З юридичної точки зору вони праві. Але, масс-медіа польські, українські, американські і деякі останньо італійські так розкручують цю тему, що для необізнаних виглядає ситуація некерованою, а римо-католики в Україні постають як жертви переслідувань зі сторони греко-католиків.
Перепрошую що втручаюся в розмову спеців, наскільки видно, тут говорять люди в духовному сані, тоді дозвольте людям і без сану:) Мають право користуватися, хай користуються. Деж були масс медія польські і іже с німі, коли в перемишлю каремліти переробили довню укр. церкву під костел? Дозвольте, отче, засумніватися в "розкрученні" цієї проблеми. Для європеййської католицької преси існують більш нагальніші проблеми ніж волокита за якесь костело. А якщо вони (преса) перекручкють факти, то і прапор їм в руки.
А в Римській Курії, очевидно, стануть на стороні спільноти римо-католиків. Який висновок напрошується? Хто думає, нехай вгадає! А моя порада є така: передати той костел римо-католикам, але з такими почестями і участю таких високих гостей, щоб про це заговорила закордонна католицька преса. Тоді б це був і людяний, і церковний, і християнський жест. Прошу зважити на те, що після публікації інформації відносно конфлікту у Львові, один римо-католицький священик в Італії мене запитав про те, як то можливе, що ми вам для емігрантів віддаємо цілі церкви, а ви нам забороняєте ввійти до однієї церкви? Скажіть мені, як я мав поступити?
В Римській курії , отче, стають і на захист мусульман, яким в Швейцарії не дозволили будувати мінарети. Курія, взагалі, виявляє чудеса толерантності. В Арабських країнах християн переслідують, в вони(курія) їх(мусульман) захищають, і сміх і гріх. Римо- католицький священик або не в курсі, або бере "на пушку", храми не віддають, тому, що є нагальна потреба, а тому, що немає кому в них бути. Віддають і УгкЦ і православним. Чого ж тоді до православних з такими словами не звертається? А, точно, то брати.
Якщо хтось боїться за нестійких у вірі, тоді зробіть свій внутрішній попівський сайт і там говоріть:) Але не здається Вам, що простий народ також не дурний?

і часами розуміє набагато більше, ніж 25 літні пацани, які після висвячення думають, що вони специ як в духовній так і в інших сферах життя?
Прошу пробачення за оффтоп.
А якщо в когось є якісь факти, хай викладає. Чого відразу клеїти ярлики? А може людина не хоче " світитися" по куріям? Якщо це правда, то і так піде сигнал звідси, якщо ні, то тоді і буде заперечення , також привселюдне.