. Побачимо, що з того вийде далі.
Коли жінка в Церкві починає керувати, а тим більше монахиня, то з того ой що вийде!

Мaлuй
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Мaлuй » 06 жовтня 2009, 17:59

Якщо цей о.Станіслав належить до оо.Домініканців, то можна звернутись також до когось з їхніх посадових осіб : http://www.dominic.ua/uk/

п.с. тримайте нас в курсі справи!

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 06 жовтня 2009, 18:47

Тут треба мати чіткі!!!! факти. Бо, як правило, своїх не здають. Маю наувазі докази того, що так проходить, як написано в першому дописі. Не знаю, фотографії:) чи ше щось. Бо інакше це все може бути розцінено як наклепи. А всі решта білі та пухнасті.

Ще одне. Цей домініканець, крім бути монахом є ще й парохом. Отже залежить ( як монах) від своїх настоятелів, але як парох залежить від єпископа.
В мене виникає подив така річ, невже після звертань офіційних структур УгкЦ до цього ксьондза він не змінив поведінки? Ну може бути і таке, не змінив.
Тоді чому не звернулися напряму до його єпископа, ці ж офіційні структури угкЦ? А то, погодьтеся трохи дивно виходить, що такі серйозні речі обговорюються тут.

Тобто, я думаю, що відповідним особам з УгкЦ вистачило б зробити серйозний дзвінок в курію до латинників щоби вирішити проблему! Повторюся: при умові, що все написано , правда. Бо інакше, якось це все виглядає не дуже нормально.

BASA98
гість
гість
Контактна інформація:

Повідомлення BASA98 » 08 жовтня 2009, 10:14

Я перепрошу, що буду писати по-росийску - як щiри москаль, на жаль, не владаю украiнською мовою, щоб вiльно спiлкуватися. Як хто може перетлумачить - будь ласка.
Интересная тема. Мне кажется, тут вопрос вот в чем - последнее время Святой Престол прилагает массу усилий, чтобы наладить отношения с "лефевристами", к которым, если я правильно понимаю, относятся и "подгородецкие" раскольники? В этом году Папа снял с них отлучение, и, с того момента, причастие у них перестало быть запрещенным актом. Более того, в нашем латинском обряде явно видна тенденция возвращения к литургическим формам до II Ватиканского Собора, что еще более способствует сближению. В этом случае, римско-католический священник не имеет права отказать в причастии верующим, при условии, что они являются католиками и признают Папу главой Церкви. Даже местный епископ, которому он подчиняется, не может оказать на него влияние в данном вопросе.
С уважением,
Василий Максимов, прихожанин РКЦ, Москва.

Мaлuй
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Мaлuй » 08 жовтня 2009, 10:23

BASA98 писав: В этом году Папа снял с них отлучение, и, с того момента, причастие у них перестало быть запрещенным актом.

зовсім не вірні висновки, не зрозуміло тільки, для чого такі дурниці писати?
а по-друге "підгорецькі" до лефевристів не мають жодного відношення, та й екскомуніка з них не знята!

BASA98
гість
гість
Контактна інформація:

Повідомлення BASA98 » 08 жовтня 2009, 10:47

Мaлuй писав:
BASA98 писав: В этом году Папа снял с них отлучение, и, с того момента, причастие у них перестало быть запрещенным актом.

зовсім не вірні висновки, не зрозуміло тільки, для чого такі дурниці писати?
а по-друге "підгорецькі" до лефевристів не мають жодного відношення, та й екскомуніка з них не знята!

А "пидгорецкие" и братство св. Йозафата - одно и то же?

Мaлuй
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Мaлuй » 08 жовтня 2009, 10:52

BASA98 писав:А "пидгорецкие" и братство св. Йозафата - одно и то же?

не мають нічого спільного.

BASA98
гість
гість
Контактна інформація:

Повідомлення BASA98 » 08 жовтня 2009, 11:06

Мaлuй писав:
BASA98 писав:А "пидгорецкие" и братство св. Йозафата - одно и то же?

