Апостольський Адміністратор ad nutum Sanctae Sedis - хто це?

на будь-яку тему. Відповідати може кожен дописувач Форуму, за винятком тих, кому модератори заборонили це робити.

Модератори: Just_me, viter, Artur, ihor

Cardinal
дописувач
дописувач

Re: Апостольський Адміністратор ad nutum Sanctae Sedis - хто це?

Повідомлення Cardinal » 22 січня 2010, 11:30

гедеон писав:Для о. Ігоря Яціва

Дорогий Ігоре. Ви просили аргументів. Аргумент перший. Єпископ-догналівець Сойка (Петро), призначений у 2008 році єпископом Закарпаття. Вихований в монастирі Коломиї, де настоятелем був Владика Тарас Сеньків.

Отче Ігоре, продовжити далі???
Для УГКЦ поки що добре, поки Гедеон мовчить. Він має багато документальних свідчень, аудіо і відео сюжетів. Все чекає свого часу.

І в чому тут кримінал?

Дійсно таке, могло бути, але Вл. Сеньків взагалі міг до того бути не причетний!

Хіба мало таких перебіжчиків є?

Зараз багато хто би перебіг навіть до них, якби їм там, дали те чого Вони хочуть!
Зображення
Зображення

гедеон
гість
гість

Повідомлення гедеон » 22 січня 2010, 11:47

Проблема не в перебіжчиках. Проблема в тих, хто їх виховує.

Justyn
постійний дописувач
постійний дописувач

Повідомлення Justyn » 22 січня 2010, 11:58

Гедеоне, Ваш стиль висловлення думки нагадує більш стиль спецслужб (наприклад: маю матеріали, відозаписи, усе чекає свого часу і т.п.), аніж дискусію між християнами і членами Христової Церкви. Принцип св. Павла є сказати ввічі, при свідках і Церкві. Ось так і робіть, коли маєте аргументи, бо в іншому випадку Вам грозить роздвоєння сумління.
Єрм. Юстин Бойко, студит

Мaлuй
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Мaлuй » 22 січня 2010, 12:10

Justyn писав:Гедеоне, Ваш стиль висловлення думки нагадує більш стиль спецслужб (наприклад: маю матеріали, відозаписи, усе чекає свого часу і т.п.), аніж дискусію між християнами і членами Христової Церкви. Принцип св. Павла є сказати ввічі, при свідках і Церкві. Ось так і робіть, коли маєте аргументи, бо в іншому випадку Вам грозить роздвоєння сумління.

вірно підмічено, отче. догналівці ж є проектом спецслужб, та й їхній ватажок один з агентів комуністичних спецслужб, та й більшість їхніх прихильників -- колишні злодюги, які руйнували наші храми за союзу... чого ж тут очікувати від ще одного перебіжчика, який себе гедеоном іменує... :pardon:
а щодо християн, то догналівці до них не відносяться, тому дивуватись тут нічому :(

гедеон
гість
гість

Повідомлення гедеон » 22 січня 2010, 12:43

Для Віталька.

1. приховувати вже немає чого, бо каміння почнуть говорити
2. має надміру достовірної документальної інформації. підкреслюю документальної.

Для Юстина.

1. Глава УГКЦ це знає. Знає, мовчить. Приховує. До нього зверталися.
2. Говорили про цю проблему не тільки при свідках, але самому Главі УГКЦ.
3. якщо би я був з спец служб, ці матеріали б були б вже в суспільстві. тому повторюю, що для УГКЦ поки що добре, що Гедеон мовчить.

Для малого.

1. Ви ще занадто дитячі в таких серйозних питаннях.

Мaлuй
активний учасник
активний учасник

Повідомлення Мaлuй » 22 січня 2010, 12:58

гедеон писав:
1. Ви ще занадто дитячі в таких серйозних питаннях.

:D та ні, шановний, це ви ще дитина. це цілком зрозуміло з ваших дописів, особливо з того, як ви поважно намагаєтесь набити собі ціну пустими словами про якісь міфічні докази...по-перше, якби вони у вас справді були, але з якось причини ви б не мали наміру їх оприлюднювати, то ніколи б про них і не згадали, якби, звичайно, були дорослою, виважено, розумною людиною. Те, що ви поводитесь цілком інакше свідчить або про ваш зовсім низький інтелект (це при умові якщо ви доросла особа -- фізично зріла у вашому випадку), або про те, що ви ще підліток. по-друге, що більш вірогідно, жодних доказів у вас немає -- єдине, чим ви володієте, це брехливою інформацією від своїх ватажків і те, що ви так бездумно намагаєтесь надати їй достовірності просто смішить, тому і в цьому випадку ви даєте зрозуміти, хто ви є насправді -- незрілий підліток, не здатний роздумувати, а лише повторювати.
моя вам порада -- йдіть собі з миром...
п.с. доречі ви не заперчили своє відношення до секти догнала, тому ризикну ствердити, що я не помилився. такі як ви тут з"являються з періодичністю раз на місяць і все говорять про одне й теж саме -- вже б повстидалися, шось нове б придумали, ато якось зовсім тупими себе виставляєте, що, зрештою, теж не дивно, бо лише обмежені люди можуть клюнути на наживку, яку їм запропонували сектанти з словаччини...

