Yur писав:andrey s. писав:Ви звирнули напевне увагу,що слово "людянність" було в лапках!!!! Я думав що Ви зрозумієте за яку частину люцкої душі я казав.
Розумію вас, але розділяти людяність на добру і погану, гадаю не годиться. Коли людина сотворена не Божий образ і Його подобу, то у ній повинно бути усе добре, а оте в лапках уже не буде людяним, а буде тим, що сталося внаслідок змієвих нашіптувань.
Тож людяність в лапках, як ознака гріховності й не є притамана ЛЮДИНІ.
andrey s. писав:А Бог(Отець) не піддається люцкій класифікації,тобто ні холодний,ні теплий,ні злий,ні добрий(одне поняття не існує без іншого,того це люцке визначення). Зрозумійте,на мою думку Бог це і є визначення,Воно більше не потребує чогось,бо є ВСІМ(і початком і кінцем).
.. і Любов'ю. Саме з Любови до нас Бог жертвує Сином Своїм Єдинородним, а отже таки добрий.
Стосовно, як задовго до сотворення людини відбулося падіння ангелів. В контексті часу ніяк. Фізичний час з'явився у земному фізичному середовищі.
Події ж духовні слід розглядати, як якісну віддаленість від духовного еталона. Очевидно у Ангелів теж був якийсь трансцедентний час для самоосмислення, але для нас земних/часових вони зформовані. Третина відпала, а решту служать Господу Богу.
Тепер можна розуміти в яких термінах ми не єдині.
Тобто:
Творець і вчитель це різні речі.(це в визначенні,про Тройцю я не кажу.Це окрема тема)
З Вашої позиції(бачення) людини створенної на "образ і подобу",тоді по моєму ми не люди,тобто ми втратили те про що ми пишем.
Погодьтесь,якби було так в досконалості,то не сталося би гріхопадіння.А це сталося,бо ми не були створенні богами,ми відлічались від мавпочок тільки "вдіхом життя".А чому саме сказано "образ і подоба Божа",це питання не легке,і ваше тверження для мене мало зрозуміле.(що його не робить хибним)
Можливо тут мова про свобідну волю,хто зна.
А якби людям не була притаманна гріховність(те породження лихого люцкого нутра),то який сенс приходу Ісуса,Господа нашого???
Що би Ви не казали,Бог є Бог.І Він не може робити добре чи погано.Він робить те що потрібно,просто робить,творить,тримає в правиці ниті наших життів.
Для словоа "добрий" є антонімом слова "злий".А слово(визначення) "Любов" набагато більше і глибше ніж слово "добрий".Бо в сенсі Ісуса це визначення є синонімом слова "жертва".Тобто можна сказати що Господь себе пожертвував,того Він є Еталон цього визначення "ЛЮБОВ"
Нам людям притаманна і друга природа,та яку прийшов перемогти Ісус,щоб звершити Волю Отця.
Так мало статися,бо ми нікчемні перед Ним.І ми ніколи тут цього не збагнем.Ці спроби плачевно закінчувались для багатьох,так і до Гностиків не далеко.
Про тонкі матерії в сенсі ангелів мені тим паче не дано(тільки не кажіть що Ви Сідінборга начитались).
Знаєте що є беззаперечний факт,істина,те що дає сили в цьому світі.Це то ЩО БОГ НАС ВСІХ ЛЮБИТЬ,І ПОСЛАВ СИНА ЩОБ СТУКАВ В НАШІ НАГЛУХО ЗАБИТІ ДВЕРІ.
Ми Його творіння,і мені цього достатньо....Ми і на це не заслуговуєм,а Він нас любить.Ми Його вороги коли грішим,а Він нас ЛЮБИТЬ.
Хіба це можна збагнути у всій повноті?????
Мені це не дано,пробачте.Люцка мова надто обмеженна для цього,а про свій словниковий запас я взагалі мовчу.
Тому пробачте.
Дякую...
Просто не ясно,читаючи Св.Письмо як можна закрити очі на "люцку природу"??? Це дійсність якій ого-го років,і ми про це би не думали якби були образом Божим(копією),це був би нонсенс.
Доречі знаю напрями(секти) які "грамотно" це просунули,тобто на основі прагнення людини бути копією Бога.(це Вас не стосується п.Юур,просто згадалось)
Який безглуздий намір,стати богом.