не мають нічого спільного.

Да, сейчас я поискал в Интернете, действительно, тяжелый случай...
Сорри, мало мы здесь в Москве знаем о галицийских реалиях...

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 08 жовтня 2009, 15:08

Та тут не тільки галіційські реалії. Єжу понятно, шо в країні званою Україна не все робиться коли і як того хочеться.

Якщо підгірці, немають нічого спільного з КЦ вже на цьому ступені їх вчення, то братство св. Йосафата і Лефевристи, можна поставити =. але і навіть не зовсім так. Бо о. Ковпак, як би там і що на нього не говорили, все таки залишається священиком, наскільки мені відомо, признає владу Папи, а підданий екскомуніці за непослух своєму єпископу( що виразилося в рукоположеннях в лефевристів).

о.Олег
Адміністратор
Адміністратор

Повідомлення о.Олег » 08 жовтня 2009, 16:12

romanm писав:Та тут не тільки галіційські реалії. Єжу понятно, шо в країні званою Україна не все робиться коли і як того хочеться.

Якщо підгірці, немають нічого спільного з КЦ вже на цьому ступені їх вчення, то братство св. Йосафата і Лефевристи, можна поставити =. але і навіть не зовсім так. Бо о. Ковпак, як би там і що на нього не говорили, все таки залишається священиком, наскільки мені відомо, признає владу Папи, а підданий екскомуніці за непослух своєму єпископу( що виразилося в рукоположеннях в лефевристів).

Слава Ісусу Христу!
якщо говорити з боку КЦ, то і одні (о.Ковпак і инші, з ним пов`язані оо.), і инші (підгорецькі оо.) поставили себе поза Католицькою Церквою. Якщо говорити з точки зору їх полеміки, то і одні, і инші кажуть, що шанують Папу. Топто, в названому Вами не дуже набереться різниць. Як не бачу надто багато різниь в агресивності щодо проводу УГКЦ.
Різниця, як на мене, в тому, що це є два різні вогнища з різними методами боротьби проти Католицької Церкви.
"Ніхто не може любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає" (Йо. 15, 13).

Мaлuй
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Мaлuй » 08 жовтня 2009, 16:56

о.Олег писав:Слава Ісусу Христу!
якщо говорити з боку КЦ, то і одні (о.Ковпак і инші, з ним пов`язані оо.), і инші (підгорецькі оо.) поставили себе поза Католицькою Церквою. Якщо говорити з точки зору їх полеміки, то і одні, і инші кажуть, що шанують Папу. Топто, в названому Вами не дуже набереться різниць. Як не бачу надто багато різниь в агресивності щодо проводу УГКЦ.
Різниця, як на мене, в тому, що це є два різні вогнища з різними методами боротьби проти Католицької Церкви.

Браво, отче! -- згоден на всі 100.

Мaлuй
активний учасник
активний учасник

Поганий переклад слів Блаженнішого Любомира

Повідомлення Мaлuй » 09 жовтня 2009, 10:06

Поганий переклад слів Блаженнішого Любомира

Декілька років тому вийшла друком - французькою мовою - книжка: Antoine Arjakovsky. Entretiens avec le Cardinal Lubomyr Husar (Антуан Аржаковський. Бесіди з Кардиналом Любомиром Гузаром). Видавництво: Parole et Silence. У ній, відповідаючи на запитання про гомосексуальні пари, блаженніший Любомир каже:

« Dieu a créé l'homme et la femme de telle façon que leur amour puisse donner un enfant. Les homosexuels ne peuvent accomplir cela, leur amour restera toujours stérile. S'ils insistent pour vivre ensemble, soit. Mais ils ne peuvent pas prétendre au marriage ».

Дослівний переклад:

"Бог створив чоловіка і жінку таким чином, що їхня любов може подарувати дитину. Гомосексуалісти не можуть цього здійснити, їхня любов завжди залишатиметься неплідною. Якщо вони наполягають, щоб жити разом, нехай. Однак вони не можуть претендувати на подружжя".