vitalko
старець
старець

Повідомлення vitalko » 22 січня 2010, 13:18

1. приховувати вже немає чого, бо каміння почнуть говорити
2. має надміру достовірної документальної інформації. підкреслюю документальної.

Просто мене дивує таке половинчасте викладення інформації. Або треба було говорити все і відразу, або нічого. Бо оті напівзагадки нікому користі не принесуть, і, чесно кажучи, нагадують провокацію.
Щось подібне було в догналівців з їх доказами про свячення своїх "єпископів", яке було ніби зняте на відео, але чомусь ніхто того відео не продемонстрував. Постійно твердилося, що ми маємо що показати і покажемо в слушний час, тільки вже рік пройшов а слушний час і до тепер не настав.
"Для чого шукаєш ти для себе почесті в інших? Поважай сам себе, і ніхто не принесе тобі безчестя."
св. Йоан Золотоустий

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 22 січня 2010, 13:29

З юридичної точки зору вони праві. Але, масс-медіа польські, українські, американські і деякі останньо італійські так розкручують цю тему, що для необізнаних виглядає ситуація некерованою, а римо-католики в Україні постають як жертви переслідувань зі сторони греко-католиків.

Перепрошую що втручаюся в розмову спеців, наскільки видно, тут говорять люди в духовному сані, тоді дозвольте людям і без сану:) Мають право користуватися, хай користуються. Деж були масс медія польські і іже с німі, коли в перемишлю каремліти переробили довню укр. церкву під костел? Дозвольте, отче, засумніватися в "розкрученні" цієї проблеми. Для європеййської католицької преси існують більш нагальніші проблеми ніж волокита за якесь костело. А якщо вони (преса) перекручкють факти, то і прапор їм в руки.

А в Римській Курії, очевидно, стануть на стороні спільноти римо-католиків. Який висновок напрошується? Хто думає, нехай вгадає! А моя порада є така: передати той костел римо-католикам, але з такими почестями і участю таких високих гостей, щоб про це заговорила закордонна католицька преса. Тоді б це був і людяний, і церковний, і християнський жест. Прошу зважити на те, що після публікації інформації відносно конфлікту у Львові, один римо-католицький священик в Італії мене запитав про те, як то можливе, що ми вам для емігрантів віддаємо цілі церкви, а ви нам забороняєте ввійти до однієї церкви? Скажіть мені, як я мав поступити?

В Римській курії , отче, стають і на захист мусульман, яким в Швейцарії не дозволили будувати мінарети. Курія, взагалі, виявляє чудеса толерантності. В Арабських країнах християн переслідують, в вони(курія) їх(мусульман) захищають, і сміх і гріх. Римо- католицький священик або не в курсі, або бере "на пушку", храми не віддають, тому, що є нагальна потреба, а тому, що немає кому в них бути. Віддають і УгкЦ і православним. Чого ж тоді до православних з такими словами не звертається? А, точно, то брати.

Якщо хтось боїться за нестійких у вірі, тоді зробіть свій внутрішній попівський сайт і там говоріть:) Але не здається Вам, що простий народ також не дурний? :) і часами розуміє набагато більше, ніж 25 літні пацани, які після висвячення думають, що вони специ як в духовній так і в інших сферах життя?

Прошу пробачення за оффтоп.
А якщо в когось є якісь факти, хай викладає. Чого відразу клеїти ярлики? А може людина не хоче " світитися" по куріям? Якщо це правда, то і так піде сигнал звідси, якщо ні, то тоді і буде заперечення , також привселюдне.

Justyn
постійний дописувач
постійний дописувач

Повідомлення Justyn » 22 січня 2010, 14:00

До Гедеона:

Дозволю собі повторитися і дещо уточнити. Передовсім я звертав Вам увагу на стиль Ваших висловлювань. Не можна оперувати, на мій погляд, застрашуваннями, бо це, як хтось слушно запримітив, свідчить проте, що або Ви тих фактів не маєте, або маєте не цілком певні, або не вмієте їх зрозуміти і викласти. Думаю, не відкрию Вам великої таємниці, що в Церкві Христовій від віків були послідовники Петра, Павла, але також і Юди. Кожний з них мав свою аргументацію. Так, доказати правду, а тим більше її донести до кінця, боляче і нелегко. Але це потрібно робити, однак властивими методами. Це так, до загального. Проте, якщо Ви дійсно підтримуєте догналівське угрупування (саме так говорю, тому, що секта має якісь богословські основи, а вони є просто диверсійне угрупування), тоді немає сенсу дискутувати.