Книжку переклали й видали українською, під назвою: "Бесіди з Блаженнішим Любомиром Гузаром". Там переклад вже звучить так: "Чоловік і жінка люблять одне одного так, що їхня любов виливається в народження дитини. Гомосексуалісти не можуть цього зробити. Вони, звісно, можуть вести всякого роду сексуальну активність, але їхня любов завжди залишиться безплідною. Отже, мені дуже шкода їх. Що я можу зробити для них? Хіба полегшити їхні страждання - я не повинен накладати на них більшого тягаря, ніж це абсолютно необхідно. Вони можуть жити разом, якщо наполягають на цьому. Добре, я певною мірою можу мирится з цим. Але нехай вони не претендують на те, щоб це вважалося подружжям".

Речення, виділені курсивом - висмоктані з пальця. Їх нема у французькому тексті. Однак саме за них вчепилися підгорецькі апостати і ведуть кампанію очорнення проти Блаженнішого Любомира. Й недавно в УКУ завітали два педерасти з "Ґей-форуму Україна" і хотіли придбати цю книжку, щоби, спираючись на цей хибний переклад, могти обґрунтовувати свої претензії на легалізацію гомосексуальних пар.

Отож вважаю, що перекладач і видавництво "підставили" Блаженнішого Любомира і тому повинні вибачитися за це та подати спростування невдалого перекладу.

Петро Гусак, д-р філос.
Інститут Родини і Подружнього Життя
Український Католицький Університет

http://christusimperat.org/uk/node/19136

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 09 жовтня 2009, 13:28

я вже давно писав що то підстава. Тепер докажи що ти не верблюд.

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 09 жовтня 2009, 13:38

Мaлuй писав:
о.Олег писав:Слава Ісусу Христу!

Та я й не проти. Тільки є різниця з підгорецькими і о. Ковпаком. А то так можна сказати що якщо подивився на когось не так - гріх, ну і вбив когось, теж гріх. Але різниця є. Так і тут. Хіба о. Ковпак теж анафемствує всіх і все, і говорить що кард. Гузар схизматик???

Давайте не будемо всіх під одну гребінку, а розділяти мухи від котлет, потрібно.

Мaлuй
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Мaлuй » 09 жовтня 2009, 13:55

romanm писав:я вже давно писав що то підстава. Тепер докажи що ти не верблюд.

ну писати це одне, а навести цитати -- трохи інше. але дивно, що це раніше нікому до голови не прийшло :shock:

Мaлuй
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Мaлuй » 09 жовтня 2009, 13:59

romanm писав: а розділяти мухи від котлет, потрібно.

тут скоріше розділяти мухи від гімна, якщо це, звичайно, комусь потрібно. особисто я не бачу суттєвої різниці між одними і другими -- роздирають Церкву, і зводять людей в свої секти.

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 09 жовтня 2009, 14:11

:D
Хм, тоді , по парагону, треба вводити розстріл для убивць - маньяків і для порушників ПДР( правил дорожнього руху).

Ще раз повторюся, не треба всіх під одне, бо різниця, при всіх проблемах з цими тусовками, є. А простіше за все, оголосити всіх зрадниками і сектантами, і поставити крапку.

А що ж тоді говорити про нас грішників, ми хіба не роздираємо Церкву своїми гріхами?? Чи нам то можна, або роздираємо не так сильно.?

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 09 жовтня 2009, 14:19

Мaлuй писав:
romanm писав:я вже давно писав що то підстава. Тепер докажи що ти не верблюд.

ну писати це одне, а навести цитати -- трохи інше. але дивно, що це раніше нікому до голови не прийшло :shock:

Та чого не приходило, писали що переклад не такий як треба. Та й не всі специ по французькій.

Мaлuй
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Мaлuй » 09 жовтня 2009, 14:32

romanm писав:Ще раз повторюся, не треба всіх під одне, бо різниця, при всіх проблемах з цими тусовками, є. А простіше за все, оголосити всіх зрадниками і сектантами, і поставити крапку.А що ж тоді говорити про нас грішників, ми хіба не роздираємо Церкву своїми гріхами?? Чи нам то можна, або роздираємо не так сильно.?

все значно простіше -- мова йде про конкретні випадки, тому не треба називати все це узагальненням.

Мaлuй
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Мaлuй » 09 жовтня 2009, 14:32

romanm писав:Та чого не приходило, писали що переклад не такий як треба. Та й не всі специ по французькій.

де писали? я не бачив! :(

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 09 жовтня 2009, 14:52

Мaлuй писав:
romanm писав:Та чого не приходило, писали що переклад не такий як треба. Та й не всі специ по французькій.

де писали? я не бачив! :(

Та навіть тут на форумі, десь було. Здається в листі монаха - студита до підгорецьких.

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 09 жовтня 2009, 19:06

Justyn писав:Останній постріл їхнього слова - сміх курам. Виявляється контеплятивні сестри ревно читають газету "Україна молода" і є в курсі усії новин.

І не тільки "У. М.", але теж користуються активно Інтернетом, судячи по тому, що раніше від імені "сестер контемплятивного монастиря у Брюховичах" активно подавались коментарі до статті "Підгорецьких монахів відлучили від Церкви" http://gazeta.ua/index.php?id=293302

От вам і клявзурове (закритого типу) "контемплятивне" життя разом із частими демонстраціями у м. Львові за легалізацію нової секти під назвою "УПГКЦ", от вам і прохідний дворик...
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

padremikaele
новик
новик

Повідомлення padremikaele » 09 жовтня 2009, 23:21

Дорогі у Христі про такі речі важко щось говорити, коли чуєшся таким далеким від цієї справи. Уявіть собі що це відбувається у вашому селі чи місті, і тоді та вся теорія пропаде сама собою, бо єресь догналітів власне прогресує завдяки тому що ми до неї ставимось не серйозно.
Щодо оголошення на всю Україну то рекомендую!!!!!! 388, але задумайтесь чи це принесе користь нашій Церкві та цьому селу (до якого доречі маю ронне відношення і тому так болюче це переживаю).
шо до РКЦ, то я особисто мав нещастя спілкуватись із тим священиком і враження великого інтелектуала здатного щось втяти не складав.
Тому лишється бити у всі дзвони а почати рекомендую зі сповіді та причастя, і тільки після того щось кардинально змінювати.

Мaлuй
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Мaлuй » 09 жовтня 2009, 23:58

padremikaele писав:Дорогі у Христі про такі речі важко щось говорити, коли чуєшся таким далеким від цієї справи. Уявіть собі що це відбувається у вашому селі чи місті, і тоді та вся теорія пропаде сама собою, бо єресь догналітів власне прогресує завдяки тому що ми до неї ставимось не серйозно.
Щодо оголошення на всю Україну то рекомендую!!!!!! 388, але задумайтесь чи це принесе користь нашій Церкві та цьому селу (до якого доречі маю ронне відношення і тому так болюче це переживаю).
шо до РКЦ, то я особисто мав нещастя спілкуватись із тим священиком і враження великого інтелектуала здатного щось втяти не складав.
Тому лишється бити у всі дзвони а почати рекомендую зі сповіді та причастя, і тільки після того щось кардинально змінювати.

чесно кажучи, не вловив, то що саме ви рекомендуєте?
добре знаєте того ксьонза? його прізвище?

oleks
гість
гість

Повідомлення oleks » 10 жовтня 2009, 13:25

romanm писав:Тут треба мати чіткі!!!! факти. Бо, як правило, своїх не здають. Маю наувазі докази того, що так проходить, як написано в першому дописі. Не знаю, фотографії:) чи ше щось. Бо інакше це все може бути розцінено як наклепи. А всі решта білі та пухнасті.

що значить чіткі факти? відео Вам зняти, чи що?
я ставив перед собою задачу підняти це питання на форумі, щоб донести до людей, що такі речі відбуваються.
Намагайтесь писати зрозуміліше, бо Ваші сумбурні повідомлення досить важко осягнути. Що значить "як правило своїх не здають"?