До roman:

Уважно слідкую за Вашими дописами на форумі. Признаю, деякі з Ваших думок корисні до застосування. Одна Вам тільки братня порада - не сходьте у своїх висловах до цинізму. Ставте проблему і пропонуйте її розвязку. А щодо "прапор їм в руки", легко Вам це казати, коли Ви спостерігач. Але, коли відповідні люди з публікацій роблять практичні висновки і не дають можливості розвиватися спільноті, яка тобі поручена, тоді б по-інакшому Ви реагували. І тому, я нікого і нічого не накручую, лише констатую факт. Шкода, що не знаходжу часу на те, щоб подати Вам список усіх видань українських і закордонних, де тема костелу Стрітення у Львові була порушена побіжно, або підняти до головної теми дня. Спробуйте самі і побачите. До речІ, мій приятель написав мені, що вже серед іспанської католицької єрархії розвивається ця тема.
Єрм. Юстин Бойко, студит

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 22 січня 2010, 14:28

Христос Рождається! Якщо знову буде флуд, переходи на особистості, незрозумілий до кінця негативізм, то "гарячу тему" буде заблоковано відповідно до наших правил. Якісь межі вже мають бути. І тільки перевірену інформацію можна подавати на нашому форумі!
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

romanm
старець
старець

Повідомлення romanm » 22 січня 2010, 14:39

Одна Вам тільки братня порада - не сходьте у своїх висловах до цинізму.

Вибачте, отче, якщо Вам так здалося, я в своїх дописах, стараюся цинізму не застосовувати, але повторюся, якщо так здається, то буду старатися писати в інший спосіб.

Ставте проблему і пропонуйте її розвязку. А щодо "прапор їм в руки", легко Вам це казати, коли Ви спостерігач. Але, коли відповідні люди з публікацій роблять практичні висновки і не дають можливості розвиватися спільноті, яка тобі поручена, тоді б по-інакшому Ви реагували. І тому, я нікого і нічого не накручую, лише констатую факт. Шкода, що не знаходжу часу на те, щоб подати Вам список усіх видань українських і закордонних, де тема костелу Стрітення у Львові була порушена побіжно, або підняти до головної теми дня. Спробуйте самі і побачите. До речІ, мій приятель написав мені, що вже серед іспанської католицької єрархії розвивається ця тема.

Бачите, Ви правду говорите, що мені легко говорити зі сторони спостерігача. Я ним і є, не більше. Не довіряти Вам нема сенсу, бі іншої інформації я не маю. Але вбачається мені, що тут йде цікава політика щодо уніятів, як яблуко розбрату між братніми церквами ПЦ і РКЦ, зауважте цікаву послідовність: з одного боку РПЦ волає про уніатське свавілля на Україні, а тут опс, з другого боку і латинники. Висновок????? РпЦ має рацію:) уніяти захоплють церкви і "безпредєльнічають" Отче, ну хіба тут немає подвійних стандартів тієїж курії і ієрархії? Іспанців скоро заставить держава вінчати геїв, а вони пхають носа до якогось костела, полякам мало місця чи мало костелів( при всій моїй до них повазі)?? А чого ж вони (іспанці, наприклад) не дозволяли жонатим священикам відправляти служби? Блаженніший колись сам ще про це говорив? Це не подвійні стандарти?

Висновок такий, моє бачення: патріархат якнайконечніше потрібен. Бо робиться все для того, щоби дискредитувати одну з найбільших східних КЦ(доганалівці, і т.д.) але так як патріархату взагалі, ні в близькій, ні в далекій, ні в дуууже далекій перспективі не видно, треба продовжувати робити своє діло. Якщо для західної ієрархії храми= тільки будинки( бо як тоді пояснити дозвіл мусульманам збиратися і т.д) то не требя робити "звірів" і з тих, хто костело не хоче віддавати. Бо це лишній раз підтверджеє те, що для цих людей, це не просто будинок. Також і для єпископів наука, люди долучаються до Церкви, як в хороший так і в інший способи.....

o.Mykil
старець
старець
Контактна інформація:

Повідомлення o.Mykil » 22 січня 2010, 16:42

А тема була в цій вітці "Апостольський Адміністратор ad nutum Sanctae Sedis - хто це?"
Посадім любові квіти
На життєвій ниві:
Хоче всіх Господь зустріти
На шляху правдивім!

Повернутись до “Запитання-відповіді”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 22 гостей