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 10 жовтня 2009, 13:54

Прошу вибачення. Насправді сумбурно пишу:)
Дозвольте по прядку:
1. Сказати людям, це добре, але це може бути як правда так і ні.

2. Кажучи особисто про мене, я волів би бачити факти. Може це і смішно, але Вашим словам має бути якесь підтвердження( звернення того ж адміністатора Бучацького, свідки, навіть і відео, чому ні?). Не кажу тут, на форумі, а для тих же настоятелів о. домініканця, чи його єпископа.

Зрозумійте, не те що я Вам не довіряю( пишу про себе), але є досвід того, що описані проблеми в яких були задіяні духовні лиця, через деякий час вияснялося, що це не зовсім так!

Надіюсь, висловився ясно!

З повагою

oleks
гість
гість

Повідомлення oleks » 10 жовтня 2009, 14:27

romanm
Ви мене не розумієте. Я не намагаюся добитися якоїсь справедливості і не вимагаю негайного покарання винних. Згаданий священник зовсім не приховує своїх переконань і позицій.
На мою думку, основна проблема в ігноруванні ситуації єрархами РКЦ, а тут жодні докази не допоможуть. От я і намагаюся пробити цю стіну ігнорації методом поширення інформації. По великому рахунку -- справу вже зроблено, але я буду вдячний кожному, хто має можливість (особливо це стосується священиків-форумчан) донести це до відповідальних осіб, які реально можуть вплинути.

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 10 жовтня 2009, 14:42

Згаданий священник зовсім не приховує своїх переконань і позицій.
На мою думку, основна проблема в ігноруванні ситуації єрархами РКЦ, а тут жодні докази не допоможуть.

Ясно. але прошу подивитися з другого боку. Річ, яку Ви описуєте, надзвичайно серйозна. Тобто, тут також є звинувачення ієрархії РКЦ, в потуранні цьому священику, а це не просто слова.

Звідси виходять деякі речі: або вони не в курсі ( ієрархи) , тоді чому УгкЦ не доведе до їх відома цю ситуацію, або до самого Ватикану?

Або, якщо вони в курсі, і не приймають ніяких рішень щодо цього, то тут прямий саботаж в бік УгкЦ.
Дальше: для того, щоби мати підстави для обвинувачення латинників, потрібні ті ж докази. Інформувати це добре, але не завжди вистачає.

От я і намагаюся пробити цю стіну ігнорації методом поширення інформації. По великому рахунку -- справу вже зроблено, але я буду вдячний кожному, хто має можливість (особливо це стосується священиків-форумчан) донести це до відповідальних осіб, які реально можуть вплинути.

А ієрархи УгкЦ не намагаються вплинути на єпископа цього домініканця? Вибачте, але ситуація ненормальна. Як зі сторони УгкЦ( яка, як виходить з Ваших повідомлень, не може, чи не хоче вплинути на цього священика, через його начальників), так і зі сторони РКЦ, яка закриває очі на такі серйозні речі.

Та й в церкві кожен має своє місце: єпископи, декани і т.д. Я не можу зрозуміти як то так, що парох, наприклад , звертається до свого єпископа з такою проблемою, а реакції, ноль. Це не можливо.

Мaлuй
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Мaлuй » 10 жовтня 2009, 14:49

Не знаю, хто там кого потурає?
Знаю одне, що для "підгорецьких" римо-католицькі костели стали прибіжищем. У Львові в катедрі не раз бачу їхніх представників, але то справа інша -- ксьонзи їх причащають, бо, напевно, не знають кожного, хто приступає до Причастя. Але така річ є на Україні. Більше того, жодного разу я не бачив хоч якоїсь реакції римо-католиків на підгорецьку справу, навіть зі сторони "екскомунікованого" підгорецькими Апостольського нунція на Україні не було жодних заяв.

Повернутись до “Інші Церкви та Спільноти”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 237 гостей